Емил Радев: Странно е ЧЕЗ да е предлагала държавно участие

„Несериозно е такава оферта като тази за ЧЕЗ да се прави устно.

Обратно в новината

Коментари - Емил Радев: Странно е ЧЕЗ да е предлагала държавно участие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този тъпанар откъде го изкопаха .... такива уникални глупости е изръсил дето и той не си вярва, да не мисли, че някой ще му повярва .... Тия в герб как си избират хората, май на принципа кой е най-най-тъп е за нас ..... Как ще сключвате сделка с Чез със маса конфиденциални клаузи вътре в договора, всичко трябва да е прозрачно, как ще сключвате подобна сделка бре идиоти, вие интересите на България ли защитавате или лични собствени интереси май .....

Този го гледах тази сутрин. Мно-о-о тъп! Ама болезнено тъп! Сигурно Тиквата прави специален кастинг и ги избира такива кухари! Абе, тъпунгер, нали ако Тиквата беше надскочил болезнения си егоцентризъм и беше започнал преговори с ЧЕЗ, можеше да се оправи онази работа с арбитража? Да, ама не! Вие с празните кратуни на раменете сте най-велики, най-големи тарикати, най, най, щото вастри папи са ви галИли по кратуната!

Отново - задайте въпроса си по друг начин - питайте Борисов и правителството КАК ТОЧНО ТЕ СА ЗНАЕЛИ И БИЛИ ЛИ СА УВЕДОМЕНИ ПИСМЕНО ПО НЯКАКЪВ НАЧИН, вкл. и регулиращите този бизнес и такива сделки или имащи отношение към тях органи и институции, ЗА НАМЕРЕНИЯТА НА ЧЕЗ ДА ПРОДАДЕ АКТИВИТЕ И БИЗНЕСА СИ В България! (същите контролни и регулиращи ДЪРЖАВНИ органи и институции, чийто принципал е ... ТОЧНО ПРАВИТЕЛСТВОТО И Борисов!!!, тоест - явно се налага и това да поясня - ТЕЗИ ОРГАНИ И ИНСТИТУЦИИ СА ДЛЪЖНИ ДА СЕ ОТЧИТАТ И ДА УВЕДОМЯВАТ ПРИНЦИПАЛА СИ ЗА ТЕЗИ НЕЩА! ДЛЪЖНИ СА!!! Настоявайте Борисов и правителството да ви представят ОТКЪДЕ И КАК, ОТ КОЕ ПСИМЕНО УВЕДОМЛЕНИЕ ТЕ СА УВЕДОМЕНИ ОТ ЧЕЗ ЗА НАМЕРЕНИЯТА МУ ДА НАПУСНЕ БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ ОСВОБОДИ И ПРОДАДЕ БИЗНЕСА И АКТИВИТЕ СИ В България и ще видите какво ще стане:)

Българи, за да раазберете КОЙ и КАК, а от там и защо ВИ ЛЪЖЕ НАЙ-НАГЛО, има един много прост начин: Българското правителство и всички, вкл. Борисов твърдят и се опитват да ви убеждават, че ТЕ НЯМАЛИ НИКАКВО ОФИЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, ТОЕСТ ПИСМЕНО, ТОЕСТ "СЕРИОЗНО" ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ ЧЕЗ заучастие или заинтересованоет в продажбата им на РЕГУЛИРАНИЯ от държавата техен бизнес и активи в България! Обаче всичките тези от правителството и ГЕРБ не отричат и признават, че ... СА ЗНАЕЛИ, И ТО ОТДАВНА ЧЕ ЧЕЗ СА ИСКАЛИ ДА СИ ПРОДАДАТ БИЗНЕСА И АКТИВИТЕ В България! Ами като е така - ИСКАЙТЕ ТЕ ДА ПОКАЖАТ И ДОКАЖАТ КАК, ОТ КОГА И ОТКЪДЕ ТЕ Борисов и ГЕРБ ВСИЧКИТЕ СА ЗНАЕЛИ ЗА НАМЕРЕНИЕТО ЧЕЗ ДА ПРОДАДЕ АКТИВИТЕ И БИЗНЕСА СИ В България! Нали разбирате - точно по логиката на нашето правителство - АКО КАЖАТ, ЧЕ ТЕ НЯМАТ ПИСМЕНО УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА ТОВА ОТ ЧЕЗ - ТОВА ЩЕ Е "НЕСЕРИОЗНО", ПО ТЯХНАТА СЪЩАТА ЛОГИКА И ТОВА, КОЕТО НИ ГОВОРЯТ! ТОГАВА!?!? ДА НИ ПОКАЖАТ ПИСМЕНОТО УВЕДОМЛЕНИЕ ИЛИ УВЕДОНЛЕНИЯ ОТ ЧЕЗ КЪМ БОРИСОВ ИЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ТЕХНИТЕ НАМЕРЕНИЯ, И ТО ОТ ДЪЛГО ВРЕМЕ, КАКТО ТВЪРДЯТ И ДВЕТЕ СТРАНИ! И ще видите колко смешни ще станат НОВИТЕ оправдания, лупинги и шикалкавене на Борисов и правителството!

Ама ти наистина ли търсиш логика в думите на Еднокнижния Вожд?

Не бе, само се е.авам, разбира се! Може да съм дебил и лош материал със сбъркан чип, ама не съм чак толкова прост и луд:)

И понеже колкото и несериозно да звучи и наистина е, да обясним някои елементарни неща на нашето правителство и евродепутатин! Ако наистина е така, както те твърдят и ТОЗИ ПЪТ ТЕ НАИСТИНА НЕ ЛЪЖАТ, ако наистина предложенията на ЧЕЗ - и забележете, правителството ни се опитва да ни убеждава, че не е имало НИКАКВО предложение, а от ЧЕЗ ни казват, че НЕ САМО, ЧЕ СА ПРЕДЛАГАЛИ, НО И ЧЕ ТОВА Е СТАНАЛО ... НЯКОЛКО ПЪТИ!!! през последната година... та ако те наистина са го направили, ДОРИ И НЕФОРМАЛНО (в което - отново повтарям, аз не съм убеден че е точно така) ТО ТОВА Е НЕ САМО И НЕПРЕМЕННО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, А И ... ВИД УВЕДОМЛЕНИЕ, ТОЕСТ ЕДИН ВИД ФОРМАЛНА СТЪПКА НА ИНФИРМИРАНЕ ЗА НАМЕРЕНИЯ НА ДЪРЖАВАТА, НА България от ЧЕЗ! Което ми напомня да попитам нещо, и да видите как "хитрата сврака - с двата крака" Нека да зададем въпроса си към Борисов и правителството така: "А има ли Борисов и българското правителство или - забележете това и къде точно да търсят истински интересуващите се от истината за това кой и как и защо лъже - РЕГУЛИРАЩИТЕ ТОЗИ БИЗНЕС НА ЧЕЗ В България и подобни продажби и придобивания на тези и такива активи в страната - ОФИЦИАЛНО УВЕДОМЛЕНИЕ, ЧЕ ЧЕЗ ПРОДАВА ИЛИ ИСКА ДА ПРОДАВА БИЗНЕСА СИ В България!?!? Накарайте Борисов и всичките тези, които се опитват да ни убеждават, че ЧЕЗ НЕ им бил предлагал участие в сделката ДА ВИ ОТГОВОРЯТ НА ТОЗИ ВЪПРОС И ДА ВИ ПОКАЖАТ (а не разкажат или преразкажат) ТОЧНО ТОВА УВЕДОМЛЕНИЕ, и ще видите и разберете защо ви пиша точно това:)

Несериозно е такава оферта като тази за ЧЕЗ да се прави устно. За мен е странно как са предлагали на българската страна да влезе в сделката за ЧЕЗ, като водят дела срещу нея за стотици милиони над половин милиард. Така евродепутатът Емил Радев коментира пред Нова телевизия твърденията в чешки медии, че на няколко пъти е предлагано на българското правителство да влезе в сделката. ===================== Никак не е несериозно - би могло да се каже точно това, ТОЧНО АКО ... ЧЕЗ НЕ водеше "дела срещу България за стотици милиони", това показва още веднъж колко са неподготвени от българската страна! И явно се налага да поясня! Първо - макар и да е широко възоприето и наложено ДА СЕ ОТРАЗЯВАТ ПОДОБНИ ОТНОШЕНИЯ ((предложения) В ПИСМЕН ВИД - това е вярно - УСТНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, вкл. и на срещи с и без водени протоколи СЪЩО СА ВАЛИДНИ, СЪЩО Е ПРЕДЛОЖЕНИЕ!!! Второ - този се изказва много неподготвен - ИМЕННО ЗАЩОТО ЧЕЗ ВОДИ ДЕЛА СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА, те НЕ са отправили предложенията си В ПИСМЕН ВИД, ако изобщо е така и това е вярно, в което аз лично не съм сигурен, знаейки нашите колко са лъжливи и неподготвени! Но АКО наистина е така, то ТОЗИ НАЧИН НА КОМУНИКАЦИИ И РАЗМЯНА НА МНЕНИЯ И СТАНОВИЩА НА ЧЕЗ С БЪЛГАРСКАТА СТРАНА Е СТАНАЛО ИМЕННО ЗАЩОТО ТЕ ВОДЯТ ДЕЛА СРЕЩУ НАС ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ И ТАКА ЕСТЕСТВЕНО СА ГИ ПОСЪВЕТВАЛИ АДВОКАТИТЕ ИМ И ПРАВНИЯТ ИМ ОТДЕЛ! Несериозно е именно ТОЧНО БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА УПРЕКВА ДРУГИ, И ТО ТОЧНО ЧЕХИТЕ И ЧЕЗ, ЧЕ СА ... НЕСЕРИОЗНИ! И това, опасявам се, но вече съм почти сигурен, ще проличи най-добре ПРИ ДЕЛАТА И ФИНАЛА И РАЗВРЪЗКАТА ИМ, КАКТО И КРАЯ НА ГИНКИНАТА (от Пазарджик) ИСТОРИЯ И ИСТЕРИЯ!

Ооо! Включихме и евродепутратите. Следват председателят на ЕНП, след това Таяни, Туск и Юнкер. Но както се казва: резилът си е резил.

Стоян Мирчев: Чешкото правителство хвана Борисов в лъжи ГЕРБ създават огромен международен скандал около сделката с ЧЕЗ. Реакциите и на Бойко Борисов, и на ГЕРБ са напълно хаотични и правителството на Чехия го хвана в поне пет тежки лъжи, коментира пред Нова телевизия депутатът от БСП за България Стоян Мирчев. Събитията около тази сделка създадоха един огромен международен скандал и показаха способността на ГЕРБ да председателстват Европейския съюз и коя е най-важната тема. Реакциите от страна на Бойко Борисов са напълно хаотични от началото на скандала. Дотук хванахме Борисов поне в пет тежки лъжи, с което той отклонява вниманието от себе си, заяви Стоян Мирчев. В момента сме започнали стъпки, по които искаме държавата да си върне ЧЕЗ, но преди това трябва да се развали тази сделка, допълни депутатът от БСП. Той обясни, че в момента премиерът няма сили да продължава да лъже и поради тази причина Томислав Дончев говори по темата. Той припомни кои са лъжите на Борисов - в началото той твърдеше, че сделката е между две частни фирми, но Българската банка за развитие е държавна и е част от сделката. Втората лъжа, е че БСП е виновна за ЕРП-тата. Първите 67 процента са продадени от правителството на Симеон Сакскобургготски, а вторите 33 процента от Бойко Борисов. След това той не бил комуникирал с чешкия премиер, но се оказа, че е комуникирал, посочи Мирчев. Той припомни, че ЧЕЗ ни съди за 590 млн. евро, но още от 2013 г. компанията се е опитвала да разреши проблема с разговор с правителството на Борисов, за да не се стига до дело. По повод кандидат-купувачите на активите на ЧЕЗ у нас, Стоян Мирчев заяви, че премиерът е знаел още от септември 2017 г. кои са те, защото службите ни са му предали два доклада за актуалното състояние на участниците в сделката. С поведението си, ГЕРБ показват, че са срещу интересите на българския народ и го наричат "гадове" и "тъмни сили". Това е безобразие, категоричен бе Стоян Мирчев.

ТЪПЕ ОСРАЛИСТЕ СЕ ОТ ВСЯКЪДЕ И КАКВИ ЛИ НЕ ГЛУПОСТИ ИЗМИСЛЯТЕ ДА СЕ ОПРАВДАВАТЕ-АЙДУЦИ НАГЛИ СЕГА ЧЕХИТЕ СА ВИ ВИНОВНИ-ЕДИН ПЪТ НЕ ПРИЗНАХТЕ ЧЕ СТЕ ТЪПИ ,МАЛОУМНИ И Т.Н. ОЩЕ МАЛКО.........

Дираджии когато пишете пасквилите си под затворените коментари гледате ли се в огледалото и кого виждате там????

Съжалявам но на Чехите им вярвам, а на разни платени БГ политици НЕ!!!

Защо всички някак умишлено забравят, че през януари-февруари 2017, за когато чехите твърдят, че са предложили на държавата да си изкупи вересиите наречени ЧЕЗ, на власт беше президент-радевото червено правителство на Герджиков? Те били правили и постъпки да се уреди по приятелски път арбитража около 2016 година ... Ами тогава пък на власт беше правителството на Орешарски, т.е. правителство на БСП с мандата на ДПС.

И откъде такъв бюджет в служебно правителство? Негова задача е само да произведе избори.

Ама ти ли си единствен дето верваш на АлиБаба и 40-те му подминистри! Самият факт на обяснителен режим от цялото правителство в полза на Гинка си е пладнешка лъжа която прозира в макар и тъмните и мътни води на партията Гроб!

Тази сутрин по телевизията Таску - не съм чел договора, но съм против него.

И аз не съм го чел, защото не съм в далаверата, ама това което излиза по медиите ми е предостатъчно да разбера че с мутренски договори няма как да се съглася, Само факта че има клауза в която ''българката'' гинка се съгласява да помага на чехите срещу България ми е предостатъчно да не го одобрявам..

Този тъпак е умопомраачен - за какви успехи говори?! Нива сме член на еврозоната и Шенген, нима жизнения стандарт на хората се подобри??? Всички сериозни инвеститори се оттеглиха от България, а чуждите инвестиции като сума са по-малки от средствата, които пращат българските емигранти на своите близки тук!!!Вече близо 10 години ГЕРБ води политика на празно дърдорене, евтин PR и нищо неправене! Хора като този са в играта с оглед лично облагодетелстване и пладнешки грабеж от шепа хора, наричащи себе си "народни избранници"!!!

Колега,човека казва ,че те са добре,и ако народа не си потърси неговото,ще стават още по добре!!

Тоз мазен тюфлек и той се нареди на хорото. На ГИНКИНОТО хоро! Щом цялата пасмина от ГЕРБ е в обяснителен режим, значи тепърва ще се разсмърдява още повече. И после, защо въздуха бил мръсен? Не, не е мръсен отровен е!

"Протестът не трябваше да е под прозорците на Министерския съвет на България, а пред този в Чехия. " Хайдеее, Томиславчо номер 2...

Явно на ББ вече не му стига да изправя сравнително умните си министри Дончев и Горанов като мутри до Гинка (макар че лицата им от снимката бяха красноречиви), да включва всички медии в славословенето по негов адрес, ами вече се налага и такива анонимници - "говорещи глави" - да хвърля на амбразурата. Не се усеща (няма и с какво), че изречените от тях глупости и лъжи по-скоро вредят.

утре ще ни пратят да ,,протестираме,, и на ,,каиманите,лихтенщаин ,люксембург а както се чува и напоследък...,,кабо верде,,...??? там са ,,ни,, парите...!!!

Не се прави на ударен с мокър парцал, ами защо криете, че ЧЕЗ е предложило на Бойко участие за продажба но с извънсъдебно споразумение заради арбитража в щатите! И убавите суветници на Бойко са му казали-"абе да не си луд да плащаш, ние ще спечелиме делото"! Обаче сега ЧЕЗ и Гинка ще продължат арбитражното дело и Бойко пак ще се оправдава с царя, и даже с хан Аспарух, но вече ще плати и на ЧЕЗ и на Гичка!!!

За какво да ви завижда Нинова? За това че взигнахте стандарта на живот на българите ли? За това че ни вкарахте в Шетген ли? За това че да 9 години се справихте с битовата престъпност ли? За това че корупцията според вас е само"усещане" в главите на българите ли" Може да се пише до безкрай. Вие сте партия която не иска да носи отговорност,и вечно са и виновни други.

Скандал! Гинка подписала клауза да сътрудничи на ЧЕЗ в делото срещу България. В договора за продажба на българските активи на ЧЕЗ на Инерком има клауза, която изисква от дружеството купувач да окаже сътрудничество по делото срещу България в Международния център за уреждане на инвестиционни спорове.Това съобщава Хосподарски новини, цитирайки източник от ръководството на чешката компания Тъй като Прокуратурата не била сезирана, ето класически сигнал да се самосезира престъпление по Глава първа от НК.

А бе имаше един Сретен, нещо се изложи този човек! Какви надежди възлагахме на него.

всичко ви е странно на вас, ама ние знаем кой лъже!!!! Да, точно тези нашичките, които лъжат за всичко!

ЧЕЗ няма да позволи държавно участие на България,защото трябва да продължи съдебните дела срещу съсобственик на дружеството. Яко сме загазили.

Несъстоятелни твърдения.За всички става ясно кой се самосваля. Направете си преценка, а твърденията Ви за успехи явно са плод на въображение

Нека все пак да не забравяме, че в Брюксел са слагачи всички, а отделно има и нещо което се нарича дипломатичност, няма да му кажат директно, как беше приказката за чепа и зелето?

А , бе тапанар, "високата" оценка дето ни е дал ЕС е трета глуха за Шенген и Еврозоната. Пърди си там на стола в Брюксел, лапай си тлъстата заплата и комисионни и чат -пат сваляй розовите очила.

социализма наричаха чехите евреите на СИВ и сега са такива с тази тъмна сделка.Виждате ли,като почна да загрубяват нещата,изведнъж чехите излязоха с позиция,че са предлагали ... устно на държавата да си продадат активите.Една голяма икономическа група с известност във Европа много добре знаят каква е процедурата по подаване на оферта.Така,че мръсната сделка си е изцяло чехска,а пък това им дойде дю шеш на Курни и БСП-то да търсят под вола теле.

след социализЪма пък си отмъщават за 1968 .

Не разбирам продавача какво го месите - той продава и иска едни пари, от кого ще ги вземе е все тая.

Да протестираме пред министерския съвет на Чехия?!?!? Ама ти наистина ли? Ние управниците на Чехия не сме ги избирали. Те не са поемали никакъв ангажимент спрямо нас. Задължения към нас нямат! Те си правят онова, което е добро за Чехия. А че българите могат да останат без ток, ги интересува точно толкова, колкото българите ги интересува, дали на остров Кергелен имат ток. Ще си изкупувате енергоразпределителното дружество? Истинският въпрос е: Защо въобще го продадохте? На бас, че ще го изкупим обратно на много пъти по-висока цена, от онази, на която го продадохме. И чехите а получили печалба много пъти по-висока от инвестициите, които са направили. Всъщност освен монтирането на нови електромери, друга инвестиция имат ли? Но ние имаме една поговорка: "Не е луд онзи, който изяде зелника, а онзи, който му го е дал". В този смисъл, привърженици на герб, ясно ли ви е психическото ви състояние?

И забележи, основно чехски електромери, по търгове в чехия... ЯКООО доене падна тези години.

Тоя въобще не е в час.Когато говориш такива глупости или го правиш нарочно или не разбираш нищо. Щом са го "направили" евродепутат значи е достатъчно тъп да е второто....

Така е Емиле, работата на опозицията е да показва грешките на управляващите. Обаче за съжаление радотата на управляващите в момента е да се правят на велики и дейни. Нормална реакция за неможещите, да се защитят. Се друг виновен видите ли, то опозиция, то закони, абе вие си знаете по-добре как се нодят кофи от девети кладенец.

Защо след като Куборготски продаде електроразпределителните дружества, сега не му се търси отговорност, а той съди държавата за имоти. Да му се конфискува всичко.

Яки поразии си направихме с ВЕРВАЙ!

кобургготски е много над твоето ниво, за да му споменаваш името. Когато ти можеш да си преследиш родословието за последните 800 гидини, и ти ще правиш така! Може и да питаш английската кралица дали има паспорт или шофьорска книжка хахахаха, дебил

Идио, забравил си буквичката Т в края на името си!

Какво ще правя?! Остана ли нещо за продаване или копуване?!