Експерти: Светът не е подготвен за силно изригване на вулкан

Следващото силно изригване на вулкан ще покаже, че светът е неподготвен.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Светът не е подготвен за силно изригване на вулкан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През 1991година лятото в България беше студено. Тогава никой не свърза този факт с вулкана във Филипините.

А ако изригне по естествен или изкуствен начин свръхвулкана в Йе лостоновия национален парк в САЩ какви ще са последствията за САЩ и света? ще се измени ли климата и ще има ли вулканична зима?

Въпросът ти "1234", е реторичен. По-интересно е, защо "ръката от ковчега"- ПЕРИМЕТЪР, Северна Корея и Китай са се прицелили точно в Йелоустоун.

След последното му изригване е имало десет жени, та смятай - вкупом гушваме китката и ако успеят да оцелеят няколко космонавти викаме УРА!

една втора от учените се чудят с какви простотии да ни занимават . това е гавра с цивилизацията,колкото и да е зомбирана тя !

'...глобализирания свят, увеличената човешка популация и взаимната зависимост между световните региони...' Дано това е измислено от журналист защото е казано от учен - науката е многооо зле...

Я да съберете на тия острови гостите на фрау Меркел

А за по-леко изригване ?

На планетата няма биологичен вид, който може да оцелее без наличния в момента кислород, освен онези видове, които могат да живеят с малко кислород и да намират храната си под повърхността. Утопичното всяване на ужас е безпредметно и равносилно на страха посяван векове от църквата, която чакаше края на света и караше хората да скимтят от ужас. Имам новина! Не очаквайте прекалено много от края на света! За сметка на това ако изригне вулкан от нивото на Йелоустоун в такъв мащаб много, зависи от мястото и посоката която ще поеме докато обгръща земята. Ами някой може да оцелее в Нова Зеландия или Ушуая, но така или иначе може Европа Раша и Китай може да го отнесат рязко и само мангустите в Индия да останат. При всяко положение изригване от такъв мащаб не може да се преодолее само с наука или аларми. Без реколта милиардите в Европа, Азия, Африка и Америка са мъртви. При такива мащаби водата се отравя, а това е две седмици живот, намерилите вода без храна ще изкарат до края на месеца, без въздух , обаче вариантите се ограничават до минути в пещери. Изход срещу падаща лава е напълно невъзможен. Лавата минава през всичко и изстива в морето. Ако някой разчита на чудо - да се моли! В момента няма формат за спасение.

Експерти: Светът не е подготвен за силно изригване на вулкан След като не сме подготвени,вулканът да "изчака", докато се подготвим. Така де ,трябва да има феърплей.

Какви са тия глупости писани за Санторини! Колко пъти ходя там всичко си е супер , само тука в България ни пълнят главите с глупости САМО и САМО да не ходим там! Това си е направо лудост! Така писаха и минали години за други места в Гърция , писаха за стачки на пристанищата , но се оказа на място като отидохме че такива измислици НЯМА!

Санторини е много приятно местенце, един от най-красивите гръцки острови и определено най-уникален като релеф. Но това не променя факта, че Санторини е супервулкан който е заличил цялата Минойска цивилизация при последното си изригване около 1600 г пр н.е. Никой не еказал че ще изригне пак утре и дано не е скоро, щото последствията ще се усетят сериозно дори и у нас в България.

Е ... Няма пък вулкана да изригне като сте там я! Ше ви изчака да се находите и да ви писне и чак тогава може и да поизригне лекичко. Ама лекичко, че все пак е наблизо. Пък и може и да изригне като сте на почивка в ... Дубай, че да не ви притесни нещо. Ммммха ха ха ха

Ало-о-о-о-о, ДАНС!!! Я ги проверете тези в редакцията на ДИРБГ. Злоупотребяват с наркотиците!!!

Ти пък! От къде толкоз пари за друсалка бре? В дир-ника прекаляват с лепило, оти нема кинти.

Да бегат при Щерев - на околовръстното!!!

ЙЕЛОСТОУН?

Йелоустоун ще счупи осемстепенната скала до някъде около 10-11.

Йелоустоун е супервулкан и наистина е много опасен. Но има и друг супервулкан, не по-малко страшен, на всичко отгоре сравнително близо нас - Везувий. Да спи зло под камък, все някога ще изригнат, но дано е някъде далеч в бъдещето. Тогава хората може да са намерили убежище на друга планета.