”Инерком” има 9 месеца да плати по сделката с ЧЕЗ

"Инерком” разполага с девет месеца да плати сделката с ЧЕЗ след финализирането й.

Обратно в новината

Коментари - ”Инерком” има 9 месеца да плати по сделката с ЧЕЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАК ще плати: кеш, кредит или в златни кюлчета....да им видим печалбата /от преди/ и кой на тази основа ще й даде /на Интерком, а не на наследеното от Интерпред...уф, пак смесих картите/ ЗАЕМ на юнашко или не доверие....абе

Какво Арбитражно дело "ЧЕЗ "водят срещу България???

банките може да се размислят и някои персони да увиснат и в прекия и в преносния смисъл

Тия ще я чакат да роди ли, какво? Но ако чака Янко Хараламбев да и даде парите - детето до тогава ще вземе висш(о)...

Много жалко, но пък очаквано. Камарилата около НЕГО, очевидно ампутирана откъм въображение, не можа да замисли и реализира елегантна схема за придобиването на ЧЕЗ - а веднага оставка на Енергетичката, появата на Гинчето Пазарджиклиева и др. Все дейности за създаване на пушилка, ама очевидно не хващат дикиш. Елементарно, дами и господа! Даже когато се опитваш да прекараш собствения си народ, е необходимо поне капка въображение, а не свирепа безпардонност.

Споко бе, нищо не става без одобрение на бащата на нацията! Всичко ще е наред! А бе дупе да ни е яко!

Някой попита ли я Върбаковска ОТКЪДЕ ГИ ИМА ТЕЗИ 200,000,000 ЕВРО ЛИЧНИ ПАРИ, ЧЕ ТОГАВА ДА ТЪРСИ ЗАЕМИ ОТ БАНКИТЕ????????

За 9 месеца Гинчето може да... пометне! Що така уа?

Сега ще платим ние (потребителите) 320-те милиона евра, както и неустойката по договора на ЧЕЗ (1 милиард евра) и заема към ЕБВР и след 5 години ако Гинка продаде компанията си на ЧЕЗ за 500 милиона евра и рях ще трябва да плащаме. Честито роби! Да ви е сладък евросъюза!

С какво ти е виновен ЕС, бре червенотиквеников? За това, че сме тъпи и ни управляват некомпетентни и алчни хора ли?

Щот ЕС пусна ВЕИ МАФИЯТА и позволи на нашите мутри да продадът на други мутри ЕДИНСТВЕНИЯ КАБЕЛ по които ти, аз и всички ние получаваме ток джендърче!

Че в Чехия е заровено кучето е ясно от самото начало. Всички потенциални купувачи са отказали сделката на тази цена. Единствено "Инерком" се е навила и то на сериозно разсрочено плащане. Но чехите адски много рискуват. Защото през тези месеци ако КЕВР "опраска" ЧЕЗ и им отнеме лицензията-я за снабдяване, я за разпределение на еленергия, Гинка ще има пълното основание да си поиска гаранцията. Да купиш ЧЕЗ без една от двете лицензии е като да хвърлиш парите на улицата. И цената на ЧЕЗ ще стане не повече от 80-100 милиона еврака.

Само не става ясно гаранцията за 5 милиона евро- която ще бъде усвоена от чешния продавач, ако Гинка не плати- цената от 320 милиона за продажбата и няма да бъде платена- тогава чешкия ЧЕЗ си остава собственик

Коя банка е издала гаранцията за 5 мл Евро Това поне се знае

Не се притеснявайте Борисов разговаря с Върбакова.

Как КЗК ще узакони ЗДЕЛКА КОЯТО НЕ СЕ Е СЪСТОЯЛА!!! СДЕЛКАТА Е ПОКУПКО ПРОДАЖБА. Тя е ВЪЗМЕЗДНА и като такава се приема за ПРИКЛЮЧЕНА едва след 9 месеца!! С ТАЗИ ФИКТИВНА СДЕЛКА ЧЕЗ "ПРОДАВА" НА ПОСТАВЕНОТО СИ ЛИЦЕ ГИНКА АКТИВИТЕ СИ КАТО ЗАПАЗВА КОНТРОЛА ВЪРХУ ТЯХ С ТЕЗИ 320 МИЛ. € КОИТО И СЕ ОТПУСКАТ КАТО КРЕДИТ!! ТОЗИ "КРЕДИТ" ЩЕ БЪДЕ ПЛАЩАН ОТ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ И ЩЕ БЪДЕ ВКАРАН В ЦЕНАТА НА ТОКА. Как без да е извършено плащането КЗК ще обяви "СДЕЛКАТА" за действителна?!!!!! КАК БЕ ГОСПОДА??

СДЕЛКА НАРЕЧЕНА покупко продажба няма и не може да има докато купувача не преведе 320 мил € на ЧЕЗ. Бърдзайки да направят регистрацията на ГИНКА , ЧЕЗ се съгласява да приема без да е ИЗВЪРШЕНО ПЛАЩАНЕТО, че има сделка!! ТОЗИ ФАКТ ДОКАЗВА, ЧЕ ЗАД ГИНКА СТОЯТ ЧЕЗ Пробутвайки ФИКТИВНА ПОКУПКО ПРОДАЖБА чрез поставеното си лице ГИНКА , ЧЕЗ премества едни 320 мил. € от единия в другия си джоб!! ЗАЩО ПРАВИ ТАЗИ ФИКТИВНА СДЕЛКА ОПАРАТОРА?! За да прикрие ГОДИШНАТА СИ ПЕЧАЛБА предоставена като гаранция на НЕГОВИЯ "КУПУВАЧ". ТАКА ПЕЧАЛБАТА ОТ 320 МИЛИОНА ЕВРО СЕ ПРЕВРЪЩА В РАЗХОД И СЕ ЗАМИТАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИЗВЪРШЕНИ С ОСЧЕТОВОДЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТИ НА ЧЕЗ . Къде е КЕВР ?? Къде са НАП?? Къде е ДАНС?! НЕОБХОДИМА Е ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ДЕЙНОСТТА НА ЧЕЗ. КОЙ ДА Я НАПРАВИ?!

Имаш ли дори елементарна идея какви нелепици и глупости си написал?:) Що си измъчваш мозъка с неща, които са много над капацитета му?

Можеш да добавиш и предявения иск от ЧЕЗ срещу държавата за половин милиард, при който ако Гинка е собственик и е свързана с ЧЕЗ- познай кои интереси ще защитава.

Всичко е в ръцете на Гинка. Няма време жената да завърши 10 клас.

Днес в министерски съвет са монтирани нови банкомати. Не работят с карти, нямат клавиатури а само един микрофон. Ако искаш да изтеглиш пари трябва на микрофона с гласа на Гинка да кажеш: "Бойко дай пари!" и банкомата веднага ти дава 300 милиона евро на веднъж.

Ако видите някоя женица, просеща пари по улиците, бъдете милостиви, пуснете и 20-30 стотинки. Защото това, най-вероятно е Гинка от Пазарджик, която за 9 месеца трябва да събере пари за да купи ЧЕЗ! За подарък на пожарникаря за Нова година!

само да не се стигне до още едно или две дела във международен съд, след намеса на държавата!!!

Човече, това което те опасява, е казано в изречението : "Адвокатите на компанията ще трябва да се убедят, че промените няма да навредят на интересите на ЧЕЗ груп по арбитражното дело, което водят срещу България." (абзац 6) 600 млн. евро е стойността на предявния от ЧЕЗ иск срещу правителстовото на РБ.

НО И БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА СЪУЧАСТНИЧЕСТВО ВЪВ ТЕЗИ ФИКТИВНИ ПРОДАЖБИ с които се създава ОМРАЗЕН ДЪЛГ на милиони българи. Къде е КЕВР, къде е НАП, къде го ДАНС. НИМА НЕ ВИЖДАТ , ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ХИКТИВНА ПОКУПКО ПРОДАЖБА И ФИКТИВНО ОТПУСКАНЕ НА ЗАЕМИ ОТ ПРОДАВАЧА НА КУПУВАЧА?! КЕВР и управляващият го ИВАН ИВАНОВ са за затвора! Те допуската да ни вкарват в цената на тока ЛИХВИ и ГЛАВНИЦИ по несъществуващи заеми!!

А бе, вие 1 хляб да си вземете от магазина и си плащате веднага, а на тая и дават 9 месеца отсрочка да плати милиони! да не говорим, че вчера ни убеждаваха, че гинка имала ВЕЧЕ парите. Е като ги ма, за какво са и тия 9 месеца протакане ?!? За 9 месеца ще издои от потребителите на ток милионите ли ? Затова ли ходи тиквата в Чехия - да си договори 9 месеца отсрочка ? Е..бах ти и държавата и правителството и тиквата долна продажна!

Не бойте се деца, Бацето има пари! Ще плати! Че толкова поръчки минаха през ръчете му и стотици килиметри магистрали че и третата по големина банка в БГ успя да фалира. Ако след всичко това 1 милиярд не може да извади за какво се е бъхтил цели 10 години на власт. Ще плати бацето! При него пари-бол!

"Инерком" и ЧЕЗ обсъдили участието на България в сделката. България се представлява от Гинка от Пазарджик, лична пратеничка на пожарникаря.

Гледам много платени драскачи се опитват да обвиняват гадовете и БСП. За сделката едно е ясно. Купува се от фирма създадена за тази сделка. Фирма без опит и капитал. Няма проблем ако това косвено и пряко не засяга 3 милиона българи. В този случай не може държавата и "гадовете" да стоят безучастно и да гледат. Ами утре като се забатачат нещата с енерго разпределението Инерком е отговорна само с капитал 50хиляди.

Е, капитал от 50 бона + 640 милиона собственост ;))

След девет месеца кака Гинчето ще вземе да роди и ще излезе по майчинство.

Раята да се радва: 9 месеца няма да се покачва цената на тока. Ураааааааа.... Чак след 9 месеца ще се роди новата цена на тока! Колко ли голяма ще е тя?

Да, а също така следете реакциите на ДПС, защото където става въпрос за парите на КТБ, там трябва да търсите и интересите на ДПС.

В договора за продажба на българските активи на ЧЕЗ на Инерком има клауза, която изисква от дружеството купувач да окаже сътрудничество по делото срещу България в Международния център за уреждане на инвестиционни спорове. Това съобщава Хосподарски новини, цитирайки източник от ръководството на чешката компания. Ако искът на ЧЕЗ срещу българската държава в базирания във Вашингтон арбитраж бъде удовлетворен, обезщетението може да достигне близо 600 млн. евро. Това е основната причина чешката компания да не желае да продаде бизнеса си в България на правителството в София.

Наскоро прочетох, че в Суадитска арабия задържали няколко съмнителни бизнесмени и ги поканили доброволно да върнат част от откраднатото - резултатът - около 20 милиарда долара. Представям си какво би се получило, ако тук направим същото със всички минали през парламента и управлението от 1990 година насам

Това което се опитват да ви кажат е че 9 месеца приходи от нетната линия на ЧЕЗ ще осигури доход който ще покрие поне частично заплащането.

10 процента нагоре от юли, догодина пак. Колко са 1-2 с арбитража евентуално милиарда лева, ще си ги платите. За това сме ви пратили у София, щото сте все тарикати, да си се цакате едни други. Май ще купувам по-рано дърва тази година. Още юни началото ако не и по-рано.

Е щом държавата ще участва в сделката всяка банка ще осигури парите много ясно. Проснто толкова е умна тази мутра нямам думи. Като видя зора с финансирането вкара държавата да няма проблем. А иначе парите ги има от КТБ само трябва да се изперат което най-добре става чрез заем.

"Инерком" разполага с девет месеца да плати сделката с ЧЕЗ след финализирането й. В противен случай чешката компания ще усвои банковата гаранция, издадена за "Инерком" от 5 милиона евро." Пита се коя банка е застанала зад Гинка, за да гарантира с 5 млн. евро сделката? Ако Баце играе с Гинка и ако е "помолил" единствената държавна банка... Сещате ли от чии джобове тази гаранция ще замине за Чехия ?

герб има ли толкова ....... време бе, какво си помислихте. Те пари имат, време обаче остана ли им. За всички фенове на герб ще остане сметката от управлението - окрадени милиарди, десетки милиарди, жалко ще не само те ще я плащат а и ние, останалите, както и потомците ни. До 9 месеца я камилата, я камиларя. Важното е да спрем свободното падане и колапса.

"Инерком разполага с девет месеца да плати сделката с ЧЕЗ след финализирането й. След скандала който избухна не вярвам банка да отпусне кредит на Пазардшиката фирма.А ако това стане,ще стане ясно и кой стои зад сделката.

Какъв скандал, какви 5 лева. Това че по форумите подраскахме малко банките и ГЕРБ не им пука. Всички знаят кой реално стои зад сделката, затова ще я финансират без проблем. А и ако държавата се включи още по-добре

кво чакаш бе народе???? и тея тук продажни ефирни плагени медии! ДОЛУ ГЕРБ НЕЗАБАВНО!

Сега ще видим капиталист боб яде ли. Ще гризим на БКП-то акито още 100 години.

В договора за продажба на българските активи на ЧЕЗ на Инерком има клауза, която изисква от дружеството купувач да окаже сътрудничество по делото срещу България в Международния център за уреждане на инвестиционни спорове. Това съобщава Хосподарски новини, цитирайки източник от ръководството на чешката компания.Ако искът на ЧЕЗ срещу българската държава в базирания във Вашингтон арбитраж бъде удовлетворен, обезщетението може да достигне близо 600 млн. евро

ще бъде....както "Проспахме" делото за Белене "без да искаме" и ББ без д мигне преведе над милиярд на руснаците...вече ги няма за нищо парите ББ

Имам само едно питане към управленците ни: накиснахте ни яко с ЧЕЗ, ако това което пишат чешките вестници е истина. Сега ни кажете кое е това, което ще попречи и на останалите две ЕРП-та да ни приложат "чешката схема"?!

Пипи кой те е накиснал ? Имаш си частна фирма и я продаваш Какъв ти е проблема ? Направи си и ти фирма или си купи и я продай на когото искаш. До тогава не виждам какво смислено можеш да кажеш.

Хахаха! Ако имаш "просто една частна фирма", чий го търсят тогава там КЕВР, КЗК и защо ДАНС проверява сделката и финансирането ѝ?!;)))

ЕС защо не се разрови в тази,,миризлива сделка,, или всичко е в ,,кюпа,, Изроди долнопробни,не издържаме на манипулацийте

Чехските евреи отново са срещу България. Кое говедо изобщо ги допусна. Евреи, долна пасмина.

Според мен Гинка е ЧУДО.Без образование как ли обсъжда сделката. Тая тури у шише всички доктори,инженерни специалисти,учители и тем подобни.Как да караме децата да учат като от учене файда няма. А Гинка може всичко САМА.

Ами той и Бил Гейтс беше доскоро без такова :) Образованието може и да помага, НО НЕ Е основополагащо затова дали можеш да движиш парите. Познавам милионери в стотици евро които имат само средно. Явно ти като си образован не си го разбрал това :)

Ма тя Гинка няма и средно образованиел

милиардери познаваш ли?

Има нещо гнило....в Прага и София Уж има сделка ,има осигурен финасов ресурс,пък ще я чакат девет месеца да плати или да изпере парите.И дотогава какаГинчето каква се явява.какво ще проверяват регулациите и кои.Нещо ни будалкат.....

В аптеката: Нещо за слаба памет да имате? Гинкобилоба имаме. Бах тая Гинка... и лекарствата е купила!

Баце има 9 месеца да плати 5 млн. евро...Нищо работа.

Има 9 месеца да плати 300 млн. евро. Ако не ги плати губи 5млн. евро :) Простичко е.

Леля Гинка отвя и ПАТРЕОТИТЕ по "патриотизъм" Да помага да се осъди държавата с още къде 300 млн. евро над сделката.. Хвала на таквизи бизнесменки... Отсега приза ЖЕНА НА ГОДИНАТА да и връчват.. Да не са охарчват огрганизаторите на наградите поне..

Важното е, че вече има план- график за вдигане на цената за абонати, а кой е купил, кой лъже- маже, е без значение!

Явно си тъпанар да плащаш

И откъде Гина селянката ще извади 500 мил. евра??? Боже мили, тази простакеша, където ходи като цървулана, ту с жилетка, ту с коктейлна рокля, ту с вечерна рокля през деня ще купува ЧЕЗ!!! Куклата на конци на Тиквата и СИК е пародийна личност .....

След 9 месеца късопаметният български народ ще е забравил и за сделката, и за Гинчето! И собствеността ще премине тихо и безболезнено от едни ръчички в други! И тогава ще се питаме - "К'во станА?"

безпаметният