В Прага се проведоха разговори между ЧЕЗ и ”Инерком”

В Прага днес следобед се проведоха разговори между „ЧЕЗ а.с.“ и „Инерком България“.

Обратно в новината

Коментари - В Прага се проведоха разговори между ЧЕЗ и ”Инерком” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бочеее, "манталото хлопна чадо мое"!

Гинка подписала с ЧЕЗ клауза да им помага да бъде прецакан българския данъкоплатец с едни 600 милиона евро от арбитражното дело. Прокуратурата, нещо? Национално предателство? Неее, ГЕРБ брани Гинка с нокти, зъби и опорки. Патреотът Далавери също е на амбразурата. Сделката е фарси.

Go, Гинка, go!

Ако ГЕРБ оцелеят след този мега скандал, значи сме най-големите овце в Европа!!!!

Мда! И ако БСП спечели заради този скандал ще бъдем обявени за идиоти номер 1 на света! Сами да искаме да се върнем към народен съд и национализация. Без преврати, без кръв . . . .

По добре БСП, отколкото ГЕРБ!!!!

Чез води дело дрещу България за 500 милиона евро. Колко са обещани на Гинка да помага на ЧЕЗ да спечели? Обещано ли е нещо на дебелия задник Петкова ГЕРБ да лапнат нещо ако Б -я загуби делото????

"бяха проведени"? Ти да не си бил там бе, Викторчо? като си бил там, защо не пишеш нищо за резултатите от преговорите до сега?

Леле леле гинката взе правомощията на боко да ни уведомява ''какво прави'':)))))) Кой ти вярва бе гинке като самата ти знаеш че си един бушон дето ще те ''поддържат'' извесно време докато мутрите се узаконят..

съжалявам Гинка, защото видях как жалко изглеждаше в скъпите дрхи, в които я бяха облекли управляващите ни политици от ГЕРБ. Тя беше уплашена, а дрехите на гърба й бяха като харизани /подарени/, и тя самата не се чувстваше добре в тях.А колко глупаво се държа като четеше това, което някой от ГЕРБ й беше написал.Не знаеше и няма как да знае ,защото е толкова грамотна, че като я викат да даде обяснения по сделката, в която е купувач, тя не може да напада депутат и да му задава въпроси.На това място в Парламента въпросите се задават от депутатите. Жална ми ,Гинче, ще получиш ли парите от делото на ЧЕЗ срещу България-около 600 млн.евра или по-скоро колко процента от тях ще ти дадат, ако тази фирма, която представляваш получи тези пари. Кажи на българския народ кой политик или мошеник стои зад гърба ти.Видът ти издава ниска интелигентност,а от там невъзможност откъм знания и умения да управляваш такова голямо търговско дружество като ЧЕЗ и толкова много пари.Много те съжалявам.

и аз искам така да ме съжаляват :)

Само дето в България бая сме се нагледали на такива ''съжаления'' за които бленувате ама в едни християнски храмове след време:(((

Днес съобщиха за клауза в договора задължаваща купувача да съдейства на ЧЕЗ по арбитражното дело. Това означава, че няма да допуснат държавата до сделката. ЧЕЗ се опитва да дръпне още 1 милиард от България. Не трябва да има разкрития по фалшивите инвестиции, включени в цената на тока. Разпродажби са всички недвижими имоти. За собствената си централа плащат наем, т.е. разход пак в цената на тока, а приходите от имотите прибирани от ЧЕЗ. Присъщи дейности отдадени на аутсорсинг към централата, т.е. пак разход в цената на тока и източване. Престъпно разграбване. Има прокурорско разследване - спряно ли е??? Това е подхода на всички ЕРП-та.

гинка НЕ Е от Пазарджик. Съпругът и също не е от Пазарджик, а е от Пазарджишко село и е неуважаван в Пазарджик. Четете електронното издание на в. Виделина.

Първо, Гинка като пълномощник на България ли е в преговорите с ЧЕЗ. Второ, има ли друг от страна на Българската държава да участва в тези преговори? Трето, каква е цената на предявения иск от ЧЕЗ срещу България-вярно ли е, че 600 млн.евра?По силата на договора между ЧЕЗ и Гинка кой ще получи тези пари, ако иска се уважи-би следвало това да бъде Гинчето!! Четвърто, за какво прехвърляне на акции става дума щом в договора за продажба на ЧЕЗ има клауза, че за срок от 5 години не се допуска прехвърляне на акции и извършване на разпоредителни сделки. Сега ми кажете какво може да закупи от Гинка Българската държава-едно голямо нищо. Пето, ако правителството в лицето на Борисов и финансовия министър не са знаели за сделката на ЧЕЗ дали пък не са знаели, че ЧЕЗ е предявила иск срещу България в такъв голям размер и да са проследили по тази причина продажбата й, за да им стане ясно кой встъпва в активите на ЧЕЗ респ.в съдебния процес, кой ще получи тези пари при уважаване на исковата претенция.Ако и това не им е било известно за какво оглавяват и МС и МФ.

на ЧЕЗ а.с. и Инерком България отразени в ДОГОВОРА ИМ показва, че те не са ПРОДАВАЧ -КУПУВАЧ, а двете страни на една фирма - ЧЕЗ! ПРОДАЖБАТА Е ФИКТИВНА. Целта е кредита от 320 мил.€ които ще бъдат включени в особенния залог , който ГИНКА БЕЗ ДА ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ ЩЕ НАТРЕСЕ НА ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ТОК И ще ги превърне в ЗАДЛЪЖНЕЛИ ЛИЦА! КЪДЕ ОТИВАТ ТЕЗИ 320 мил. € ?? Те се отписват от ПЕЧАЛБАТА НА ЧЕЗ и се превръщат в РАЗХОД !! ТАЗИ ОПЕРАЦИЯ ПОКАЗВА КАК РАБОТИ КЕВР и как определя "РЕАЛНАТА" цена на доставената електроенергия, която пращи от ОБСЛУЖВАНЕ НА ЛИХВИ И ГЛАВНИЦИ на подобни инвеститори! ТРИ МИЛИОНА БЪЛГАРИ са като ТРИ СИНДЖИРА РОБИ!! ХАК ДА ВИ Е ЕВРОПЕЙСКОТО РОБСТВО!

Е ФИКТИВНА! ФИКТИВЕН Е И ЗАЕМА С КОЙТО СЕ ПРАВИ ОПИТ ДА БЪДЕ ПРИКРИТА ОГРОМНАТА ПЕЧАЛБА НА ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ. Представете си колко е РЕАЛНАТА ЦЕНА на тока ойто плащаме?!! Какво ще кажат това от КЕВР??

за първи път гинчето видя къде е офиса на "чез АЦ", както тя го нарича и чез най-накрая видяха гинчето-купувача.

От изказването му по националната телевизия разбрах, че ЧЕЗ ПРОДАВА НА ЧЕЗ , като в тази търговска "операция" участвала и нейния човек ГИНКА !! Като неразбиращ си задавам въпроса - ЗАЩО Е ТАЗИ ФИКТИВНА ПРОДАЖБА В КОЯТО ИМА ЕДИН ЗАЕМ ЗА 320 МИЛИОНА ЕВРО, КОЙТО Е НАД СТОЙНОСТА НА АКТИВИТЕ НА ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ?? Парите от този заем няма да бъдат инвестирани в България, но за сметка на това ще ги плащат ТРИ МИЛИОНА БЪЛГАРСКИ ПОТРЕБИТЕЛИ , ПРЕВЪРНАТИ С ТАЗИ ФИКТИВНА ПРОДАЖБА И ТЕГЛЕНИЯ ЗАЕМ В ДЛЪЖНИЦИ , плащащи с повишената цена на тока натресеният им ОМРАЗЕН ДЪЛГ!! ВСЪШНОСТ - кой представляваше по този ФИКТИВНА ПРОДАЖБА и реален заем тези ТРИ МИЛИОНА БЕЛИ РОБИ?? НИКОЙ !!! ПРОСТО НЯМА ДЪРЖАВА!! ИМА ЕДИН ОМРАЗЕН ДЪЛГ, в учредяването на което помагат и ПАТРИОТИТЕ!! Ако имаше ДЪРЖАВА щеше бързо да улови за ушите тези ЧЕШКИ "ИНВЕСТИТОРИ" прекриващи ОГРОМНИТЕ СИ ПЕЧАЛБИ СЪС ЗАЕМИ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИ БАНКИ. ТАКА ЧЕХИТЕ ПИЯТ , А НИЕ ПЛАЩАМЕ ТЕХНИТЕ СМЕТКИ!! КОЙ НЕ НИ Е ХВАНАЛ , ТОЙ НЕ НИ Е ЯХНАЛ!

Тиквоний се прави на незавързала още тиква " Аз не беше, Гинка беше, аз тогава спях, под юргана ЧЕЗ видях, всичко точно беше"

Какви преговори, какви пет лева??? Какво ще преговарят, като всичкото е нагласено и ЧЕЗ "продава" ЕРП сама на себе си чрез подставени лица, като си осигурява да гушне поне 100 млн. евро. Ако не е така, защо ръководен служител от ЧЕЗ изведнъж става управляващ директор на неизвестната фирма на Гинка???

като заформя един ЗАЕМ от 320 мил. € на милиони балгари явяващи се длъжници по тегления сключен с Гинка ОСОБЕН ЗАЛОГ !! СЪС ЗАЕМА ЧЕХИТЕ ПРИКРИВАТ ОГРОМНАТА ПЕЧАЛБА И СЪЗДАВАТ ЕДИН ОМРАЗЕН ДЪЛГ НА БЪЛГАРИТЕ. ЗА КАКВО ЩЕ ОТИВАТ ТЕЗИ 320 МИЛ. ЕВРО СЛЕД КАТО ПРОДАЖБАТА Е ФИКТИВНА?? Със сигурност не в БЪЛГАРИЯ! КЪДЕ Е ФИНАНСОВОТО РАЗУЗНАВАНЕ ?? КЪДЕ Е ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР? БОРИСОВ ТОЙ Е ЯСЕН - търси гадовете които му бъркат бизнеса с чехите!

ЗАЕМА е фиктивен и прикрива ОГРОМНАТА ПЕЧАЛБА НА ОПЕРАТОРА! КАКВО ЩЕ КАЖЕ ЗА ЦЕНАТА НА ТОКА КОЙТО КЕВР ОПРЕДЕЛЯ? В ТАЗИ ЦЕНА СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ УЧАСТВАТ И ЛИХВИТЕ И ГЛАВНИЦАТА ПО ТОЗИ ФИКТИВЕН ЗАЕМ!! МРЪСТИ КОЛОНИЗАТОРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ!! ТАКА Е КОГАТО ГАДОВЕТЕ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ГИ ТЪРПЯТ!

Абсолютно вярно. Иначе защо ни се обеснява ,че трябва чехите да се съгласят за това или онова.Те нали са си казали цената , какво значение има за тях Гинка ли ще я плати или друг ?!Във всички случаи ще сме ние. Егати държавата, която не може да се справи с една Гинка. Ние нямаме експерти по международно търговско право , че от сутрин до вечер слушаме само някакви измислени "експерти", които ни пълнят главите с полуграмотни брътвежи, казани "експертно" от висотата на "политическата" им позиция и се стряскат от непосредствения диалог с плебеса. Що ли????????Щото той може само да плаща, да плаща и пак да плаща.

"сделката" с ЧЕЗ изглежда е съвместно мероприятие на ББ и неговият чешки колега. Кака Гинка спечели екскурзия до Прага. Познайте накрая кой ще плати сметката.

ОСТАВКА!!!

Със заповед на Б.Борисов -Гинка Върбакова е назначена на длъжност зам.министър председател по енергиините въпроси ,а Т.Петкова като неин заместник

Стига сте се вайкали из нета. Има протест обявен за днес пред МС за сделката с ЧЕЗ. Само това вече е пътя да се спре тази върховна наглост.

... вече, освен върбово лято ще има понятие и... върбакова зима...

Да влезе съдията.

Все едно купувам къща и продавача ми казва какво да правя в бъдеще с нея.Какъв собственик съм /като къщата съм я купил много скъпо/ и продавачите ми нареждат какво да правя с нея.Ама нещата миришат от нас до Чехия.Къде е уж загриженият ЕС,даже той е у нас на гости,но не вижда и не чува.Шизофреници

Представителите на Инерком България запознаха ЧЕЗ а.с. с искането на българската държава да участва в сделката. НАЛИ СЕЛЯНКАТА Е СОБСТВЕНИК?! ЗАЩО ТРЯБВА ДА ЗАПОЗНАВА ПРОДАВАЧА С НЕЩО КОЕТО ВЕЧЕ НЕ ГО КАСАЕ И НЕ Е НЕГОВО?! НАЛИ СДЕЛКАТА Е МИНАЛА, и собствеността е прехвърлена!! ИЛИ ЧЕХА БАБИЧ ЛЪЖЕ! ТО И БОРИСОВ ЛЪЖЕ! ЗАЩО КАТО СЕ СРЕЩА С ТАЗИ СЕЛЯНКА НЕ ДОГОВАРЯ С НЕЯ СЛЕД КАТО ТЯ ВЕЧЕ Е СОБСТВЕНК НА 70% ОТ АКЦИИТЕ?! НЕЩАТА ВЕЧЕ МНОГО СЕ ОБЪРКАХА. ТОЛКОВА МНОГО, ЧЕ НЯМА БАНКА КОЯТО ДА СИ СЛИЖИ ГЛАВАТА В ТОРБАТА ЗАРАДИ ТЕЗИ КОКОШКАРИ, ПРОДАВАЩИ ДЪРЖАВИТЕ СИ И ИНТЕРЕСИТЕ ИМ.

Пак тролиш!!!

не НЕЩо, ти направо НИЩО не разбираш:) Такива глупости си надрънкал, че няма смисъл да ти се обяснява даже...пак няма да разбереш...НИЩО:)

Ами като не разбираш, за какво коментираш, при това си набичил тука Капс-лок да заемаш пространството?! Съобщиха вече, че има клауза в договора, която забранява на купувача (Гинка) да продава компанията или част от нея през следващите пет години, а също така да променя дейността ѝ, и много други уговорки! Защото това не е кифла - даваш там един лев, вземаш си кифлата и отминаваш! Такива сделки се правят по специални правила и с гаранции ... Аман от неграмотни диванни коментатори!

Много защо ,отговора го знеме,потърпевшите пак сме ние бедните/без циганите/ да плащаме отвратително скъпият ток с мизерните доходи и пенсий и отвратително високият заем взет от фирма ...........е няма тъкава държава

Бабич и Боко са вътре в сделката с двата крака, ама защо Гинка е на пангара, те си знаят...

Ал

ПР статия на ЧЕЗ/Инерком?

Естествено, че трябва да съгласуват действия. При всяка покупко-продажба е така! Още повече пред КЗК! А още по ясно е, че някой не е доволен от сделката. Защо ли?! И кой ли е?! Нужни ли са въпроси, когато сме свидетели на неприкрити страсти и истерия?!

такова ошфорно, едно такова билобово... Няма как да се даде кредитна линия без обезпечение от 300%, Всъщност... има - бъдещи вземания... Сирене може и да не вземеш.. ама ток... Честита сурва нова стара година, опа де, повишена цена на тока....

Дръж се Гинке, ш т изберем за президент вместо мухльото любовник с потника.

ЧЕЗ а.с. и Инерком България щели да СЪГЛАСУВАТ действия съгласно подписания договор между двете страни във връзка с процедурата по подаване на уведомление пред КЗК. Какво общо с това УВЕДОМЛЕНИЕ може да има продавача ЧЕЗ с при оложение, че вече не е собственост?? Правото да притежава и ползва активите на продаденото дружество са само на Инерком България !!

Не знам защо,но ми приличаш на трол.Съдя по този и долните коментари... Смесването на големи и малки букви. Повтаряш се ,явно ти плащат добре. Инерком не може да се прави на непукист,защото ЦЦ заплаши ,че ще променя закони. Не знам защо... Дали заради приятното излъчване на "селянката" или заради факта ,че герб и бсп (с мълчанието си ) ,са притеснени, все повече ми се струва,че са що годе свястна фирма. Дори и Горанов е с мнение,че по-добре държавата да не се намесва в собственоста. Аз лично не искам след някоя година някой "румен овчаров" да диктува политиката на Инерком.

Добре, че спомена това позабравено име! Ама къде отиде този човек, бе? Защо като беше такъв капацитет по енергетиката, сега не се обажда? Много съмнително.....

че това право може да ти се отнеме, ако...някой прецени

Айде сега да обясниш на какво основание? Което да издържи в съда? Международния? Където глобите и неустойките са милиони? Че при сключена вече сделка, бг държавата го играе "сетила се Мара да се побара" и да иска част от собствеността? Защо? Пълна Ви е главата с бръмбари!

ОТ СТАТИЯТА, СТАВА ЯСНО, ЧЕ Е В ХОД "Съгласуване на действия съгласно подписания договор между двете страни във връзка с процедурата по подаване на уведомление пред КЗК" КАКВИ ДЕЙСТВИЯ СЪГЛАСУВАТЕ БЕ? ВИЕ ПОКУПКО ПРОДАЖБА С ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА СОБСТВЕНОСТ ЛИ ПРАВИТЕ С ТОЗИ ДОГОВОР или някакво вливане сливане на една фирма в друга??!?!! Отказахте се от ПОКУПКО ПРОДАЖБАТА!! НАЛИ ???? ГИНКА - ГЕЙТ вече се пренася и в ЧЕХИЯ. КАК ДЪРЖАВНАТА ЧЕЗ "ПРОДАВА" НА ТАЗИ СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТНА БЪЛГАРСКА СЕЛЯНКА БИЗНЕС КОЙТО НОСИ ПЛИЗО МИЛИАРД ЕВРО ПРИХОДИ?!! ТАЗИ ТАЙНА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ПОСТАВЕНОТО ЛИЦИ ГИНКА МОЖЕ ДА ОТНЕСЕ НЕЧИИ ГЛАВИ В ЧЕХИЯ!! Тази ОПГ явно излиза от територията на БЪЛГАРИЯ. Метактазите му са обхванали и чихите!

ЗАД ГИНКА СЕ КРИЯТ ЧЕХИТЕ, КОИТО НЕ РАЗБИРАМ КАКВИ ДЕЙСТВИЯ ЩЕ СЪГЛАСУВАТ С ТАЗИ СЕЛЯНКА НА КОЯТО ВЕЧЕ СА ПРОДАЛИ АКЦИИТЕ СИ!!

Повече от сигурно е, че без височайшето съгласие на триото Шишковци у нас не може да се случи нищо! Да видим сега как ще се разиграе сценарият, който не намирам нито за добре скалъпен, нито за особено умен! Колкото и големи дебили да сме, не можем да повярваме, че Гина е спечелила подобен търг, без намесата на определени хора и/или интереси. Тази сделка е като за учебник по криминалистика, пред нея Кражбата в КТБ бледнее...

на ЧЕЗ и ГИНКА показва, че ПОКУПКО ПРОДАЖБА на акции НЯМА! СИГУРНОТО ПРИ ТАКА ПОДНЕСЕНАТА ИТФОРМАЦИЯ Е ЧЕ ПАЗАРДЖИШКАТА СЕЛЯНКА НЕ Е СОБСТВЕНИК , А ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЧЕШКИТЕ БАНДИТИ КОИТО НЕ СА ПО ЛЕСНИ ОТ НАШИТЕ!

Гинка, гълъбицата Бойкова...Ще й почервенее крилцето...

тази гинка наи-много да стане "мадам"в публичен дом. за друго не става. лелеи-и, стигнахме дъното - да биaха го продали "чес-а на клошар по-добре.

"За резултата от тях Инерком България ще информира всички заинтересовани страни, съобщиха от компанията." Първо Борисов, че той все последен разбира какво е станало и Дилянчо да не забравите, че утре кой знае какво ще се изцепи по медиите. А службите може и да са последни, те и без това са само за резервен отбор на НСИ.

Ба си и държавата!

Абе, не знам как да го квалифицирам, гръцка трагедия, комедия или трагикомедия

AbuTalib

Айде и Гинката нещо май че не разбира кой е държавата и кой не може да бъде?! Няма решение на НС за подобна мярка и не бива да се въвежда в заблуждение чехската страна ей така от правно невежество.