Патриарх Кирил смъмри българските власти пред Румен Радев

Импулсивно или преднамерено руският патриарх Кирил смъмри българските власти за неуважението към подвига на руските воини по времето на Руско-Турската война.

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Кирил смъмри българските власти пред Румен Радев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

патриаха говори сърдечно , наш ганьо седи като напикано мушкато и чака да да затворят вратата на самолета и да започне да бучи и фучи, толкова започна да разбира че дори трие коментарите , митрейййййййй

незнам на кой му дойде акъла да кажат на полицията на шипка да не допускат флагове от друга националности това беше добър ход но кой кой ? бил е някой от герб но коииииии ?????? вие кажете

Кирил ги мъмри а нашите мрънкат или оглушително мълчат......СРАМ!

Патриархът да си гледа божиите дела и да не се меси в светските.

Др. полковник Гундяев кому служи?

Неточен и непълен превод!

Руския поп поне да беше припомнил, че България е освободена от ИМПЕРАТОР АЛЕКСАНДЪР ВТОРИ! Поне да беше припомнил и че ЦЕЛИЯ ИМПЕРАТОРСКИ РОД е затрит, екзекутиран, ликвидиран от комунистите, по заповед на Владимир Илич Ленин и Яков Михайлович Свердлов! На същите тези комунисти глупуватия Българин се кланяше 45 години и танцуваше на гроба на Освободителите си! Същите тези комунисти са още на власт в Русия, а същия този руски поп е възпитаник на тези комунисти! А "наште" дрОгари от БСП са горди с 120 годишната си история!

колега, що не си гледаш мада раша. тук съветите ти не са нужни.

лошо поне да беше припомнил че сме освобоени от ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ

Щом като се убедим в предателството и измяната на българите, ние следва да се отнасяме към тях като към врагове, без да се утешаваме с мнимо различие между настроението на народа и неговите водачи, той като в политиката всеки народ отговаря за своето правителство. Всичко, направено от Русия за България, трябва да бъде развалено. Цел на нашите усилия трябвада бъде не "целокупна" България, а подялба дори на сегашното княжество между неговите съседи: румънци, сърби и гърци, с изключение на широка ивица по Черно море, която Русия може да потърси начин да остави за себе си. С една дума, ние сме в правото си да постъпим с България, която ни измени и се присъедини към страната на нашите противници, както постъпихме с Полша - да я разчленим, да я размажем, да я изтрием от лицето на земята, в назидание на всички останали племена, населяващи Изтока, в доказателство на това, че позорен и бедствен край очаква всеки славянски народ, който дръзне да вдигне ръка срещу велика Русия." Из миналото на руската дипломация. Исторически изследвания. Полемически статии на С. С. Татишчев. 1890 г.

руската истина отговаряща на техния интерес а ние сме българи, нали?

ИСТИНАТА МНОГО БОЛИ!ЯВНО ДОБРЕ ГИ Е ЖЕГНАЛ ЧОВЕКА ТУРСКИТЕ МЕКЕРЕТА!

патриарха /крадлив и нагъл поп / смърди

По логиката на ТОЗИ тогава би трябвало да няма българи , сърби , австрийци и унгарци. Те са били в пределите на Османската империя и трябва да са турци. Финландците били руснаци толкова , колкото този поп е мюфтия.

Малко дребнаво за духовно лице, но пък и ние както винаги правим от мравката слон. Това си е негово виждане. Всеки има право на такова.

какво а се прави,демoкрация е и всеки може да изказва мнението си по даден проблем!

В Русия ли е демокрация? Или викаш рашъните само да слязат от самолета и се демократизират за секунда . . . .

Този повече никой никога не трябва да го кани в България и да не стъпва на българска земя, а.ати и наглеца! Аз имам един (риторичен) въпрос - някой от вас чувал ли е, виждал ли е, случвало ли му се изобщо, поне веднъж в живота НЯКОЙ НЯКОГО ДА УПРЕКВА И ОБВИНЯВА СЕРИОЗНО, ЗАЩО ... ДРУГ НЕ ГО БИЛ УВАЖАВАЛ ДОСТАТЪЧНО!?!?!?! И да има наглостта да се опитва да държи сметка на друг ЗАЩО ОНЗИ УВАЖАВАЛ И ... ДРУГИ!?!?!? Особено след като си го посрещнал с много почести и като драг гост!?!?! Тези в Москва наистина много, ама много са се самозабравили и изобщо не са в час, изобщо не знаят на кой свят са и как се държат нормални възпитани хора, особено когато не са си у дома, а на гости!

Ами нас на това са ни обучавали.

Абе, другарю руски патриарх и едър вносител на цигари и вино за десетки милиарди долари, КАТО Русия е освободила - и то не ТАЗИ Русия, а ОНАЗИ, България на времето, и то не ТАЗИ България, а ОНАЗИ, от ... ЛЮБОВ КЪМ България, НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ 100 ГОДИНИ СЛЕД ТОВА ТОЧНО ТИ И ВИЕ ДА ПЛАЧЕТЕ, ЧЕ НЕ ВИ УВАЖАВАМЕ ДОСТАТЪЧНО И ДА НИ ТЪРСИТЕ СМЕТКА КОГО И ЗАЩО ОЩЕ УВАЖАМЕ БЕ НАХАЛНИК!

валери се опитва да помпи гумата и да опитва да запали ижето на кирил с ясната преценка че може да се претрепа по надолнището. глупак недодялан

Патриарх Кирил е прав. През 1877-1878 Украйна не воюва с Турция, с нея воюва Русия. Полша не воюва с Турция, воюва Русия. Финландия не воюва с Турция, воюва Русия. Литва не воюва с Турция, воюва Русия. Белорусия не воюва с Турция, воюва Русия. Украински войници не воюват с турските, воюват руски. Полски войници не воюват с турските, воюват руски. Финландски войници не воюват с турските, воюват руски. Литовски войници не воюват с турските, воюват руски. Белоруски войници не воюват с турските, воюват руски. В Шипченския манастир са поставени 34 мраморни плочи с имената на 8491 руски офицери, войници и български опълченци, загинали по време на Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.). Там няма изписани имена на загинали поляци, украинци, финландци, литовци, беларуси, защото всичките те са били руски войници. Определението "руски войник" или "български войник" не определя неговия етнически произход, а определя това за коя държава воюва. След появата на някои нови държави в края на 20-век изведнъж в Руско-турската война се появиха и други войници, а какво ще стане, ако на картата на Европа след 10 г. се появят нови държави ще пишем пак нова история ли?

По твоята логика, понеже опълченците технически са турски поданици, Турция воюва сама със себе си

естествено, че срещу имената на загиналите финландци, литовц, поляци няма как да се отбележат имената на завладените им Родини но самите имена ясно показват какви са по националност. Защо ли се опитвам да обяснявам истината на един манипулатор и безродник?!

Другарю историк, Румъния взима участие във войната като независима страна. Не са били част от Русия. И тях не трябва да ги споменаваме заради попа, така ли, че е много обидчив.

За промяна на националния празник! Вече 300 000 българи го поискаха! Вие включихте ли се?!

vasil

Ирландия си има Св.Патрик,ние - Св.Св.Кирил и Методий.

Никой българин не проявява неуважение към паметта на руските войници, загинали през войната. Но главният руски поп може да смъмри само подчинените си попове , няма право да поучава българи и може да си мърмори само под носа.

Е нагла руска свиня Защо му трябваше на Радев да го кани?!

"Искам да ви кажа ясно, че България е била освободена от Русия. Не от Полша, не от Литва, нито други страни, а Русия... каза Патриарх Кирил" Явно няма любов към ближния в руско-съветската Библия. Там явно пише само за любов към руснака, не към поляка, не към литовеца, а към руснака! Втората заповед "Обичай ближния си както себе си" (Матей 22:39) в руско-съветската Библия сигурно гласи "Обичай руснака както себе си, не поляка, не литовеца, а руснака (Кирчо и Владко)

В случая мен не ме е интересува какво казва един агент на КГБ облечен в расо. И дали е полковник или генерал също не ме интересува - в Русия полковници и генерали - с лопата да ги ринеш. Интересувам е реакцията на продажното руско-съветско мекере Лайньо Радев. Или по-точно липсата на реакция на обидния тон на един поп-КГБ-ист. На др. Кирил трябв ада му е ясно че ние не сме нито 16-та република на СССР, нито задунайскя губерния. И ако Русия не иска да загуби една от малкото страни в която мне я мразят е крайно време да престане с обидните за България изцепки. Преди време Путьо се изцепи че друг им бил дал азбуката, после някаква чиновничка се изцепи че съветската армия била спасила българските евреи, сега този неблагодарник се опитва акъл да ни дава. а Лайньо Радев мълчи. Като насран. Много е ербап да се дърви на този и онзи, но когато му дойдат началниците от Кремъл много ситно преде. Тъй де, нали ген Решетников го тури на този пост. Нещастник!

Както и да плюете тук, продажни герберасти, лъжепатриоти, туркофили и соросоиди, историята не можете да промените, Вазова не можете да затриете от съзнанието на българите и признателността и благодарността към Русия не сте в състояние да ликвидирате! Това е!

Е цигарения поп- полковник!? Апотеоз на руската гнус и мерзост! Чиба, псе проклето! Анатема!

Само една грешка можеше да се направи и ....тя се направи....Скандалът можеше да се избегне, но...организаторите нещо не са си свършили работата...както трябва...а как трябва....ами тук историците трябваше да се намесят...да уточнят кой, как, кога и защо са се включили други войни...и те тогава в коя империя са...Г-н Димитров, нашия историк е добре че прави партия, ама защо преди това не си даде мнението по въпроса....а ако не е прав руския патриарх е редно да се свика обща среща и да се издискутират фактите и да се постигне съгласие, ...толкова ли е трудно...г-да управляващи!?!

Щом руския поп си позволява да се кара на правителството на една суверенна държава, член на ЕС, публично да дърпа ушите и пляска по дупето президента на държавата, като че ли президента и правителството са негови служители, представете си какво Русия прави с подвластните народи в състава на Русия! Колко е бил само прав Георги Раковски, основоположника на организираната националнореволюционна борба за освобождаването на България, като казва: Георги Раковски "Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти". Из "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите"

Школата на НКВД си личи дори изпод расото . . .

Кирил явно не е глава на "Руската Православна Църква", а е глава на "Руската Националсоциалистическа Работническа Православна Църква" (Националсоциалистическата германска работническа партия (на немски: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP) е крайнодясна политическа партия в Германия)

Руския патриарх явно е християнски националист! 1. тоя не е глава на християнска църква, а глава на обитатели с руско самосъзнание! 2. тоя явно не признава съществуването на поляци, финландци, украинци, румънци... които са си християни! За него съществуват само обитатели с руско самосъзнание! Християни, различни на руските, са си за ада! Определението за национализъм: "Национализмът е политическа идеология, построена около силната идентификация на дадена група индивиди с определена нация."

Председателят на руския фен-клуб на Зи Зи Топ сгълча българските си съмишленици заради изразеното от тях мнение, че заслугата за записите на албумите на групата е на целия екип на звукозаписното студио, а не само на техните култови любимци...

skromna35

За Бога, ние не казваме благодарност на Литва, Полша, Финландия или Русия, а на руските, финландските, полсктие и т.н.т. ВОЙНИ, които са се били за Освобождението! Защо се прави на неразбрал!? Да, тогава тези дърважи са били част от Руската империя, но това не прави НАРОДНОСТТА на ВСИЧКИ войни руска! Защо почитайки ВСИЧКИ войни да се равнява на омаловажаване на ролята на Русия!??? Ами НЕ СЕ РАВНЯВА! Партиархът прави от мухата слон и дипломатически скандал за нищо! ЗАЩО!??? Не му е на нивото на позицията!

Хора като този нямат нищо общо с Бога. С поведението си този арогантен и невъзпитан човек - антипод на християнски духовник показва, че изпълнява политически поръчки, а не е дошъл с духовни намерения.

Генерал от КГБ, генерал от авиацията, генерал от пожарната!

За руското ченге псевдо- "християнин" важни са руските жертви! Християнските жертви на украинци, поляци, финландци, румънци не са въжни! Тях кучета ги яли! Те да горят в ада, понеже не са били руснаци! Даже ченгето забранява споменаването им! Бахти и християнина!

Радев сам си го покани! Сега да търпи като руското поп-ченге му се кара като на първокласник и публично му дърпа ушите!

Московският патриарх се държа изключително невъзпитано, бих казал, направо грубо по отношение на домакините си, които го приеха в България все едно, че е той самият е Царят Освободител. Радев реагира изключително недостойно, като васал, а не като президент на България, която е дала на Русия и Словото, и Вярата. Достойният дипломатичен отговор към нападките на московския гост е следният: "Разбрах Вашата позиция, но ние тук в България се прекланяме пред ВСИЧКИ воини, загинали за нашата свобода. Това е наша традиция и наше право."

Кой се би срещу нас. В руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците. Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново,австриец, името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Английска флота влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица от Русия. Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер. Ако всички тези изверги не бяха англичани, немци и австрийци, а руснаци, дали нямаше всекидневно да лягаме и ставаме с техните престъпления, извършени над нашия народ? Виждате ли каква огромна война се води срещу нас българите и нашата история? Нашата свобода е извоювана във война, която водим не само срещу турците, но и срещу англичани и германци. Същите тези само броени месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет части, като днес техните съвременни слуги дори и това опитват да припишат на Русия. Днес България не е независима държава и е поробена от същите тези, които ни държаха в робство до 1878 г. Когато идва на власт турколизеца Стамболова отива при султана и му предлага България да стане пак част от Османската империя!? Тъжен ден за турколизците.

да ни учиш на християнски морал, не си ли ти онзи който е свързан с огромни пари от "законна" търговия с вина и цигари, не си ли ти двуличника с пагони под расото? И признай си кой те прати.

Президента Радев прояви недопустимо малодушие като не отговори по-остро на наглия си гост който имперски си позволи да го поучава и унизява както него така и народа ни. Жалко за неговата демонстрирана до сега войнска твърдост. Дали това не е страх от Господаря на безцеремнния московски поп? А заслужава ли уважение "силата на мълчанието" на нашия Патриарх при тази гавра?! Кому служат тези хора?

Ако беше дошъл началника на поп- полковника представям си какво набиване на чембери щеше да има ! А може да има и падни- стани както в казармата ;) Ама каквото сам си направиш...,