Как се стигна до погромите срещу арменците в Сумгаит

През 2018 г. се навършва столетие от борбата на арменците от Нагорни Карабах за независимост.

Обратно в новината

Коментари - Как се стигна до погромите срещу арменците в Сумгаит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо в Уикипедия пише че де факто региона е автономен и Азербейджан няма реална власт та, от 1992?

Свободна и обединена Армения! Откъсването на Карабах от комунистите е историческа несправедливост и Азърбайджан трябва да признае това!

Нагорни Карабах е нещо като Косово, само че ситуацията е обърната. Русия е на страната на арменците, а Западът и Турция подкрепя Азерите... Тук ярко си личат двойните стандарти на някои. Косово има право на независимост, а Н.К. - не.

само че от какъв зор пишете за това днес? Дира вече се превърна в пропагандна медия с неговите исторически тенденциозни ретроспекции. На 3 март пускат за някакъв руски шпионин-беглец, за кланетата в Сумгаит .. А нещо от бълг.история няма ли? Нещо за кланетата в България?

като вдовица за....й! Какви кланета, какво робство, как пък съседните народи - гърци, сърби и румънци не се оплакват и не говорят за робство, а само българите все търсят съжаление. Пфуууууууу

Абсолютна лъжа е, че русия/ссср са на страната на Армения, фактите са точно наобратно!

Как тъй, нали етническите малцинства с времето се интегрират и братски съжителстват с останалите граждани на приелата ги държава ?

Азербайджан е иранска провинция нямаща нищо общо с Кавказ. Проекта Азербайджан е същият както проект Гърция, проект Дакия, проект Сърбия, проект Македония...но в размер носталгия лед Гинка от Кавказ. Не обичам арменците, но историята налага да се говори с факти. Азербайджан е червен еврейски проект на Кемал и Бронщайн. Кемал окупира днешен Азербайджан с нефтените находища и ги подарява на Бронщайн.Така в Кавказ се ражда иранска област с турско самосъзнание. Всеки нормален българин трябва да подкрепи арменците....защото сме заложници на една и съща глобална политика.

Ролята на Горбачов за клането в Сумгаит през 1988 г. е аналогична на ролята на султан Абдул Азиз за клането в Батак през 1876 г.

Документите, предаващи Нагорни Карабах на Азербайджан, за съжаление на някои, носят подписа не на Сталин, а на Ленин.

То първо не се казва Карабах, а Каребок(г), което си е иранска дума и тогава чий го търсят там арменците?

какъвто го търсят албанците в сръбско Косово.

Кой ти каза, че Косово е сръбско, като сърбите там са 1%? Да не говорим и че албанците са къде-къде по-древна нация от смотаните сърби. Първоначално територията е населявана от прабългари и авари (съставляващи над 50% от албанската нация), така че подлите рашки да се омитат....

МОже да се приеме че турците и арабите предизвикват тая война между Армения и Азержайджан в СССР. Афганистанците нападат СССР- 1985 г и СССР отвръща с бомби Турците нападнаха БЪлгария с бомби 1984 г, и Тодор Живков каза на турците да се махат от България.

Столетието на Сумгаит с тази подробна по долу драсканица засенчи Юбилейната 140 годишнина от Освобождението днес 03.03.2018 г.

Страшна простотия свършиха комунистите в кавказ. Границите са чертани без грам мисъл в главата. То това важи за всичките бивши съветски републики. Да не говорим, че руснаците винаги са готови да го зачукат на християните, за да се подмажат на турция. Путин прави същото, което е правил и идола му - сталин. И накрая ще свърши като него.

Каквото и да правиш няма как да начертаеш читава граница в регион който векове е бил в една и съща държава. Стига ти само да прочетеш колко стотици хиляди изселници има на Балканите след освобождението на балканските народи от Османската империя.

Tова е поръчково есе . Hагорни Kарабах е територия на Aзербайджан незоконнo окупирана от Aрмения. B някои южни провинции на бг населяват етнически турци ,които са повече от другите етноси ,по логиката на бг. историк следва че и те трябва да са на Tурция.?

Това са турските фашисти,които се гордеят с геноцида над арменците от началото на 20-ти век. От сивите вълци беше и Мехмед Али Акджа който стреля срещу папата и след това натопи България.Съсипа живота на Сергей Антонов. Накратко - боклук от световна класа. Та да ти вярвам ли?

В Русия дори минималните заплати са по ниски повече от 2 пъти от тези в България, бедна е защото както по времето на соца Русия финансово поддържа такива изкуствени, анексирани територии като Приднестровието, Крим, Южна Осетия, военно поддържа Донбас и Армения, която без руската войска отдавна да е опънала шортите.

И как по точно руската армия пази Армения? Смешник. Руската армия нито веднъж не се е намесила във войната.Само гледат сеир.

Разделяй и владей - това е тактиката на наследниците на Златната орда, вие се боричкайте, така ние ще ви управляваме по-лесно!

В наименованието Нагорни Карабах няма нищо арменско, нагорни е както виждате славянско, а карабах е с тюркски произход. Освен това има 4 Резолюции на ООН за незабавно изтегляне на арменците от окупираните земи. Така че това писание горе е поръчково на 1000% и е далеч от истината.

Нагорни Карабах се казва от стотина години. А от векове името на областа е Арцах. И стига писа глупости, че ставаш смешен. То и Мусала и Кърджали и други такива не са български имена, ама това не значи, че трябва да се дадат на Турция, нали?

Правилно!

Той и българите в тогавашна Русия (примерно в Крим) обявил за татари, та до ден днешен. Интересно, защо е взимал страна на муслимите?! И какво са му пречели българите (кой е внушавал такова отношение към тях?!), след като Русия има лоши спомени тъкмо от татарите? Ми не е искал да признае формообразуващото наследство на българите за създаването на руската нация.

това много ограничено като време представяне какво точно ни показва ... уж натрупани в продължение на много години проблеми, а се разглеждат едни смешни 100г. А турските кланета? И формирането на азерите? И защо азерите искат Армения? Всъщност защо всички рязани смърдящи фесове искат всичко? Не са само онези.

ааа, то , както се вижда от статията, а и от историята, едните искат едно, другите...ми другите искат същото, но за себе си, а накрая печели русският щик, и съсипва и едните, и другите, и цялото положение за още сто години напред!