БСП ще пита ЕК и Чехия за сделката с ЧЕЗ

Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще отправят запитване до чешкото правителство и до Европейската комисия за сделката с ЧЕЗ.

Обратно в новината

Коментари - БСП ще пита ЕК и Чехия за сделката с ЧЕЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама запитването писмено ли ще е, или ще ги привика на Позитано? Оправдаха Народния съд сега ще почват национализацията!

И арменския поп да не забравят да питат! Високомерни, тъпи и злобни комуноиди! Начело с тая примитивна и завистлива ездачка на коне и партии, която се чуди как да захапе някого, който е на власт в момента, за да си задоволи болните амбиции за заяждане и черни прокоби от трибуната на парламента! Що не се сетихте да питате преди една година коя е фирмата - след като списъкът на потенциалните купувачи е бил известен и ако някой - джурналюг или партийна викачка, - се беше заинтересувал, можеше да иде до Пазарджик и да пита - коя е тая неизвестна фирма, чия е, с какви пари се прави и с какви намерения?! И кой стои зад нея, или сама си стои, как така, с какво се занимават?! Сега щели да питат - малоумници! Нямаме нито журналистика вече, нито реални партии с хора, заинтересувани от процесите в общественото пространство и в икономиката на държавата, нищо нямаме! Джурналята тичат след разни плеймейтки да ги питат с кого са спали, с кого не са, какво ново са си закачили отпред или отзад, а политиците се джафкат по студиата и коментират кой какво казал от противниците им и кой какво имал предвид, кого засегнал, кого защитил ... Дрън-дрън-дрън - ярина!

авроро, журналята само след мутрата не тичат, а?

Баш приватизаторката, квичи като недоклана свиня, че не e тя в играта....ще пита чешкото правителство, един крадлив червен боклук ще пита, питай ма червена пуздро???

Точно чешкото правителство следва да се пита. ЧЕЗ е държавна фирма и следва да каже по какви критерии и защо е избрала точно този купувач. Българите имат праро да знаят на кой и как е бил определен купувача на активи касаещи националната сигурност на страната или поне 3,5 милиона българи клиенти. И понеже правителството, незнайно защо не пита и не дава отговори на тези въпроси, поне опозицията да ги задава на когото трябва. Май не съм и очаквал друго от Нинова.

Чешкото правителство защитава гражданите си. Ти какъв /-а си, че да искаш от чешкото правителство? Като искаш готов /-а ли си да си платиш? Българите имаме право да бъдем лъгани, подвеждани, заблуждавани, да наглеят пред нас, че държавната собственост е нещо лошо. ЧЕЗ е държавна. Приватизация ли беше това? Става лошо, когато допускаме да се краде от общите държавни или общински фирми. Само некадърните и/или мошенниците твърдят, че държавната собственост не може да се управлява ефикасно, държавните предприятия да бъдат рентабилни по всички показатели , т.е. да са МНОГО, ама МНОГО печеливши.

Самата сделка за активите на ЧЕЗ в България няма чак такова значение. Проблема е, че държавни регулатори определят цените, а ссобственика, по всичко личи, е близък до властта. Премиера най-вероятно предварително е жертвал министърката, ама да видим дали е планирал и повече да пожертва. Още няма адекватен отговор на въпросите на Президента на Републиката, а то къде било заровено кучето. Държавата е придобита изцяло от Шайката, за която пише Антон Тодоров.

Като питаш,те точно на тебе ш кажат.

колко долна, мръсна и лъжлива е таа.то затова при комунистите си намери место.

кат сте толкова напети що не купихте активите на ЧЕЗ. Та да ви видим как ще я подарите на Путин. То и сега не се знае какво ще последва. Защото много пари заминаха от България на изток. А Русия даже беше готова да финансира строежа на Белене.

Това,че др. Нинова не е адекватна, не ти прави чест да заставаш на амбразурата като Павлик Морозов.

Лека корекция, Павлик Морозов не е умрял на амбразурата.

abasador

за сега, (повод оценките на коментара ми от 16:23 часа) като гледам поставените минуси на коментара ми, ще се окаже, че глупакът проф. Христов има право в преценката .... на процентите. Чудя се, кой здравомислещ човек приема, че е нормално и редно да се питат чешкото правителство и Европейската комисия за сделката с ЧЕЗ. Група ЧЕЗ, разпределя и продава произведената в България електроенергия на частни лица и фирми, обществени предприятия, фирми и т.н. ... и т.н., на тереторията на България. Сделката е извършена между лицензираната в България Група ЧЕЗ и еднолична фирма от Пазарджик съобразно действащите закони в страната ни България! Финансирането е извършено (до колкото има информация за това) от българска банка! Защо и за какво трябва да се питат чешкото правителство и Европейската комисия? Абе има право проф. Христов. Лек ден

Че как няма да се пита- как така някаква си Гинка която има фирма за 5 лева ще изкупи нещо което струва много повече? Ако Гинка беше купила цялата преносна мрежа за да си го ползва само у нейната си къща никой нямаше да се интересува, но това засяга много хора и както казват енергетичната мрежа на българия не е като личната пазарска чанта. Как е възможно един честен купувач да не се яви и да обясни какви са му намеренията? Значи Теменугата я познавала, някоя си там я познавала тази Гинка, но никой не знае къде е тя. Е, стига сме се правели на будали когато ни режат до кокъл.

Иначе казано , как така някой ще купува нещо у нас без да е питал Курна и р.Овч ? Съвсем сте загубили връзка с реалността , събудете се , отдавна не сме управлявани от БКП

AK 47, ти си ярък представител на 80-те процента.

abasador

да бе да, от 28 години се нагледахме и наслушахме на глупотевици от управляващите. Разпродадоха България за жълти стотинки, посред бял ден окрадоха милиарди и сринаха банка и.... и... И все чакаме, и питаме някой да ни обясни, защо става така у нас в България и кой е виновника за това! За правителствата свършили тази мръсна работа, виновни и осъдени за горното няма, виновни са други та дори и други държави .... Уважаеми ЧЕЗ, може би мислиш, че чистачката леля Пенка и продавача на зеленчук бай Кольо, са виновни и вършат всичко това в България? Хаиде със здраве, радвай се, че си от 20 %. Лек ти ден.

Писах и преди ще го напиша и сега- ако българите подкрепят по наболели въпроси този политик който изразява тяхното мнение по даден въпрос, то много скоро политиците ще бъдат принудени да заемат позицията на народните интереси. Видяхте Нинова по въпроса за Истанбулската конвенция- подкрепихте я. Виждате, че сега иска пълно изясняване на въпроса за ЧЕЗ. Ако смятате, че това е важно за народа подкрепяте, ако не отхвърляте. Всеки политик който взема решение против народната воля може да бъде спрян. Тоест ако утре и Нинова сгреши в свои оценки дайте да се разбере че не е права. Интересите на хората са важни- не ги месете с партийте- точно на тази мухоловка разчитат днешните европейски власти.

Някой чул ли е мнението на ДПС по обсъждания въпрос ???

Някой може ли да обясни как евентуално би могла да бъде ощетена България от тази сделка? Единственото обяснение е че чрез подставени лица върхушката на БСП е искала да докопа ЧЕЗ и сега плановете им се провалят.

abasador

ще опитам, простичко обяснение... отиваш в Кауфланд или Лидл (под една шапка са) да си купиш хляб и кисело мляко. Парите платени от теб за тези стоки, отиват в Германия а малка част, т.е. данъка остава в България! Лек ден.

Отиват в касата на фирмата , без значение българска ли е или от Танганайка . А как вече ще се ползва обложената с данъци сума пак фирмата ще си решава

отиват за атомни самовари, годни за паметник на соц строителството.

Къде и кога комунистите не са били крадци и убийци? У нас е повече от ясно, че няма как лице, което е дадено на частен съдебен изпълнител за кредити, да получи повече заем от банка. Дружество, което отдавна трябва да е подало молба за несъстоятелност няма как да купи дружество за милиарди. Повече от ясно е, че зад Теменужка, на която вече са израстнали криле, за да лети до Русия, няма как да не стоят заинтересувани лица от същата държава и техни слуги от Пловдивския регион. Няма как партньорите и съпартийци от БКП да не симулират известно време , а послушен съд да отсъди, според взетото решение. Просто няма как токът на българската столица да се проиграе по такъв начин и нищо да не се случва, ако няма заговор против народа. Сигурно греша, че СИК няма нищо общо, както твърдят от Бивол или, които са там, но е ясно, че няма как да нямаш милиарди и да купиш с кредит , каквото и да е щом имаш изпълнителни дела, а нямаш друго имущество. Българската комунистическа партия разпределена в герб, бсп, дпс, дсб, атака, нфсб и т.н. явно работи против българския народ.

Гума, ако комунистите крадяха така както е било до 1989 то нямаше да има хора които да мизерстват- работа за всеки, безплатна здравна, образователна и т.н. системи. Та ха поспри малко с употребата на думата комунист. Тези които сега са на власт са пребоядисани социалисти- в България комунизъм не е имало- имаше само име на партията която включваше думата комунист.

нали 45 години от удряне в гърдите тая секта докара национална катастрофа в страната, че и маса банки фалира.

Абе задай въпроса на Винету по-остро-Гинка от село... ЛЮбовницата ли ти е.Такива любовчии и фаза и нула коса няма що го чакаш-образована си и жена си поне!

Продължавай да си слагаш плюсове и да си вярваш на бращолевенето.

Až jiveia v Thechia, i ako samo se izkaja na glas, thé sas firma kato na Ginka iskam dá zakupia ThEZ, momentalno shte mě zatvoriat v Bochnice ( tukashnata psichiatrithna lethebna).

Ела в страната на чудесата и ти можеш дерзаи

прецака руските мераци да докопат ЧЕЗ и затова е този комуноиден вой.

И тук да го кажа ГУГЪЛ ПОМНИ. Преди 3 месеца в интервю по Нова тв Теменужка Петкова казва: Петкова каза, че при всички случаи купувачите на ЧЕЗ ще бъдат проверени, независимо кой бъде избран от чешката държава. Това е електроразпределителното предприятие с най-много и с най-цени активи. Така че ще бъде направена много сериозна проверка и ако тези нови купувачи не отговарят на изискваният и стандартите в България.... И какво става, след 3 месеца се оказа че познава купувачите от 20 години, имат 3 фотоволтаични парка с капацитет 100 MW и 90 000 лв активи и 11 000 лв загуби. Излиза че въобще не отговарят на изискванията. Въпроса е дали са я принудили на бързо и после веднага да подаде оставка като бушон и да си мислят балъците че всичко е ОК, виновните са наказани, но сделка ще има. И вълка сит и агнето цяло.

Въпроса е ясен, чакаме ЦАЦАРОВ да се самосезира.

За да се отпусне кредит трябва покупателят да има собствен капитал от 15% на покупателната стойност, документирани стабилни доходи и т.н.

Курни как тогава взе Техноимпекс?

Питам Бойко Борисов: С какво право ЧЕЗ продава фирмата си на лице, което не е било член на Българската комунистическа партия. Предлагам да се намеси и България да изкупи активите на фирма ЧЕЗ, национализация. И после като БСП дойде на власт да можем пак да я продадем на друга държава.

Никога не е късно да станеш за смях! За съжаление това се трупа на гърба на държавата България. Голямата цел,преследвана от Нинова и нейните руски покровители е да се отвратят всички възможни инвеститори и накрая само руснаци да управляват родината ни.

СЕГА СТАНА ЯСНО ЗАЩО ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА!!!!ЖЕНАТА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА И СЕГА "ХЕЙ ЖИВОТ"

И то работа свърши почната още по времето на Царя, сещаш ли се. Време си трябваше обаче доста, дори и да е твоя цялата държава явно.

че в момента единственото ясно нещо е това дето цитирате.

Нали чехите ви грабеха - ето тръгнаха си. Празнувайте де ;) Ми не може всичките ни големи фирми да се купуват От Блядистанци Нека има и български фирми - или вие не сте точно българи, а?!

320 млн НЕ са на фирмата, а на КОЙ са?

Велизар Енчев: Някога Цветелина, днес Гинка! Горката Теменужка! Изгоря като бушон. Сковаващ страх е завладял медиите. Шайка, скрита зад некоя си Гинка от Пазарджик, сложи ръка на тока на 3 милиона българи и всички тв-водещи пъхтят, сумтят и не смеят да произнесат сакралната думичка ГЕРБ! В държава, в която премиерът раздава на калпак пенсии и заплати и харчи бюджета като бащиния, енергийна сделка за половин милиард не може да мине без негово участие. И без послушната му енергийна министърка, която ама съвършено случайно 20 лета другарува с енергетичката Гинка. Преди месец Б.Б. напоително разговаря с чешкия си колега. И за какво са си хортували двама мултимилионери в премиерски шинели? За ЧЕЗ, за какво друго! А кой бе премиерът, продал държавната акция в ЧЕЗ през 2012 г., за която получихме смешните 82.5 млн. лева? Той, кой друг! Две години по-рано гербаджийският премиер пееше друга песен, даже гневно поиска дивидентите от ЕРП-ата, непотърсени от държавата, откакто са приватизирани - т.е. за периода 2004-2009, като дори заплаши с ревизия на сделките Апропо, не беше ли Той главен секретар на МВР в царския кабинет, дарил на ЧЕЗ златната кокошка на българската енергетика? Тогава сливи ли имаше в устата? А, да! Тогава генералът имаше други грижи - уреждаше генералното пълномощно на банката на Цветелина. Някога Цветелина, днес Гинка! Горката Теменужка! Изгоря като бушон. Бушон за милиони!

ПО-ГОЛЯМА ГАВРА С БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЕДВА ЛИ Е ВЪЗМОЖНА!!! КАКВО СЕ КОМЕНТИРА КОРНЕЛИЯ,БСП И Т.Н!!! ТОВА НЕ Я ПРАВИ ПО-ПРИЕМЛИВА. АКО СЕ ДОПУСНЕ ТАКАВА СДЕЛКА ,НЯМА ВЕЧЕ КАКВО СА СЕ ПРАВИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!

Вместо да тролиш да беше обяснил на какво основание искаш да се забрани сделката?

ТИ ВЕРНИ ЛИ ПИТАШ ТОВА???

че всичко е супер съмнително и как се отпуска кредит за толкова пари на човек които е на минус за миналата година.Също така фирмата е направена специално за търга , в такъв случай защо и Вие не си направихте една фирма и не участвахте в търга, разликата между вас и нея няма , най- вероятно и на вас щяха да ви отпуснат заем .

Приятелю, в офиса на Новартис в Атина беше взривена бомба - само дни след като се разбра, че практика на фирмата е била да натоварва народа. Ти основания от рода "Убита е министърката в оставка. Разследва се версия за саморазправа заради водената политика и продажбата на енергоразпределително дружество." ли искаш ? Както казват в Перник "Безпристрастен съдия е ВИНКЕЛО."

Гаврата е направиха вашите, като продадоха държавната енергоснабдителна компания на ЧЕЗ. Какво плачеш сега, че две частни фирми се продават. Държавата и правителството нищо не могат да направят освен да проверят фирмите. Това и правят.

престъпния режим на Мутрата, пада от власт, ... да му затоплят килията на Тодор Живков

КАКВО ЩЕ ПИТАШ МА. Искай му оставката! Или чакаш какво ще ти кажат водещите офицери на агент БУДА?

Още преди месеци министъра на енергетиката спомена за интерес на китайското правителство за инвестиция в АЕЦ Белене . Нашите енергийни мародери като Овчаров , Ковачки и т.н. просто изтръпнаха защото се надяваха централата да се построи с пари от бюджета , и те само да си стоят на входа и изхода и да си цуцат комисионни ! Сега с тази сделка с Гинка , за която всички хора които имат бизнес в енергетиката знаят, че зад нея са Земек и китайски капитали , Пекин бръкна яко в червените крадливи з.дници на БеСеПарите !

"Никоя банкова институция, с никой кредит, не кредитира 100 % от придобиваното каквото и да било. Обикновено самоучастието, което се изисква да се осигури, нормално се счита 30%, т.е. 1/3 собствени пари, за да може и банката да ти даде останалите. В структурата на едно придобиване никога не участва една- единствена фирма, често се ползват чисто нови фирми, които се правят само за това без 1 лев капитал, без абсолютно никакви активи, просто, колкото да има формален купувач, около който да се обединят всички интереси на участващите в сделката. Някои от тях може да ся явни, други просто да работят чрез тях. Очевидно някой осигурява покритието на банката. Аз бих считал, че ако банката кредитира 100 %, то тя лъже, че кредитира 100% и има договор, някой е осигурил покритие, но тя не го казва, или пък просто самата тя е купувач. Тогава разглеждаме банката като купувач, независимо какво твърди тя по този въпрос. Това не е кредит." Емил Хърсев

КОЙТО Е ЧЕШКИЯ ОБРАЗ НА МУТРАТА БОРИСОВ , ЕДВА ЛИ ЩЕ ТИ ДАДЕ ОТГОВОР ЗА ТОВА КАКВО СА ГОВОРИЛИ С БОРИСОВ НА 22 януари 2018 година. Ще потвърди, казаното от Борисов, че "Между България и Чехия няма нерешени въпроси" въпреки, че държавната ЧЕЗ съди България с иск за СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЕВРА заваден на 13 юли 2016 година. Самият Борисов Кзва за срещата си с Бабиш, че "ЧЕЗ не е наша тема" ! Чия е ако не на министър председателите на ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ! Нали ЧЕЗ е ДЪРЖАВНА , А НЕ ЧАСТНА КАКТО ТВЪРДИ БОРИСОВ! ДОГОВАРЯЛИ СА СЕ НЕЩО ДВАМАТА БАНДИТИ. ЕДИНИЯТ ВЕЧЕ ГО РАСЛЕДВАТ В ЧЕХИЯ, но този в България нама кой да го барне защото ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР Е НЕГОВ ЧОВЕК. Що се отнася до БАРОЗУ, той гали БОЦКО по голата тиква като домашен любимец. МНОГО ШУМ ЗА НИЩО - това е което правиш ДРУГАРИЦЕ.

Защото ЧЕЗ се изплъзна от ръцете на рушко- червената е региона мафия Какво лошо има български фирми да са в български ръце?! Настъпани са и бизнесинтересите на КУРНелия

ама надали...

ЗА ДА НАПРАВИШ ИНСТЛАЦИЯ НА ЕДНА КЪЩА ТРЯБВА ДА ИМАШ ЛИЦЕНЗ. ДА УПРАВЛЯВАШ ЕНЕРГЕТИКАТА НА ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ Е ДОСТАТЪЧНО ДА ИМАШ 90000ЛЕВА.ПОЗОР КАКВО ИМА ДА ПРОВЕРЯВА ДАНС????

Кой закон забранява да се продава ЧЕЗ на фирма с 90 000 лв капитал?

Ако купувачът беше Рушка офшорка , КурНи щеше да обяви сделката за необходима като слънцето и въздуха Аре у лево

У дЕсно е , глупако!;)))))

Тази продажба е много силен и звучен шамар в лицето на енергийната мафия в България . Р. Овч. и компания си правеха сметката да прилапат предприятието , и понеже тока от Козлодуй и от вероятно новата АЕЦ Белене щяха да минават през мрежата на ЧЕЗ , то щяха безконтролно да си крадат и изнасят нефактурирани количества енергия ! А сега контрола ще продължи да е в независимо от Кремъл енергийно дружество !

дали ще е руската мафия или българската мафия за народа остава едно нищо .защото сме едно голямо перфектно нищо .

Ако го пита бай Юнкер Виненката----Бою Симитлията ще доприпка на свински тръс, стиснл теменужка в зурлата!;))))))

Що не попита ЕК законно ли беше е тя да открадне Техноимпекс?!

Ха така БСП и Корнелия не разбраха ли че ЦК на ЕК обслужва само едрия корпоративен капитал и нехае за малките като нас обслужват само интересите на големите корпорации ?Колко още ще трябва да чакаме отговор от тях за Хамериканските Марици зададен им от нашите преди много време какво чакат още еврозелките или се чудят дали въобще да ни отговорят май М ?

Някой ще обясни ли след като една фирма е създадена по българските закони неависимо на кого е как може да се продава по чужди закони независмо кои??????

Всичко е според действащото законодателство Точно там е най големия проблем в същото време Корупция която е законно обоснована

и още по-обезпокоителното е,защо ЧЕЗ е решил да се спасява от България ?вместо това се чудим коя е гинка от Пазарджик и дали само приближените на управляващите могат да си осигуряват по 800 милиона за изпиране на крадени пари от ктб и други .чез ще бъде пералнята на мошениците ,другари и приятели дебили !другата пералня може да е АЕЦ-Белене .

Защо Кака Корни може да си купи Техноимпекс, а Кака Гинка да не може да купи ЧЕЗ? Не е ли това прилагане на двойни стандарти?

Чешкият премиер да се яви незабавно в парламента и да даде обяснения!

Bí mogal, toi dosega samo ThEZ nepritejava.

abasador

имаше, един дебелоглав лидер на БСП, дето се опитваше да съсипе партията с какво ли не, докато не му намериха топла службица в Европа. Сега тази кака Нинова се опитва всеячески да разбие и останалото вярно малцинство в партията, няма ден в който да не сипе простотии и да плюе през час по Борисов (много моля да не се обърка някой, че съм фен на пожарникар и физкултурник).... И каво ще правиш сега Нинова, ще питаш ЕК и Чехите ... кой ми с.а в гащите? Лек ден.

Теменужке , Теменужке , що ти треба да препоръчваш твоята приятелка Гинка на Бацето за далаВерката с ЧЕЗ?

мисля,че от мосад могат да ти отговорят също .теменужка я привикаха преди месец в израел за договорките ...

Как рабра ,че е препоръчена от Петкова?.Гинчето да не е малка,има си бизнес с чехите от правителствени среди ,техен човек и поставено лице по всяка вероятност.Соларни паркове,ВЕИ- та.Борисов не е казал,че Петкова има принос за сделката,а само за съмнения които биха се допуснали.