ООН гласува временно примирие в Сирия

Съветът за сигурност на ООН единодушно одобри резолюция, настояваща за 30-дневно прекратяване на огъня в цяла Сирия. Ударите от Дамаск обаче продължават.

Обратно в новината

Коментари - ООН гласува временно примирие в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слава на древния и велик сирийски народ и на президента Асад!

за съжаление ще загубят

Руснаците няма да го спазват.

2 от новите самолети на Русия в Сирия и англосаксите ревнаха за примирие и хуманитарни помощи:) Просто бягат !

ООН-тоооо!Някой да ми припомни, какво беше това?Аха,някакви мишоци от една измислена институция,уж световна.Къде бяха те когато Турция окупира северен Кипър?Къде бяха когато САЩ влязоха в Ирак?Когато бомбардираха Белград и пътнически влакове в Сърбия?

По данни на световните СМИ в Сирия от 1 седмица се намират 4 броя Су-57 и същите само за 2 дена изравниха със земята напълно източна Гута...по данни на разузнаването на Сирия там се намираха около 2 000 американски войници от състава на така наречените ВЧК и отделно неизвестен брой съветници от армиите на НАТО...след страховитите бомбардировки от СУ-шките загубите сред американските солдати са ужасяващи...Държавния департамент на пожар е започнал да звъни в Кремъл за спиране на бомбардировките но там никой не отговаря щото Путин нали е болен а когато човек е болен пие топъл чай , пие хапчета и не се занимава с телефонни разговори ...ха ха хааа...междувременно Павров съобщи в Мюнхен , че времето за преговори приключи и дойде времето за възмездието...нещо повече военните в Русия са бесни на американците за глупавата им авантюра преди 2 седмици и са се заканили, че нито един американец няма да излезе жив от котела в източна Гута...видео в Тубата има достатъчно ...русофобията почвайте да ревете на умряло...и накрая нека да честитя за олимпийската титла на отбора по хокей на Русия , както се казва който си може си го може...идилията сред западняците на тези олимпийски игри развалиха Германците като обвиниха сборния отбор на Норвегия за масово използване на допинг, но Норвежците се оправдаха че боледуват от астма та затова пият хапчета...ха ха хаааа

Бай мурзиле СМИ та и ВЧК та има в чугунената ти кратуна , хората не са прости да си прщат спецчастите да лазят с шмайзери из камънака , като ваште край Ефрат ...иди това и го разправяй в пенсионерския клуб ....там още вярват в Путя и комунизма

Каквото и да гласува ООН руснаците няма да го спазят и пак ще лъжат и ще мажат.Те загубиха всички позиции в света,остана им само лудия Ким и Асад.Въпрос на време е и двамата да последват Муамар Кадафи,Самора Машел,Саддам Хюсеин и другите предатели на народите си.

Всяка минута докато светът чакаше Русия във Сирия измираха главно жени и деца!И въпреки приетата резолюция Башар плодължава да избива населението на Сирия със помоща на руските ВВС!Много е възможно американците да свалят накой сирийски самолет нарушаващ примирието!

Не примирие, а мир там ще има само след пълно прочистване на територията от "умерените". А ООНато нека си чешат езиците. Прав е Гордия, повтаря се Халеб.

По прилича на повторението на Се Серето ...нещо като Афганистан

Значи оон гласува резолюция в коята се настоява.......! Смятай колко е нереално това. А тези дето участват в боевете там някой каза ли им за това? Щото май не ги интересува много.

Истински мир в Сирия няма да има, докато големите играчи не се споразумеят за подялбата на тази държава, а това скоро няма да се случи.

Браво ! Така им се пада на наглите краваристанци !

А ООН гласува ли започването на войната в Сирия, нещо не си спомням, или с тяхното мълчаливо съгласие е. Чувства ли се ИДИЛ зле всички започват да говорят за примирие.

е изрод, който обича да яде лайна за закуска, на обяд изяжда сибствените си фикалий, а за вечеря влиза в обора и изгълтва всички говежди тафтаци

Това Ви го казва човек с богат , съпреживян личен опит. ВЕРВАЙТЕ МУ!

Каква сила, какъв плам, какъв революционен устрем блика от твоето мнение!!! Абе, ти наистина ли си толкова тъп, или си неграмотен, че да изтъкнеш нормални доводи?

Само да питам, това примирие дали се отнася и за турската инвазия в Африн - щото там жертвите сред цивилните са повече, де? Или пък турското нашествие е мирна разходка? А иначе - вой до небето! И що? Щото се избиват помежду си?! Имаме си христоматиен пример - Ливан. Гражданска война 15-тина години. Накрая ги блокираха и ги оставиха да се изколват и те сами спряха. Блокирайте Сирия, оставете ги да се избиват, върнете там и "бежанците" и ги оставете да "врат в собствен сос". Като им писне - ще спрат.

Не важи, чистката продьлжава. 350000 местни жители очакват края му за да се завърнат по родните си места. Чешкия интерпол е арестувал кучето отговоно за всичко там.

нали е с маслинова клонка.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Джихадистите атакували Дамаск с мощна тактическа ракета: Има големи разрушения и жертви! На 23 февруари ислямисти атакували Дамаск с мощна самоделна тактическа ракета тип Касем, предизвиквайки значителни разрушения, има жертви. Съобщението е на rusvesna.su. Взривът нанесе значителни щети на градската инфраструктура. Той предизвика пожари, разруши сгради и унищожи много автомобили предал специалният кореспондент на изданието. Предполага се, че атаката е дело на терористи от Източна Гута, за които ООН, Меркел и Макрон искат едномесечно прекратяване на ударите, за да могат да се прегрупират, да си попълнят запасите от боеприпаси, да си постегнат разрушените позиции, да си починат и наспят.

А това, което не пише в rusvesna.ru е, че единайсетте брадати главореза, изстреляли реактивния снаряд, са вече при девиците.

при девиците-вагнерки ли?

Само две платени соросоидни говеда ли са на смяна? Единият дори е чужденец ...

Кого заблуждават тия? ЩЕ ПРЕГРУПИРАТ всички останали резаци -главорези ,ще ги поохранят,въоръжат и няма да мине и ме сец -ще ги хвърлят към Дамаск срещу Асад.

Явно войната в Сирия е под егидата на ООН, щом те гласуват да има примирие за определени дни ...

Те така ще опитат да вкарат ,,умиротворители,, и в Донбас, без дори да ги е канил някой там!

Преди превземането на Алепо беше същото - квичене на западните говеда. Преди превземането на Хомс беше същото - яростно квичене на западните говеда. После последва свинско мълчание за избитите цивилни в Мосул и Ракка. Сега пак квичат, щото Дамаск е на път да бъде очистен от свинете окончателно.

Току що прочетох по норвежкия интернет, че опозицията вече е нарушила това примирие.

В САР реално няма опозиция, ако в началото през 2011г. е имало някакви опозиционни групи, то впоследствие те бяха изтикани от сцената и сега тяхното място е заето от откровенни бандити-наемници, платени, организирани и ръководени от запада.

Зная, но ако го напиша така както ти си го написал въобще няма да ми пуснат коментара. Пиша така, че хората да се досещат и да четат как запада нарича тези,, опозиционери,,.

Да гори вечно в пъкъла кървавият кагебист за причинените убийства и страдания на стотици хиляди невини сирийски граждани и техните дечица!

Дрисък, а кой ще гори за избитите цивилни в Сърбия? Айде по- кротко, щото от серсемлък се осра.

Машалаах на индуската Ники Халей. Пак ни осигури 3-4 седмици за попълване с личен състав от ИД и муниции от САЩ и България.

Единствените които спазват примирието са вагнеровци. Вече трета седмица не пуцат !

Е, и без 5 човека ще минат руснаците.

Прав си , къде 5 , къде 600 , те са свикнали да ги трепат с милиони без да гъкнат

ООН то да покаже червен картон на сички неканени навлеци от Сирия! Ама проститутките не искат 80 % от финансирането идва от САЩ и Западна Европа страни с развинтена демокрация

И то взело, че изтекло! Не може човек една вода да пусне и да източи радиатора, както се казва по научно му. Колкото да презаредят и поизстинат дулата и айде пак пуцанье до крак. През Първата световна, точно на Коледа английските и немските войници наизлезли от окопите, всеки извадил кой шнапс, кой кейк, и запели коледни песни, общи и в двете страни. Но на сутринта генералите им пак ги натирили в ямите да се стрелят - това е горчивата истина. Всичко иде отгоре и от масата с кадифе.

Интересно как страдат само в Източна Гута, а жертвите на етническото прочистване в ЕФРИН не старадат и не мрат!!! Туй света е тотално изпращял!!!

Армията на Асад е само от наемници,предимно руски,ливански и ирански!Вандализма и масовите убийтва са с участието и на Путин!Позор и съд за геноцид!

Гута в момента е гробище за краварска измет , в паника са очертава се , че първоначалната бройка от околи 50 убити говеда ще бъде по две , дълбочинните бомби са направили мазало в прокопаните тунели под града , говори се ,че мирише на мърша от далеч, SORRY.

Още 12 пъти по 50 и ще стигнат руские по умрелост.ФАКТ

Мир в Сирия е невъзможен,докато там са Асад и Путин,виновници за масовите убийства на милиони деца и жени,заради власта си!САЩ и ООН ще бъдат принудени да нанесат убийствен удар на тираните,дори в нарушение,в името на човечноста и МИРа в Сирия!

Последно , на кой се падна нефта в Сирия ? А на кой камънака в пустинята ? И кой се оказа мировоя дурак ?

дислоцирани на хмеиним четири су-пето поколение-извънземни!!!, говедарите в стрес! евреите няма да летят повече, никакви птици не са свалили техния ф-35, мистър путин, ще покаже кои, кои е морски валк 73...да го духа под вода, за да не вдига прах

Докторе , а мистър Путин где ? Маясила ли му церите ?

Искаше да напишеш: Кой се намести да краде сирийски петрол и забрави дори и минималните фасадни приказки за някакви демокрации и човешки права? Ами крадливите аметиканци.

Явно примирие в източна Гута може и да има, но все още не е факт. От сутринта се съобщава за атаки на сирийската армия по целия периметър на анклава- тежки боеве , артилерийски и авио-удари. Появиха се вече и съобщения за реални успехи на армията...

А като падна бомбата в/у болницата и в/у сватбата... не ги е срам американците.

западът печели с дипломация, там където не може с доблест; резолюцията е само повод да бомбардирад правителството

Примирието не се отнася за Източна Гута, където ВКС щедро черпят човекоядците с ОДАБ-500... Впечатляващи кадри за почерпката има в ютюб! :))

Ти гледай да не почнат краварите да ви черпят с печени фъстъци, че пак ще нададете вой до небесата и ще отричате всичко, преди дори да ви е питал някой.

Според неофициални данни в Гута има около 2000 западни наемници от американски ЧВК

по-лошо от воя е мълчанието. така че сега ще настане едно дълго и мъчително мълчание на твоите хора. най-много да ти пуснат клипче с белите каски да се утешиш.

сащианците пак използват марионетката ООН да защитават главорезите си.

Запада пак подкрепя БУНТОВНИЦИ,а Русия ЛЕГИТИМНА,ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНА ВЛАСТ....Хммм,запада е антидемокатична сила !!!!????

не подбират средствата, но целта ги оправдава

И каква е целта-съсипването и ограбване на държавиот целия свят !

Като н Донбасс ли? Даааа, странни разбирания имате за легитимна власт...

легитимно избраната власт??? :))) я ми кажи кой беше опонента при ИЗБИРАНЕТО на властта в Сирия. Кой беше другия за който се "гласуваше". Абе тъпунгер малоумен - хайде знай фактите преди да тролиш бе келешче малко.

Време е за "газовия" театър!

Още по-малко жертви щеше да има , ако запада не снабдяваше с оръжия т.н. "умерена опозиция". Запада и 5 пари не дава за живота на сирийците.Големия въпрос е- Асад да не даде военно-морска база на Русия.

САЩ снабдяваха с оръжие така, както в Афганистан, въпроса щеше да е отдавна приключен! Знаеш ли колко руски фърчащи таралясника щяха да са свалени до днес?

Афганистан се снабдяваше през ядрен Пакистан, а Сирия от ядрен Израел. Ядрен, ядрен, но на територия колкото за един тактически боеприпас. Не предизвиквай съдбата!

Сирия не е планинска страна, като Афганистан. Затова там спокойно и ефективно се ползва бойна авиация, а не само въртолети. Самолетите се свалят много по-трудно от преносими ракети от ниско летящите бойни въртолети.

къде са ликуващите шегаджии, весело броящи загубите на Вагнер? Къде са злобните цинични коментари за груз 200? Къде са наздравиците? Трайте си и вие сега.

Вагнеровите наемници намериха това което търсиха. А тези нещастни хорица в Гута - и тях ли в 'ИГИЛ' записахте, долни лицемери такива?

преди да пишеш простотии - нещастните щатски и натовски наемници плюс оръжейни складове и техника плюс приятелчетата им от идил и прочее не ми ги пробутвай за нещастни хорица . и научи най-после българския словоред бот скапан.

тъпако нещастен, какво скърбиш за терористите и се радваш за избитите като кучета от страна на краваристанските агресори руски и сирийски герои !?!? ти не си нормален !!

Сега пак ще се измъкнат терористите,и техните чужди инструктури,и ще се окопаят наново,коетоще доведедомного повече жертви. Запада е долен и кървав..

Нещо се огъват рубашките.Би трябвало досега масирано /като Дрезден/ да изчистят района от всичко живо.И няма проблеми!

Като запалиш кошарата свинете сами излизат. Гледай! Сирийската армия е в отбрана, а изметта атакува. Така загубите се обръщат, а и мирното население не е толкова засегнато. Не я разбирате стратегията!

Башар Хафез ал-Асад се бие за свободата на братския сирийски народ, който фашагите от САЩ и техните подлоги от НАТО и евроГейския съюз искат да загробят!!!

Целата тая демагогия, лицемерие и двойни стандарти - ще стане нетърпима в един момент - просто на хората ще и им писне и тогава ще стане интересно ! Помнете ми думите !

...на хората ще им писне в Сирия и ще обесят Башар за таш.ците,а американците като конфискуват още стотина милиарда на кремльовската банда ограбваща Русия,че и България и ще теглят пулито на Путин у високият лоб!

Най малко 50 говеда инстуктури и около 100 ранени от ,които около37 тежко ,това е равносметката заГУТА това е зор за спиране на бомбандировките за да може да изведат насраните янки

Това са руски ръжи и мечти за загинали американски съветници от сирийски или руски обстрел и боНбандировки!Всички знаем,че истината е друга!Много неприятна и кървава за Москва и Сирия!Американците сволихо сирийско Су готвещо се да атакува позиции със американски съветници!А зъ ,,мясорубка -та на ЧВК Вагнер преди няколко дни всички знаем! И да припомня на оскотелите рубладжии,че Башар и Путин избиват цивилно население в момента за да си отмъстят за позора на 07.02. край рафинерията Cokom!

ДАВАЙ, РУСИЯ, ДАВАЙ, АСАД ! АЗ ВИ ПОДКРЕПЯМ !! СМАЧКАЙТЕ ГНУСНИТЕ ТЕРОРИСТИ, ПОДКРЕПЯНИ ОТ ФАЩ !

Ти да не си от 5-мата руски герои, оцеляли от руското барбекю край Ефрат? И какво стана с останалите 300?

А ти да не си жалък лигав нежен соросоиден либерастки демократ на заплата на ФАЩ, лижещ зад ни ци за жалки центчета ?

Е как така "разтревожените" за терористите в Сирия години не се разтревожиха за цивилните в Йемен, където и до ден днешен Саудитите и ОАЕ дънят наред по жилищни сгради и по каквото им попадне?

Защото нямат интереси там. Ако имаха , щяха до сега да са започнали да насаждат демокрацията и там. Ама какво има в Иемен, май нищо?

Интересно как Русия разреши анти-Асад-овска резолюия. Дали това е началото на края на Руската Федерация?

ХАХА - ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА !НАДЕЙ СЕ ! ПРЕЗ СТОЛЕТИЯТА РУСИЯ Е ПРЕЖИВЯЛА ЗЛОБАТА НА МНОГО ПОМИЯРИ КАТО ТЕБ, УВАЖАЕМИ !! И Е ОЦЕЛЯЛА ! СЛАВА НА РУСИЯ !

Бай Ставри

Союз нерушимйи республик свободнйих НАВЕКИ сплотила великая русь се пееше до 1992-ра в един гимн

Проклети да са руските мародери в сирия!

Ако имаше малко мозък, щеше да осъзнаеш, че тази резолюция не се предлага от САЩ. Песента е същата, но текстът е различен, а руското мълчание е за да изпъкне турското говорене. Светът вижда, светът разбира, светът научава, кой каква роля играе в този сложен конфликт.

не с заслепен, просто е тъп трол слуга.

НАД 30 000 ДУШИ ЦИВИЛНИ ИЗБИХА краварите ПРИ БОМБАНДИРОВКИТЕ В РАККА , НЯМАМ ДУМИ , ЦЕЛИЯТ СВЯТ МЪЛЧЕШЕ , КАКТО И СЕГА МЪЛЧИ ЗА ТУРСКИЯ ГЕНОЦИД В АФРИН.

Ракка ли? Че там не гърмяха ли Великите Аерогалактически Безаналогови Российские Войска? Откак хамериканците ви устроиха руско барбекю в Сирия, севсем загубихте представа за реалността

Тази сутрин армията започна наземна операция и превзе три населени места в анклава-Хазрама, Нашабия и Хош Салихия. Ако довечера успее да ги удържи, значи операцията започна добре за тях.