Студ и сняг сковаха Балканите

Студ и сняг сковаха Балканите. Пътната обстановка е усложнена. На много места минусовите температури са съчетани с ураганен вятър и много сняг.

Обратно в новината

Коментари - Студ и сняг сковаха Балканите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алоооо писачите на новини, къде видяхте да се продават зимни вериги бе, та да си купя....щото мойте са летни вериги и си ги слагам само лятото като съм на плажа. Да ви .... у неграмонтите !

А мъльчи, ва! Естествено, че съм до печката. Имам дърва за две зими, изчистил съм си комина и кюнците, знам как да я запаля за секунди и как да я поддържам. А като тръгна навън, знам как да се обуя и облека и как да си оборудвам колата, та да не ме пишат по новините. Каква зима сте видели навън - минус 5-6 градуса, сняг един пръст. Аууу! Апокалипсис! Да ви у лигльовците скапани!

и княжевци! Не бойте се, перничаните ще почистят безплатно "Панорамен път" като се наредят, все пъпа им хвърлен там! Любопитно ми е като как в сряда и четвъртък градусите ще достигнат 7 или 9. Явно Никол е загрята извънслужебно...

Алоо, коментаторите! Зима, зима, ама миналата зима и след предупреждението имаше закъсали и премръзнали в колите си. Кой ли беше виновен за ураганният вятър?!

Алоооо, русите овце, зимата се пътува при ЗИМНИ УСЛОВИЯ. За дебили като теб уточнявам: 1. Изправна кола (без повреди за които "си знаем") 2. Пълен резервоар при излизане извън града 3. Зимни гуми. 4. Вериги (не искат ни хляб ни вода в багажника) 5. Топли дрехи (или одеало (одеала) в багажника). 6. Брадвичка, лопатка, туристически / ловен нож, запалка, въже за теглене и въже за връзване, заредена аптечка, кабели за ток на акумулатора, хубаво е да има в багажника и малък газов примус - евтин е не заема място. 7. Работещи чистачки и достатъчно течност за тях. 8. Помпа за гуми (обикновено резервната гума е на мекица) 9. Нещо малко за хапване, на вкус (шоколад, сникерс (не е реклама), сухар...) 10. Вода за пиене при излизане извън града (яденето на сняг не е за препоръчване - не само жълтия) Аз си имам в колата и други работи, но това горе поне ще ви спаси от графата "фатално бедствие".

Това което описваш като необходимо, ме връща поне 20-на години назад във времето! Аз си имам Audi Allroad (2003, не съм някакъв богат да се изхвърлям, не съм и беден в никакъв случай), и такива неща не ми трябват. Шофьор съм от 1992 г. и смятам, че имам необходимите умения да се оправя и в 20-25 см сняг. Не съм изобщо самонадеян. От факторите, от които зависи дали ще ти се случи нещо в такава зимна ситуация, 40 % е до колата да е със зимни гуми до 3-4 години, поне предно предаване, и да е на по-малко от 25 години възраст; 40 % е до шофьорски умения и 20 % до късмет! Най-много шофьори закъсват зимата заради липса на умения, малко по-малка част заради стари зимни (или летни) гуми, задно предаване (Мерцедес, БМВ), и най-малък % заради лош късмет (повреда) или много старо возило. Иначе си имай тея неща, никой не те спира! По-ефективно е обаче да сложиш тъщата и балдъзата в багажника на ЖигулЕто отзад за повече тежест да се не пързаляш! :):)

добре вървеше зимата ,сега взе да се превръщаме в сибир.

Бил си ти в Сибир - (-50) градуса се смятат за нормална зимна температура и децата се пързалят навън.

Какво става с глобалното затопляне?

заплаха за националната сигурност

Брало си е лайката! А други години февруари ходехме на плаж!

Още ми се бели кожата на едно място.

този студ ,,сковал Балканите" е ужас. Как може? И то през зимата,февруари?Какъв народ се извъди при този герб бе? Така е защото 1. ОТКЛОНЯВАТ ВНИМАНИЕТО ОТ РАЗРУХАТА НА СТРАНАТА НИ. 2. Лапат за ,,снегопочистване " по половин милион на ден за София само.3. Наистина са много грехки съвременните герберасти -джендъри.Ами ако им настинат котиледоните?Ааа...говорителките по тв за прогнозата на времето са полу голи от студ.Компютърчето,климатичето и...заплатката. Това е живота,кеф с истанбулската конвенция под мишка.

Голем праз! Имам си червено вино, имам си и пържоли!

комунярските думбази се тъпчат с награбената плячка като ненаситни шопари,докато народа гладува!

Стамат

Щирлиц, ти ме разкри!

грухти си в кочинката и не се обаждай,това са ви ценостите,плюскане,пиене до припадък,и отоплението ви е безплатно,затова ви е широко около врата,ако го плащахте друга песен щяхте да пеете,наглеци безсрамни и после искате някой да ви вярва,че сте бедни,каква бедност като преяждате с луканкане си знаете парите и имотите,че болни сте били,а живеете повече от 100г.,работа не пипнали,българин да си на тоя свят

туберкулозният мозък пак се обади...

мръсните ватници ни пращат студ за д аим копуваме вмирисаната газ но ем на дизерфикация и ше копуваме само втечнен газ от велика америка и азерски газ за да умрат от глад бояришниците ахааххаах да живее ГЕРБ слава на САЩ аахахах

Щерев, време е да си пиеш лекарствата!

тоя път ги е пил ти да видиш какви ги пише кога не ги пие

а синоптичките полуголи....

Тези коментарии за зимата посред зима не са случайни Обърнете внимание, колко часа тв време се губи на денонощието за прогнози за времето. Прави се цел- отвличане на вниманието от важни проблеми в държавата.

какво сковало ве навремето имаше по големи зими и сняг от сега и не можеха да ни приберат от пързалките ма ги нямаше компа и таблетите !

Сняг до подметки и минусови температури в края на февруари? Ужас ви казвам! Кошмар! Направо ЧЕРЕН код и синопичките да не спират да плашат по телевизора!

Стопляше ме единствено фактът, че над 3000 машини са в официална готовност да ми помогнат! А сега, обхванат от мъка и стресиран, сядам да замезвам печена мръвка и да прокарвам сълзите с домашно винце. Абе можеше да поръчаме това време за утре, ама нейсе, станалото станало, ще оцелеем някак си, ха-ха. Да си жив и здрав и да илядиш!

Истерици! Какво сковаване от сняг и студ?! Ами февруари, на Балканския п-в, какво друго да е?!

зимата вилнее, сутринта трябваше да изчистя 1 см сняг от предното стъкло на колата, докато се занимавах с тоя тежък проблем измръзнах, защото бях по тениска, въобще положението е катастрофално

Въх, море майкята! Апокалипсис! Сред зима паднало сняг. Ам сега кво прайм? Да ви у журналята скапани!

"Студ и сняг сковаха Балканите!" Леле, какви са тези лигльовци? СКОВАЛИ!!! През Февруари и няма дори и -10о ! Ха ха -е га ти нещастието - Сковали били.

Не е за вярване какво се случва февруари месец през зимата в България! Да бяхме юли-август разбирам , ама зината че вали сняг да бъде новина......

кога ще вали сняг ?

Е ми зима е какво да има през зимата ,естествено сняг и студ .щеше да е новина ако беше+ 30 градуса.все пак все още имаме четири сезона.