Оръжейни компании в САЩ бойкотират лобисти на оръжие

Няколко големи американски компании са спрели партньорството си с Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (NRA).

Обратно в новината

Коментари - Оръжейни компании в САЩ бойкотират лобисти на оръжие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е в сащ му казват лобизъм, у нас корупция...все тая

САЩ доказа за пореден път, че за капитализма важни са печалбите (парите), а не човешкия живот. И това ми било "хуманен" строй.

Сбъркана държава със сбъркани хора.

Заглавие и текст не кореспондират по никакъв начин.

БранТийски е бил на три ракии като е щракал по клавиатурата.

Паисий

по-добре да си купи речник, да гледа в него какво значат думите. например думата "бойкот" и бойкотирам!

Ами чудесно е, че въпросните фирми излизат с имената си - това е идеалният случай американското население да ги бойкотира и разори. Все пак това са типове, които са против ценностите и свободите на хората.

Не се усещат ,,кой ,,им е палача.,а даже избраха си един шизофреник,тука е същото,,кой умее да лъже,,

Нямам думи за нашите малоумни джурналя. 1. NRA не са лобисти, лобистка фирма или нещо друго лобистко - те са занимават само с едно нещо, правото да се притежава огнестрелно оръжие в САЩ. 2. От цялата статия разбрах, че една банка, две компании за автомобили под наем и най-смотаната компания за кибер сигурност не им се работи в САЩ с обикновените хора. 3. Целия инцидент изобщо не е предаден както е било, а под формата на пропаганда - "лошия" Тръмп с "белите расисти" и добричните демократи. п.п. 1. стрелеца е латино, не бял 2. не е член на никакви "расистки" организации 3. регистриран демократ, т.е. гласува за демократите винаги 4. тотален психо на яки лекартва с писане навсякъде как искал да убива и ФБР нищо не прави след много сигнали 5. не е притежавал или купувал оръжието, просто го е откраднал НИЩО вярно няма в пасквилите дето пишете за този случай!!!

Естествено, че на глава от населението се гледа бе глупак. Абсолютната стойност нищо не значи.

Не може да се гледа на глава, когато се броят задници.

Когато бойкот обяви някоя фирма за танкове под наем , а не коли, тогава пишете "Оръжейни компании..."

Нищо няма да излезе, в говедарникът се стреля на всеки 4 секунди. Това е територия, населена с говеда, които се отстрелват като пъдпъдъци.

А относно бойкот на NRA от страна на някои компании, това е твърде популистки ход, който ще доведе до сериозни загуби за тези компании.Доста народ са членовe на асоциацията, а още повече притежатели на оръжие не са нейни членове, но напълно я подкрепят.Най грубо около 42% от домакинствата в САЩ имат поне по едно налично оръжие.И те много вероятно за личните си нужди да изберат да не използват услугите на въпросните фирми. Причините за масовите стрелби в САЩ не е в оръжието намиращо се в гражданите.

Едно е да си въоръжен с пистолет, друго е да си въоръжен с автоматично оръжие като картечен пистолет автомат или картечница. Конституцията на САЩ позволява нацията да бъде въоръжена, но не и с армейско оръжие. Лобистите, обаче прокараха всичко , за да печелят пари и сега САЩ страдат.

Когато е измислена и обсъждана Втората добавка в Конституцията не са въведени никакви ограничения относно вида на оръжието, което гражданите имат право да притежават.По онова време(18в) не е имало разлика във вида на оръжията за въоръжени формирования и лични нужди.Има доста щати, където няма никакво ограничение за вида оръжие притежавано от граждани- полуавтоматично или автоматично.Оръжието намиращо се в частни ръце в САЩ се явява най големият проблем на желаещите да контролират хората. САЩ предложиха преди време и ратифицираха, но не могат да въведат на своя територия, т.нар Конвенция за ограничаване на малките оръжия.А причината за масовите стрелби, не е там, където си мислиш.

Пич поразрови се из тубата и виж доста клипове как се стреля с голямо калибрено автоматично оръжие. Не си спомням точната година но до тази година е нямало никакви ограничения по вида на оръжието, след тази година има ограничения но вече продадено оръжие може да се ползва все още само трябва да се пререгистрира ако се препродаде. Тоест има голямо количество законно автоматично оръжие в циркулация в щатите.

не стига че санкционират най-голямата оръжейна - Русия, ами вече санкционират и собствената си оръжейна, направо са построили социализма ..

Бе то...В тоя лист няма една оръжейна компания ве....Олигофрени!

"Оръжейни компании" не разбрах, коя от компаниите е оръжейна.

каубойци! Нема веке индианци и се трепят помежду си кат едно време на дивия запад.

Не оръжията убиват луди говеда! Убиват лудите крави които ги използват! Ако си мислите, че ако ги забраните ще намалеят убийствата, много се лъжете! Какво му пречи на някой който превърти, просто да вземе нож и да почне да ръга народа наред>?! Или да почне да гази всички с кола или камион...Или да открадне бензиновоз и да го вреже в училище и да го взриви...Или да си направи самоделни бомби, инструкци за това има в интернет! Не оръжията са ви виновни луди крави! Виновно е самото ви БОЛНО общество, което пропагандира насилие по всички канали и всички филми!

почти всички по-долу са писали глупости и пропаганда. истината е, че уса решава проблемите си.

За сметка на това - Русия е изпратила още 2 самолета Су-57 в Сирия. ...еще два истребителя пятого поколения Су-57 прибыли на российскую военную базу в сирийском Хмеймиме. Об этом сообщают местные СМИ.

Либералите в САЩ вместо да реват за забрана на оръжията, по добре да настояват за забрана на антидепресантите и останалите психотропни лекарства! В почти всички случаи при масовите стрелби в САЩ извършителите са били под въздействието на антидепресанти! Между другото, германският пилот, който преди някоя и друга година нарочно разби самолета си в Алпите, също е бил на антидепресанти!

Е точно тази твоя теза ще е много трудно да я обясниш на апологетите на американската демокрация.И щом си стигнал до този извод то или си живял там или имаш приятели на които вярваш достатъчно и си сигурен ,че ти разказват за нещата едно към едно.

Коя точно от изброените компании е оръжейна? И сега ще си проличи какво влияние има NRA. Защото американският бизнес действа в изключително конкурентна среда, където загуба на 5% може да катурне една компания. А направените откази, освен ако не са само медиен шум, са покана към потребителите да отговорят на провокацията.

Правото на носене на оръжие е най-древното човешко право. Защото всички останали права се гарантират единствено от възможността да ги защитиш. Или може би когато престъпници нахлуят с взлом посред нощ въоръжени в жилището ти, личният ти полицай ще изскочи от мазето с палка, пищов и свирка в уста да те защити ?

Основния мотив за приемането на Втората поправка не е защитата от престъпници, а противодействието на своеволията на федералното правителство. До колко това е актуално (пък и реално) в момента, се видя в Уейко.

Напред и смело да гоним демократичните и атлантически ценности на САЩ демокрацията-образование за който може да си плати,за медицински услуги(ако не си образован и не можеш да си платиш)защо да харчат пари за теб?Бленувам да живея в таква страна в която жертвите в училищата за година са в пъти повече от професионалните им войници в горещите точки:(((В страна в която президента им предлага учителите да са с оръжие(това с оръжието може и да сработи в България,и учителите вземат страха на учениците ,и те дано почнат да учат:)))) )

Класация на убийства по държави - на 100 000 жители 39 то място Russia 11.31 69 то място Pakistan 7.81 96 то място United States 4.88 197 мо място Germany 0.85 Май е по-безопасно в Пакистан отколкото в СССР?

дрън дрън ярина. В говедарника НАД 1000 човек се застрелват всяка година, отделно още 400 от палицията. Пък ти ги гледай на глава от населението, пъпеш!!

Странно, отварям статията в уикипедия и там: 4 място United States Virgin Islands (US) 25 място Puerto Rico (US) Странно, защо ли са отделно от USA? Да не им развалят статистиката ли?

Нищо не разбрах нито от заглавието, нито от текста по минавам.А, честито!

Ало, дира. Кой кого бойкотира? Не гледате ли какво пишете?

вижте си заглавието. Откога Hertz е оръжейна компания?

Заглавието е джендърско.

А съдържанието е плод на усиления труд на п.дал под диктовката на л.збийка.