БЛС договори с НЗОК клиничните пътеки

Повече направления при специалисти и повече пари по клинични пътеки в болниците договориха на извънреден събор на БЛС медици от цялата страна.

Обратно в новината

Коментари - БЛС договори с НЗОК клиничните пътеки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поема ли се албумина от НЗОК?

На чуждите здравни каси трябва да се плати, а не парите да се усвоят тук незнайно за какво и незнайно от кого. Тая Галинка може и да е огладняла, ама с нищо не е заслужила парите на здравноосигурените. Вярно, изразходваните пари (големият дял) са на заслужили герберасти, привилегировани болни, така да се каже, ама за това не са виновни чужденците, а нашите мошеници.

Е,тези НЕДОВОЛНИ по времето на соца,явно вече са разбрали какво са загубили. Скачаха по площадите за демокрация и капитализъм. ТЕ ИМ ГИ! Както е тръгнало,много работа ще отворим на Св. Петър.

Хората плащат здравни вноски - държавата краде вноските. Касата плаща на болниците - болниците надписват пътеки. Депутати откриват болници - касата няма право по закон да не плаща прегледите по касата и т.н. Няма да го бъде този опит за държава...

Докато не забраните на лекарите да осъществяват, каквато и да е търговска дейност, нищо няма да се подобри в здравеопазването. Лекарите в нашата медицина са като търговците в храма - вредни и безполезни. Докато само мислят как да изкарат едни пари от всеки болен и час по-скоро да се отърват от него, няма нищо да се подобри. За съжаление БЛС страстно поддържа точно този модел, за това е и голямото бързане да се подпише новият договор. Това са изроди, не хора! Това са нагли търгаши, не лекари.

Човек да се разболее в тази държава. Пет дневни здравни пътеки. В първия ден те приемат,на петия ден те изписват и ОСТАНАЛИТЕ ТРИ ДНИ ТЕ ЛЕКУВАТ. БЕЗУМИЕ И ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО.Може ли управляващите да обяснят,как се лекува болест за ТРИ ДНИ? Изписват те още по- болен и след няколко дни ПОСТЪПВАШ ОТНОВО,БЕЗ ШАНС ДА БЪДЕШ ИЗЛЕКУВАН. Два пъти ме изписват след безрезултатно лечение. ....Иииииии.Следва ново постъпване в болница и ново ходене по мъките...Имало носталгия по соца. Ами,има. Тогава,докато не бъдеш излекуван и стабилизиран,не те изписваха. Следваха санаториуми,балнеолечения,физиотерапии. Сега ти бият шута и.....мри.Проклети да са убийците ни!!!!

И тогава бяхте недоволни.

Вярно сте написали. И по времето на соца беше пълно с мрънкащи недоволни, които лежаха с месеци в болницата - 2 месеца във вътрешно, после 1 месец физиотерапия, после 2 месеца болнични вкъщи, изпращане на санаториум. И не спираха да мрънкат. И тогава мразеха лекарите и се отнасяха гадно с тях, а за сестрите да не говорим. Като не оцениха доброто, сега ще им се наложи да се радват на лошото. Съдбата е много жестока с неблагодарните хора!

И така, по новите пътечки, кротко и тихичко, степ бай степ - към алея .., парцел .. Да мислим за вечните работи, не за тленното.

Доплащането на консумативите по коя пътека ще е? Защото масово има болници, в които правят операции на конвейер само заради тези консумативи, които не се покриват от здравната каса и се плащат от пациента. И от които лекарите взимат комисионна и си докарват доходи, невиждани и в богатите държави! А видях епикриза на пациент, на който според нея са му предписали лекарства, които иначе биха го убили като количество, ако наистина ги е приел!

*не предписани, а изписани (по време на лечението)

Защо в ИСУЛ се плаща Албумина , необходим за вливане след източване на асцитна течност. Затворен цикъл лекар-пациент-аптека-лекар , но за съжаление този цикъл е недоказуем . Иначе в другата клиника , която вече посещавам , този Албумин се поема от НЗОК , хората ми вляха 4-5 банки. Редно е да се ра

ще има пътеки и пътечки и яко крадене .

AbuTalib

НЗОК е колективният доставчик на Свети Петър.

Само като чуя БЛС и ми става зле. Тези предатели не правят абсолютно нищо за лекарите освен да събират всеки месец такси от тях! Дайте да видим цифрите, увеличени, но кои, с колко! Ще покрият ли разходите за лекуване на пациентите, за поне малко 4-5% увеличение на заплати, които не са мърдали от години! Или само празни приказки!

Докато не въведете диагностично свързани групи, няма да решите проблемите в здравеопазването, а ще ги наслагвате. ПП: Какво стана със здравословния кардиологичен проблем на проф. Плочев? Още ли е на системи в болницата? За спешните операции на менискуса на Бистришкия тигър ни осведомявате редовно и напоително...

ДА БЪДАТ ТЪРГОВЦИТЕ ИЗГОНЕНИ ОТ БОЛНИЦИТЕ. АКО ТОВА НЕ СТАНЕ СИ ОТИВАМЕ КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА.

Ми, отивай си, кой те спира?