Авторитетът на родителите в семейството спада

Авторитетът на родителите в семейството пада - това е основният извод от национално изследване за ролята на родителя във възпитанието на децата.

Обратно в новината

Коментари - Авторитетът на родителите в семейството спада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези разсъждения показват,че ние все още мислено сме в тоталитаризма, че ние сме със закостеняло мислене и,че все още не сме приели в сърцата си евроатлантическите ценности. Биологичните родители много често не са тези които истински обичат децата и са готови да им осигурят щастливо бъдеще.

че нищо не разбрах!

Алоооу, амбриажа ! Ти имал ли си деца ? Радавал ли си се на внучета ? Май не, нито едното, нито другото. Иначе не би написал тази глупост. Не , че някога си написал нещо умно де.

Педо-фил-ите най-много обичат чуждите деца. По много подходящ начин ни обясни "евроатлантическите ценности" и колко ще сме щастливи с тях , и ще се въздържим да ги прегърнем.

Все повече се забелязва, че децата са без всякакво възпитание, дори не различават добро и зло. Камо ли за някакви отговорности и задължения.

"Авторитетът на родителите в семейството спада" Ами как няма да пада! Родителите за длъжни да работят на по две места за мижаво заплащане, а децата по цял ден сами пред телевизора или компютъра, гледат американски простотии.

Ами работете висококвалифицирана умствена работа на едно място срещу високо заплащане. Какво искаш - някой да работи вместо теб ли?

Не можем всички да бъдем "калинки"! Някой трябва и да работи за да вземате високите заплати.

Това е резултата от тоталитарно, задължително ходене на училище. Не казвам "образование" защото училището не е направено за това, то е направено за индоктринация. Тихо. кротко, то работи за опошляване на хората в детска възраст. Учителите нямат думата, трябва да изпълняват програмите спускани "отгоре". А родителите са потърпевшите на този процес, който съвсем съзнателно е насочен срещу тях.

Ролята на родителя винаги е била ясно определена. Включително и неговата отговорност! По-правилното отношение е винаги да се проверява, да се говори, да се ангажират със смислени дейности децата, да се подхожда с повече любов и мисъл за утрешния ден и по-малко автоматизирани реакции, недоизмислени реплики, клишета, шамари и т.н. Никога училището няма да може да замести семейството. Затова е добре детето да има такова. Родители, които са лоши като родители и не изпълняват никаква контролна функция, много често създават още по-лоши подрастващи.

Абе, вие от "Подкрепа" не бяхте ли "бойният отряд на СДС",който свали кадърните кадри от образованието,а сега лелеете за същите болшевишки методи!?Цялото проучване е пълен фалш!

Все пак знаели защо.А толкова години оставиха учителите сами на амбразурата.

Нормално, при нароили те се НПО-та и най-различни защитници и проповедници. Въпросът е докога ги търпи обществото? Не става въпрос за родителите.

Че и тази статия е свързана с ИК.?????Родителя да няма никаква тежест,децата да ни ги направят пияници,наркомани и педераси.За пари всичко правят

И още нещо: хващам се на бас с поръчителите на изследването, че родителите, които отделят време за децата си имат добра комуникация с тях и нямат проблем с авторитета си. Но дали от синдикат Образование ще признаят, че за децата е най-добре един родител да си е вкъщи, за да се занимава приоритетно с тях? Едва ли. Те са като хиени, които чакат овцата да падне, че да я разкъсат. Българските родители наистина носят огромен товар - финансовото оцеляване на семействата си, физическа раздяла, докато някой от тях е на гурбет, за да подпомага финансово тези, които са тук, и въпреки това не са се отказали от децата си. И когато се нуждае от помощ, се нуждае от приятелско рамо, което да помогне, не от хиени, които да разкъсват.

Ние от бхк сме на същото мнение. Трябва да изринем всички от сферата на образованието, и да поставим хора от GREVIO. Те ще оправят децата (във всеки смисъл).

Чакай малко, бе. Като нямаш нужната професия и умения за добра заплата и не си в състояние да се грижиш за дете, защо го създаваш? Или е по-лесно да го създадеш и да ревеш, че нямаш пари, та затова не си го възпитавал? В белите страни как се справят, а? Ами там са квалифицирани, изкарват добри пари и наемат бавачки, които се грижат за възпитанието им! А тук бай Селянинът заминава да мие навън чинии, докато пишлемето му ебе по кръчмите и си стои с недоразвит мозък! Като не сте в състояние да се грижите за дете, не го създавайте, има ли смисъл да се създава нация от 90% селски деибли?

Ти сигурен ли си в това което пишеш за "белите страни". ГЛУПАК

Изследването показва единствено, че нормалните родители трябва да бият шута на всякакви провъзгласени "авторитети" относно възпитание на децата, да приоритизират децата си като основна отговорност в своя живот, но и да знаят, че ако си свършат работата добре, децата им ще са основна радост. Колкото до синдикат Образование - да си оправят първо собствените служители, които постоянно подлагат на агресия малчуганите в градините, и след това да дават акъл на родителите как да си гледат децата. Не мога да имам доверие в мнението на хора, на които все някой друг е виновен, дори за грешки, които самите те допускат.

авторитетът на родителите, когато животът и трудът им беше сринат с политически и финансови методи. След развития социализъм изведнъж комунистите им предложиха азиатска демокрация с дъх на комунизъм. И никой не желае от комунистите да се изучава от учениците славното минало и настояще в това отношение. А който не познава историята няма бъдеще. Затова младите хора не виждат връзка с битието тук.

Да ти имам славното настояще! Пълен позор, позволихме на комундета да направят "демократичния" ни преход и вече 30-на год. да ни управляват. КАКВИ КОМУНИСТИ ТЕ ГОНЯТ?????

С други думи: на управляващите н е им харесва, че децата нямат страх от авторитетите :) И сега нека бичуваме родителите, защото не ги възпитават както на тях им е угодно! Добър опит! Много добър! Нека изясним едно нещо: днешното време не е "онова време"! И вчерашните като им писне от простотията по тази земя си стягат куфарите и заминават! И това се случва, защото свят широк и шарен! Родителите не губят авторитет! Държавата губи авторитет, училището като институция, съда губи авторитет и всичко това носи огромни бели на главите на всички! Децата са пълноправни членове на това общество и тяхно мнение е ВАЖНО! Ако на някой не му е угодно: да помоли РАСИЯ(упсссс, така ли се пишеше!?!?) за една ракета и да се изстреля в неоткрития космос!

Ама вие слепи ли сте глухи ли сте. Развитието на цивилизацията води до всичко това. За да има респект трябва да има йерархия основаваща се на страх от сила и познания в живота. Развитието на технологиите и науката дава възможност за по ранно разбиране на живота а от там премахването на страна от силата. Защото както казва Колт... "Колт направи хората равни". Освен това разпада патриархалният ред много помага това да се случва както откритието на хората наречено "права на хората". Моето мнение е просто да свиквате защото път назад няма. А на новите поколения това няма да им прави впечатление защото ще са родени в такава среда. Даже ще се чудят как по дяволите сме живеели ние по този "първобитен" за тях начин.

Либералната идеология е чудесна, но има един голям недостатък - резултатите от прилагането ѝ на практика. А заблудата на "модерността" е характерна за всяко поколение претендиращи за уникалност невежи.

За съжаление младежите няма да знаят и наистина ще се чудят, но тези които не могат да разсъждават. Винаги е било трудно да изказваш и защитаваш мнение на мислещ.

Мъжка гей-двойка си има синче. Веднъж то рекло: - Мамо, мамо, къде са ми розовите панталонки? Родителското тяло отвърнало: - Аз не съм майкати бе, аз съм баща ти! Малкият: - У да ва ева и пееасите, още не мога да ви оправя!

Авторитетът на родителите пада, авторитетът на учителите пада, авторитетът на МОН е под нулата, авторитетът на полицията пада, авторитетът на съдебната система пада, авторитетът на правителството пада, ... Пълна анархия навсякъде и сега искат да ни натресат и още с ИК. Спрете земята - искам да слеза!!!!!!!

Ето така е на запад- родителите са само хората от които може нещо да се наследи. В Норвегия дори децата ти да са те били със закон им се пада наследство и никой не може да отмени това. Предполагам, че сега запада се смее на висок глас и си казва- Постигаме си целите, а като умориме възрастните които помнят историята и живота значи сме успели напълно.

Как няма да пада авторитета мама и тати са на работа по цял ден за някакви смешни левчета и все казват ми нестигат парите. А смехника от другия клас дето майка му е проста чалга певица го карат на училище с кола за стотици хиляди.

И преди години родителите по цял ден бяха на работа. Даже имаше седмични ясли и детси градини за родители, работещи на смени. Но въпреки това децата имаха респект не само към семейството си, а изобщо към възрастните. Но тогава, когато учител се оплачеше от златното ненагледно, родителите не казваха "Тая па ще ми каже, че детето ми шуми в час и пречи на всички! Като е некадърна да му ангажира вниманието...", а у дома обърсваха няколко шамара на келешчето да си знае за другия път да седи тихо в час. Сега родителите масово са гола вода, без ценности, без нещо, което да предадат на поколението, как децата да изпитват уважение?

Ама вие какво очаквате ще стане? Свободата на личността и разпада на патриархалният носи със себе си тези последствия. Либералните доктрини в човешкото общество също имат голям принос за тези промени. А всичко това е в резултат на развитието на технологиите. С две думи или свикваме с всичко това или опитвайки се да се върнем назад само ще забавим тези процеси. А какъв свят ни предстои? Ето какъв. Нямя дя има семейство такова каквото го познаваме...ще имаме фирмени семейства а любовта което по принцип е спойката ще са парите. Ще имаме трети а може би и четвърти и пети пол. Никой няма да знае какво е майка и какво баща и всеки ще е сам за себе си. Но пък всички ще са свободни и ще имат цялата свобода във Вселаната да изразяват себе си. Единствено още не ми е ясно тая работа дето жените трябва да раждат за да има хора как ще бъдат задължени да го правят. Да раждаш и да си майка хич не е нещо свободно. Интересно...:))

Аз лично очаквам моето дете да е шеф на твоето. Защото не смятам, че друг ми е длъжен да го възпитава. Училището няма как да възпитава лидери. Това се прави вкъщи.

Ха ха ха ..разбрали сте ме погрешно. Аз имам вашата позиция. Смятам че едно дете до 7 мата година трябва да си е при родителите си. Освен това съм силно патрирахални разбирания. Проблема е че разбирам на къде отива света. Не ми харесва но знам че и и не може да бъде спрян. А що се отнася до моето дете то отдавна е на такава възраст че познава този свят по-добре от мен.

За какъв авторитет на родителите да става дума. Че къде са те? Разделени, по чужбина, на гурбет. децата се възпитават от бабите и дядовците. А ако има все още истински родители, те няма как да са авторитети. Каквото и да говорят в къщи, излизайки навън децата ни се потапят в суровата мутренска действителност на най-високо държавно ниво. А за училището, с това което се учи, с това което го има в учебниците и с това което ВЕЧЕ е изхвърлено - просто не ми се говори. Отвратително е!

ЧЕСТИТА НОВИНА ЗА ДНЕШНИЯ ДЕН! ПЕТОКЛАСНИК В ЦАРЕВО УДАРИ С ЮМРУК В ЛИЦЕТО УЧИТЕЛ! КОЕ Е СЛЕДВАЩОТО- ПЪРВОЛАК ИЗНАСИЛИ ДИРЕКТОРКА?!

В Царево има доста цигани, привлечени от щедрите парични дарения за всяко новородено дете. Но за да не стават грешки, нека да напишат от кой етнос е побойничето, за да му разберем ценностната система...

Вижте господа детето се възпитва в пълноправие но с едно на ум. Така то прави грешки но жъне и успехи, така се възпитава човек който има собствено мнение и не се влиае от пумията на сивото всекидневие. Ражда се поколение което ще сложи край на смехни строеве като комунизъм и капитализъм. Разбира се зависи от родителите.

Прав си стига с това да възпитаваме хора без мнение които се ловят на въдицата на всеки мошеник (политик)

Всичко възможно правят,да няма родители,,приемни семейства,затворени центрове,джендърско възпитание,,но не на учение и труд.Дори и на спорта не обръщат внимание

държавните институции пуснаха неправителствените чакали да разръфат семейството, еврогейщината стана официална идеология, тогава какво да се очаква от родителите - те не могат един шамар да зашият на келеша или развратницата - ще ги погнат защитници, психолози, та и прокурори...

Че как няма да спада???? От запад дойдоха ТОЛКОВА МНОГО простотии, че до 20 години не - семейства, ами България няма да я има!! Пълен разпад на обществото, населване с всякакви навлеци, липса на граници, поляризиране на доходите - Ха сега, вашта мама - скачайте - кой не скача е червен!! И си носете кръста, щото ум царува, ум - робува, ама ум - вие си знаете!!

Че какъв авторитет може да има боклук като тебе пред децата си?

на които пропагандирате.

Как няма да пада като родителите освен турски сапунки чалга и пиене друго не знаят. Собствените им деца са по кадърни от тях.

Т.е. ти не си родител, но знаеш?!?!?!? С други думи даваш експертно мение без експертиза? То заради такива "експерти" сме на този хал!

Горчива истина! За съжаление, тези, за които се отнася тази статия, няма да я прочетат.

Че то кой ще си признае, че се отнася до него? Всеки ще я прочете, защото засега другите, не него!

И как ще стане ,когато по българските училища висят нпо плакати.. ,,Ако родител те наказва ,веднага ни сигнализирай на горещия телефон за насилието! Не хвърляш боклука,не пазаруваш,не си оправяш леглото, ,не помагаш на баба и дядо,не си пишеш домашните - веднага пусни донос до БХК!

А като приемат ИК изобщо няма да има аторитет.Едно време работили сме с родителите,с цел да постигнем нещо/да построим къща/а сега децата всякъкви удобства,телефони скъпи и не можеш да го накараш и леглото да си оправи.Ето причините,да ги мързи да учат,станат наркомани и за благодарност,,се зъбят на всички,,Е това добро възпитание ли е.Сега родителите работят по двр,три работи да им подсигурят комфорт ,а те са агресивни.Не дай си боже тия малумни политици да приемат ИК,тежко и горко ви мили родители,изобщо няма да ви считат за хора,НО ЯВНО ТОВА Е ЦЕЛТА ,,РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ ДЕЦАТА ИМ,,

ако приемете истанбулската конвенция съвсем ке изчезне - то затова е и зорът! безполови кретенчета, "възпитавани" от педали, лесбийки и травестити и отнемане на деца от семействата, ако родителят е строг или "не се справя" като родител!

Сподели, щото не съм я чел, ама в оригинал!

Чета, а в ушите ми звучи припева на една песен: " ... а я съм нейде либерало-действал...". А усещането ми е за много тежък махморлук. И едни въпроси ми се въртят. Това аз ли го направих? Какво ли друго съм надробил? Защо не помня?

Добро утро! Това са изводи за т. нар. "либерално възпитание", прилагано в Германия, Швеция и др. зап.евро. държави и отдавна е отчетен като провален модел. И когато там започнаха да го отбелязват като провалящ се, ни е тръгнахме по "демкратичен път" и започнахме да го прилагаме. И така в резултат на безрезерввното копиране и предоверяване вече сме стигнали до никъде.

Такива статии ще зачестяват зомбирането също.Нито социалните нито НПО ще възпитават децата по добре от родителите им каквито и да са те нито Конвенцията за която вият до небето мекеретата !

Е родителите като лашкат децата както им е кеф спрямо модерните си разбирания те се стресират копират и намразват даже дразнителя...................

С джендър теорията от преди 20 години ,че родители и деца са равни и приятели, израсна цяло поколение на моладжийките , гъзетата и мейнстрийма.Сега им берем плодовете в детеродна възраст в ясли,детски градини и учлилища- всички виновни ,само на мама златното добичето не е!!

и това е следствие от джендърските атаки на многобройни НПОта, на които сме подложени от години...

Нека НПО-тата да дойдат!

ChatGPT

Всичко е навързано. Сега децата си знаят, че мама и тате не могат и с пръст да ги пипнат без да рискуват социалните да се намесят.

+++++++++++ И ако се приеме ИК - край на всичко нормално