”Сова Харис”: Истанбулската конвенция не промени електората

Не се отчитат промени в електоралната подкрепа за политическите партии вследствие отношението им към Истанбулската конвенция.

Обратно в новината

Коментари - ”Сова Харис”: Истанбулската конвенция не промени електората | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дебат за Истамбулската конвенция в България нямаше. Имаше една вероломна атака подета от червеното гуру корнелия и нейните дружки.Преписаха и се какви ли не Гомории,Содомии и какви ли не още страхотии и измислици.В крак с тях бяха и: 1.Голяма част от българските печатни медии,радия и телевизии/включително и националните/,където всеизвестни мъдреци денонощно се разливаха със своите сексуални фантазии,колко страшно нещо е конвенцията. 2.Българската православна църква,която отдавна тъне в похот,алчност и лицемерие.Нейните служители,които в голямата си част не могат да се определят дали са от трети,пети или десети пол не се поколебаха да я хулят в божиите храмове. 3.В българското училище "будни" учители обясняваха на 10-12 годишни дечица какви страшни работи пише в нея и колко страшно ще стане ако тя се приеме. 4.В истерията се включиха и българските медици въпреки,че не минава ден някой от тях да не яде пердах. 5.Накрая тежката си дума НЕ каза и президента,който поне ни спести сексуалните си фантазии. Така,че това е България.

С подписа на Цецка Цачева, документ от 01.11.2017г. - в него черно на бяло пише: "да се регламентират у нас еднополовите бракове"! Пуснете в търсачката:"Untitled - Народно събрание - Истанбулската конвенция" и ще видите документа.

обикновенно социолозите са платено руски провокатори

Произнасянето на Конституционния съд по въпроса за Истанбулската конвенция ще бъде положително в посока на ратификацията й.След това всичко свършва- на лъжата краката са къси. Стига ревахте!

Няма такава сова. Нито такива проценти. Поредното подливане на вода, утре ще вдигнат процента, а вдругиден ще ратифицират конвенция, без да разбере народът. Много страни се отказаха от ИК. Единствените, които имат сметка са някои управляващи и джендърски НПО, които ще напълнят гушите.

Имам предложение да се промени името от "Сова Харис" на "Бухал Харис" на тази социологическа дези- информационна ГРУПИРОВКА. Моля, гласувайте!!!!

Ей много лъжат тия бе! Само 16 % подкрепят джендър конвенцията, скрита зад насилието на жени. Естествено, че всеки изказал се публично в нейна подкрепа е с минус в съзнанието на електората. Когато му дойде времето, за гласуване, тогава ясно, ще си проличи. Ето за например няма да гласувам, за Ц.Ц. , Ц.Ц., Захариева, Габриел и Борисов. Точно заради това, че се правят на умни а нас на малоумни.

И статий и защитници сте отврат.Милиярди пъти не,нека изродите алчни я ратифицират,та после ние ще ги жестоко накажем

Излиза, че 25% от българите са "ЗА" Истанбулската конвенция! Това е абсурд! Този който е правил изследването, да вземе да си хвърли дипломата, или да върне парите. Няма да се учудя, ако след седмица ми сервират, че съотношението е 1:1 !

Не споделям твърдението на Сова Харис, тъй като доскоро не одобрявах избора на Радев, но след като научих за позицията му против Истанбулската конвенция, сега бих гласувал и с двете ръце за него. И да припомня, че у нас има и закони и правосъдие и че тази конвенция е абсолютно неприемлива за здравомислещия и все още незомбиран български народ, а опитите да ни я налагат против волята ни с безпрецедентен пропаганден натиск задминават и най-принудителните диктаторски акции в историята ни.

Лично аз нямам мнение по ИК, защото забелязах, че много по - умни от мен хора си нямат и понятие за какво става въпрос. Това, че всички парламентарно представени партии, кои явно, кои не толкова явно са против буди подозрение. Приеме ли се конвенцията, пак ще има всяка година доклади от Брюксел с оценка на напредъка ни. Ама ние като сме занапредеали.....!

еееееее не се спряхте с тая конвеция бе ... не искам разни хрантутници на държавна хранилка с неограничени правомощия да ми се разхождат като агенти на ФБР от детска градина на детска градина от училище на училище да разясняват неща от досиетата хикс - социален пол глупости простотии ... кой знае може да дават и флайърчета с клиники където сменят пола по евтино ... мислите ли че нормалните хора това ще го допуснат

не отговаря на данните в изложението. Това често му се случва на ДИР-а

Поръчковата ...... все едно кои говорят, но те са само едни жалки клакьори на ужасния демагогски режим на мимикрирашата бкп. Не бил променен електората!? Я познайте дали някога умните и образованите ще положат глас за Иван Костов, Бойко Борисов,Корнелия Нинова, Местан, Сидеров и т.н. фигуранти на генералите от ДС, които реално управляват тази държава. Истанбулската конвенция е политическия край на Екатерина Захариева, Цвета Караянчева, Цецка Цачева, Мая Манолова, Лиляна Павлова, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Дойнов, Мойнов и останалите маскари! Цялото ви неграмотно семе грозни бели ни носи, а вие лъжете, че нищо не е станало! Хайде де! И за ЧЕЗ ли нищо не се случи? ОСТАВКАТА НА ГЕРБ Е НЕИЗБЕЖНА! Няма как и къде да се скриете, защото и за слепите стана ясно, че сте партия с ДПС и БСП- и без това сте бивши съпартийци! Че и главен прокурор си имате! И послушковци в съдебната власт - всичко! Вземете си клакьорите и се скрийте! Вашта мама лъжлива! Децата на перверзии ще учите и лъжете, че нищо не се е случило! Конституцията и Наказателния кодекс стават на дармадан, а вие лъжете, че нямало да се променят! ЛЪЖЦИ! Да идете и да се гръмнете! Всеки глас за дсб, герб, бсп, атака, вмро и нфсб и дпс е позор за родовете ни.

Противниците на Конвенцията твърдят, че зад думите "нестереотипни роли на пола" се крие т.нар. алтернативна сексуална ориентация, трети пол или друга подобна конструкция. Подобно тълкувание обаче е много далеч от смисъла на текста. В разяснителните бележки, публикувани от Съвета на Европа, се посочва, че по подразбиране терминът "пол" се базира на социално конструираните роли на мъжете и жените, поведения, дейности и характеристики, които дадено общество приема за подходящи за тях.

Сиреч? Полът биологично понятие ли е или "социално конструирано"? Да ми разясните смисъла на текста.

Да попитам за следното: В Конвенцията пише: Гл. 1. Цел на конвенцията, Чл.1 Ал.1.Б: ...за премахване на всички форми на дискриминация ... чрез ОВЛАСТЯВАНЕ на жените; и Чл. 4. ал.4: Специалните мерки, необходими за превенция и защита на жените срещу насилие, основано на пола, не се приемат за дискриминация по силата на настоящата Конвенция И въпросът ми към защитниците на ИК: Как ОВЛАСТЯВАНЕТО на единия пол няма да го смятаме за ДИСКРИМИНАЦИЯ към другия пол? Че какво е дискриминация? Нали означава точно това - ОВЛАСТЯВАНЕ? Когато няма Дискриминация се говори за ПРИРАВНЯВАНЕ или РАВЕНСТВО, каквото сега пише в нашата Конституция. Когато се започне с изключения няма справедливост.

Защо се налага да се въведат две понятия за пол - физически пол(така както си се родил - sex) и социален пол(самоопределяш се - gender)? - Понятието социален пол е необходимо за да се избегне половата дискриминация (сексизъм), например ако липсва този термин всеки ще може да осъди държавата, за наличието на женски и мъжки бани и тоалетни т.е. без понятието джендер не може да съществува Конвенцията!

Правилно! Конвенцията не може да съществува! На боклука!

Смисълът на Истанбулската конвенция е в това да обедини държавите-членки на Съвета на Европа във въвеждането на законодателство за защита на основните права на жените, равнопоставеността на мъжете и жените и недискриминирането им по полов признак. Текстът не налага нито задължение за признаване на еднополови бракове, нито въвеждане на нови полови категории извън мъжа и жената. На практика не засяга по никакъв начин въпросите за гражданското състояние (брак, семейно съжителство и др.) в подписващите страни.

Идиотите не мирясват. Въртят изтърканата плоча и продължават да скърцат. Кажете ми в коя европейска държава се счита , че жените са непълноценни?

Документът не е приемлив за над 80% от младите родители, знаещи английски и ползващи интернет. НПО-тата са си публикували учебните материали в нет-а и в тях достатъчно добре е описана "равенопоставеността".

в желанието си да угодничат представят желаното за реално. И ще изиграят много лоша шега на партиите. Аз лично съм гласувал за ГЕРБ на много от досегашните избори. Отначало с някаква надежда, после само за да не са онези крадци от БСП. Дори прощавах една камара простотии и очевидни кражби на тия, защото все пак правят нещо и за държавата. Ако продължават с инатливото пробутване на Истанбулската конвенция, приключват с моя глас. И съм сигурен, че не само моя, ако ще "Сова Харис" да им пеят, че 80 % са "за" ГЕРБ.

И аз досега съм гласувал винаги за ГЕРБ и все още се надявам, че ББ играе поради тоталната ни зависимост от Запада, но в крайна сметка няма да допусне ратификацията. Е, сега тъкмо ще разбера дали ще гласувам и занапред за ГЕРБ или ще им тегля една м...на

При електорат 80% дебили и 20 %"лош матриал",какво да се очаква!? Цариградската конвенция е майчина милувка в сравнение с останалото,което се случва ежедневно.Скандали,корупция,беднория,престъпност,арогантни политици......и електоралните нагласи са си пак същите.

През 2018 г. в България няколко политически партии се обявяват против Истанбулската конвенция, заради използването ѝ на термина джендър и социален пол в превода си, което води до погрешното разбиране, че конвенцията задължава признаването на трети пол. Понятието трети пол започва често да се бърка или смесва с понятието трансджендър.

Към най-късно 70-те години антрополозите започват да описват полови категории у някои общества, които не могат да бъдат обяснени пълноценно чрез идеята за два пола.[3] По същото време във феминизма се развива идеята за разликата между пола (в биологичен план) и половата идентичност (или джендър, в социален и психологически план). Съвременните философи на половата идентичност обикновено твърдят, че двуполовата (т.нар. бинарна) обществена система не е нито вродена, нито всепризната.

Стига сте ни занимавали с идиотщини. ИК няма да помогне нищо за намаляване на насилието, но ще даде зелена светлина за намеса на външни фактори, ерозиране на традициите, морала и семейството, отслабване на държавата и улесняване на дистанционното й управление. Повръща ми се от вас.

Конвенцията въвежда дефиниция на понятието "пол" ("gender" в оригиналния текст на документа, a не "sex", която се използва за биологичния полов признак*) - "социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете". Посочва се, че определени роли или стереотипни нагласи възпроизвеждат нежелани и опасни практики, като допринасят за това насилието над жените да се смята за нещо приемливо.

Именно затова документът призовава за заличаване на предсразсъдъците, обичаите, традициите или други практики, които се основават на идеята за малоценността на жените или на стереотипните схващания за ролите на половете. Никъде в текста не се споменава каквото и да било за хомосексуални или транссексуални хора, "трети пол" или други подобни понятия.

Какво разбрахме? Че или трябва да се примирим с дългото управление на ГЕРБ ( може и до живот) или да повярваме ,че наистина българите са дебили.

Целите на конвенцията са изцяло свързани със защитата на жените от всички форми на насилие, както и борбата срещу домашното насилие над мъже и жени. Под "насилие над жени" се разбира всяко нарушение на човешки права или дискриминация, всеки акт на насилие на база на пола, който може да доведе до физически, сексуални, психологически или икономически увреждания или страдание. Под жени се разбират не само пълнолетни, а и момичета. В обхвата на насилието над жени влизат и заплахите, принудата, произволното лишаване от свобода - независимо дали то се случва в обществения или личния живот.а.

най-сетне спри да постваш един и същ коментар през 5 минути. Няма да помогне нито на работодателите ти, нито на теб, защото няма да ти го платят.

Терминологията в Конвенцията не бе разеснена от социолози! Защо се налага да се въведат две понятия за пол - физически пол(така както си се родил) и социален пол(самоопределяш се)? - Понятието социален пол е необходимо за да се избегне половата дискриминация (сексизъм), например ако липсва този термин всеки ще може да осъди държавата, за наличието на женски и мъжки бани и тоалетни т.е. без понятието джендер, което означава социален пол не може да съществува Конвенцията!

А социолозите отчитат ли как се променят процентите на дебилите?

Вижте Словакия:Техният министър председател каза-Няма да приемем Ист конвенция, но ще вградим в нашето законодателство всичко от конвенцията, което е в защита на жените и насилието

Совите на са това, което са.

Тъкмо щах да напиша същото, за тези измислени социологически агенции. Аз не съм сигурна, че не са променени нагласите в електората, след толкова много скандали. Но все пак, ИК още не е подписана. Нека ББ пробва да я подпише и ще си имаме предсрочни парламентарна криза.

95% са срещу насилието. Референдум с въпрос "Подкрепяте ли насилието срещу жени и деца, срещу което е насочена Истанбулската конвенция ?" Ще смачка партиите противници на конвенцията. В същност, всички които са срещу конвенцията са изпростачени, ненаказани бивши и настоящи насилници.

Задайте си коректно въпроса: 1. Против насилието ли сте ?- ДА 2. Против ИК ли сте - ДА, ДА, ДА....

До "демограф" , и още са , комунисти , путинисти , неграмотни и въобще не са я чели , руски тролове и т.н., Да,ама не , обикновенни хора са , които са за семейството , традициите и моралните ценности . Не на Истамбулската конвенция !

Абсолютно вярно. Никой освен троловете не дава пет пари за тази конвенция. Работя на каса и всеки ден обслужвам над 120 човека. Как пък не чух поне един да коментира ИК?

И по колко даваш на ден на тези 120 трола? Обясни моля те правилата, може да станеме 121, а защо не 300.

10х -прав си - БСП троловете осраха Конвенцията, защото само Русия и Азербайджан не са я подписали!

ИК няма нищо общо с насилието над жени. Това име е избрано за парлама за да може да се пробута джендър идеологията. Вече и на дебилете им стана ясно това.

Под "домашно насилие" се разбира физическо, сексуално, психологическо или икономическо насилие, което се случва в семейството или между бивши / настоящи съпрузи и партньори - независимо дали извършителят живее или е живял с жертвата.

Бойко да докара джендърите и ще види дали ще има същата подкрепа.

Да подпишем пернишката конвенция 1Бой 2 е не 3 стригане под мишниците 4 сръбска музика за настроение..

Какво отлагане,какви простотии ръсите! Ако имахме премиер на място, а не марионетка глашатай и лобист на чуждите интереси, трябваше да се заяви ясно и категорично-България НЯМА ДА ПРИЕМЕ Истанбулската конвенция!

Го казвате,той никога не е лобирал за интересите на народа.Или няма съвест ,или няма мозък

1 към 3 в полза на противниците, означава ПЪЛНО ОТХВЪРЛЯНЕ на конвенцията, а не отлагане. Отлагане до кога? 2 месеца? Година? Докато утихне шума около нея? С една дума, ще се дебне от засада, за да може да се прокара. Юли месец да кажем , когато хората са по почивки....

Сега ще видим след ПАЗАРДЖИШКАТА СДЕЛКА какви ще са нагласите

Изследване на Барометър България 63% от българите не одобряват Истанбулската конвенция На въпроса: "Одобрявате или не българският парламент да ратифицира Истанбулската конвенция?" 29% отговарят положително, 63% отрицателно, а 8% признават, че нямат мнение по въпроса.

Светът се управлява от ДЕГЕНЕРАТИ чрез НПО-та с ГРАНДОМАНСКИ наименования като : - "Съвета на Европа" - "Международен Валутен Фонд" - "ООН" - "UNESSCO" и др., крадящи средства и ресурси от всички държави в Света в полза на ЧАСТНАТА БАНКА със ГРАНДОМАНСКО наименование "СВЕТОВНАТА БАНКА", отнела неправомерно СЪВЕРЕНИТЕТА на ДЪРЖАВИТЕ, фалшифицираща "ИЗБОРИ" за управляващи "Елити", които "ТЯ" си назначава над НАРОДИТЕ за да ги краде и да упражнява ГЕНОЦИД чрез ДЕМОЦИД(геноцид осъществяван от "собственото" правителство над ДАДЕН НАРОД)!!! *СМЪРТ на Истанбулската конвенция и на НПО-то "Съвета на Европа"!!!

Според мен и решението да не гласуваме за ГЕРБ заради раболепието им пред големия господар, се чувстваме унижени. И ако в най-скоро време не се предприеме ДЕНОНСИРАНЕ на подписа по парцала конвенция, Герб ще стане пета парламентарна "сила". И веече никога няма да избера тази бюлетина!!

ChatGPT

Абе кой ви плаща за тези проучвания бе? Пари, хвърлени на вятъра! Кото партия се обяви в подкрепа на ИК си подписва смъртната присъда (политическа)

Дрън-дрън, агенциите не могат да отчетат отлива, от ГЕРБ, защото отлива засяга така нареченото мълчаливо мнозинство, то е тихо, но дълбоко вълните, ще се видят, когато дойде време, за избори. Бе аз ли, ще ви изкарвам заплатите? За нищо не ставате или целта ви е да преспите "експертите" на герб.

те сичките ше гласуват за бйесйепйе и за "КУРни - прИмимийер!". Прав си.

Ааа,ала бала! Нека Бойко ни докара джендаците пък да видим кон боб яде ли в електоралните нагласи! Идва Корнела да вкара ред в държавата!

КОЙТО СЕ Е...ВА С КОЛЕКТИВА,КОЛЕКТИВА ДРУЖНО МУ ГО НАБИВА!

Приемете я гербаджии и патриоте да видите кон боб яде ли и власт ще видите ли вече.

Бълагрия трябва да даде категоричен отказ за ратификацията на тази конвенция! Никакво "отлагане". Тотален отказ, съвсем официален!

Тоя господин сам казва, че според НЕГОВОТО проучване 75% от анкетираните са ПРОТИВ конвенцията. Тогава какъв е този извод - да се ОТЛОЖИ приемането и. Ама господине, липсва ти всякаква логика! При 75% неприемащи ИК, тя трябва категорично да се ОТХВЪРЛИ !

Айде и тоз само за насилие над жени говори... Насилието има много жертви, защо дискриминирате останалите групи жертви !!!

си го каза по-ясно - само 17% подкрепят ИК!!! Както и да го въртолите - а сме ратифицирали ИК, а партиите гласували ЗА ги няма вече на политическия небосклон.. До ЯНКА МАГИСТРАЛНАТА на стълбичките изпод опашката на коня ша съзерцават парламента.. И като нямаме политици от ранга на ФИЦО, заплюването от страна на ОРБАН за подкрепа си мислиме.. Онуй за брадвата в дървото...

Каква Истанбулска конвенция, какви пет лева?! Новините за домашно насилие напоследък показват, че жените не са по-малко агресивни от мъжете. Възрастен човек бит, измъчван и убит от дъщеря си, "майчинските" грижи за близначетата, млад мъж се самозапалил заради тормоз от жена си и още, и още...

ДА СЕ ОТЛОЖИ? Да се ОТХВЪРЛИ и то ОКОНЧАТЕЛНО! На луди ни направиха...правят се,че не разбират, отлагат...чакат УДОБЕН МОМЕНТ!Това е равно на ИЗМАМА! но няма как да измамиш ЦЯЛ НАРОД! ПРОСТО НЯМА ДА МИНЕ! ТОВА Е!

Ако я приеме някоя партия, никога няма да помирише власт. В момента някакси ги търпим, а са приели ИК и чашата ще прелее.

че когато 75% от населението са против тази Конвенция, дори според продажните социолози е по- редно да НЕ се приема, а не да се отлага, докато хората заспят и я пробутат под масата.

Соваааа, щом и Вас ви купиха......... Защо мислите хората за глупаци и дебили?

Те от това се издържат. Кой, колкото има даде. Яд ме е само, че се плаща с моите пари. Все едно, да купят въже с мои пари и да ми го дадат да се обеся.

да считаме че опитите да ни натрапят по всевъзможни начини ИК е домашно насилие.Насилие във най скъпия ни ДОМ БЪЛГАРИЯ.НАД ВСИЧКИ БЪЛГАРИ които казват НЕ и НЕ но явно има хора които неразбират от ОТКАЗ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА послушат народния глас.