Ученикът Костадин пометен на зебрата с 95 км/ч.

59-годишният Кирил Георгиев, който премаза на пешеходна пътека край Атия 16-годишния ученик Костадин Джардов, е шофирал с 95 км/ч. при позволени 60 км/ч.

Обратно в новината

Коментари - Ученикът Костадин пометен на зебрата с 95 км/ч. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре, съгласих се, нека е 80. Въпросът е там, че никой не си хаби спирачките за ограниченията по кръстовища. Органите не мога да ги поуча от тук, но току виж някой го прочете и в резултат поне малко си промени поведението.

Да, превишил е малко скоростта, но със сигурност и лапето не се е огледало. Отговорността е двустранна според закона, дори и на пешеходна пътека. Ами ако си е зяпало в телефона (много вероятно)? Защо не се гледа и другата страна на монетата?

Превишил е с почти 60% разрешената скорост, поради което не е редно да му се размине само с 3 години. А книжка трябва да не види поне 10 !

Най-вероятно около 80% от колите минаващи там, са със скорост по-висока от тези 95 км/час, с които се е движил този. Нещо да кажеш по въпроса...

Не ми се нрави. А на теб ?

Тоя ще полежи няколко месеца и ще го пуснат да мачка отново.Също като случая в Панагюрище.Днес бащата уповава бога а злодея клипчета в дискотеки си правил !Това не са институции!Корупция! навсякъде!Трябва промени от горе-надолу

Тоя ще полежи няколко месеца и ще го пуснат да мачка отново.Също като случая в Панагюрище.Днес бащата уповава бога а злодея клипчета в дискотеки си правил !Това не са институции!Корупция! навсякъде!Трябва промени от горе-надолу

Истината е, че много добре са ни отклонили вниманието от истинският виновник за такива ПТП-та и гледам, че всички са много убедени, че са прави, а реално много грешите. Каква е логическата последователност в обърнат ред? Момчето е блъснато, защото има нарушение на правилата. Има нарушение на правилата, защото няма контрол за спазването им, за коетъо шофьораът няма никаква вина. Няма контрол, защото КАТ не работи. Казано с други думи неработещият КАТ е първопричината за над 99% от такива произшествия, а не шофьорите, както първосигнално и без да мислят, казват тези от 80-те процента.

Пътят като цяло е с ограничение 90, само за кръстовището е 60. Почти никой не спазва ограничения, които важат по 200-300 метра, защото в над 99% от случаите не се случва нищо лошо.

Най-ужасното, е че самозабравили се хора избиват децата ни по улиците. Карат като бесни.Нито знаци важат ,нито правила за движение, нито култура на пътя, нищо.

нямам думи за престъпника, това прекрасно дете го няма, а той и такива като него и някоя си лерца ще се развяват неуправляемо и ще убиват, при това безнаказано - по същество те са убийци, а какви са им наказанията? Съболезнования на близките, загубата им, която е непрежалима. Позор за този мръсник.

Бог да прости момчето, може да е тъпо, това което ще кажа, но се е спасило от тази гнила държава, въпреки че можеше сега да е живо на друго място, българия не заслужава децата си, това е държава враг на своето бъдеще!

радваме се че напуснахме скапаната държава

И аз се радвах, ама преди 10 години, сега надойде цялата некултурна сган от която избягахме и пак стана същото. Идиотизмът няма спирачки и иска навсякъде да е първи и хем смята, че другите са му длъжни, хем че винаги е прав, затова окултуряването скоро ще е в музея. Жалко за детето - сила за родителите, за да живеят с ужасната загуба.

Докато депутатите не узреят,че за да се спре безумието по пътищата трябва да има законови промени: първо-настъпило произшествие с ранени и убити в резултат на употреба на алкохол и упойващи вещества,а още и с превишена разрешена скорост с 20 км.в час да се смята за умишлено престъпление, а не по непредпазливост. второ при безспорни доказателства за вината, да не се прилага правилото за призната вина и намаляване на наказанието.

Баш си е умишлена непредпазливост, което пак е престъпление. В повечето случаи без вредни последствия. Все пак духът на закона е да се опазва животът и здравето на хората, а не да се преследва кой с колко кара.

Голяма вина за смарта на момчето има цялата държава . А под държава се разбира населението което я обитава. Вината е в неспособноста, некадърноста и нежелание да установи ред и дисциплина по пътищата. Съзнанието определя битието. Битието е прост народ и скапани пътища. Заклучение - съзнанието е на африкански бушмен.

Как така все джипове вилнеят по тротоарите ,мачкат деца на пешеходни пътеки и после пускат шофьорите им да си ходят у дома??? Каква е тази държава?(ако може да се нарече държава това).

вкарайте чичака в затвора за дълго за предумишлено убийство

при бай Ставри , той е строг но справедлив

Аз искам да минавам през пешеходните пътеки със скоростта която е указана обаче отзад ми светят мигат и дюдюкат. След като свършат напъните на задния същия минава пред мен и забива едни спирачки пак на каквото разстояние се е намирал отзад, а съседното платно широко и дълго демек няма смисъл да кара на една педя след мен, отстрани и пред мен.

На мен никога не ми се е случвало и това не е вярно! Никога никой не ми е свирил и никога не са ми забивали отпред спирачки, когато съм намалявал на пешеходна пътека. А ако ми се случи, едва ли няма да го напсувам и ако слезне от колата, да му забия един тупаник, без да го чакам! Спазвай си правилата, тези отзад да си чакат реда!

Щом никога не ти се е случвало значи си минал с автомобил само по една пешеходна пътека, прибрал си се и повече никога не си седнал в кола.

Каква непредпазливост. Той е карал с висока скорост , с каквато си кара явно винаги. А те ще го съдят с присъда по непредпазливост. Трябва смъртна присъда, но понеже няма такава- тогава доживотна......

Шофьор, който умишлено кара с превишена скорост и/или е пиян дали е непредпазлив убиец или съзнателен убиец - това е въпроса !!!

ChatGPT

Шофирал с 95км/ч при разрешена 60км/ч... каква ти непредпазливост! Трябва да се третира като умишлено убийство, когато несъобразената скорост е фактор

.......

Каква непредпазливост? Това е умишлено убийство! Знам, че нямаме съдиии, но нямаме и закони! Факт!

Така е, непредпазливост щеше да е ако беше шофирал с до 60 км/ч, колкото е разрешената на това място максимална скорост. Щом е шофирал с по-висока от разрешената, значи трябва да е умишлено деяние. Но законът не прави подобна разлика!

там има и камера ... значи нагъл на куб

Предполагам език нали нещастник.

Като пресичам стъпвам на зебрата и чакам всички да спрат и слет това тръгвам. Гледам и следващите щото веднъж втория така излашка първия че ако не бях го видял щях да съм инвалид най малко

Абсолюрно същото ми се случи на мен преди години. Спира първата кола за да пресеча, и в този момент втората обаче не спря. Добре че не бях тръгнал да пресичам още. В днешно време човек човек колкото и да внимава, пак не е застрахован за съжаление.

Ще получи 3 г., след признаване на обстоятелствата и ще излезе след 1.5 г., за добро поведение. Както стана с друг, тази седмица.

Да а тоя другия с 80 км/ч влачил 40м , а пък този хубосник с 95 км/ч само 30м .... абе как стават тия работи. Хора дори с кола убийство си е убийство какви са тези ЛИГАВЩИНИ наречени присъди.

Детето е било хубаво,но вече го няма !Лошо ,да !

Не оправдавам шофера но на ученикът Костадин и всички останали лумпени някой обяснил ли им е че преди да пресечеш се оглеждаш внимателно а не зяпаш в телефона

Към ЪХЪ Един Голям у Газъ ама мн.голям......

Аз мисля че сте достатъчно интелигентен и няма начин да не се сетите за какво ви пиша за коя част от човешката анатомия става въпрос....не се шашкай....

ДА КАРАШ С 50% НАД ДОПУСТИМАТА СКОРОСТ НЕ Е УБИЙСТВО ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ, А ПРЕДНАМЕРЕНО УБИЙСТВО. ЗА ТАКИВА ШОФЬОРИ САМО НАЙ ТЕЖКОТО НАКАЗАНИЕ, САМО ТОВА ЩЕ ГИ СПРЕ, ДРУГОТО Е ГАВРА С УБИТИТЕ И ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ.

Силно превишена скорост, на пешеходна пътека, смърт... Ако това се случи тук в Щатите, остатъка на живота на тоя 59 годишния ще мине в затвора.

В Масачузетс,, където шофирането е привилегия, а не право, шофьорът е длъжен да спре навсякъде, не само на пешеходна пътека, и то дори само при намерението на пешеходец да тръгне да пресича, т.е. при доближаването му до края на тротоара.

да, място е проблемно и най-вече-зебра извън града, отдвна трябваше да ги има двете нива! НО не може да се отрее, че има логично ограничение, изрично упоменато със знак! убиецът спазил ли го е?! не, не го е спазил, надул е като ненормален със сто!!! край, точка на обясненията-това е преднамерено убийство от поредния долнопробен наглец-джигит, който "мисли", че правилата не са за него! да заминава, където му е мястото! но детето, кой ще върне детето...

Ще мине по барзата процедура с 3-4 години и след 2 години пак ще джътка с джипа.

Тоя боклук си е за бесилката.

Защото е много трудно да организират едно кръговот там, на което щат нещат джигижитете ще намаляват до 40!

Хубаво дете жалко

това място ми е трън в очите при всяко преминаване. толкова ли няма регионален министър на място да направи кръстовището на две нива?

И що ти е регионален ? Да се обърнат направо към ТРАНСПОРТНИЯ министър ! Той поне вече има ЛИЧЕН опит с убийствата при транспортни инциденти ...

Браво бе, за тази експертиза, чакахте 3 месеца. Не ми се мисли ако беше нещо по сложно..... Срам за прокуратурата.

Аве , ами за тия които УБИВАТ с моторни шейни невръстни малки дечица ? За тях има ли изобщо някакво наказание ???

"За тях има ли изобщо някакво наказание"? Има, но ако не са от ГЕРБ!Мутрите съд не ги лови.Пример - Цветанов, осъден ефективно на 2 инстанции, "правилно " подбран 3-ти състав, и измъкнат от мутрите.

А съдиата който го осъди на втора инстанция вече НЕ Е между живите ! Съвсем естествена смърт ! Точно като Мишо Бирата , естествено жена му и разбира се свръх естествено - Генерала "Ало Ваньо " ... Бог да ги прости всичките ...

от 3 до 15 години затвор. Значи 3 и излиза след година и половина. Като през това време всяка седмица е излизал в "отпуск".

Жалко за момчето! Не че оправдавам шофьора прегазил детето, но и зебра на междуградски път, извън населено място си е абсурдно. Нещо като дървено желязо. Момчето се е надявало на предимството си на зебрата, но истината е, че дори джипа да се е движел със 60, спирането при такава скорост за кратно разстояние е доста трудно.

И как в цял свят е възможно, само в България е абсурдно? Може би защото в цял свят колите изчакват пешеходците, а тук се чудят как да минат зад тях, пред тях, над тях, само и само да не ги изчакат!

Да, изчакват ги и тих взеха да ги изчакват вече, но говориш за зебри в града, а в случая става въпрос за междуградски път, извън населено място. Представи си на магистрала да има зебра, няма ли да е абсурдно? Пак казвам - жалко за момчето. Ние тук се дърлим, а него го няма. Жалко за погубения млад живот!

Точно там видимостта е много голяма и скоростта не е оправдание! Нито спирачния път! В тази ситуация, на това място, шофьорът НЯМА никакво оправдание! Друг е въпросът, че въпреки ограничението на това място е лудост да има пресичане на платната от пешеходци!

Законът предвижда просъда от 3 до 15 години затвор. Ще го осъдят на 3. години и след това и него ще го освободят след 2 години. Бахти законите, бахти съда, бахти държавата. После защо не ни искат в Шенген и защо ни принизяват като нация.... Явно наистина сме си кофти материал. Избиваме си децата и няма никакви последици за убийците...

Какви 2 години, щом присъдата е до 3 г, мисля че може да мине условно и даже няма да лежи. А между другото и тези от Шенген си пускат затворниците предсрочно, че даже и повече от нашите.

При ограничение и пешеходна пътека, да се движиш с тази скорост не е непредумишлено убийство.

Отдавна трябваше да е влязла в действие "системата за саморазправа", но ние, българите, сме Божи народ! Възвишен и заприличал на пумпал от подлаган на ту една, ту друга буза!

Затова съм против да се казва, че шофьори с малко опит са виновни за катастрофите. Както и да им се дават по-малко точки, без да са направили дори нарушение. Статистиката показва, че не шофьорите с малко опит, които между-другото треперят при всяко каране и са в пъти по-внимателни. А точно шофьорите с опит са виновни за катастрофите. И това става от тяхната самонадеяност и умишлено нарушаване на правилата!

Не мисля, че опитът има значение за това дали решаваш да шофираш с превишена скорост. Там по-скоро е въпрос на наглост и на чувство за безнаказаност, а не зависи от опита на водача на МПС.

Дааа,боклука я лежи три години ,я не,а момчето изгни в земята,абе няма ли един баща в цялата ни кочина да постъпи като мъж?

Ще му дадат 2 години и ако не са условно, ще излезе след 1...

Дайте поне веднъж и снимка на убиеца.

Я го осъдят я не , но детето НИКОГА няма да види белият свят .Жалко за детето.....Много жалко много.....А дъртака рано или късно ще излезе от затвора ,ако изобщо влезе........

Е, как може да има такива идиоти??!

Един прокурорин и един съдия ще лапнат и ще покрият всичко