Добрев: Продажбата на ЧЕЗ ми прозвуча като фалшива новина

Продажбата на активите на ЧЕЗ на малка пазарджишка фирма за мен е смущаващо. Първоначално това ми прозвуча като фалшива новина.

Обратно в новината

Коментари - Добрев: Продажбата на ЧЕЗ ми прозвуча като фалшива новина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

К О Й купува ЧЕЗ.

Фалшива,фалшива ама колко да е филшива щом госпожа министърка бяга по пътеката и "чисти" името си.Защо така бе ГЕРБ все се излагате,голям опит имате в тази насока би трябвало да сте професионалисти,така че никой да не ви надуши.Крадлива пасмина!Бива ,бива ама чак такъв гюн сурат е прекалено,то всеки в това управление в нещо е замесен и все чисти имиджът си.А кервана си върви,кучетата си лаят и нищо не се случва в тази държава.

Я се засрами, какъв опит като никой не ги гони, що трябва да се крият???!!!!

А, енергийното трио Кирил Добрев, Таско Ерменков и Овчаров какво ли правят!?

Що питаш, не са на власт, към други следва да отправиш свеж взир...

Неолиберал , та дрънка :) Консерва бил ? Патреот бил :) Най си е брокер с национални интереси "Това е пазар, колкото и крупна да е сделката, тя е между два търговски субекта, няма никакво основание държавата да се меси, каза вицепремиерът. " Добра сделка между корумпетата в ГЕРБ и аналогичните им в ОП Бих ги признал за тарикати висока класа, ако регулаторът откаже да одобри сделката така ще запишат червена точка и ще получат времеви прозорец за прокарване на някой и друга гадост в ущърб на Българите А Добрев си е експерт по Схеми. :)

Хайдут Делян заявява, че сделката била между "частни фирми", и че му звучало, като фалшива новина:- фирма с 80000 капитал да купи за стотици милиони обект от енергетиката! Що се чудиш бе! Виж кои са ортаците, виж как са формирани тези пари за покупката! Платени ли са данъците, има ли пране на пари, има ли нерегламентирано трансфериране на "съмнителни" по произход пари! И прочие въпроси, които поне финансовото разузнаване трябва ВЕДНАГА да даде! Чудил се бил! Де демагогия дееее!

Навик, маже яко с шпаклата.

Че купувача е бушон е ясно. Не е ясно коя мафиотска групировка е истинския собственик.

знае се от латото на 2016 - собственост на боико борисов

хм, сделката била между две частни фирми, затова държавата не можела да се меси. Симеонов, ти луд ли се бе? Електрото е стратегически отрасъл. Първо, не трябваше ИЗОБЩО да го приватизират. Държавата трябва да контролира всички статег.отрасли и предприятия. Второ, по вашата логика и аз мога да извадя 100 лева и да купя на кредит АЕЦ-а например със заем от банка. А после да го фалирам, като завлека и банката, така ли? БАСИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ СТЕ. Що не се удавите някъде по морето!?

Соца бил лош, но 25 години минаха и още продължават да крадат построеното през соца!

Делянчо ще получи удар, че ЕРПто не купено от негов шуро-баджанак.

Какво стана Делянчо? Изключиха те от далаверата, затова ли пищиш толкова. Друга кума се уреди май. Не се ядосвай толкова, обществени поръчки дал господ. Все нещо ще остане и за родата ти.

Държавата защо спи! Да предложи 10% повече!

Това е абсолютно невероятно, Политици и експерти говорят като лаици. А сделката е нечувана. По-невероятна е и от 27-годишния младеж от Перник, дето купи Кремикиовци. И държавата каза, че е ОК. Първо, ТОВА Е РЕГУЛИРАН ПАЗАР. НЕ МОЖЕШ на регулиран пазар да правиш "свободни търговски сделки". Щото в регулиран и регулаторът трябва да ти разреши. Второ. Енергетиката е СТРАТЕГИЧЕСКИ ОТРАСЪЛ. Не знам колко са запознати, но цялата енергийна система на България работи в "пръстен". По своето същество, този пръстен представлява свързани енергопреносни мрежи (голяма част собственост и под контрола на енергоразпределителите) и електроцентрали, които "вливат" енергията си в този пръстен. Централите трябва да генерират тока СИНХРОНИЗИРАНО, т.е. честотата да е такава, че да няма дефазиране. Разпадането на пръстена навремето се считаше за държавна измяна и хората отиваха в затвора за по 20+ години (вкл и двама министри). В България пръстенът се е разпадал 2 пъти. При разпад на пръстена, са необходими 8-9 часа за запускането му и синхронизирането му. През това време, ЦЯЛАТА СТРАНА Е БЕЗ ТОК и се счита, че е изключително учзвима към външна агресия през това време. В Ню Йорк снабдяването е било от 3 фирми. Преди 30-на години, там се разпада пръстена. Веднъж, само за 2 часа. В резултат от съдебните искове, 2 от фирмите ФАЛИРАТ, а третата понася загуби от 80% от капитала си. Та питам аз, ако тези "специалисти" от Пазарджик, по някаква причина, рападнат нашия пръстен, ДОКЪДЕ ЩЕ СТИГНАТ тези 90 хиляди лева с 11 хиляди дълг? Всичко това е абсурдно.

Задкулисието и паралелната държава на ПП ГЕРБ и ДПС завладяха всички сектори, те не спазват конституцията и законите на страната и продължават да грабят. Този смешник Добрев който не отговаря на никакви критерии и образование и още повече е с отнет имунитет и повдигнато обвинение в сектор енергетика, го държат като Председател на енергийната комисия, ако това не престъпление питам какво Е?

Ако сте от страна на ''правещите търгове'' може и два балтона да ви подарят за копчето а после на софра ще се разберете допълнително..

Идеаленнн пример !

Става ли въпрос за Пазарджик, всякаква гадост е възможна.

За 320 милиона евро по-добре държавата да си върне собствеността, така както направи Орбан в Унгария с банките и енергийните дружества. Последната годишна печалба само на ЧЕЗ-Електро и ЧЕЗ-Разпределение е 33-34 милиона евро. Отделно фотоволтаиците. Евентуална инвестиция би се върнала за по-малко от 10 години. Въпрос на време е да разберем, че зад семейната непечеливша (по документи) пазарджишка фирма стои я Кой, я Той, я някой кипърски безработен...

И след това примерно от Волен Сидеров да зависи , който да е шеф на това дружество срещу 20000лв. месечна заплата. И този шеф да е длъжен да сключва договори с определени от политиците фирми. Нали така е по-добре? А бе я си заврете някъде идеите политиците да управляват икономиката.

Принципно си прав, НО на мен ми е интересно КОЙ стой зад оная леля от пазарджик. Или ще се окаже едно дебело момче, или някой друг като него. Та реално разлика няма. Пазарната икономика и демокрацията са хубаво нещо, но тук такова нещо няма. България е една мафиотска страна, изградена по руски образец, но с много засилени ориенталски черти.

Фалшивата новина е "депутатът Делян". Според Конституционния съд това е някакъв гражданин случайно шляещ се из парламента.

Представителят на консервативна патриотична формация прави ултра либералното изявление, че Държавата не трябва да се меси в бизнес, който представлява естествен монопол. Пазарната икономика функционира добре САМО в условията на конкуренция. ЗА да се гарантира конкуренцията се налага да има антимонополни действия от страна на Държавата. В случаите, когато става въпрос за естествен монопол като природни ресурси - примерно минерална вода, ски зони и в случая електроразпределение в ИМЕТО на пазарната икономика трябва да има РЕГУЛАЦИЯ. Защото в противен случай НЯМАМЕ ПАЗАРНИ отношения, а ще имаме ЗЛОУПОТРЕБИ С ГОСПОДСТВАЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ. В случая бих препоръчал на Българското правителство да помоли за съдействие ЕК, защото става въпрос за сделка с фирма от друга страна членка и е редно да има някакъв арбитраж за да е ясно, че не се нарушават нито интересите на Чехия нито нашите интереси. В крайна сметка тук става въпрос и за антимонополна дейност и за защита на потребителите. Пак повтарям - става въпрос за сделка с ЕСТЕСТВЕН МОНОПОЛИСТ.

Ясно, точно и прецизно написано от Луд Свят!!! Ако някой си въобразява, че сделки касаещи монополно положение на пазара могат да се подминават без санкция на държавата значи той определно е некомпетентен.Смисъла на държавата е в създаването на правила и тяхното спазването в интерес на обществото.

Валерката пак се е изцепил. Държавата нямала право да се меси. Било търговска сделка. Ало ако да ПОДАРИШ шалтерите на една трета от България, на неизвестни бандити не е заплаха за националната сигурност тогава какво е. Дърпа утре вуйна Гинка шалтера и всичките институции без ток. Вашата мама крадлива, от къде се пръкнахте толкова лакоми?

Ами след като по времето на тя държавата остана БЕЗ нищо в тези дружества няма как сега да се меси чв чатни търговски действия..Българите не са толкова с деменция та да не помнят кой и зсрещу какво остави държавата без участие в тях..

Някои май се подсигурява за след 2020 когато свършват еврофондовете и няма да е интересно да е на власт..

абе хора, не се ли усещате пак?? та тя енергетиката и само тя ли , ми не руските олигарси изупиха всичко. Не само енергетика, минералните извори , Черноморието, комуникациите... FIDELITY MSCI HEALTH CARE INDEX

Абе маугли.Купувача има едно познато ти предимство.Кума е на тъй наречения министър на енергетиката.май са те пропуснали в хранилката.Лошооо.

Звучи като поредната проба-грешка на бездарната, алчна и нагла клика ГЕРБ.

А "Новината " Която Добрев съобщи че СПИРА Американските топло централи си е 100 % ЛЪЖА !

В малка държава с малък пазар като България, стратегическите енергетика, образование и наука, водоснабдяване, комуникации и оръжеен бизнес трябва да бъдат изключително и само държавна собственост. Всеки опит те да бъдат в частни ръце независимо от разни ми ти там регулатори ще води до неизбежното робуване и контрол на обществото за частния интерес. Това е само на педя разстояние от диктатура. В България за тези сфери не може да има пазарен принцип. Пак повтарям прекалено малък пазар който направо си е вътрешнофирмен. И още нещо, няма такова нещо като "истинска цена". Никой при никакви обстоятелства не може да каже на една стока коя е "истинската цена". Цената на една стока в свободния пазар по определение се определя така.....Продавача предлага цена а купувача или я приема или я отхвърля. Ако я приеме значи това е цената. Ако я отхвърли се предлага. Истинска цена е тази на която куповачеа се съгласи. Така е при свободния пазар. Няма фиксирана "истинска цена". Цената е динамична спрямо пазара. И ми е много смешно когато някой казава ама това разбираш ли не била истинската цена на нещо си. Ако обаче искате да знаете точно как седят нещата вероятно няма да ви хареса. Защото ако нещо се продава на наистина "истинска цена" то тогава няма да има такова нещо печалба. За да имаш печалба трябва да продадеш нещото на по-висока цена от истинската...демек трябва да прецакаш някого. И обикновенно това е купувача.

Ако приемеш, че държавните регулатори не работят как ще ме убедиш, че ще работи държавна компания? Та не е проблемът в това , а проблемът е, че се примиряваме, че ДЪРЖАВНИТЕ РЕГУЛАТОРИ НЕ РАБОТЯТ В ИНТЕРЕС НА ОБЩЕСТВОТО. Защото аз вас е по-важно от коя партия е шефът на регулатора, а не ДАЛИ СТАВА ЗА ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ.

"Той подчерта, че това дали държавата ще се съгласи на сделката, зависи от КЗК и КЕВР" Щом сделката зависи от тези две групи считай я за приключена!КЗК не знае как да си върши работата,а КЕВР се съгласява с всеки за всичко. "добавяйки, че по-важното е дали новият купувач има въобще капацитета да управлява дружество като ЧЕЗ, тъй като това е стратегически въпрос" Тогава защо държавата не купи ЧЕЗ?Да скъпа ще излезе сделката,но поне държавата ще печели от колкото някой частен собственик!

"Нямам представа каква е тази фирма, не съм я чувал", коментира по адрес на купувача Симеонов пред журналисти в парламента. Това е пак некой български перач на пари, наричан у нас инвеститор.

Хоар, този дебил като какъв се явява в НС. Според Конституционния съд, той не е депутат, още повече председател на някаква комисия. Май-май, за ГРОБ това Конституция, това закони са просто едни хартиики за задни нужди ....

Добрев,нещо не си в час. Естествен е въпросът КОЙ стои зад никому неизвестното пазарджишко,смешно и жалко дружество.Засега се спрягат ТИМ,поради обвързаността им с Теменужката Петкова. Аксо не са те,ще е вечният заподозрян,г-н ПееФски.Игрички,Добрев,игрички,на теби ли да го обяснявам!?

Май май взе да ти проблясква срещу какво се продаде да те оставят в парламата ама е късно чадо защото ще останеш без дял в та ''фалшива'' новина ама добра сделка на ментора ти..Знае много добре как стават тия неща при вас и те е яд че си гризнал дръвцето..

И аз се чудя, как може кумата ти, която нищо не разбира от енергетика да се намърда в БЕХ, ама на - успя да я намърдаш!!!

Айде стига - тия преговори се водят водят половин година вече, аз дето нямам нищо общо с енергетиката го знам, той - не

този път Пазарджик изпревари Хасково

Прав си ГУРЕЛЧО, къде къде по-сносно ЗВУЧИ: ХАСКОВСКА ФИРМА ЗАКУПИ АКТИВИТЕ НА ЧЕЗ

Когато ни управляват престъпници всичко може! А тоя смешник да не се прави на ударен, че шуробаджанашките му истории нямат край !!!

ДИР, вие не сте у ред. Този психично болен накърнява ВАШЕТО и на целия български народ достойнство, а вие ми криете коментара. Тоя се подиграва с вас, БЕ! След седмица може да ви национализират, бе, ДИР, и тоя само ще измънка, че било притеснително.

Явно не е съгласувал изхождането си с тримата дебели.

търкайте талончетата на дебелия...сега ще му плащате и надценките на фактурите за тока.....значи винаги имало накъде по зле да стане

Браво ! "Ни лук ял ни лук мирисал" е ние всички пак "верваме". Прокуратурата няма ли най после да се заеме с това лице вече действително не помня за 7 години къде не е намесен а пораженията който нанесе този "управленец" са милярди. И още се продължава....

собствената си вина,когато продаде остатъчните дялове на държавата на частната ЧЕЗ? Ако не ги беше продал,нямаше да има възможност един частник да си прави каквото си иска с енергоразпределителната мрежа и нямаше да може да заобиколи държавата. Не те е срам! Чешката ЧЕЗ си има пресценър,и вместо да се правиш на ударен,да се беше обадил там,както са го направили журналисти от една медия. ОТ пресцентъра потвърдили.