Горанов: Как така НЗОК дължи 7 млн. лв., а иска 133 млн.

Извънредна среща ще има в Здравната каса заради дълговете към европейски клиники. Според Министерството на финансите има голямо разминаване в дължимите суми.

Обратно в новината

Коментари - Горанов: Как така НЗОК дължи 7 млн. лв., а иска 133 млн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На тоя Горанов все нещо не му е ясно! Икономиката, финансите, кредитирането, банките, застраховането, статистиката - това са все слаби звена в образованието на Горанов! Най-слабите! Видно от трайно установената икономическа криза в България с любезното съдействие на неграмотните от ГЕРБ!

На Горанов,ГЕРБ и ОП не им е ясно ,но за Курни и БСП ВЛАСТА е блян недостижим

как така си толкова прост, а си министър на финансите?

Все пак да си припомним, че за г-н Горанов понятието "истина" е доста разтегливо... Така добре ли е, Д-ира?

Очевидно има дългове на ЗОК към европейски клиники. Данните изнесени от шефа на ЗОК и от здравният министър се разминават, но дългът при всяко положение е по-голям от 7 милиона.Няма никаква логика професор Плочев да сигнализира, ако касата има средства да изплати тези суми. Затова истинският въпрос е защо тези суми не са предвидени в бюджета на ЗОК за 2018 г. ? Коя калинка е виновна за това ? Явно е, че корекция на бюджета още през февруари и особенно при председателството на ЕС би означавало ужасен край за партия ГЕРБ, но по-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

И когато си представиш България за свой дом и българите за твоето семейство ще бъдеш по разумен. Но ти започна и наследи порочни практики и така ще продължиш до край.

Пишлемето Горанов не става за чеп за зеле! Да си финансов министър не значи само да попрепишеш и натъкмиш с шайката бандити около себе си един фалшив годишен бюджет, а да знаеш във всеки един момент как се харчат парите на държавата! Затова се пряват месечни, тримесечни, полигодишни и годишни отчети! Ако не умееш да контролираш как става това - не ставаш!!! То да си финансов министър не значи само да се биеш в гърдите като орангутан (или Вожда ти!!!) и да се хилиш като рапон за снимки! Къде ги намериха толкова много боклуци в тоя ГЕРБ, бе?

Искаш да кажеш, че е нормално шефа на НЗОК да не знае, колко са задълженията на управляваното от него структура, а това е задължение на финансовия министър - да следи оперативната дейност на държавните слуби. А може би трябва лично да попълва всички платежни нареждания? Има бюджет, който касата е поискала за тази година и той е одобрен от МФ.

Шефа на нзок ЗНАЕ и ги казва ама май горанчо не е обърнал внимание на тези задължения/какво са милиони за него/ като са си правили бюджета'' със сегашния здравен вервайки си че всичко е под ''похлупак''..

Горанов нищо не ти се връзва на тебе.Защо?Защото ти за "излишни харчове"не си и не искаш да чуеш. Колко глътна това Европредседателство?Не може ли по скромно,като всички знаят какъв е хала на Държавата ти. Не може ли заплатите на нищо неработещите дупетати да не се актоализират няколко години,след като целия народ бедства? Не може ли автопарка да не се подменя всяка година? Не може ли да се ограничат "командировачните" Последните бяха харчовето на "цецо крадецо и кметове на закуска с..... Всички искат и вие давате ,защото сте повърхностни и не се вниквате в проблемите. Колко вида полиции има чак и ЗОО полиция. Престъпника един до него вървят още 20престъпника. Неработеното е гражба на народни пари. Ох,Здравеопазването,там ще се препъниш,или по точно ще дадеш срещу нов кредит,заробващ всички честни хора.

И да ти се обяснява няма как да рабереш което се вижда и от ''бюджетите ти'' толкова години..И как така дето самия ви здравян заяви дето преди това правеше ''бюджети''какви задължения към чужди здравни каси имате ама те се плащали на 18 месеца ти взе да се чудиш????Това че сега са 7 милиона???? а както каза професора ИМА писмо от Германия за 20 милиона закъснели нещо като едно нищо си плямпате а се перчите как ''управлявате'' милиарди

Абсолютно ясно е, че задълженията към западни болници са над 271 милиона! Това заяви и министъра Кирил Ананиев! Трупани са в продължение на 6-7 години, без да се плаща нищо, вкл. лихвите! Финансовият министър да си подава незабавно оставката, защото именно той носи отговорност за бюджета на касата, предложен от него! Безобразие е да заявява, че не можел да разбере какви са дълговете! Щом не разбира да си ходи!

На Горанов не му е ясно за НЗОК, на Добрев не му е ясно за ЧЕЗ, има ли някой в герб на който нещо да му е ясно?

... и на Плочев не му е ясно кой му е шеф!

На проф. Плочев му е ясно, че обществената здравно-осигурителна каса трябва да е независима от "ШЕФ" без значение колко е способен или некадърен министъра на финансите. Значи действа се направо в Народното събрание, а не допитвания с някакъв играч финансов министър. Разбрахте ли ?

......на Винету не му е ясно за държавата...... Всичко от години си тече на самотек в България! Въпреки и напук! Само не знам кога балонът ще гръмне.

Горанов до къде стигна с палата за милиони, който строиш в Бистрица ? Мафията ГРОБ. Не изтривайте.

То е ясно кой е големият губещ от подписването на новият равков договор. Има една гилдия сред специалистите /кардиология се нарича/ които са обсебили голяма част от бюджета на НЗОК за прескъпи и крайно неефективни инвазивни клинични пътеки и последващите реимбурсирани скъпи негенерични лекарства и консумативи. Индустрия за близо 3 млрд лева на месец трудно се поддава на регулации. Живо доказателство е професор Генчо, който съботира новият рамков договор /настоящият го измисли неговата групичка докато той бе управител на касата и доведе до сегашният провал/. Как се купева летището в Г. Оряховица в съдружие с Р. Гайтански..? С какви пари, от заплата ли? Нека излезе професор Начев и да каже

Да се чете 3 млрд на година.

То е ясно кой е големият губещ от подписването на новият раМков договор. Има една гилдия сред специалистите /кардиология се нарича/ които са обсебили голяма част от бюджета на НЗОК за прескъпи и крайно неефективни инвазивни клинични пътеки и последващите реимбурсирани скъпи негенерични лекарства и консумативи. Индустрия за близо 3 млрд лева на година трудно се поддава на регулации. Живо доказателство е професор Генчо, който съботира новият рамков договор /настоящият го измисли неговата групичка докато той бе управител на касата и доведе до сегашният провал/. Как се купева летището в Г. Оряховица в съдружие с Р. Гайтански..? С какви пари, от заплата ли? Нека излезе професор Начев и да каже

Каква е зависимостта между Румен Гайтански - Вълка и професор Генчо Начев, които даже имаха здравно осигурително дружество "Всеотдайност" ?

Горанов е в основата на неплащането. Тъпата Начева е изпоназначила бабички в Касата като Ганка Аврамова, Зоя Вълева и др. Те изготвят отчетите, а Плочев ги подписва като селския кмет. Сега след като Плочев им свали гащите пред обществото, те се опитват да му лепнат проблемите. Точно човекът, който се опита да ги реши ще излезе виновен за десетилетията измами на Киро Тефтера и глупавия му племенник.

По времето на "тъпата" Начева, касата нямаше неразплатени задължения. Даже някои болници се финансираха авансово, за което й спретнаха дело. А опитите за смяна на старите, доказани кадри в НЗОК, от протежето на Горанов, доведоха до тотално издънване на финансите на касата и делегираните бюджети през 2013-та, от които още не можем да се отървем. Така че по-кротко с предложенията за смяна.

Ми така ще е, драги ми министре! Откак направихте болниците "търговски дружества" и здравето на хората стана стока, какво друго можеш да очакваш да чуеш, освен "ДАЙ, ДАЙ, ДАЙ"...

Не Горанов направи болниците търговски дружества. И не той е надзорник на медицината, а МЗ, което така и не разработи ефективен механизъм за контол над прилагането на медицинските практики и разходването на средства.

Как става така че между отчета от предишната година и бюджета за следващата година едни 136 млн лева... висят във въздуха? Как така над 300 пациента имат отказ от чуждестранни здравни каси без това да е анализирано? Това е пълев абсурд да има върнати пациенти при 7 млн.неразплащане към чужестранни здравни каси. Горанов ни има за малоумни.

кажи за резерва на здравната каса ,който открадна шефа ти Борисов и оня недоносен Дянков !!!кажи за този милярд и половина откраднат от нас,язовец миризлив !!!

са търгаши на здраве, а не лекари, ще фалшифицират пътеки или ще ги прекъсват, ще пренасочват пациенти в по-скъпи пътеки, ще исписват скъпи лекарства, ще фашифицират болнични листове, или ще пишат анамнези на умрели за да спечелат някой лев. Ето това дължим на принципа на делегираните бюджети: парите следват пациента парите следват ученика парите следват студента

то е ясно какво става в НЗОК... докато не се въведат личните пациентски здравни карти и не се мине на изцяло ЧАСТНО здравно осигуряване... ще ни занимават с безумни пазарлъци и АРОГАНТНО КРАДЕНЕ!!

като се мина на частно здравеопазване тогава ще ревнеш кански ... алчните доктори така ще те оберат у че ще се молиш за комунизъм

аз и сега съм Частно осигурен и пазарлъците с докторите отпаднаха... само ме ликуват и ми се усмихват..

виж и се поинтересувай, как е в Германия.. малоумници

Изцяло частно здравеопазване е вариант ,защото тогава много внимателно ще се посяга към ресурса. Сега се ползва като"орташка кобила" И не са лекарите двигателя , а пациентите......дай ,ама и за второ мнение и ...това създава хаоса и безхаберното харчене....

Много се страхувам, че човекът на снимката е некомпетентен. Професорът разкри истината и стана неудобен за него и Онаниев.

Кой се опитва да осуети подписването на НРД д-р Дариткова, та нали самия Владислав Горанов апелира за това. Може би самия той иска да не подпише, а се прехвърля вината на друг.

ударен а питай Жени Начева как става тая гимнастика в отчетите. Нама как в чужбина да връщат хора и то толкова много с отказ от лечение... ако е верта сумата от 7 млн.неплатени.. Там толкова прости хора няма.

Аааа,как така взехте 1,3 МИЛИАРДА ЛЕВА ОТ ЗДРАВНАТА КАСА И ДЕКА СА ПАРИТЕ?Дано господ те накаже ЗАСЛУЖЕНО.

Горанов ,още много изненади ще има.Нали нищо не работи,оставихте хората които най много работят в "трета категория"да работят до гроб,но те стават все по малко,пари хвърляте на вятъра за нищо не работещите от МВР,от Съдебната система,от МО,даже и от Образованието/едно дете да попиташ ще ти каже че нищо не им преподават/Всички тези паразити се пенсионират като младежи и продължават да заемат местата на младите и те бягат от това нещо наречено държава. В здравеопазването е пълен хаос. Частни клиники точат здравната каца,джипито работи 5ч.и се покрива неоткриваемо е,болнични се дават на поразия,виж за 2017г.колко пари са изплатени за болнични.На всичкото отгоре като отидат на гости при близките си в чужбина вместо отпуск,пак ползват болнични.Тези които трябва да контролират ,тези в НОИ въобще не се интерисуват работят на принципа"гарван гарвана око не вади". Как човек да е оптимист,това е вече невъзможно.

В коя бройна система 7 милиона е цифра?

Порциите,разпределя,Меди Доганов,всичко друго е вятър работа.

Щом не знаеш ти значи не си никакъв министър. Друг не знае кой ще купи ЧЕС. А друг се прави на кмет за цената на зоните за паркиране.

Овчар с чобански манталитет,ама професор.То в България професори и доценти...със снегорин да ги ринеш.

Кой ти каза, че ги ринеш! Или, както при Соца, трябва баща ти да е активен борец, това ли искаш! Май си неудачник!

На недоучили счетоводители като Дянков им хрумна да изземат от здравната каса един милиард.Изглежда им хареса.Това обаче става само ако управителя е нов и недоориентиран.Ако пък се опъва,го изхвърлят.

Взел,отклонил,пренасочил...ОК,ама защо не върнал?Значи е откраднал,присвоил.Е,наредили са му.Той само е предложил.

Абе, този Плочев само на мен ли ми прилича на овчар?

Май че само на теб ти прилича!

А ти къде видя как изглеждат овчарите, то вече ни овце има, ни овчари. Освен да си гледал Бай Шиле от комиците на Слави.

Не е овчар бе, не разбра ли - дисководещ е!

Браво! Моли се да не закъсаш със здравето, че да опреш до него. Макар че гьонсурат, като тебе, като нищо ще иде на преглед, без ни най-малко да се притеснява от простотиите, които си писал. Все пак ти пожелавам да те лекува не Плочев, а някой, дето прилича на тебе.

Добре, нека се проверят нещата, това е най-лесното. Всяко посолство може да даде цифрите, за които претендира неговата страна. Сега всеки хвърля цифри, говори, обвинява и прави политика. А европейските болници тихомълком отбутват и не приемат българи....Защо ли?

Посолството, особено пък предвид работещите там, не може да даде никаква информация. Задълженията са между юридически лица, а не междудържавни. Като тези, в чужбина може да нямат нищо общо с държавата. Особено там, където национализацията на частни фондове не е на мода.

А ние искаме да питаме и Горанов и ГЕРБ-Постаната пица на кого беше финаносв министър нали на герберите ?Та той ощипа ли едни 1.3 милиарда от Здравната каса или не ? И ако да къде са те и ако са похарчени за какво ма май само ние питаме и май няма опозиция да пита ?Та горанов не беше ли и той в ГЕРБ ?И имаше ли право да го прави това и тези пари нали са от осигоровки на хората а отговорност ще има ли за някого ако е така ?

Приятелю,герб и бсп играят в един,и същи театър,театърът на Меди Доганов.

В какъвто и отбор да играят никой не пита в НС за тия пари има ли ги няма ли кой как и защо а има и от уж други партии !

Чувствам че Горанов е хванат от Гората ! Пак философства ! Калинките с Тиквени глави са такива ! По-добре Деян Пеевски да направят Министър , по-добре от този ще се справи с тази работата !

А Куууурнелия!

Лесно е тъпото парче какво се прави на луд да попита родата си чичо Ананиев.

Дето се вика плащай и не питай, че сиганите в чужбина няма кой да ги лекува.

"Държавата е в перфектно състояние".От много години е на автопилот.

Ние,осигуряващите се,трябва да схванем за какъв хаос иде реч.И така си тече,всеки път,когато ГЕРБ са на Власт.Едната"калинка"иска оставката на другата"калинка",числата се разминавали драстично.....Това не е нормално!Все пак става въпрос за обществен ресурс от работещите българи. Същевремено,Борисов си имал пак ресурс за харчене,наречен "Портфейлът Борисов".....от няколко милиарда..... През това време,родители и роднини на тежко болни хора,да просят пари и да се надяват,че добри българи,ще им помогнат за лечение.

Момченце, това не е конкурс "най-нагло парче" на книгата Гинес!

прочетох само заглавието. Ако обаче "финансов" министър има подобни въпроси... май и той е от дебилите, както и останалите 80% дето си ги преизбират 3ти път