Въоръжен шериф бездействал при стрелбата в училище в САЩ

По време на нападението в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас" пред сградите, в които се е случило клането, е имало въоръжен полицай, който не се е намесил.

Обратно в новината

Коментари - Въоръжен шериф бездействал при стрелбата в училище в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами ако изперка някой учител?

Само учителите...? това е сегрегация ! Всички ученици задължително с калибър 45 на школо , това е демократично ! Другото е комунизъм:)

Защо вдигат само врява след като такива пукотевици там са нещо съвсем нормално. Ако не е училище ще е кино , бар или на улицата. 90% от население на хамерика употребява масово различни наркотици и поне половината от тях са готови по всяко време на подобни подвизи. Така че всичко си е в нормите за там , просто се отчита поредната статистика....

Мдааа, не става като в американските екшъни...

Да влезе сам, с гол пищов срещу карабина? Или все пак да чака подкрепление и да осигури периметъра?

Веселба... Полицаят не влязъл от страх, ама учителите трябвало да му вършат работата ... Въоръжете ги, тамън да могат по-лесно изкукалите да се въоръжат... Хеле пък учителите колко ще се ентусиазират от допълнителните им задължения... Дано им дигнат тройно заплатите поне...

Влиза учителката по литература с автоматична пушка на рамо и запасала пищова, а от стената от портрета Тръмп гледа одобрително.

По-малоумно предложение не бях чувал! Вместо да направи безопасни училищата и университетите, Тръмп иска да ги превърне в бойни полета. Вместо да ограничи продажбите на оръжие, Тръмп иска да облажи търговците на пушкала с нови поръчки (най-вероятно държавни) за да въоръжи стотиците хиляди учители и преподаватели в Америка.

От ограниченията на оръжията най-много ще се зарадват латино и черните банди ..а и "демократите"

Нелегални оръжия винаги и навсякъде има, но поне ще спрат масовите убийства в училища и университети. Връщането към времената на Дивия Запад показва единствено неспособност да се изгради и поддържа нормална държава с нормално общество.

Въпросът за точноста на термените не стои когато се спори в кръчмата или с лаици но когато разпространяваш информация показва колко е авторитетен източника.За разлика от съществуващата жълта преса с безобразен език.Не си прав и за шефа защото никой не би си назначил за личен шофьор човек който категорично не става за това.Има достатъчно начини да го тества като пом.шериф .

като ще се заяждаме за точности и неточности: 1. Отговаряй под поста си, а не най-отгоре, че да те видят всички дето не четат повече от последните няколко поста и да се чудят кой точно репликираш. 2. Не ми е приятно да повтарям, но както вече казах терминът "клане" от десетилетия насам се употребява в журналистиката, художествена и документална литература, филми и т.н за масово избиване на хора както с хладно, така и с огнестрелно оръжие. Ако пак не си го разбрал 3-ти път няма да го пиша. 3. Имам опит с назначаване на хора, не полицаи, и съм наясно, че няма как на 100 % винаги да избереш точния човек. Твоят пример с избор на личен шофьор е неуместен, в случая става въпрос за избор на патрулен полицай, а не за личен охранител на човека, който го назначава на работа. Така че бъди по-точен в примерите и по-важното: не бъди толкова вторачен в детайли, някои от които измислени дори, така че да падаш на ниво заяждане на дребно.

Абе Запрянчо, да опитваш да демонстрираш висока ерудираност чрез текст, пълен с граматични грешки, има ли нужда да ти разясня каква реакция предизвиква у тези, които се опитваш да впечатлиш, или поне това успява да съобрази главицата ти, дето явно не се сеща да ти подскаже да спреш да се излагаш?

Като гледам какви мерки предлагат Тръмп и приятелите му от оръжейната асоциация няма да се оправят скоро нещата в САЩ. Вместо да ограничат продажбите на оръжия те предлагат да ги увеличат - искат да въоръжат и учителите в гимназиите. След това може би ще предложат и една малка въоръжена до зъби армия от частни охранители или полицаи да охранява всяко учебно заведение. А най-добре всеки ученик с пистолет още от първи клас. Пълни глупости породени от безкрайната алчност на бизнесмените от оръжейната индустрия в САЩ. Всичко е много точно изказано чрез репликата в началото на филма "Цар на войната" от героя на Никълъс Кейдж, който беше оръжеен търговец: "На всеки 12 човека в света 1 е въоръжен. Въпросът е как да снабдим и останалите 11 с оръжие."

Ограничаването на лицензираните оръжия, рязко ще увеличи броя на нелицнезираните ..или си мислиш, че психопат готов на масово убийство ще се посвени да си купи на черно от гетото

Сега вече ще може директно да си го вземе от училището. Даже няма да има нужда от пари.

Сигурно е извикал подкрепления, които са били на път. Така става по филмите. Като се съберат числено презвъзхождащи полицаи ображдат нарушителя и после го ритат по главата. Едно време гледахме съветски филми за Великата Отечествена, изпосле дойде Робокоп и от там ги знам тези неща.

Чакал е другите 79. Верно, хлапето не е било в Чуждестранния легион, но пък е стреляло на месо. На кантар е ситуацията...

Някой малоумник да каже пак сега "как било в щатите" както когато ченгетата тук не били застреляли някой, дето ги е бил? А за оня случай в метрото, дето двете прасенца досущ като тоя шериф само са гледали как наркоман наръгва няколко пъти пътник, и той после съдил града, който пък постановил, че полицията нямала задължение да се грижи за безопасността на гражданите чували ли сте? Ей за такива неща се сещам като ганювците почнат да се репчат какво щяло да се случи, ако поредният български тюфлек в униформа бил полицай в САЩ.

и започват да го мачкат. След като 200 души са умували 1 седмица какво е трябвало да направи и какво изобщо е можело да се направи, тоя човечец е виновен, че не е решил тези въпроси за 2 секунди. А може ли .... мамата?

Що, според теб какви качества трябва да притежава някой, заемащ такава длъжност и какво следва да прави някой като него в такива ситуации? Може би да ти ... мамата, както си се изразил, вместо да озаптява бандити ли?

Дир,ставате смешни с това,,клане,,.Никой не коли когато използва огнестрелно оръжие.,,Коли,,се само с режещо и мушкащо оръжие и то само при нападение в областа на шията....Вина за този страхлив пом.шериф има и неговия шеф ако го е назначил без да го провери в близки до реалните условия.Сещам се колко плашещи се дори от собствените се оръжия охранители има у нас и за това се залъгваме с това ,,Дано не дава Бог,,

на дребно. От десетилетия насам терминът клане се използва освен за масово убити с хладно оръжие, също така и за масово избити хора с огнестрелно оръжие. Що се отнася до полицаят, който не се е намесил - ами явно не е имал куража да си изпълни служебните задължения. Не виждам какво е виновен шефа му - няма как да прецениш на 100 % дали един човек е страхлив или не преди да го назначиш. Ти да не мислиш, че патрулиращите полицаи по улиците на градовете на тая планета са смели и безстрашни всичките. Нормално има си процент страхливци. Лош късмет за избитите хора в гимназията, че от пред се е случило да има страхлив полицай.

То и "сеч" се казва не само като се е секло, а и когато се е колело, мушкало, стреляло и палило, а пък през Баташкото клане са се секли глави, и това се нарича "образно изразяване" или "метафора", ама за тия работи трябва да си чел малко повечко от 4-ти клас, че да си наясно, нали, Запрянчо? Нищо, поне ти лъснаха познанийцата пред всички!

Туй шерифче , явно е учило у нас .

Щатските шерифи не са като онези по филмите и са хора като всички останали. Даже не и като всички останали. Те се събират по много обграждат някого и го екзекутират. Нямат нищо общо с Чък Норис, който "работи сам"..и сам сече Биткойни. Онзи се е парализирал, че трябва да се прави на мъж, каквото му е задължението и се е покрил незабавно, докато дойде подкрепление. А вътре касапницата е продължавала. Това показва какво означава да си сред американското простолюдие и колко им пука на богатите какво се случва в демокрацията им. Затова ако ние не се грижим за себе си лудите ще ни яхат, както си искат.

Казваш трябва на "ек на ек " да викат престъпниците :))))

Даааа ама този е бил мъж , в щатските филми обикновено води жена - полицай, влиза в помещението с пистолет и по тениска и казва чисто е (и то без да провери с парцала даже ) , след нея нахлуват едни тежко въоръжени елитни части с бронежилетки до брадичката и чакат тя да изчисти и следващото помещение и те така.

Демокрацията в САЩ: въоръжаване на учителите и администраторите, камери навсякъде, класните стаи се заключват и може да бъдат отворени само отвътре. Училища, превърнати в затвори. Това ли са евроатлантическите ценности, които ни налагат от Запада или има и други?

Друго си е в Русия , въоръжени са само престъпниците и властта

Не съм бил в Русия, не знам. В САЩ съм бил и затова коментирам. Дано и при теб е така. Аз не се доверявам сляпо на медиите, а още повече на филмите.

Това на снимката е типичният американски човек.

Страхливци има навсякъде. В Горно Мексико (Фащ) обаче те преобладават. Резултат на измислената нация, с измислена история и измислени национални герои.

Измислена нация ама целия свят им е в краката

Мдаааа, определено няма как да не се радва човек, че у нас не е толкова лесно да се снабди човек с огнестрелно оръжие като в САЩ. Иначе не ми се мисли какво щеше да е тука...

Не е лесно по официалния начин . Дай 1000 кинта , разпитай тук ,там , и си готов каубой .

На американския долар надписа е "Уповаваме се в Бога". Явно Бог е доларът, защото дори от тази трагедия производителите на оръжие искат да извлекат печалба.

Не е виновно оръжието , а ръката която го използва ...или не го използва както в случая

Защо никой не коментира ,че това момче ,извършителя е било лекувано за психически отклонения и е употребявало силни медикаменти заради заболяването си?Плюс това полуавтоматичната пушка не е била негова собственост,а на баща му!Защо момчето е имало достъп до оръжието след като е бил под медикаментално лечение за психо отклонения?

Може да е наследствено.

Безразличието към чуждата трагедия, явно не е само у нас!

... веднага - шеф на данс... у нас...