Защита от насилие-това е Истанбулската конвенция

Целта на Исканбулската конвенция е само една - да се осигури на всеки човек защита от насилие.

Обратно в новината

Коментари - Защита от насилие-това е Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДЕМЕК....НАСИЛИЕТО Е НЕИЗМЕНЕН,СИСТЕМЕН ,ОСНОВОПОЛАГАЩ, И, И НЕОБХОДИМ АТРИБУТ НА КАПИТАЛИЗМА.....ВЕРНО Е ....

Никаква конвенция не може да спре откачен човек. Но закона може да се промени и такива хора опасни за другите да се интернират в други градове ако трябва. Втория вариант е този който е заплашван да се премести в друго селище. Наистина в никоя държава по света ненормалниците не могат да бъдат спрени и затворени до живот при липса на престъпление. Жалко е че съвсем невинни хора стават жертва на такива безумни насилия. Другия начин е възпитание на децата в Христовите идеали "Обичайте се един друг" в училищата. Само Любовта е в състояние да реши проблемите не само с насилието, но и редица социални въпроси. Не се връзвайте на тази уловка Истанбулска Конвенция, тя има подмолни цели да развали още повече семейството и обществото. В Саудитска Арабия то стотици години режат ръце, бичуват и т.н. и злото още не е изкоренено. Хората трябва да приемат в умовете и сърцата си добродетелите на Любов и слугуване на другите, тогава насилието ще се премахне.

Подобно на Вас и аз застъпвам същата теза. Благодаря Ви, че не съм само аз с точно такива разбирания.

България да си остане преобладаващо със Славяно-Български характер държава! Такава Конвенция трябва да си приемем. Цигани и други етноси, вършещи сериозни престъпления в БГ да им се отнема БГ гражданството и от където им е потеклото там да се депортират.

По никакъв начин Анадолската конвенция не ни защити от насилието,което ни причини тая снимка.

Госпожо Миткова, че какво пречи да се направят промените в закона и без да се приеме Истанбулската конвенция????????

Такъв дебат няма, не съществува. Днес в тази страница последните 20-30 коментара са негативни спрямо Конвенцията, поредно и без дори едно одобрение. Кой с кого спори? Радиото с народа или народа с радиото? Госпожата е права, /както и други/ че законодателството се нуждае от промени. Точно тук е проблема! Нуждае се и МОЖЕ да БЪДЕ..., но НАШЕТО, а не ЧУЖДОТО. Закони се изменят и дописват от 19 век. Право-криво, хубаво-лошо..., но е възможно...За справка вижте в кой да е Закон или друг нормативен акт в коя година е обнародван за пръв път, колко пъти е променян и какво е останало от него, ако не е отменен вече., например Кодекса на труда от 1987 год., който заменя по стария му батко... Но с Конвенциите така не става! Падне ли гилотината , огледай се коя глава са ти отсекли, но нямаш право на пришиване. Поне не от български лекар. А, докато се събере международен консилиум и се съгласува решение ---Мда, лошо

не, не е това ама виж че е чертата на днешното време разделно е факт

тази грозница и тя е облажила защо не каже че нямаме закони а трябва да приемем турската конвенция та в истамбул не признават жената за човек а тук говорим за конвенция ако искат вносителите на закона да се оправят и лижат помежду си в парламента но не и цяла българия да правят обратни хората

че то насилието има много измерения, за мене приемането на тази рамка е форма на насилие, така че моля да не спекулираме с думата насилие защото това също е насилие

Като гледам тази "защитничка" на Конвенцията се съмнявам, че някой мъж ще се навие да я насилва.

Точно това не е ИК. Лозунгът за ненасилие прикрива демонизирането на мъжете, произвола над тях, както и възпитаването на объркани нови поколения. А думите в текста всъщност посочват пътя, а той е, че не ИК решава проблемите, а други средства.

"Защита от насилие-това е Истанбулската конвенция"... Вероятно тя е и това, но на последно място... Като искате защита от насилие - напънете държавата (синоним на закон) да си свърши работата.

-Ти спал ли си с джендърка? -Не, каво говориш? -Що бе и тебе ли те е гнус?

Целта на Исканбулската конвенция е само една-.......

- Дядо, ти бил ли си джендър? - Бил съм чедо, бил съм и ако го хвана пак ще го бия!!!

по принцип хубаво, ама в българия такива нагли, злобни, агресивни жени съм срещал, че да ти се отще да ги защитаваш.

такива жени в България има много, те нападат и мъже и други жени, има едни жени дето не могат да търпят стройни миловидни миньончета и се дразнят от тяхното фино излъчване и ужасно грубо ги нападат от завист

" защото там се допуска възможността изнасилен човек да е единствено от женски пол. " джендър, направо я късай тази диплома, щом твърдиш такива глупости.

Ееее,НЕ НА ВСЕКИ ....А на избраните от НПО...Ако бе на всеки щеше да има ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ!!!!!А кой знае защо/аз знам/ консултациите на правителството ги дават все НПО ЗАЕТИ С ДЖЕНДЪР обучение,програми,финансиране!!!!!И все УДОБНО не споменават ,,ЯБЪЛКАТА НА РАЗДОРА,,,!!!!Защото ТЯ Е СВЕЩЕНА И НЕ СЕ ПОДЛЕЖИ НА КОМЕНТАР И ПРОМЯНА....

Махнете джендърските текстове които са в противоречие със свята уредба и воля на Господа наш Създател, Спасител и Вседържател и ще се приеме. Тога ще докажете че сте искрено загрижени срещу насилието. В момента със сигурност не сте. Само с Гьобелсово наптрапване на определен мироглед в обещството не става зашут е насилие, а вие уж се борите срещу насилието?!

С анадолската конФекция ни пробват дали сме си изгубили ума и рефлексите за самосъхранение като народ, като нация ... явно има още много да чакат ... докато паднат на коча"аргументите"!

Ето, почна се. Искат "промяна в Наказателния кодекс, защото там се допуска възможността изнасилен човек да е единствено от женски пол" И каква промяна иска госпожата - да се дефинира изнасилване на лице от мъжки пол ? Едва ли. Ще се иска криминализиране на изнасилване на лице от някой от другите 31 вида полове - трансгендер, Femme Queen, биджендър, MTF, панджендър и т.н и.т.н. И като ги изброят в НК и ето ти - легализация. Това е целта.

Целта на Исканбулската конвенция НЕ Е САМО ЕДНА...и всички вече разбраха, какво е скритата цел на тази конвенция - да вкара в юридическа употреба (узакони) термина "джендър", което е път към узаконяване на всички други неща, като трети пол, гей-бракове и прочие!

За пръв път документ ДАВА СМИСЪЛ И ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПОНЯТИЕТО ПОЛ!!!!И то е КОРЕННО РАЗЛИЧНО ОТ ПАРАДИГМАТА!!!!///това ,което се знае,РАЗБИРА и е прието от всички////...

Тя Гинка изнасили целия народ. Ама народ тарикат не писка.

Преди дни Словакия отказа да ратифицира конвенцията, която бе приела още през 2011 година и я отхвърли.Причината е, че обществото на морална основа е против нея. Това не се споменава в новините на дир - познайте защо ?

спомена се, но се затрупва веднага с други новини в подкрепа на ИК

На тази трябва да се направи данъчна проверка. Може и да разберем колко е получила от извратените врагове на хората.

Тази или не може да чете, или я мързи да чете ! Пък тук до мен ми напомнят, не бе не е възможно да не може да чете виж има очила, просто и плащат да говори глупости от Гей Европата!!!! Е като и плащат да пише глупости не знае ли, че си имаме достатъчно закони по въпросите за ненасилието та проповядва за тази антихристова, адова, сатанинска Конвенция???

НЕ смесваме личната обида на всеки претърпял насилие със НАСИЛИЕТО КОЕТО СЕ УПРАЖНЯВА НАД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НАД ВСЕКИ БЪЛГАРИН В ОПИТ ДА НИ ПРОМИЯТ МОЗЪЦИТЕ И ДА ИЗКАРАТ 'черното" " бяло"Не сме тъпи нито слепи за да видим какво ни готвят някакви "доброжелатели"

Нека четем програмата на "доброжелателите" ни от "СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС", приета на техен конгрес в Москва през 1988 година и да сравняваме точка по точка от нея, със случилото се през изминалите 30 години на действието й. Най-великото им "ОТКРИТИЕ" доброжелателите е, така нареченият вътре в нея, ХУМАНЕН ГЕНОЦИД. Демографска криза ли имаме сега или изтребване казано съвсем точно в заглавието на програмата.

ИК ЩЕ НАХЛУЯТ "КРОТКИ" ХОРИЦА които нама да отвличат а ще изнасилват по улиците.Нима Германия осъди теаи които се гавриха със жените им?Напротив защитиха ги и жените излезнаха виновни защото били пзрфюмирани.ИК ще заЩитава НАСИЛНИЦИТЕ!ЩЕ КАЖАТ " И ТЕ ИМАТ ЧОВЕШКИ ПРАВА И ПОТРЕБНОСТИ"ТАКА Ч НЯМА КАКВО ДА МИСЛИМ! НЕ НЕ И НЕ НА ИК!

СЪС нейните "строги" закони оправда изнасилвач на 12 годишно момиченце със становището"ТОЙ НЕ РАЗБРАЛ ЧЕ ТЯ Е КРЕЩЯЛА И КАЗВАЛА НЕ.НЕ РАЗБИРАЛ ЕЗИКА!ЗА каква конвенция говорим?ЗащИта на насилените ли? НИЩО ПОДОБНО!

ИСКАМЕ ЗАЩИТА ОТ НАСИЛИЕТО!!! НАСИЛСТВЕНО БЕШЕ ПРИВАТИЗИРАНА/РАЗГРАБЕНА/ОБЩОНАРОДНАТА СОБСТВЕНОСТ -НИКОЙ НЕ НИ ПИТА. СЛЕД ТОВА НАСИЛСТВЕНО НИ ДЪРЖАТ В НИЩАТЕ, ЗА ДА ИЗБЯГАТ МЛАДИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, НАСИЛСТВЕНО НЕ НИ ОБСЛУЖВАТ ЗДРАВНО КАКТО НА ВРЕМЕТО,..... ТОЛКОВА НАСИЛИЕ ТЪРПИМ.... КЪДЕ СТЕ, БРЕ, БОРЦИ ПРОТИВ НАСИЛИЕТО?!?! А ТИ МАРИ, ЗАЩО СИ ПРОТИВ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД???? ТИ НЕ СИ ЛИ БЪЛГАРКА, НЕ ТЕ ЛИ БОЛИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА?? НЕ ЧЕТЕ ЛИ ДОКЛАДА НА ЕК " БЪЛГАРИЯ СЛЕД БЪЛГАРИТЕ"??? НЕ ТЕ ЛИ ЗАБОЛЯ??? ЗА 40 СРЕБЪРНИКА ЛИ ПРОДАВАШ РОД И РОДИНА???

За да не изрека нещо по грубо по адрес на адвокат Миткова и предлагам, като толкова ангажирана и загрижена, да поеме задължението да обезщети финансово всички потърпевши по и според ИК.

Моме Милено, как една пиклива конвенция може да опази, когото и да било от насилие!? Или се пънеш толкова, защото от сега точиш зъби за делата, които ще водиш и то не срещу насилниците, а срещу държавата България! Жалки сте всички от разни измислени НПО-та, които освен да претакат кинти за нищо друго не ги бива! Я ми посочи поне една обгрижена и спасена от вас! Май няма!

Семейството е унищожено от еман- ципацията на жената Виж 52% от Децата са без бащи /съвестен тип/ няма бракосъчетание?! Жената е на- дарена с хитрост и интуиция и тормо- зи Психически Мъжа носи панталон Няма смирение християнско, наглее Демонстрират нов модел жена с жена С конвецията искат Още и Още права и защита за Безобразния пагубен път На Човешкото в хората и Триумф на Извращениятя и с това горди Паради

само 1 вмятане: това не е еманципация. Поредният подменен термин. Това е 'омъжествяване на жената'. Появиха се лекета - жени, пияници - жени, селяндури - жени, биячи - жени... но не и това, което се рекламираше - една наистина освободена от заповеди, но не и от морал, женствена ЖЕНА. Нема такива. Само сеуски бекове със шунди.

сутрин всеки да излиза от дома си с лист от детско блокче на който с ярки букви пише НЕ НА ИК, с предварително залепено тиксо и да го залепи където му хареса-на сграда, на стълб, на дърво, на павилион, на спирка, на превозно средство преди да се качи в него. Нека всички български градове и села бъдат нашия мълчалив вот. Безплатен референдум по темата и ясвн знск за тези които държат да останат в политиката. Ще бъде уникално ясно, че българите не си даваме децата. Пък и в момента София е във фокуса на ЕС заради председателството. Момента е идеален. А ако решат да ни замесят в квотите за мигранти ще знаят че не блеем в хора на заоадняците и ще внимават дали ще ни пращат безценни. Вдигне ли се един народ и други ще го последват и ще им се счупи прозореца на Овертон или както там се казвае тази промивка на мозъци. Но първо да спрем ИК, че аз не вярвам на ББ който уж я свали от дневен ред т.е. от медийните прожектори и след време ще осъмнем с новината, че е приета зад гърба на народното недоволство.

като я гледам тая си е защитена от насилие, какво се прави, че се е загрижила.

аман от прости хора..имаме си НК стига с тия изварщения..джендъризъм..Посегателство като изнасилване е за жена ,срущу мъж е блудство

Дрън та пляс.

Анадолската конФекция е ТРОЯНСКИ КОН!Бедна ви е фантазията на какво "изнасилване" ще бъде подложен целокупният български народ, ако се оставим да бъде ратифицирана от продажната политическа паплач.

всъщност постигнаха такова обединение на народа ни срещу откровените безумия на ик каквото не е имало може би от времето на освобождаването на България от турско робство. С всеки ден противниците на ик се множат и шансовете да бъде приета са мираж.

не на истамбулската конвенця. ако беше за защита на хората от насилие, в нея щеше да пише мъже жени и деца. а не джендари. нека променят закона, но да ми пишат маж и жена. това са половете. другите са болни хора

Ne na Istambylskata konventzia. Ako beshe za zashtita na HORATA ot nasilie, v neia shteshe da pishe MAJE JENI I DETZA. A ne djendari. Neka promeniat zakona, no da mi pishat MAJ i JENA. Tova sa polovete. DRYGITE SA BOLNI HORA

ОК, но пиши на кирилица!

Аман от тъпи манипулатори !!

Трябва да си много наивен и прост, та да си мислиш, че можеш да промениш нагласите на мислещите хора. Освен, че се злепоставят, подобни манипулатори нищо не постигат. Срам!

Спрете да ни заливате с бълвоча на тези лица с неясна сексуална ориетация !

Един съвсем излишен материал. След като се изчерпаха обществено познатите защитници на константинополската конвенция, ДИР, като част от медийното лоби в нейна защита, по инерция ни предлага мнението на вече световно неизвестни авторитети. На какъв ли ефект се надява??

....Целта на Исканбулската конвенция е само една - ДА Е КАТО ТРОЯНСКИ КОН В КОНСТИТУЦИЯТА, Т. Е. КОНСТИТУЦИЯТА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕНА, А ДЪРЖАВАТА - УНИЩОЖЕНА!!! ИНАЧЕ НПО-тата НЯМАШЕ ДА СА ТОЛКОВА АКТИВНИ - НЕ САМО У НАС, НО И В ООН!!! ЦЕЛТА ИМ Е ДА ОБСЕБЯТ ВСИЧКО.

Това си е ваше мнение уважаема госпожо! Имате право на него! Само че, има една подробност :" Един ще рече едно, друг ще рече друго, но ще правим това, което кажат по-многото!" Това са думи на Дякон Левски! Не мои! А огромното мнозинство от българите не са съгласни с вашето твърдение. Тъй че, вие , ГЕРБ и "Воля" ще трябва да почакате малко!

Само питам, де. Щото нали, мнозинствот, дякон Левски, такива неща. Да си ги изясня, все пак, нали, демокрация, де? Обаче, как да разберем мнението на мнозинството в Европа? Съдейки по нас, където мнението на Бойко е мнението на мнозинството (нали бие на избори), и в Европа сигурно е така. Та, пак да питам -мнозинството ли е против ИК, или организираната престъпна организация Дьорт Шорош, с метастази НПО из цяла Европа и в управлението на самия континент и съюз?

Последното изречение... бе, вие си знаете.

Мадам, колкото и да се фризираш, не ще можеш да ме впечатлиш с ЛЪЖАТА СИ! ИК не против насилието над ВСИЧКИ, а само против жени и деца! ЗАЩО ПРОПУСКАТЕ МЪЖЕ, ЖИВОТНИ? Защото ви са комерсиални напъните! Като си адвокат дай предложение за подобряване на отдавна публикуваните текстове на НПК! НЕ ЗАЩИТАВАЙТЕ, като Морозов всяка отрепка, извършила престъпление и не ги оневинявайте, или не съкращавате сроковете на които са осъдени! Така унизявате жертвите, унизявате Държавата в която работите!