Гърция продаде пристанище Солун

Гърция продаде мажоритарен дял от пристанище Солун на международен консорциум.

Обратно в новината

Коментари - Гърция продаде пристанище Солун | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сменете си невярното заглавие, Дир! Никой не е продавал пристанището! И никой не го е купувал! Продадоха фирмата, която го стопанисва!

Я, сбърках. Ти не си от измислената държава Крайна. Познааахте, тизекаси от "ДА (Й) БЪЛГАРИЯ".

дали сме разбрали. Сводникът, в най-общия случай, не притежава труженичките, а само менажира продажбата на услуги на клиенти. Труженичките запазват собствеността над себе си, но от нея няма приходи. Приходите са от услугите, а тях ги менажира сводникът срещу доста голям процент от приходите. След многогодишна експлоатация собствеността се амортизира, но това е проблем на собственика, концесионерът си намира други обекти за менажиране. Та казвате, кой печели повече? Труженичките или сводникът?

За руснаците нямаше ли санкции??? :))))))))

Само на книга. Бизнесът си е бизнес, особенно ако е в по-големи размери.

Нищо общо с действителността. просто доказахте за пореден път,че сте СМРАД.

Ами, не Дир, не си е "продала пристанището" Гърция! Драскате глупости и неистини само и само да ви кликат повече лумпени-разбирачи. Че дори и самите вие в текста сте написали точно какво е направено, което е в пълно противоречие с лъжливото ви заглавие:) Смешници сте:) Гърция е продала "мажоритарен дял от компанията , която МЕНАЖИРА пристанището" А НЕ САМОТО ПРИСТАНИЩЕ! Пристанището е и ще си остане гръцка държавна собственост! Фирмата , която го менажира получава концесия да го управлява за определен период от време! Ясно?

ХОХЛЬО, по спокойно, ние също можем разберем написаното. Я БЕГАЙ в Украйна, че БАНДЕРОВЦИТЕ губят позиции.

Гърците отново измамиха няколко чужди фирми за да вземат куп пари,а нашите управници спят непробуден сън и всеки кей се превръща в частно пристанище.Така държавните пристанища губят пари и надежда,че някога ще бъдат преустроени и разширени.Не напразно за 5г. пристанището в съседна Румъния-Мангалия е увеличило товарите си 500%,а пристанище Варна-изток по-малко от 50%.

ами причината е ясна, смятам - Варна и пристанището и са окупирана територия от руслямска държава. Кой нормален ще разчита на бизнес със тях. А румънците са здраво с щатите, затова и просперират.

Ха, чиститу. Вече няма какво да се краде от бившия соц. лагер. Почваме "нашите" си.

Шибаните муджици купуват на безценица газ и петрол от средноазиатските си сателити и я продават скъпо на нас и Европа, затова изкупуват имоти, пристанища и банки у нас, Гърция , Сърбия и Кипър. Единствените на балканите, които им се противопоставят са ромънците

Идиотизмът не е само в гората!

много обичате да дрънкате без да имате грам инфо в главата, най-големия в света завод за втечнен газ, построен с инвестиции от Русия, Франция и Китай се намира на полуостров Ямал, няма да си правя труда да ти открехвам къде е, подсказка - там откъдето почва Северен поток. За кви мижави републики говориш, Сибир е пълен с цялата Менделеева таблица, пък ти си дрънкай празните приказки

Интересно, колко реално са влождените средства за построяването на пристанището, взети от данъкоплатците. Колко е пазарната му цена? Щото 200-300 млн. струва един МОЛ.

Имам подозрения, че тия 200-300 млн. ще ги избият от едногодишните приходи

А аз имам подозрения, че си прост и не четеш какво пише. Няма продадено пристанище....

След като падна Тодор Живко и Комунизма, живеем ПО- ЗЛЕ. При комунизма, хората имаха пари, но нмаше какво да купят и събираха парите в банка- брли пари за черни дни". След това, при Капитализма( сега не е демокрация, а по-близо до анархия- беззаконие), Почнаха да внасят Евтини китайски стоки, и Българсктите фирми ФАЛИРАХА. Хората останаха без работа. Като внасят евтини турски зеленчуци и месо, зеленчуковите и месарските фирми ФАЛИРАТ. Затова, много хора отидоха в чужбина.. За да живеем добре в България, трябва се ЗАБРАНИ вноса на стоки. И да се внасят, САМО стоки, които не ги правим в България... Като купуваш Кока Кола, парите отиват при американците. Като купуваш турски маратонки и храна, ПАРИТЕ отиват при турците... Така, чужденците имат още пари, за да произвеждат стоки, а ние, Българите нямаме пари да си купим нищо.. Куба, при Реолюцията, ИЗГОНИ всички американски фирми... Кредитите са ВРЕДНИ за Държавата.. Капитализма е измислен от Богаташи- банкери, щото Царете не са си връщали кредитите и богаташите са фалирали.

Комунистите в България станаха най- големите капиталисти. Даже в църква започнаха да ходят.

Първо България изнася много повече отколкото внася,второ не живееш по-зле защото внасяш китайски стоки още по-малко пък турски,а защото получаваш двойно по-малко за зароботеното от това което получават в другите държави.И трето управлява мафия от крадци,а когато на власт са крадци няма как да живееш добре защото те винаги ще откраднат заработеното и натрупанато от теб!

Да бе.Живеели по-зле. Ела виж София. Моловете пълни. По заведенията няма места. Леко да се стопли и магистралата за Гърция се задръства.

Чета ти "умотворението" и се чудя...колко прост и необразован може да бъде един човек, че и да дава акъл, съвети какво трябва да се направи? Уникални глупости си написал пич! У-НИ-КАЛ-НИ! А примерът ти с Куба е "върха на сладоледа":)))) Никого не е гонила Куба, те сами си отидоха чуждите фирми, че и ембарго им треснаха, в резултат на което и до ден днешен, вече почти 50 години кубинците нямат какво да ядат, да облекат, да сложат в къщите си и т.н.. И сега да не ми излезеш с номера за лъжливата американска пропаганда само:) Преди 6 месеца бях в Куба за 20 дни - обиколих почти цялата страна, прекрасна страна, прекрасни хора, но...трагична и тотална мизерия! Аре, със здраве чугунена комунистическа чутуро!

Тия които са учили само политикономика и те ще ти се смеят но едно зомбирано селско мозъче как да проумее такива глобални неща като свободната търговия и свободното движение на стоките....в 19-ти век си останахте тъпи селски комуноиди и мозъчетата ви не могат да поберат подобна информация

Sled kato prodadoha Politikata, Philosophiata, Demokratiata i Tzatzikito, pochnaha da prodavat i pristanishtata...skoro i Partenona

А островите га?

230 милиона? тия пари за 1 седмица няма да им стигнат...нуйни са им по 8 милиарда на тримесечие от кредити.

Те си знаят ама нали германските кредитори първо трябва да опоскат всичко и тогава ще кажат, че така не може и ще трябва Гърция да обяви фалит. Ще ги мъчат 10 г. докато им вземат всичко държавно.

а пък ЧЕЗ продала бизнеса си в България на Гинка и Малинка от Пазарджик

като не са продали митницата пак е добре

пазат я митницата, щото знаят, че ще ни я шитнат на нас за бесни пари... тез гърци са хитри византийци, спор няма.

Съседната статия за санкциите против Русия, а тука в коснорциума участвала руска фирма, която заедно с др. държави от ЕС купуват пристанище на държава от ЕС?! Ово е стандарт, дебелоочие, лицемерие и наглост.

тъпи, пише гръцко-руска! под руска не се разбира точно на путин! може да е на навални!

Е и?

Абе, ОН. Защо трябва да е на НАСРАЛНИ. Може да е на наследниците на НЕМЦОВ. Умен си като на АГЪНЦЕТО МАЙКА МУ.

съзнавашли колко си елементарен?? или и за това нямаш капацитет?? разбира се че може! и на крокодила гена може да е и на наташа голожопова може да е! но не е на путин!

Е, къде е Еврейския съюз??!!!!! Съгласно договора от Ньой, Гърция трябва да предостави на България част от пристанището в Солун и сухопътен достъп от България до него. Още не е спазено. И за какво сме в Еврейския съюз! Заради тапите гои и евреина Паси, който е един от "комунистическите" принцове. А ония тиквеник Джамбазки, да спре да ръси простотии и да получава заплата от България.

Това ти ли го съчини? БРАВО!

На пристанището в Солун има отреден кей за ползване от България. На него в момента /от няколко години/ е закотвен кораб- цигарена фабрика, който произвежда безбандеролни цигари. Ако има българи в Солун, които четат, моля да проверят и да пишат.

Кoрабас е яхтатас SAMORA наблидавеме я с 2агенти от Митническите службис на Тесалоники на последния етас на хотел Медитерениан Паласис и 3 маекипас на Елиники спец слузбис висдаме поснтис лицас ;Хидриндзинерис неговия син Петкос Сертис и 1дебело момце а това на нас човек Сократис Кокалис-Дебелян Пеевски момце е шом е наСократис близцк знаци е с нас

Гърчоците какво са взели да разпродават земята ни?

Солун ли ти е земята, бе цървул мизерен?:))) Ти и това, което имаш порядъчно си го осрал и олайнил, че и към чуждо поглежда:)))

Като "осрал" се сетих за Лесбос

Май настъпихме някоя гърчееща се калевра или гръцки чифут. Земите са си наши, на траките, а гърчоците са симитски пплемена дошли доста по-късно по нашите земи, откраднали са боговете ни (т.нар. древногръцки богове има доказателства поне 2000 години преди гърците да дойдат, че са били на траките. Дядо ми си е отвоювал обратно тези земи, докато продажника Фердинанд ги е профукал. Та не ми се гърчейте толкоз, а само вижте генофонда осоло Солун - стройни, светли и трудолюбиви с една дума - наши, а не църни трътлести и мързеливи гърчоци.

Къде ти е нотариалния акт, ганьо?

То и без това не е тяхно , а Европа го взема от България и можеше да си го купим .

Китайски, руски......:)))))) Само съвременния бай Ганю/Бою Симитлията---бяга от Русия , като от огън!:)))))) ....за което, бай му ерик рубин го потупа по простата тиква, а бай му юнкер му се оригна в лицето на евтин калвадос!:))))))))

явно не четете, или не осмисляте текст1 продадено е не пристанището, а дялове от фирмата която менажира пристанището! има и договор за концесия до .... та пристанището си е пристанище и си е държавно!

Земята си е тяхна но дейността която се извършва там е на тоя консорциум а ти какво печелиш от земята под къщата ти на село да попитам???

С тия дългове скоро и островите.

Цената не е висока. Българската държава трябваше да го купи пристанището напълно реалистична сума е , която ще се възвърне за под 15-20 години.

еми така още няколко години, 9-12 работа,след обяд сиеста,вешер сиртаки,доят ес яко-византиъси мислят само за тях си.

що бе,ерджоган много убав ли е?

Ето, тамам сега му е времето, ама на, кураж липсва! Сега да има някой да освободи Македония, догдето е нашата партия на власт, че аз да те науча тебе какво се вика келепир. Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми трябва много: само две години, две годинки само да ме оставят управител или оценител на митницата, па ела хортувай ти сетне с мене... Задръстено е с евреи в Солун: петдесет ли, шейсет ли хиляди са, кой ги знае, ама все търговци хора: има да доиш, и да остане - не са като нашата, софийската голотия... Солунската митница! Калифорния, да я вземе мътната!

Навремето бащата на Кемал АТАТЮРК албанския сефарад Али Реза е бил висш митничар на СОЛУНската МИТНИЦА сьбирал ПОДКУПИТЕ/на иврит МОС/ и рушветите от капитанитте на Корабите /Италиански Френски Египетски Турски Грьцки/ и ги предавал на началниците донметата от Италианската Ложа-Ризорта Македоника

Шаломович, що се правиш, че знаеш иврит, а?:) Куха лейка си отвсякъде и ти личи от километри:)

И победител е Геогиос Георгио безработен университетски преподавател в МГУ от МОСКВА

Спокойно КОНЧИТА. Това са вашите "САНКЦИИ " от ЕС към Русия. Колко сте жалки. Мислите, че ще смажете Русия. "Смазвате" и сделките, защото тя ве СМАЗА.

Ако гърците продадат още нещичко и май ще имат пари да се изплатят на ЕУ и да им теглят шута, така ми се струва.

Солунска митница на цената на ЧЕЗ!

Ебати ташака, копеле...в какви времена живеем...как се не родих 30-тина години по-рано?

Да продадеш част от фирмата, която управлява пристанището, е различно от това да продадеш пристанището.

А аз се чудех на коя ли държава са продали пристанището.

Честито на гърчулята. Пък аз ще си купя две гъркини за домашни прислужници, щот за друго не стават.

некому дедовия

Стига ве щи задрьстят мивката с твьрди черни косми и кошчето сьс самобрьсначки Жилет