В здравеопазването действат правилата на джунгла

В здравеопазването има структурно изкривяване. Вече няма правила - има правила на джунглата, а не на пазара.

Обратно в новината

Коментари - В здравеопазването действат правилата на джунгла | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, такае, прав е Дацов.

Правилата на джунглата отдавна отминаха. Вече всичко в тази държава се управлява от закони на олигархично-партийно-мафиотски стуктури.

Страната ни не е била толкова разчепкана,объркана и ограбена. Браво племе...Самоунищожи се.

абе ,ти знаеш ли как се обгрижват 50 хил. хлеб*рки с цялото им родословно дърво ? ами сигурно ти е бедна,много бедна фантазията !

В образованието е същото-пълна мафия !

Ако ти предложат, не приемай! Ако си честен, ще те подхлъзнат като Плочев. Нищо, че си икономист!

Апропо, в моргата на 1-ва градска болница в София има досадни агенти на погребални бюра! Ако все още е има някаква Държава, вземете мерки, защото това е МАФИЯ!!!

Така е. Управлява групировката г.рб....Без коментари

Така е. Управлява групировката г.рб....Без коментари

сполуката - 800-те дни - джунглата. електорат от идиоти!

Ти какво предлагаш за ограмотяването на електората? И за кой да гласуват? Само не ми казвай че БСП са различни от ГЕРБ! Всъщност има ли различни?

Лекарите не могат да са финансисти по простата причина че няма икономическа или финансова наука. Това което има са шамански заклинания и корупция. От там идва и корупцията в медицината и други области. Цялата финансова система е построена за корупция - който се докопа до там, само това и прави - било то лекари или финансисти. Проблемите са много по-дълбоки от простата липса на умения у лекарите - което е истина, но пък финансистите знаят тънкостите на краденето по-добре от тях, така че... избор

От толкоз икономически бг университети, пак пострадах е от икономическата криза и фалирала банка

Здравеопазването в БГ си е вече здрав бизнес и най-малката му грижа е някакво здраве. Всичко там все около пари се върти. А и докторите вече все им е малко и все пари са им в главата. Чакай да те излекуват. Че болния е като дойна крава, за какво им е здрав?

-проблема е здравата корупция от 25 години насам; -никакво подобрение в организацията на икономиката, здравеопазването, образованието, юристие...само схеми за лично присвояване на финансови средства; - рибата мирише от главата- народно сабрание-приемане на еврото-шенген-валутен резерв-лична сметк -толкова е просто!

И аз като Дариткова имам подозрение за схема: махат Плочев и правят Дацов шеф на касата. И го пущат днес да прави артилеристка подготовка. Много умен този Владко!

В България всеки е там, където не му е мястото и затова сме на този хал! Справка в Западна Европа и САЩ - дали има едни лекар в политиката, икономиката, администрацията или в друго управление. Почти навсякъде са икономисти, финансисти, юристи а в икономиката и инженери. Медицината е тясно профилирана специалност, която не позволява развитие в друга насока. Проба-грешка не е добра практика!

егати причината. няма ли по-предна причина?

"Много е ясно, че този човек няма как да разбере логиката на управление на нещо, което е не точно банка, но е като финансов фонд, каза...Любомир Дацов." Мхм, Л. Дацов е отличен финансист, но в случая говори от позицията си на член на Фискалния съвет на парламента, който следи изпълнението на бюджета и е коректив на МФ... А проф. Плочев много добре разбира, че дълговете се връщат. И колкото повече се отлагат, толкова повече лихви плаща бюджетът, т.е. данъкоплатецът. Професорът също така иска да предотврати отказ за лечение заради неплатени задължения... Не разбирал професорът, а?! За него Човекът е в центъра на здр. система, а за финансистите човешкият живот е на последен план...

Аз съм счетоводител и отговорно мога да кажа, че лекарите колкото и да са добри в професията си са абсолютно объркани мозъци и нищо не разбират от финанси .Такива глупости творят , такива тъпи въпроси задават и то в продължение на години, а пък са и стиснати .

извън медицинската си специалност тези хора нямат никаква логика в мисленето си...явно прекалено много време от живота им е отишло в специализиране и съвсем малко в това да развият по друг начин мозъците си. Освен това са и много алчни, за да компенсират времето, което са прекарали в учене, няма да им трепне окото да те ограбят после без какпка свест

Лекувайте се при счетоводители!

Лекар с икономическо образование??????

В джунглата има повече справедливост!

Ами тогава да защо не отидеш в Южно-Африканската Република? Там е джунгла за белите - и да те видя колко ще изкараш. И други местенца има в Африка за такива като теб. Хайде, отивай и пиши как е! А иначе може и този експеримент - да се премахнат всякакви помощи и всякакви ограничения за практикуване на медицина - дипломи, и т.н. На любителите на джунглите обаче това никога не се харесва - интересно защо?

щото офците нещат да ви фанат и да ви изклецат докато опънете петалата от клецане, всички герберски пумияре, а ви търпът от 2009-та.

Към госта.Виж какво.Всички управители на Районите здравно осигурителни каси из страната са лекари.Много от тях са и хирурзи,както във Варна.Че тези хирурзи половината от работното време е като администратор в касата,а другото време извършва операции,за да не си загуби лекарската практика и стаж.Е,как тогава ще се управляват милиарди и милиони по места бюджетни средства.Масовото явление лекари да работят в държавни болници или учреждения и в частни заведения води до много нарушения по българското законодателство,Кодекса на труда и т.н.Управителите на ДКЦ-та се назначават от Общинския съвет на кметството,а като лекари да извършват във същото работно време се самоназначават.Тази пародия в трудовия договор д-р Иван Георгиев Петков да назначава д-р Иван Георгиев Петков е масова практика по ДКЦ-та в страната.Прав е този господин на снимката,че в здравеопазването освен финансовата джунгла,има и административна.

така е, масово е явлението лекари да работят в държавни болници или учреждения и в частни заведения води до много нарушения по българското законодателство,Кодекса на труда и т.н. - В тази връзка отворете в интернет и вижте как всички от катедра Медицинкса Гнетика на Медицинския университет -София работя на частно в екипите на частните болници - надежда, малинов, токуда, щерев, а и в болница иван рилски. Ръководителката на същата катедра е също консултант в някои от тези частни болници - например като малинов (всичко го има в интернет) и в същото време е национален консултант по медицинска генетика към министерството а здравеопазването.

така се върти бизнес с раздаването на специалността "медицинска генетика" в университета на свои хора в тази катедра, което после се осребрява здраво из частните болници.

Не на джунглата,а на безпределната алчност.У нас попа кара танк,а танкиста маха кандилницата на попа!

ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО България съвсем НЕ е бедна държава. Бедни са заради алчната представителна партийна олигархия. Същата, която САМА си е гласувала най-високата партийна субсидия в ЦЕЛИЯ СВЯТ по около 14 000 лева на месец за всеки един избран "народен" представител - депутат. Партийните субсидии в Германия, Гърция, Македония са 10 пъти по-малки от тези в България. Превръщането на здравето и хората в СТОКА, и на болниците в търговски дружества е едно от най-големите престъпления през последните 29 години. Лекарства, които струват в аптеките на Германия, Франция, Гърция, Македония, Румъния в пъти по-евтино ОТКОЛКОТО в България. А сега какво.

Мафията си има държава.

Където има много, при това сигурни пари, както е в Здравната каса, мераците за управление винаги ще са големи. Задължителен данък, при това, в общия кюп. Дянков си взе милиард и половина и досега никой не разбра къде отидоха. Куче влачи - диря няма. А вие си ги избирайте пак същите, дето депутатска заплата не им стига да си гледат децата, но министерска - охохооо!

Г-н Дацов това, че си лекар не значи, че не можещ да управляваш болница или здравна каса. Нито пък това, че си финансист можеш да управляваш банка. Означава може да управляваш и здрвана каса. Според мен е нужен екип от можещи и знаещи лекари и финансисти, способен да направи най-добрия компромис цена качаство (пари/здраве). А не като сега разни некадърни лекари и финасисти, които понеже не могат да се реализират в професията си. Се реализират като политици и висши държавни чиновници и се развихрат в здравеопазването ни. Но за това трябва да има политичаска воля. А тя липсва, защото партиите(и ГЕРБ, и БСП) заради гласове и популизъм досъсипаха здравеопазването и несамо него ами и всичко останало в държавата.

Депутатите от Европейския парламент и парламента на САЩ са по същия начин глухи на твоите обръщения, както котките към "пис-пис", когато лочат мляко.

Цялата държава функционира по правилата на джунглата. Защо здравеопазването да прави изключение?

Любо Гайдов, Папионката, Кр. Гигов, д-р Върлева в затвора!

Хайде, и този се кандидатира за шеф на Касата. Лекари могат да бъдат финансисти, но обратното е невъзможно, г-н Дацов.

точно това ти казва човека ... лекарите не само че могат , а и са финансисти ....затова са я докарали до тук .... а... и кметове могат да бъдат ... виж Силистра ..от години кметовете са доктори ... виж дали ще го намериш този град на картата ... изчезна

Лекари и юристи рядко могат да бъдат добри финансисти. Нагласата на мозъка не е математическа. Виж инженери и физици схватливо се оправят във финансовата материя и бързо стават много успешни.

Много мошеници си точат зъбите да излапат тези милиярди лева, то раздробяване на касата ли не искаха, но няма да им позволим да се докопат до големите пари за нашето здраве, събирани от нашите вноски. Проблемът е че Кирил Ананиев и зет му министъа на финансите Горанов искат да назначат свой човек за шеф на Нзок зада могат да сложат ръка на тези 3.5 млд. А воения глупчо Плочев се запъна. Че ще го ликвидират е ясно, въпрос на време. Но скандала разсмърдя обора.

Едно към едно е с реалността. Фирмите даващи най-големите подкупи печелят обществените поръчки за лекарства. Най - скъпите клинични пътеки с най-голям брой са в инвазивната кардиология , а резултатите в дългосрочен план не корелират с вложените средства. Докладите на ЕС го показват ясно.

Ех, Колумб!..... Откри Америка. :)

В здравеопазването действат правилата на джунгла Здравеопазването е малката "джунгла", която е следствие на 28 годишното управление на аборигените от Голямата Държавна Джунгла.

у нас разходите за храна и комунални потребности заемат много по-голяма част от бюджета на семействата в сравнение със Западните държави. Но това не значи, че много сме преяли, претоплили сме се с ток и парно и т.н. Просто когато средствата са ограничени и доходите са ниски се моделират други пропорционални отношения. По въпроса за неграмотните финансово доктори не може да се приеме, че в никакъв случай не могат да съществуват доктори с финансови познания. Аксиомата: "щом е доктор не разбира от финанси" е присъща на спекулантите от типа на пропагандаторите на ИК. Само, че доктора не може да преодолее болестта и природата с бюджетарски номера, спекулантски трикове и други подобни. Затова и Плочев действа от позицията: Право куме, та в очи. Здравеопазването не може да се отдели от общото състояние на социалната действителност. Почти три десетилетия опитни финансисти ни водят все по-нагоре и напред до челните световни позиции и стандарти.

Ами тогава икономистите ще те оперират, пък докторите ще управляват парите... ъъъ за какво ни е да учим въобще? Бе не се чувате какви ги плещите...

Кокенце нещо джендърско го даваш. И именцето ти такова, и акълчето ти такова.

Всички доктори да не са фирми ако работят към държавна или общински болници. частните болници да са с пари и да не взимат от държавата . Да има застраховки който да покриват болнична помощ.

фалират масово всички общински болници и НЗОК, а частни болници за по 20 000 000 никнат всеки ден като гъби.

Във всичко у нас е джунгла.

Аман от пазарни фундаменталисти!!!Все те забъркват говната и все те искат да ,,лекуват,, с още повече говна...Вкараха навсякъде ПАЗАРЪТ/ПО-ТОЧНО СПЕКУЛАТА И ЛЪЖАТА/ и после ,след ПРОВАЛИТЕ искат още по-вече ПАЗАР...

Те пък алабалистите - финансисти, така ще оправят нещата, че Бог да ни е на бърза помощ...

Всичко в България е в ръцете на комунистическата мутромафия, държавата е нейна и живота на робите също!

Последно време почват да се назовават генерални проблеми публично! Уау и с толкова икономически университети и продукция от тях пак ни ударих всички икономо-кризи;)