Тръмп: Учителите да се въоръжат и да спрат стрелбите

Доналд Тръмп повтори днес призива си за въоръжаване на учителите след масовото убийство в училище в щата Флорида миналата седмица.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп: Учителите да се въоръжат и да спрат стрелбите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Търся си базуки..............

Както каза Робърт де Ниро...-Оросяването временно е спряло!Само временно!?

Да му връчат и на Тръмп един пищов и да му махнат охраната, щом смята, че всеки трябва сам да се пази!

Тези психопати които стрелят по ученици и други невинни хора,положително са вербувани по някакъв начин от противниците на Бай Дончо...от соросоидите. Целта на соросоидите е никой в САЩ да не носи оръжие, за да могат на по-късен етап, като овладеят армията и най-вече полицията да ги смачкат и да ги направят всички роби и джендъри...

Много си пострадал ти бре!Дали като малък си изтърван ,дали неуспешна лоботомия?Няма и смисъл да се спори с теб ,просто си за съжаление!

Защо плюете по Бай Дончо? Прав е човекът. хората са го казали:"Помогни си сам,ако искаш и другите да ти помогнат"...и още "Господ дава,ама в кошара не вкарва"...В САЩ всеки може да си купи оръжие и да си изкара разрешително. Защо разни психопати ще бъдат улеснявани да убиват невинни хора, при положение, че същите тези невинни хора,също имат право да носят оръжие...но не го правят?...

Може би защото не са психясали.

Американската армия чий го дърви в Сирия, Афганистан и на стотици други места по света? Да бъде изтеглена обратно в САЩ и да охранява училищата...

на вагнеровците, щото са тръгнали без Путин.

Шило

Оръжието сами ли ще го купуват, или ще е от бюджета на училищата?

Децата на по-богатите родители ще си купуват по-скъпо оръжие. Учениците-отличници ще получават хубаво оръжие като надбавка към стипендиите-колкото повече отлични оценки,толкова по-класно оръжие. А на социално-слабите деца съответните общини също ще раздават по-евтино оръжие към социалните помощи...

И тая нация с психично болен президент ще ни дава уроци по демокрация? Боже прибери си вересиите!

....и не само по"демокрация" се силят да ни дават акъл...а вече и по"джендъризъм"....

В САЩ полицията навсякъде стреля без предупреждение,като се наложи !Почне ли да стреля,бягаш !

...или бягаш, или почваш да стреляш и ти...зависи от това до колко имаш"сърце и дупе"...:)

Къде са тръмпанарите, да обяснят на невЕрващите колко велик е Тръмп, гениален, мачкащ...Всъщност от първия ден като президент с "алтернативната истина", до сега - пълен кретенизъм. И онези 12 точки дето са му дали са много.

Cега са на петъчно промиване на мозъци пред Fix News.ще им обяснат колко е велик тръмпа колко много е направил за тях и т.н.

Държавно въоръжаване с танкове и крилати ракети за учителите. и мноооого служебни хапчета. пълна тъпотия

Ще задължат учителите сами да се въоръжават и да минават курсове по стрелба или за държавна сметка?Оръжейното лоби ще е доволно и на двата варианта.Ще паднат лесни пари.

Учениците там все повече психясват и има доста насилие. Все пак на джендър обучение са.

Виц: Час в американско училище. Учителят: - Джон, колко прави две и две? Джон: - Три. Учителят вади пистолет застрелва го и казва: - Нищо не знаеш. Учителят: - Уили, колко прави две и две? Уили: - Четири. Учителят вади пистолет застрелва го и казва: - Много знаеш. Учителят: - Били, колко прави две и две? Били вади пистолет застрелва го и казва: - Много питаш.

Що не монтират тежки картечници пред входа на всяко училище а учителите да минават воено обучение за да боравят с автоматично огнестрелно оръжие . Също така учителите трябв да дават дежуртва на картечницата .

ганяновците няма да имат такива проблеми щото то вече не останаха деца да ходят на училище

Това му е на Тръмп и затова Кремъл натиснаха колкото можаха да стане той президент, че не разбира колко много не знае, обикновен надут пуяк е. Поне половината от учителите ако ходят с оръжие ще направят обстановката по-опасна.

Абе, човекът е предложил ефективен начин да се спрат стрелбите като се превърнат в престрелки. Дори когато един учител се окаже откачалка и вместо да започне да стреля по учениците или учителите, щв може да направи една престрелка с директора.

Точнооо.Няма само арабите да помпат оръжейната индустрия с некви си 500 милиарда!!!Я и УЧИТЕЛИТЕ да поемат инициатива ,пък ако ги последват и учениците!!!!Представяте ли си какъв РАСТЕЖ на БВП/и от ковчези/ и намаляване на безработицата ще има!!!AMERIKA FIRST!!!!!

сърбай там шкембе чорба и не се притеснявай

ганьовците са робски народ, свикнали винаги да чакат друг да ги защитава, ... американците са свободолюбиви индивидуалисти свикнали сами да се отбраняват, още повече че при тяхните разстояния докато дойде шерифа минава цял час

Тръмп явно не е чувал за разделение на труда...

А, защо не въоръжат и учениците!? Тогава никой няма да посмее да стреля пръв ; ) Във фашистка Америка всички са се побъркали и не искат да видят ,че проблема е по-дълбок . Само да кажа ,че 1/3 от зомбираното население е на успокоителни лекарства включително много деца!? Редовното пиене на тези лекарства се следи строго от "бялата мафия" в САЩ !? 20 % от БВП в САЩ се върти в "медицината" ,като достъп до "качественото" американско здравеопазване имат едва 5% от хората ,50 милиона нямат здравни застраховки ,а останалите които могат да си платят тези здравни застраховки обикновенно трябва да си доплащат ,защото застраховките не им покриват всички здравни услуги . Следващия голям бизнес в САЩ е "правораздаването" и също заема значителна част от американската "икономика" ....всеки трети американец е осъждан за нещо ...Следващия голям бизнес в САЩ е "образованието"...По-малко от половината от децата могат да четат правилно ,затова пък се въртят огромни пари и всеки студент в САЩ започва със заем /дълг/ от 60 хиляди долара и нагоре...Другият голям бизнес в САЩ е производството на оръжие ,който смита стотици милиарди от държавата и голям спонсор на "честните и некорумпирани" политици в тази сбъркана страна!?

Това племе е психически болно и иска да докара цял свят до същото. Дебилите управляващи ЕС и тия управляващи страните членки вече са готови, но не го съзнават още заслепени от ламтежа за пари, пари, пари! Това ли бяха излъганите ни мечти за демокрация и нов свят? В какво криво огледало гледахме, за да повярваме на тия мошенници!

Трябва да признаем, че тръмп е по-тъп и от нашите комунистически дървени глави.

тоя е абсолютно неадекватен. преди години един американски военен лекар изби маса хора в някаква бойна единица. колко им помогна това че в армията всички са въоръжени?

а изцяло подчинен на могъщото лоби на оръжейната индустрия.

Всъщност предложението на Тръмп е доста адекватно, и значително би намалило броя на убитите при подобни инциденти. Колкото до случая с военния лекар (който беше арабин, между другото), това се получи, понеже дори във американските военни бази повечето войници са невъоръжени (с изключение на часовите), и така са лесна плячка за всеки въоръжен психопат! Т.е. и в този случай проблемът е бил липсата на оръжие от страна на жертвите!

И как точно?След като се оказа че въоръжената охрана на училището се парализирал и не направил нищо.Имал е оръжие и това му е работата.Ама се наплашил от едно 19 г идиотче.Kъде е гаранцията че като ги изненадат и учители и охрана ще направят нещо?Но като си зомбиран тръмпоидиот ,можеш да убиеш десетки невинни деца!

Вечерта преди първия учебен ден новобранска ли ще се нарича?

в Израел така ли се нарича

Когато живеем в свят, в който световната политика е безправен роб или, в най-добрия случай, наемен работник на корпорациите (в случая на оръжейната индустрия), човешкият живот може да бъде жертван, а политическата наглост няма граници. Така например, вместо да се забрани свободната продажба на оръжия, идва абсурдното предложение за въоръжаване на учителите - ето това е безграничната наглост, алчност и арогантност на света, в който живеем.

Всъщност в доста от американските щати е забранено свободното притежаване на оръжие, и много се лъжеш, ако си мислиш, че там няма такива масови убийства! Напротив, това окуражава престъпниците, понеже тогава са сигурни, че жертвите им са невъоръжени и беззащитни!

Масовите убийства обикновено са дело на психопати. Да, престъпниците винаги ще си намерят незаконно оръжие, но целта е психопатите да нямат лесен достъп до оръжие.

Много лош призив на президента на САЩ. Той връща обществото назад във времето на Дивия Запад. Ако американците носеха постоянно оръжие, масовите убийства щяха да получават отпор и нямаше да поразят толкова хора. Това е другата страна на нещата. И какво ще става- един ще започва и ще настава масова стрелба във всички посоки. Затова смятам, че решението на Тръмп е лошо и недостатъчно.

Щеше да е много смешно, ако не ставаше дума за 17 убити ученици във Флорида! Всеки учител, въоръжен! Няма лабаво! Ами що не вземат и у нас да дадат на учителите по един Калашник? Нали с ускорени темпове въвеждаме американската демокрация. Да си пуснеш детето на училище и да не си сигурен, дали ще се върне живо! Не мерси! Това не е нормална държава! Който напира; да ходи! Прав му път! Без мен, обаче. Още един пример. Вижте Норвегия. Трето място в света по жизнен стандарт. До тук добре,обаче. Един човек с автоматично оръжие разстрелва 67 млади хора/може да са и повече!/ на остров Рюген. Всички са на възраст от 16 до 21 година! Осъждат го на 20 години затвор!! За мен това е уникално! Толкова силно деформирани морални ценности не съм виждал! В САЩ е същата картинка. Стойността на човешкият живот е нищожна!

ДОБРО УТРО, АЗ СЪМ ВАШ'ТА ЛЕЛЯ

Народен представител, депутат, президент, министър или конгресмен звучи гордо. А паразит - честно.

Пълни глупости. Да сложат въоръжени пазачи около училищата, които да стрелят без предупреждение

Тръмп: Учителите да се въоръжат и да спрат стрелбите Правилно,а училищата да закупят танкове и крилати ракети , за да спират отдалеч нападателите,и да преминават в контраатака. А според мен светът е "полудял" и оглупял,след като тази велика държава се управлява от президент с такива умозаключения.

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО "DIR.BG" V.13 http://dnes.dir.bg/news/protest-uchenitzi-uchiteli-sasht-izbori-2016-26909333 Без коментар, забранено ни е от тях (dir.bg) и с мълчаливото съгласие на ЕС... Това е обществен форум, ако някой не иска да търпи останалите в него, тогава да си направи частен форум. Всеки има възможност да реши, дали иска да прочете коментарите ни, но ако ти забраняваш и на останалите да имат тази възможност - именно това е робство, фашизъм и социализъм, а не демокрация и свобода, тук и сега. Не на робството, не на социализмът, не на фашизмът в ЕС. Защо коментарът (КАКВО Е ЛИДЕР, КАКВО Е МОРАЛ, КАКВО Е ОБЩЕСТВО, КАКВО СИ ТИ, А СЕГА КАКВО) е забранен в "dir.bg". Коментарът е по темата и не съдържа спам, но лидерите в "dir.bg" твърдят обратното. Кой е спамер, "dir.bg" или ние, а сега какво. КАКВО Е ЛИДЕР, КАКВО Е МОРАЛ, КАКВО Е ОБЩЕСТВО, КАКВО СИ ТИ, А СЕГА КАКВО Какъв е НАЧИНА пo кoйтo дeтeтo pacтe. Пъpвo той cтaвa нaяcнo c вac, дpyгитe, a cлeд тoвa и oт "в РАЗЛИКАТА oт вac", тo СТАВА нaяcнo cъc ceбe cи. Toвa ocъзнaвaнe e ОТРАЗЕНО ocъзнaвaнe. To нe e нaяcнo кoй e тoй. Toй НЕ ЗНАЕ кoй e тoй, тoй пpocтo знae, кaквo миcлят ДРУГИТЕ зa нeгo. И тoвa e eгoтo: "Рaзмиcъл, кaквo миcлят дpyгитe." Иcтинaтa МОЖЕ дa бъдe пoзнaтa САМО чpeз лъжaтa, тaкa чe eгoтo e нeoбxoдимo. Чoвeкът ТРЯБВА дa минe пpeз нeгo. Toвa e диcциплинa. Peaлнoтo МОЖЕ дa бъдe пoзнaто САМО чpeз илюзиятa. Bиe НЕ мoжeтe дa пoзнaeтe иcтинaтa ДИРЕКНО. Пъpвo ТРЯБВА дa знaeтe тoвa, кoeтo НЕ e вяpнo. Пъpвo, ТРЯБВА дa cpeщнeтe измaмнoтo. Чpeз ТАЗИ cpeщa виe cтe в СЪСТОЯНИЕ дa пoзнaeтe иcтинaтa. Aкo РАЗПОЗНАЕТЕ фaлшивoтo кaтo фaлшивo, иcтинaтa щe се ПОЯВИ във вac. Eгoтo e нeoбxoдимo, тo e eднa oбщecтвeнa пoтpeбнocт, тo e ИЗКУСТВЕН coциaлeн пpoдyкт. Oбщecтвo ОЗНАЧАВА вcичкo, кoeтo e oкoлo вac, нe виe, a ВСИЧКО, кoeтo e ОКОЛО вac. Bcичкo МИНУС вac, ТОВА e oбщecтвoтo. И ВСЕКИ ви влияe. Bиe щe oтидeтe нa yчилищe и yчитeлят щe ce пoвлияe нa тoвa кoй cтe. Bиe щe бъдeтe в пpиятeлcтвo c дpyги дeцa и тe щe пoвлияят кoй cтe. Maлкo пo мaлкo, вcичкo ce ДОБЯВА към eгoтo, и вceки ce oпитвa дa гo ПРОМЕНЯТ пo тaкъв нaчин, чe дa НЕ ce пpeвъpнeтe в ПРОБЛЕМ зa oбщecтвoтo. Te НЕ ca cвъpзaни c вac. Te ca СВЪРЗАНИ c oбщecтвoтo. Oбщecтвoтo ce oтнacя към ceбe cи, и тaкa тpябвa дa бъдe. Te НЕ ca зaгpижeни, чe ТРЯБВА дa ocъзнaeтe ceбe cи. Te ca зaгpижeни, виe дa бъдeтe ЕФЕКТИВНА чacт в мexaнизмa нa oбщecтвoтo. Bиe СЛЕДВА дa ce впишeтe в мoдeлa на ТОВА общество. Taкa, тe ce oпитвaт дa ви ДАДАТ eдно eгo, кoeтo ce ВПИСВА c oбщecтвoтo. Te ви yчaт нa мopaл. Mopaлът oзнaчaвa, те дa ви ДАДАТ eгo, кoeтo щe ce ВПИШЕ в oбщecтвoтo. Aкo cтe нeмopaлни, ВИНАГИ щe ce нecpeтник пo eдин или дpyг нaчин. Eтo зaщo ниe пocтaвямe пpecтъпници в зaтвopитe, НЕ зaщoтo тe ca НАПРАВИЛИ нeщo нepeднo, НЕ зaщoтo пycкaнeтo им в зaтвopa, те щe ce ПОДОБРЯТ, нe. Te пpocтo НЕ ce ВПИСВАТ в обществото. Te ca paзмиpникa. Te ИМАТ някoи видoвe eгo, нa кoитo oбщecтвoтo НЕ oдoбpявa. Но акo oбщecтвoтo oдoбpявa, тогава ВСИЧКО e дoбpo, нали. Eдин чoвeк yбивa някoгo, тoй e yбиeц. И cъщият този чoвeк пo вpeмe нa вoйнa yбивa xиляди, ТОГАВА тoй ce пpeвpъщa в гoлям гepoй. Oбщecтвoтo НЕ e пpитecнявaнo oт yбийcтвoто, нo yбийcтвoтo ТРЯБВА дa e дaдeнo от oбщecтвoтo, ТОГАВА тo e дoбpo. Oбщecтвoтo НЕ ce интepecyвa зa мopaлa. Mopaлът oзнaчaвa caмo, чe виe ТРЯБВА дa ce впиcвaтe в ТОВА oбщecтвo. Aкo oбщecтвoтo e във вoйнa, тoгaвa мopaлът ce пpoмeня. Aкo oбщecтвoтo e в миp, тoгaвa имa РАЗЛИЧЕН мopaл. Taкa чe виe имaтe двa цeнтъpa. Eдин естествен цeнтъp, c кoйтo ИДВАТЕ, кoйтo e ВАШАТА cъщнocт. Toвa e: "Сaмият ceбe cи." A дpyгият цeнтъp, кoйтo ce СЪЗДАВА изкуствено oт oбщecтвoтo e: "Егoтo." Егото e нeщo фaлшивo, и то e МНОГО гoлямa зaблyдa. Чpeз eгoтo oбщecтвoтo - лидерите ви КОНТРОЛИРАТ напълно във ВСЕКИ един момент. Bиe ТРЯБВА дa ce дъpжитe пo oпpeдeлeн нaчин, зaщoтo САМО тoгaвa oбщecтвoтo ви цeни. Tpябвa дa xoдитe пo oпpeдeлeн нaчин, вие трябва да се обличате пo oпpeдeлeн нaчин, вие трябва да мислите САМО пo oпpeдeлeн нaчин, вие трябва да ВЯРВАТЕ само пo ОПРЕДЕЛЕН нaчин, вие тpябвa дa ce cмeeтe пo oпpeдeлeн нaчин, вие ТРЯБВА дa cпaзвaтe ОПРЕДЕЛЕНИ oбнocки, мopaл, кoд. САМО тoгaвa oбщecтвoтo щe ви цeни, и aкo тoвa НЕ СТАНЕ, eгoтo ви щe ce paзклaти. A кoгaтo eгoтo ти ce клaти, виe НЕ ЗНАЕТЕ къдe ce нaмиpaтe, кoи cтe. Защото ДРУГИ ca ти дaли ТАЗИ идeя. Taзи идeя e eгoтo.

Той форумът си е частен, малко дебилски и мнооого дирнишки.

Фактът си е факт и е неоспорим, нали...

Нямам нерви да изчета всичко, но общо взето си прав. От друва страна има една приказка - Който плаща музиката, то той я и поръчва. Така, че направи един сайт и ще минем към теб!

Мистър Тръм, знам че четеш този известен във цялата вселена форум - не ти требе да въоръжаваш учителите - направо назначавай военни от специалните части кат учители. Така веднага пестиш няколко милярда за учителски заплати, уплътняваш работното време на военните и решаваш проблема с охраната на хамериканските училища.

Следващата му стъпка май ще е Националната гвардия да е във всяко училище и да въвежда ред и сигурност с картечници, по възможност ползващите 50 BMG (12.7 x 99 mm NATO) М2 Браунинг?! Защо пък и да не създаде училищна полиция?!

Тоя идиот бие нашите по всички показатели.

точно копират думите и делата на тези над тях?! Тогава какво има да се чудиш?! Гледай нашите и пищи за тези над тях, няма да сбъркаш!

Ако бях посланник на САЩ, дори и в Тринидат и тобаго щях да се притеснявам, че представлявам страна, ръководена от такъв идиот като Тръмп

... да, ама не си...

Тоя не е в час, от утре ще започнат учителите да се трепят помежду си или те да стрелят по непослушни ученици

Ехе, още има да гоним. Кога ще ги стигнем американците. Ето това си е Демокрация и запад в действие. Всички даскали от тюлените и десантните войски. В сравнение с техните престрелки, збиванията в наще училища са нищо. Ама ние бързо учим и ще ги стигнем.

Абе нямаше ли да е по- лесно учителите да ходят с такива димки- не знам как се казват, ама голяма пушилка се вдига от тях. Но сигурно те са евтина работа и хората около Дончо няма да са доволни- но мъни, но Дони.

Боже Боже ,Дано Никога да не Отпаднат Визите за САЩ !

Трудно е и опасно да се реализира тази идея на Тръмп. Представете си изкукуригал даскал или недоклатена хистерична даскалица с огнестрелно оръжие.Опасно е. Но в идеята има рационално зърно, което може да се използва от екипите на спешна помощ у нас при посещение в циганските махали. Лекарите и фелдшерите с пистолети, а шофьорът на линейката и с АК.

а на покрива на линеиката едно рпг, а може и няколко тръби катюши.

Поредната глупотевина на оранжевия шут, жалко че още не са го изпичили.

да, ще обикалят из класната стая с наметнати на рамо пушки

Време е в САЩ да се върнат правилата на Дивия запад, т.е. всички въоръжени и по-бързия печели! И тогава надявам се ще настане мир на Земята!!!

едва ли и в дивия запад учителите са били с пушки всъщност е било доста по-спокойно отколото във филмите били хлапето е убил няколко човека само за цялата си кариера

Браво , Тъкмо Илон Мъск Има нов модел Огнепръскачки ! Всеки учител трябва да има по една , Прави нападателя на пепел и е много Поучително !

най-безопасно за даскала е преди урока да открехне леко вратата на класната стая и да ритне 2 лимонки вътре. чиста работа. иначе некое от децата може да е по-бързо от него с картечницата.

тръмп е луд

А не да се гаврят вербално с учителите си тук, да им режат гумите и драскат вратите и чупят чистачките. Хората там яко пипат и няма ала-бала и някакви си измислени права на детенцето и родителите му - като си сгафил - на съд и плащаш! Комплексарите, дето правят чупка в кръста на по-мощни фактори, избиват чивии като дават мнение за неща, от които най-малко отбират. Все едно някой да тръгне па обикаля местоработата им и да ръси глупости по техен адрес и професионалната им квалификация без хал хабер да си има от специалността им. защо не, щом те могат и го правят най-безпардонно? Приятна вечер / "добровечер", както казва Юнкер/.

Това не е така. Аз живея в Ню Йорк и съм учил 11 и 12-ти клас тук. Дойдох като бях на 16 години. Има училища с метални детектори. Има наркотици, много проблеми. Има деца, на които имат родители в затвора. Уважението към учителите не е голяма. Учителите като цяло са и много ниско платени, даже едни от най-малките заплати. Учителските заплати се калкулират на базата на данъците, които се събират в даден град, а не е като в България да е централно и всички учители да взимат едни и същи заплати в цялата страна. Аз като дойдох тук с родителите ми като ученик и мога да кажа, че нещата, които ги учих тук в 11 клас в България ги бях учил в 8 клас. Много, много лош хайскул.

Божеее,и тези са ни пример!!!!И тези ВОДЯТ СВЕТЪТ!!!!!И тези са демокрация!!!!