МВФ ни препоръча увеличаване на доходите

България трябва да работи за по-ускорено повишаване на доходите. Това е заключението на Изпълнителния борд на Международния валутен фонд.

Обратно в новината

Коментари - МВФ ни препоръча увеличаване на доходите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези "ЕКСПЕРТИ" ни казват това дето си го знаем до болка и то още мнооого време преди тях. Същите преди години НЕ разрешаваха да се вдигат доходите в България, това си го спомням добре, тези бяха ПРОТИВ.

Не рипайте толкова! Държавата увеличава доходите единствено на своите служители! Държавата НЕ увеличава заплати в частния сектор и бизнеса!!! Абе, тури му пепел ...

За никой не е тайна че едрият бизнес у нас се държи от мутрите , а да чакаш по-висока заплата от мутра е все една да чакаш слънцето да изгрее от запад. Целият икономически модел у нас е сгрешен още при прехода и засега няма шанс нищо да се промени , не и докато едрият бизнес се управлява от престъпници.

Едрият бизнес у нас се държи от едни чичковци с бели якички, често базирани в чужбина.

ДОБРИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ на БСП(ДС) са КОЗЯК да ни остави ние сами да си изберем министър председател от сорта на КРАДЛИВАТА ПРИВАТИЗАТОРКА КУРНЕЛИЯ, КИРЕ ТРАФИКАНТА на валута или ЕЛЕНА (ОФШОРКова)..... ДА ама НЕ ! (Петко Бочаров)

всичко си е така както и преди 600 г. алчните български чорбаджи ще съсипят държавата но пък са готови да докарат срещу солидно заплащане от другия край на света мигранти, самоче в българия са най ниските заплати и не се получава, но заплати не вдигат, 200 лв. на калпак е сериозна сума,. 510 е социалния минимум значи 600 лв са напълно достатъчни на бг кашкавалите дето не издават и звук а си налягат парцалите

Българите сме горд народ Не се тръшкаме по площадите не молим не плачем Тихо си събираме багажа И тръгваме Завинаги

akud akudov

така е по лесно да, после се чудим защо европа е нападната от икономически мигранти....

Ако е България пламне чума инарода вземе да мре Борисов ще каже - От СЗО искат да ограничим епидемията И чак тогава ще се размърда

Да кажат това на ДЖЕНДЪРА !!!

Свърши се. Няма връщане. Пенсионерите ограбени И от ГРОБ. Добре са бюджетните храненици и нашите фирми.

Нека МВФ да пожелае също на Козяк да ни оставят да си изберем и свестен премиер и правителство, които поне понякога да се сещат и за народа и за бъдещето на страната. В противен случай пожеланието е една подигравка.

Как да стане това, като ни управлява изключително просто същество? Той няма визия за два дни напред, няма идея как се създават работни места, какви мерки са нужни за развитието на пропаднала икономика като нашата? Знае само да харчи парите, събрани от нашите данъци и да ходи на екскурзии в чужбина, представяйки България в нелицеприятна светлина - дебел, прост, нехигиеничен, незнаещ нито дума чудж език, с груби селски обноски и кравешки поглед. Тоя го търпим вече 10 години и поне още толкова ще берем плодовете на некадърното му управление. Спасението е в колкото се може по бързо изгонване на дебелака от управлението на страната, съд и разплата за сторения геноцид над българите.

и правителството как може да задължи бг селската олигархия да вдигне заплатата на калпак с мизерни 200 лв. примерно, я подскажи

като направи минималната заплата 1000 лв. със закон, т.е. всеки чорбаджия както и държавата ще са длъжни да плащат минимум 1000 кинта. Ето така става.

Имах познати, които нито имаха образование, нито кой знае каква квалификация. В един момент им писна да бачкат за по 200 лева гаден и мизерен труд и отидоха на Запад да работят същият този гаден и мизерен труд за по 1000-1200 евро. После си издърпаха и семействата. Как мислите, дали точно тези биха се върнали в България ако решат да им дадат не по 200, ами по 300 лева?

при една минимална заплата от 700-800 евро, много от българските емигранти ще се приберат. това може да стане и утре, ако българските политици и техните приятели не баха най големите работодатели в българия.

Няма да се върнат. Не става въпрос само за минималната заплата, ами и за качеството на живот. Защото избягаха лекари, учители и всякакви малко по-умни и квалифицирани хора. Полицията не работи, здравеопазването е "да не се наложи". Тези хора за 700-800 евро няма да се върнат, а без тях държавата е за никъде. Жалкото е, че преди 5 години можеха да им дадат по 1000 лева и да останат, ама никой не го направи. Пример - познат разказа, как преди 5-6 години заварчик от Видин отива да бере портокали във "фалирала" Гърция. И на лафа на шефа "ще ти вдигна заплатата на 800 лева, повече не мога" той му отговаря - че аз за портокалите ще взема 1200 евро...

akud akudov

не при 700-800 евра. при 800-900 ЛЕВА след данъци(без софия) много ще се върнат. но това не зависи от правителството а от модерните бг чорбаджи от селтакис

МВФ даваше съвети как да се намалят доходите на бг,как да се конструира здравната ни система,за да ни дава аземи,и ние сме в разруха именно заради МВФ и слугите му в БГ,които изпълняваха всичко.

ХА,това е резултат точно на вашите съвети и изисквания!!!Още помним АН Макгърч и нейните визити за контрол на послушанието и траншовете в ,,подкрепа на платежния баланс,,/гаранция за парите на частните банки/...ПАЗАР,приватизация,пазар,шокова терапия,пазар,свободни капитали,пазар.....НИкъде няма и думичка за хората....Пък сега---АМА КВО СТЕ НАПРАВИЛИ ВИЕ БЕ.....

не разрешава печатането на пари. Иначе наш'те имат техниката, отдавна да са ги напечатали.

Доходите могат да се вдигнат до средноевропейски, само ако станем държава с върховенство на закона. Само така сивата икономика ще спадне до някакви поносими нива, а хората ще се почувстват по-сигурни да инвестират и развиват собствено предприемачество.

То само това да беше.... С толупите "ами ся кво праим" дето се пенсионират предсрочно какво ще правим? С "роднина/милиционер" назначените в администрацията какво ще правим? С местните феодали, окупирали всяко градче какво ще правим? Като гледам май вече не можем и да обявим война на Англия и да я загубим, че да ни дисциплинират за следващите 100 години.....

Невероятно, щом МВФ, известен със силно рестриктивната си политика съветва да се повишат доходите, представете си каква умряла икономика имаме, барем нещо я раздвижи.. Те и разчетите им за бъдещето го показват, няма да има кой да работи тук, да издържа ромчета и пенсионери, и държавни служители. Ще рухне системата, младите са изгонени, децата им се раждат навън, какво ни чака..

В момента държавите от ЕС са закъсали за хора, на които им се работи. Не за квалифицирани, не за умни, а за прости бачкатори, които са навити просто да ходят на работа и да я вършат. Нали се сещаш, че вече сме в ЕС и протича процес на местене на от бедните в богатите райони, и ние нямаме ама никакво предимство. Вече е късно да се вдигат и заплатите, защото читавите избягаха, а останаха пенсионерите, учениците и мързеливите.

Откъде да се вдигнат доходите,след като разграбиха предприятията,а нови не се чува да се строят.Само магистрали и тунели,които са временно явление.Не дай си боже да стане някое природно бедствие.. Значи остава старото правило,вдигаме заплати и цени и ето ти нова хиперинфлация,която изяде доходите преди години на трудилия се човек .Не сме забравили още.Някой де.

Затова предлагам да печатаме пари! Ей на хамериканците си напечатаха 21 000 000 000 000$(трилиона!) и си живуркат добре! А тиквата взема заеми...

от хамериканците! Лошото е, че им връщаме реални а не измислени пари.

Общи приказки, за които бюрократите от МВФ лапат тлъсти заплати.

Нали депутатите си вдигнаха заплатите със по 350лв,какво ги боли за нас и вас,има хора на прага на мизерията,които ровят по кофите и спят под балкотните на блоковете,да не говорим че на запад пенсионерите там,със тяхната пенсия,могат да си позволят околосветско пътешествие със Круиз,а като дойдат тук на нашето море си седят по 3 месеца,а има хора тук от България,които нямат възможност и от 10/20г не са ходили на море,други пък за да отида трябва да теглят заем,който после ще върнат със лихвите и защо е така според вас? а??Ако сте забелязали хранителните протукти колко много са се вдигнали на горе,преди дни във Кауфланда на витрината за деликатеси,не видях пушено филе под 9.50лв на кг,докато преди имаше същото на 59ст 100гр Кога ще се оправиме да живеем един по добър живот що годе със нормални доходи,които могат да ти позволят да се чувстваш повече Българин и със самочувствие да го казваш на всякъде,а не като Роб във собствената си Държава,Нека всички Българчета учат западни езици и след време да напуснат тази оглозгана от Герб Държава,никой не им е длъчен на тези Гробари да им връщат заемите,имайки предвид че си плащаме на всякъде,каквото и да са направили със евро фондовете,всичко се заплаща от нас след това,да не кажем че увеличиха незаконно билетчето на Градският Транспорт,някой да е видял на какво прелича булаварда Дондуков след некачественият ремонт които извършиха Фирмата ''TRACE'' На Герб,които само неграмотни цигани работят и редят пъветата,така ги наредиха просто нямам думи,аз незнам,защо Фъндъкова плаща държавни пари за такава лошо свършена работа като ремонт на този Булевард,и ако така мисли,би ли пуснала Цигани да и ремонтират Банята,и след това,имайки предвид че не са специялисти,нещо не направят като хората,и тя да им плати въпреки лошото изпълнение а???или щом е за вкъщи не става,а щом е за София става,там е народна пара,и на Кой тази Фирма ''TRACE''

повишаването на доходите от чисто политическо решение в България се превърна в основен фактор за оцеляването на нацията. поредица правителства свързани роднински или приятелски с българския бизнес, който получи своя капитал по време на масовата приватизация, успяха да убедят повечето българи че са глупави и мързеливи и не заслужават достойно заплашане на техния труд. останалите които не поварваха емигрираха.

Досега се тръдеше ,че МВФ ни прави забележка,че много бързо ни нарастват доходите,сега пък друго.Кой лъже???

Да не говорим, че доходите у нас се изчисляват само средностатистически. Никой не знае колко е заплатата на шефа, но знаем колко са заплатите на женичките, работещи на щанда или на гишето.

Тези от МВФ нещо не са разбрали. Нали скоро дупетатите си увеличиха заплатите с жизнения минимум, с който живее 27% от населението на страната.

Не само,депутатите,но и президента,тиквата Боко и министрите.Това,малко ли е?

Съсипаха и селското стопанство и животновъдсвото. Какво правят в бели държави да подпомогнат дребния и среден бизнес. Дават да кажем заем на бай-Пешо да купи 10 крави да се развива, обаче няма лихва на този заем и му казват до няколко години като си стъпи на краката да върне само заема. Така се подпомага икономика и население. Ама е ясно че така не може да крадат, трябва да санираме и да строим пътищата, защото от там има кво да се краде.

Съвсем логично е. По-високите доходи ще доведат до по-голямо потребление. А оттам повече ДДС и данък печалба, акцизи. Само помислете колко акциз и ДДС има върху бензина, алкохола и много, много други. Защо не говорят за диференцирана ставка на ДДС, както е в Румъния - за лекарства, детски храни, учебници, книги. По-високото търсене при псевдопазарна икономика (наличие на картели, монополи) може само да доведе до по-високи цени. По-високи реални доходи - това е истината. Иначе е "мижи да те лажем".

Казали, ама за кои точно доходи да се увеличават, не става много ясно, нали??? Защото, ако е за доходите на клатикуровците, които са на издръжка на данъкоплатците, то техните доходи си растат всяка година и то доста добре, нали така?!?

Бате, ти малоумен ли си??

До колкото са ми разправяли от телевизора разни "експерти", точно МВФ не давал вдигане на заплати и минимална часова ставка. Как така сега дават препоръки?

Казали са истината. Как ще увеличат доходите, няма икономика, всичко е монопол . Има едни пари идващи от еврофондове и те отиват у определени хора, после имало 3% ръст. Отделно искам да кажа че последно време данъчните масово натискат средния и малкия бизнес и ги задушават, вместо да им се даде облекчения. А защо нищо не правят на големите компании, проверки на хотелите, на зъболекари дето не плащат никакъв данък. Че доста от бизнеса осигуряват работниците на половин работен ден. Има застаряващо население, а няма млади и работна ръка, хората бягат и има защо. През 2020 еврофондовете спират и жална ни майка тогава. Изброил съм част от проблемите, а те са доста и навсякъде. Къде е държавата, така не се прави растеж драги ми крадливи управници и спрете да се биете в гърдите.

мигрантите ще спасят страната.без тях изчезваме

На бюджетниците си ги вдигат редовно, да му мисли частния сектор дето заработва бюджета и ги храни. Такова разделение и насъскване в България едни срещу други не е имало никога. Работил, НЕработил, еднаква пенсия. И медиите яко помагат.

Докато не се вдигнем срещу тази измет дали бсп или герб все фашкий

Наричат се фъшкии! Фашкий, ще е някой римски пълководец.

Докато не се вдигнем срещу тази измет дали бсп или герб все фашкий

Да се чете: МВФ препоръчва по-високи данъци. Защото изобщо не ги е еня МВФ за нашите доходи, най-ги грее всеки лев да е отчетен и осребрен чрез правилните банки. Ако минем на натурална размяна и ръчно писани квитанции, току-виж сме приближили Гърците по жизнен стандарт, но и дългове към банките!

Не не е вярно. Там не са глупави и знаят, че единственият начин да съберат повече данъци е като се вдигнат доходите, вдигнат ли процента на данъците който и без друго е висок като се сметне всичко накуп тук всичко умира.

Абе дръндьо, правиш ли връзка с главния мозък? Нали ако имаш повече пари в джоба, ще купуваш повече и от това приходите от данъци сами ще се повишат и икономиката ще се върти, а ако вдигаш данъците на едни и същи доходи, приходите в един момент ще секнат, понеже масово ще се минава на сиво или никой няма да иска да работи? Отде се въдите такива интеУегенти, а? Пернишкия Университет по Телекомуникации, Компютри и Архитектура ли си завършил?

Milen Gagov

Не знам ти, коя школа си завършил,ама ако си мислиш, че като се вдигат само доходите на синекурните длъжности, които само папкат от бИджета, ама не го пълнят, то доста време ще почакаш докато развъртиш икономиката на Бантустаня!!! И това ти го казва някой, който изобщо не е учил...в школи!!!

ммм що го изписа цялото име на пернишкия университет ммм? По лесно щеше да е с абревиатурата му ...

Кога ривахти и пратихти Ран - Ът да съ приватизира всичко и съсипити икономиката ви слушаха. Сега кога чаветата искат да ядът а няма кой да пълни бюджета - дайти им пари на работищити.... Само дето иван отдавна е имигтрант, Мщмшн иска права, а Асан не може да работи щото искат средно а втори клас трудно се минава.....

От 1989г.до сега бизнесът в България плаща заплати на работещите,които не им стигат за нищо и хората се научиха да не работят,изгубиха квалификация и нямат възможност да създават семейства.Бизнесът в България е виновен и за демографската криза и за липсата на работна ръка.Тези създадени проблеми друдно вече ще се решат,но трябва да се почне от някъде,добре че МВФ ни го каза.

Кой ви пречи..

Сит на гладен не вярва в БГ. Вълчи, феодален капитализъм, лъжи, кражби, липса на държава и справедливост. И българин, българин така гази, както турчин не го е правил.

След развития социализъм идва вълчия феодален постсоциализъм. Все нагоре.

Докато съветската агентурна мафия управлява държавата под формата на имитиация на многопартийна система/демокрация икономиката ще тръгне да ще литне, дааа. И не е проблемът в това, че били крадливи/корумпирани, из повечето развити страни също са, че и по-наедро. Проблемът е, че първи приоритет на съветската мафия е да не допусне да се развие нещо по-голямо от разни ресторанти и таксите примерно което да не е под контрола и - че развие ли се днес утре ще ги погребе. А това дето е под контрола им го видяхме преди близо 30 години колко жизнеспособно е.

МВФ, няма страшно! Сега Боце, като направи електронното правителство, ще се освободят стотици хиляди човека работна ръка. Софиянци, като останат без работа и ще хукнат по села и градчета да копаят, сеят и берат, да работят във фабрики и заводи по три смени в денонощие. "Тогава предвиждам такъв живот, че само си викам дано! Дано, дано, дано! Дано, дано, дано! До всяко добро същество..."

Късно! Да се бяхте сетили преди 10 години! Моето семейство и още три, от близкото ни обкръжение, заминаваме! Стига толкова.

Много ти здраве

Благодаря!

Късмет. Моето семейство и още 2 се връщаме

Благодаря! Да ви се връща!

Само още три? Не бяха ли 33? Шибани руски тролове.

хахаххааха. Точно обратното! За мен Русия е клоака!

КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА.

Нещо бъркаш никъде в истинската Европа не се познава българското кисело мляко всички обичат нашето гръцко .то е световно известно.

Това е фалш новина за пролетариата

Ха-ха, с други думи ни казват, че циганите ще ни доведат сериозни проблеми в бъдеще.

Ти за циганите не се кахъри! Те с помощи, интеграционни, цивилизационни и прочие, си докарват повече пари от мен и теб. Башка дето не плащат данъци и консумативи. И отделно дето си изкарват още пари от кражби, продажби на деца и ред други дейности, които в една нормална държава са престъпления!

Да де, 1/3 от населението е необразовано, няма трудови умения, няма стабилни доходи, икономиката неможе да разчита на тях, няма да има кой да пълни бюджета. МВФ не ги вълнува колко е откраднал манго днес и от кого, а кой ще създава принадения продукт, т. е. роби на труда.

Недейте така! Ще докарате някой инфаркт на банкянския Винету! Беден и прост народ се манипулира и управлява много по-лесно!

Тия от МВФ са много прости, нали облекчихме условията за работа на чужденци в БГ. Украинците вече са тръгнали насам, Валери Симеонов ще ги посреща лично и ще ги разпределя по работните места.

чии доходи,а?пенсионерите все ги пренебрегват?

Какви пенсионери.Не измреха ли, или още има