Спасител от катастрофата в река Лим стана българин

Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи документ за българско гражданство на Сафет Баличевац, един от спасителите при автобусната катастрофа в река Лим.

Обратно в новината

Коментари - Спасител от катастрофата в река Лим стана българин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без коментар за този Човек...а ако изобщо трябва да се каже нещо - Този, който спаси един единствен живот, спасява целия свят

Бях пред Археологическия музей, когато хората от Прьеполе излизаха от президентството след срещата с Първанов. Кой взел сакото на комшията, кой вратовръзката на кмета - личеше им, че не слагат костюми често. Тогава пред президенството имаше ученици от някаква екскурзия. Учителките ли им казаха кои са Тези Хора не знам - децата започнаха да ръкопляскат. Да са живи и здрави спасителите от Лим! (Тогавашният Главен секретар на МВР им бе обещал нови рибарски лодки чрез медиите, а не лично. Като си знам Премиера, много се съмнявам хората да са видели лодки, но нейсе.)

Спасител от катастрофата в река Лим стана български гражданин а не българин по националност

Грях ви на душата за това заглавие! ... ПП: Поклон до Земята за Спасителя!

Да бъде !

голема реклама е за връщането на българите от чужбина, дето се тръби сега прпагандно че на тълпи се връщали. човека получава гражданство и казва че ще го ползва за да иде в Европата за да си устрои семейството....

Той живее в Сърбия,а и защо да не отиде след като има право?Човека заслужава гражданството си,както и да реши за себе си.Както българите пътуват или работят,нека и той да опита.Направил е каквото можал за българските деца.!

Една хубава новина!

Дано се сбъднат мечтите му и на неговото семейство като български граждани. Героите са на изчезване.

Браво на нашето външно..............след 12 години даде гражданство на заслужил, добре че човека е още жив да ги изчака!!!!!

Г-н Баличевац, ние пожелаваме на Вас и Вашите деца щастлив живот! Благодарим Ви от цялото си сърце!

А,кога ще кажат,ЗАЩО този таралясник се катурна в реката и погуби 12 български деца??? Когато вадеха автобуса от реката,ЗАЩО дясното предно колело бе завито на дясно,а лявото си бе на право ? И затова ли бе ВИНОВЕН САМО ШОФЬОРА ? А ???

българин(гой) да се наричам -последна гордост е за мен !

Свака ти част братко!!!

Най-човешко е човек да се погрижи първо за себе си, защото как би могъл да направиш нещо за другите, ако ти самият не си добре. Животът обаче е толкова многообразен, че понякога ни поставя в ситуации, в които за части от секундата трябва да решиш чий живот е по-ценен - твоят или нечий друг. И след като решиш повече не мислиш, просто действаш, защото вече знаеш, че рискът си заслужава. Поклон. Поклон и пред младежа, който спаси двете деца в океана в Англия, но загуби своя живот. Британците обаче доста по-бързо взеха решението как да го почетат (не че нещо искам да кажа за предишните президенти).

Сега ли е кандидатствал или комсомолеца го е мотал от тогава?

Държавна демагогия,а колко хора загубиха живота си заради държавния геноцид чрез мизерни пенсии,некачествено или никакво здравеопазване,допуснати храни и автомобили-убийци,замърсяване на въздух,почва и вода - на тях г-н Сафет не може да помогне,а иначе нищо лошо за човека,президент и премиер едновременно да го направят,няма да сбъркат

Истински българин.

Чудо големо!

АФторе, ти освен Фекалии, нищо друго няма да оставиш. Не напъвай да разбереш човека, той е герой.

Прекалената убост и на богу не е драга! Сетили се след 14 години децата дето умряха да поменеят. Абе кво ли ви разпраям, неструвате и толкоз!

Евала на такива люде- в такива ситуации не се мисли- просто се проявяваш какъвто си...останалото е...пост фактум

Истински мъж!

хвала на такива Българи

Само с документ не се става българин,австриец или французин...

Похвално !