Станишев: Поетапно влизане в Шенген би било грешка

Евродепутати обсъдиха бъдещето на Шенген с еврокомисаря Аврамопулос и вътрешния министър Валентин Радев.

Обратно в новината

Коментари - Станишев: Поетапно влизане в Шенген би било грешка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля, скрий се, стига, дразниш нормалните хора

Теб пък кой те пита от какъв плат ти е шапката. Няма едно нещо, с което Серьожа се е захванал да не се е провалило. Отиде в Европа и ЕС се разпада, той ще ни дава акъл.

За кой работиш ?

Той е русоляв, хем рус, хем ляв :)

натискът върху българските политици за истинска и хуманна демокрация,трябва ба бъде задължителното условие за уличени политици от псевдопреходът да бъдат подведени под съдебна и ефективна отговрност,независимо от партиината им принадлежност и бизнесзначимост.това е последното оръжие на нормалният и честен бъларин -влизане в шенген но с убедителна правова демокрация чиста от бкп и дс бивши функционери! корупция и организирана престъпост има но корумпирани и престъпници няма!това е проблемът на българинът за влизане в шенген!

Като че ли интерес от приемане в Шенген има само организираната престъпност в България заради липсата на граничен контрол. Изрядния гражданин на България не го притесняват 15-20 минутна проверка на документите. Повече нас трябва да ни притеснява липсата на граничен контрол.

като си глупав ... си оставаш глупав цял живот

Сички помним как возеши на маторя оная де събаря оградити и паднаха в един хендек и после написа на палтото си че тя е скочила сама

Може внезапно да се окаже прав Цветанов като прогнозира вчера че някой прави заявка за лидерски пост.

Теб те неискат в селото ,ти питаш за поповата къща.

И това го пише сороски трол,ха,ха,ха

БРЕЙ ЧЕ СУ--- як си е !!!

А бе може ли най-бедният в лигата да се мери на една линия с най-богатите в лигата ? Това е все едно Киро Гела от Разград да твърди че неговият Луноходец и на едно ниво и възможности с Реал М и Барселона ! Същтата е картинката с Еврозоната. Гледам долу един колега как обяснява че можело да ги настигнем за 5 години ама колегата не казва защо начело с така любещият ЕС Пожарникар-Сикаджия още имаме към има няма 200 години за да натигнем среното ниво на заплащане в ЕС . Каква Еврозона кви 5 лева ?! За Шенген в последният месец и от Холадния и от Баварска Геврмания и казаха едно учтиво НЕ поне засега (звучи ще влезете ама някой друг ден в някое друго време). От два ден медиите неспират да пускат пропагандата на Станишев и момата председател на народното събрание как се напъваме по голо дупе да влизаме там където големите не ни искат :) А бе ше ни пуснат един ден ама когато те поискат а не когато островчето Булгаристан което от цяла европа го сочат като най бедното и най корумпираното поиска. Това е реалността , колкто и да им се ще и да ги боли и червени и гробари на големите от Европата им е през ..... за нас

да ни се каже, че още на сме за приемане. И когато съм гладен и една филия ще ми стигне и не ми трябва цялия хляб! Хората казаха какво да правим и .......?

А бре щом Сикаджията пита Меркел " Вие Немски говорите ли ? " прави извод. Верояно за да разберът кскео им казват на наште тикви трябва да им говорят на инопланетянски език иначе не згряват

Струва ми се, че Станишев е прав по този въпрос, защото ние сме в ЕС, а Шенгенското пространство при всяко положение изисква удостоверяване на самоличността ни в ЕС, защото границата се преминава наред с много други хора, които подлежат на проверка. Що се отнася до валутното измерение, ние отдавна сме получили възможност да напишем еврото като цена и ако не го пише не означава, че не сме се приравнили. Работата е, че за да се продава на западна цена една западна стока, някой тук трябва да плати за нея. У нас много храни са по- скъпи от евровото си измерение в Испания, Франция и Германия, а заплатите са няколко пъти по- ниски. Онези, които казваха, че ни трябват 30 години , за да ги настигнем грешат. Въпрос на 5 години е да изравним стандарта на платежоспособност, стига да пазим фискална дисциплина. Също така трудовите отношения са до голяма степен осигурени и много българи работят безпроблемно в ЕС. Малко са недостатъците от неприсъствието ни в Шенгенското пространство, но политическото измерение е много съществено и основно. Затова ние трябва да настояваме за влизане в Шенгенската зона и да не забравяме онези, които ни саботират в полза на враговете ни и тези на ЕС. Пряко полза от изолацията на България извън Шенген имат българската олигархия, Турция, Русия, все повече изоставащата Гърция, руския съюзник Сърбия и конкурента ни Румъния.

Ало, не ни пускат в Шенген не заради него, а заради Винету, защото никой за нищо в Европа не му вярва! Не че ние му верваме за нещо на тоя Пинокио! За трети мандат е боядисал една оградка на границата и иска Шенген! А под и над построената "преграда" от него на българо-турската граница не минава само който не ще! А той иска и информационни масиви за престъпници да му доверяват! Няма как да стане! А на мен, като гражданин, не ми пука имам ли Шенгенска виза или не! Мина ли паспортния контрол във Виенна (където впрочем минават и тези от Шенген с полета от София!!!), след това качвай колата и където искаш ходиш! И никой нищо не ти иска да показваш на границите!

Тоя пък? Те не го пускат в селото, той търси поповата къща?? Типична комунистическа наглос присъща на Корнелия Нинова, Жаблянски и вся осталная сволач песоглавска!!!

Най -голямата грешка след 1989 година е че се оставихме да ни натикат в яловия евросъюз и бандитското нато!Останалото са подробности от пейзажа.

И защо трябва да се напъваме? Мен не ме бърка че ще ми проверят личната карта на границата. Нито ни искат визи, нито ни слагат печати в паспорта. За какво ни е притрябвал снобарския им Шенген?

Пак ли този ? На къде ни буташ човече ?

Станишката вече се чуди на кой свят се намира.

Западняците ви го казаха в прав текст. Докато Борисов е на власт, няма да ни приемат.

А като бяха комунистите на власт дори не ни говореха.

Много си зле с историята "92". Когато Станишев беше премиер Европа с въодушевление ни прие в ЕС, а НАТО ни прие в своята организация, надявайки се, че България ще продължи да се развива успешно, но се появи една популистка партия-ГЕРБ и провали всичко. Докато Борисов руши България няма да ни приемат никъде вече.

Тозападняците се оказаха едно голямо г*о да Ви кажа в прав текст..Бяха по-привлекателни отдалеч..Като им погледаш сеира отблизо се чудиш имат ли акъл изобщо...като зомбирзни тикви са и само 'расизъм' и 'глобализъм' им е в устата

Ето го типичния ганьовски подход - не е важно, КАКВО се казва, а КОЙ го казва!... Няма значение, че точно тоя г.з, СтаниШев, изказва някаква теза. Важното е че, това което казва, Е истина.

Как да няма значение кой го казва? Ти ще повярваш ли на някой, който те е лъгал многократно?

ХА, ХА имаш грешка. Не този те е лъгал. Лъгаха всички след 1989 година. Това БУТИКОВИТЕ И ГЕРБЕРИТЕ, никога не Лъгахте. Брей, БРЕЙ, бре.

тоя плък какво току-така изпълзява отнякъде, за да предложи нещо, ама все в ущърб на народа. и той като тиквокъл суджуков трансджендъров, прочел до половината една индианска книга. тоя пък, без ден трудов стаж, разбира от всичко. ето затова ЕС ще се саморазпадне, защото ЕП и ЕК съществуват заради самите себе си и нямат вече нищо общо с идеите на моне, шуман и аденауер. приятен ден.

тоя плъх...

да да

ти пък комунистическо изчадие некадърно недоносче стига си давал акъл наляво и надясно ,много се пениш,е да трябва да оправдаеш паричките и топлото местенце в Брюксел ,на кого този път се продаде ,с Боко се конкурирате кой е по по най-тъп...

Докато е ГЕРБ на власт няма да влезем в Шенген. Кога влязохме в ЕС? Кога влязохме в НАТО? Кой беше на власт тогава? ГЕРБ може да бие с колкото си иска на изборите ама този кеф западняците няма да му направят.

Колкото и да не го харесвам този, в случая е напълно прав... Стига вече с тези двойни стандарти, различни скорости и тем подобни глупости! Ако членството в ЕС няма да е равноправно и солидарно, то се обезсмисля. Достатъчно се нагледахме на това разделяне на патриции и плебеи... Уж, всички сме равни, ама друг път!... Е то пък, няма и как да сме, но все пак, принципите и условията трябва да са валидни и еднакво приложими за всички.

как поетапно ... искаме да ни го нахлузят пак четвъртит и наведнъж ... цените х 2 , заплати и пенсии х 1 и готово ...