Ген. Бояджиев: Планираха да ударят посолството на САЩ с РПГ

Неосъщественият атентат срещу посолството на САЩ в София през 1991 година е щял да бъде извършен не с бомба, а с РПГ. Хотели и Интерпред не са били набелязани.

Обратно в новината

Коментари - Ген. Бояджиев: Планираха да ударят посолството на САЩ с РПГ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някои коментират, че нямало откъде да се целят с РПГ срещу тогавашното посолство на САЩ?! Бояджиев не конкретизира, откъде са смятали да стрелят терористите. От лицето на сградата е наистина трудно, освен от ъгловата сграда встрани от Президенството срещу Археологическия музей. Но от вътрешната страна има един триъгълник от сгради между "Леге" и "Княз Ал. І", а вътре в двора още две къщички. Не е известно преди 28 години каква е била разстановката, но общо взето ще да е била същата. Така че заплаха от вътрешната страна на посолството е потенциално осъществима. Колкото до Т. Бояджиев, той има солиден авторитет като разузнавач и ръководител на даден етап и като умен, разсъдлив човек (лични впечатления). Разузнавачите са винаги двулики, професионално деформирани, но все пак си личи че е честен с България. Днешните ни длъжностни лица в подобните му нива са жалки и нещастни карикатури в сравнение с него, негодни мижитурки! Точка!

само дето там за където говориш беше легацията, а не посолството , а от задната страна всичко е под ъгал с изключение на някой джам от банката ,ама е пък прекалено близо друг е въпроса как ще влезеш там, а и в другите сгради Ако имаш представа как се гърми с РПГ ще разбереш че това са си приказки на генерала за да си разнообразява пенсионеския живот

Вземете няколко смахнати и мързеливи некъпани олигофрена , напълнете им главите с глупостите на комунистическата идеология , добавете малко наркопари от Колумбия , още двама-трима арабина , и получавате една съвременна социалистическа партия !

Андрец си ти Хитрешко...

Само каква ехидна гяволита физиономийка има, ясен ми е този хитрец.

Физиономията МУ,хич не е гяволита,а ПРОДАЖНА . Заедно с царя и бриго аспарухов, ПРЕДАДОХА разузнавачите ни, на САЩ !!!

Много смешен Смешник!По смешен и от Сашо Шопаро ! Време е вече Господ да ви "поживи" един по един.

как да ви вярват младите? Когато виждат как живеем и как живеят навън. Сменихте си идеологията и станахте милионери, ама психологията ви на репресивен орган остана . А да и с привилегии.

Много жесток терор имаше срещу посолството на САЩ от наркотизирани подържащи басейни и други..тровеха водата зверски уж икономисвали вода. Сменяйте водата в басейните и джакузитата навреме пазете се от хлор токсични отрови ..има вече и AIDS активни ..

Нека генерал Тодор Бояджиев да обясни и защо той и негови колеги, като генерал от ДС и КГБ Любен Гоцев създадоха абсолютно и откровено ПРОТИВОКОНСИТУЦИОННАТА "ПАРТИЯ" от движението ДПС, изцяло създадени от техни офицери и доносници, като Ахмед Доган, и защо ГО РЕГИСТРИРАХА (лично по настояването и намесата на РУСКИЯТ ГРАЖФДАНИН И ОФИЦЕР ОТ РУСКОТО ВОЕННО РАЗУЗНАВАНЕ Андрей Луканов, който заедно с бишият шеф на БНБ, прфесор и служител на 1-во ГУ на ДС Тодор Вълчев ОТКРАДНАХА ВАЛУТНИЯ РЕЗЕРВ НА БЪЛГАРИЯ - 2 МИЛИАРДА ДОЛАРА, по онова време, за да го дадат на "наши хора", да създадат едрите червени бизнесмени и същевременно да спрат пътя на България към Европа по заповед на Москва, като обявят мораториум на плащанията ни! Защото ... СМЕ НЯМАЛО ПАРИ!?!? Ами естествено, след като ГИ ОТКРАДНАХА ТОЧНО ПРЕДИ ТОВА, ЗА ДА НИ ИЗОЛИРАТ ОТ СВЕТА, както и стана! И защо нашите "достойни" разузнавачи и толкова велики професионалисти и патриоти СА ОПРАВДАХА С ТОВА, ЧЕ ... СИЛНИ ЛИЦА И КРЪГОВЕ ОТ ЗАПАД ГИ БИЛИ НАТИСКАЛИ ДА РЕГИСТРИРАТ ДПС, след като това си беше съвсем ясно тяхна игра, ЗА РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА ПОРЦИИТЕ НА ДЪРЖАВАТА? Защо създадоха и подкрепяха групировките и мутрите, като Любен Гоцев, "бащата" на СИК (където е набирал опит и стаж и сегашния ни премиер Борисов)? Кажи, генерале!

Т. Бояджиев едва ли ще може да ти отговори напълно. Във времето на промените, ако мога да направя сметки, той е бил още на работа в САЩ, или се е върнал наскоро. После е издигнат като главен секретар в МВР, но след като вече Луканката и Тодор Вълчев са изнесли с тирове доларите от БНБ към Австрия. Не с куфарчета. Трябва да се питат какво са правили тогава лицата от Политбюро и ЦК на БКП Огнян Дойнов, Марков, Дража Вълчева и др. в Австрия и Швейцария. Там е заровено голямото имане. В НТРските фирми е имало също много пари по тогавашните стандарти, но не са били стотици милиони, в най-големите случаи да ас били по десетина милиона, в мнозинството останали десетки или стотици хиляди оборотни. Но милионите са в централите им в София. Техните тогавашни шефове да ги стискат за гушата. Някои се преляха в мафиотските образования, особено в ТИМ и днес са с бели якички от сой, мултинационални компании. СИКаджиите си бяха гангстери и чейнчаджии, контрабанда с наркотици, горива, оръжие на дребно, босове вече и в туризма. ВИС си бяха баш бандюги - престъпна дейност и перачи в недвижимост, хотели...

Не трябваше да заемат ръководни длъжности, никой не иска да не работят.

И друг много прост, но изключително важен и АКТУАЛЕН въпрос: Като тоиз генерал и колегите му от българското разузнаване са (били) толкова добри и толкова големи професионалисти и толкова посветени да работят за Родината, и като са имали цялото съедйствие на всички западни служби, дори и такива, с които не са имали контакти, НЕКА ДА ОТГОВОРЯТ КОЙ СЪЗДАДЕ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ И МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ, кои лица, кръгове и структури, КОИТО РАЗГРАБИХА ДЪРЖАВАТА НИ И Я СЪСИПАХА, ДОРАЗБИХА ОРГАНИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ Й, ОВЛАДЯВАЙКИ ГИ С ТЕХНИ ПОДСТАЕНИ "КРЪСТЕНИ" ЛИЦА, И ТАКА ОТ ОНЕЗИ ГОДИНИ, ЗА КОИТО ПИШЕ ГЕНЕРАЛА (че и преди това), ТА ДО ДЕН ДНЕШЕН! Не че всички не знаем отлично отговорът, НО НЕКА ДА ГО ЧУЕМ ОТ ГЕНЕРАЛА И КОЛЕГИТЕ МУ ПУБЛИЧНО, за да докаже колко големи патриоти, мъже и професионалисти!

защото точно така наречените тайни служби са тези, които са работили с чуждите разузнавания и правителства и благодарение именно на тях (разбирай на тяхното предателство) станаха всички тези неща в България! Не вярваш?! Ами нека ти каже този генерал от външното разузнаване от кога, от коя година, е в тази сфера на работа!

То го ПИШЕ между редовете....Пише го във всяко споразимение с СБ,МВФ,годишните доклади на ДП И ЦРУ,ПИШЕ ГО В ПЛАНЪТ РАН,ЪТ.....Това са ПРОЦЕСИ ,глупако...изпълнителите нямат значение и най важното ТОВА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ....Освен ако не дойде народен съд....

Понеже сега сме 2018 година, аз искам да задам следния съвсем прост и логичен въпрос към генерала, във връзка с този текст: "- Сигналът дойде в края на 1990 г. по линия на българското външно разузнаване, не мога да кажа точно как, но някой е попаднал на подходящото място в подходящия момент и е получил информацията. Службите веднага ангажираха своя агентурен апарат и парченце по парченце нещата започнаха да се изясняват, и то доста бързо. Веднага съобщихме на партньорските служби и даже на такива, с които още нямахме контакт. Така буквално за нула време в България се оказаха представители на ЦРУ, Мосад, японското, френското и английското разузнаване. Ако не греша, за първи път след падане на Берлинската стена пред потенциалната заплаха се осъществи такова международно сътрудничество в рамките на дни. - Как разбрахте какво точно планират да направят терористите? - Това са неща от кухнята, но най-общо казано - чрез поставяне под контрол със СРС-та, където е възможно - с видеонаблюдение, установяване на контакти, връзки, адреси. И така изплува информация, че те очакват да получат през границата на Драгоман РПГ, с което да извършат атентата. .. ======================= Как така след като са били толкова добри нашите служби и са си сътрудничали толкова добре с толкова много служби, "дори и с такива, с които не са имали контакт" и това е била едва ли не светкавична и уникална реакция и операция, ТА КАК ТАКА В БЪЛГАРИЯ СТАНАХА БЕЗБРОЙ КРУПНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, АТЕНТАТИ И ПОРЪЧКОВИ УБИЙСТВА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ОЩЕ ОТ ОНОВА ВРЕМЕ, ЗА КОЕТО ГОВОРИ ТОЙ, ТА ДО ДЕН ДНЕШЕН, И ... НИТО ЕДИН УБИЕЦ И ПОРЪЧИТЕЛ НЕ Е ЗАЛОВЕН И ИЗПРАВЕН ПРЕД СЪДА?!?!

Как генералът ще обясни този "феномен"? Или да го кажа по друг начин - дори и да нямаше толкова велики и подготвени разузнавачи и служби, и МР с бюджерт от по 2 милиарда на година и по 100 милиона само за СРС-та, за подслушване и следене НА ГОДИНА, и всичките НРС, НСО, ДАНС, МАНС и прочие и толкова много прокурори и полицаи, ДОРИ СЛУЧАЙНИ ХОРА ВСЕ ЩЕ ХВАНАТ НЯКОЙ УБИЕЦ И ПОРЪЧИТЕЛ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ!?!? Как така нашите служби, полиция и държава не успя да залови и осъди ПОНЕ ЕДИН (като изключим онези, групата на Килърите, оглавявана от съветника на Гоце...)

Смехории.

може ли на тоя генерал да му кажа че тогава зад банката беше легацията а не посолството на САЩ и я да каже къде пък е била тая мансарда с пряка визуална връзка и възможност да се стрела РНГ

Гошо, ти не си от София, нали?

е ти щом си от София а обясни де

ама сега сме 2018г., смятаи ли, че чакаме с нетърпения да ни връщаш толкова години назад за нищо, що да ти вярвам...

някой да те кара да вярваш

леви терористи от цял свят чудя се кой ли ги обединява и координира....

Червената идея , тя е на всеки километър

НЕ американците намериха бръмбарите, а онзи измекяр Йордан Соколов им снесе информацията, че нашите служби ги следят!!!

Наистина , ген. Бояджиев бърка (умишлено или не), но наистина американците не намериха нищо, а от МВР ги уведиомиха къде е техниката по искане на Желю Желев, като президент!

...четка ЦРУ и спестява позорни страници от българската история...мръсна работа...Ама то разведката работи с мръсотия.....

боже колко промити мозъци пишат тук не мога да повярвам, заслужавате си потъващата държава педали третополови и явно много обичате да ви онождат цру /защото сащ е това и нищо друго/

И най-вече обичат това бивши генерали от Варшавския договор станали милионери след 1989. Да, прав си.

Пише се пъпчиви от пъпка. Не ще нещо, ама да е правилен правописа поне.

Ала-бала волни съчинения в стил "героика и приключения" от забравен пенсионер и време.

Тия комбоклуци продължават да се правят на велики! Защо въобще ги канят? Да ни лъжат!?

Малко на измишльотина прилича.

Не познавам човека на снимката и не знам дали разбира, че на лицето му е изписано - изпечен хитрец и мошеник.

Явно военните с тези много привилегии, са се научили да служат на тези дето им плащат вместо на обществото. Та какво да мислим за тях, когато преди 1989 г. бяха едните, след 1989 г. с другите. И все ни управляват- я колко генерали са начело и все преди били с БКП, пък сега с бившите им варгове. Какви принципни хора!

Младоцииииии! Нямате топките на този достоен генерал! Няма и да ги имате! Затова злобеете и глупеете!

след генерал тикваджиев и генерал четкаджиев се появи

Г-не ,ти защо не си идиш на село и да си гледаш старините с многото пари които вземаш. Всички ГЕНЕРАЛИ дълголетници. От какво са се измъчили от привелегии и нищоправене.

Тези от военното разузнаване - преди били за Варшаваския договор, сега са с ЦРУ. Ама хората едни и същи, само където ЦРУ и КГБ са още врагове, а тези нашите ту с едните били, ту с другите. Явно саза тези дето им плащат. При такава физлософия националните интереси са добре защитени виждам. След промените единствено военното разузнаване остана непокътнато и ни управляват още.

Колко заблуден народ :) Четете какво е написал генерала и може да разберете защо някои неща се случват дори и сега !

ГЛУПОСТИ СЪС СТО ГОДИШНА ДАВНОСТ...

"Така буквално за нула време в България се оказаха представители на ЦРУ, Мосад, японското, френското и английското разузнаване. " Нормално, бившите врагове стават приятели и изведнъж са поканени всички нови "приятели" и получават възможности да пуснат корени. Естествено, че ще се изсипят за нула време. Манна небесна за ЦРУ, МОСАД и т.н.

Бря тези военни разузнавачи от преди 1989 как все поставят акценти колко близки са били със САЩ и Западна Европа. Мислите ли? Вярвате ли им? Те руснаците ще им дадат все едно. Навсякъде военното разузнаване пазеше Варшавския договор- дори в научните институции имаше военни, ама били близки. Манипулации. Явно тези работят з акого им плащат. Добре обслужват националните интереси няма що.

Глупости, придава си важност, нищо друго. Старото посолство беше на много оживено място, няма как с РПГ а посред нощ щеше просто да нанесе някакви минимални материални щети. Освен това чуждият опит ни учи че по послоство се работи с минохвъргачка.

Посолството се намираше точно до БНБ, от към служебния вход за трезорите. При това на един х## място от Президенството, Министерски съвет и срещу Министерството на отбраната. Наблизо са още Министерството на Финансите, Министерството на правосъдието, Министерството на труда, Съдебна палата, Централна поща и още няколко ведомства, които не са за споменаване. Чудно, че генералът се е уплашил именно за посолството. Макар че нападение над посолството на приятелска държава би затрогнало повече жители. Докато отнасянето на някой държавен чиновник, опасявам се, не би предизвикало толкова (и не такива) емоции.

Тази случка, както и световната история доказват, че терористите по света са били винаги или комунисти или ислямисти. Като си представя, че в България има няколкостотин хиляди дебила, които подкрепят БКП (БСП), лесно си отговарям на въпроса, защо сме най-бедни и последни във всичко.

Нека погледнем участниците в групата - крано леви (комунисти), наркопласьори и мюсюлмани. "филипинско крайно ляво движение, което никога не се беше проявявало международно, а главатарят на група беше от крайно лявата Японска червена армия - известна с няколко атентата в родината си. Те са антиимпериалисти, водят битка срещу световния империализъм. Така че в случая бяха намесени и наркопари от Латинска Америка. В групата имаше и двама палестинци и още един арабин."

Единственото което ги обединява- ЦРУ !

Да каже защо спряха мелодия на годината

Този хитрец ни лъже и мами , 2 апартамента големи по за 2,5-3,5 милиона долара в Ню Йорк ,този ги даваше под наем и пребираше парите десетина години , до като му кажат стига ,те са на Държавата България !

А какво направиха СДС.Петър Стоянов назначи един пиклив адвокат за шеф на разузнаването.По-голямо предателство към България трудно мога да си представя.Може би само продаването на митниците по "царско" време от мин.Велчев.

Костов и Стоянов бяха лайна и подлоги в общия театър! някой да си мисли, че са били демократи?!

Teзи измамиха народа и обраха държавата.

За да онагледя лъжата на този ще посоча, че посолството на САЩ може да бъде ударено , ноне и засегнато сериозно ПОД ЪГЪЛ НА "РПГ-то" 25-30 градуса от най- осигуреното място в държавата - градинката пред народния театър и БНБ от едната страна и президентството и БНБ от другата страна... Такъв дърт лъжец продава книги. Защото , за да има мощ, РПГ- то трябва да е прелетяло поне 50 метра и да удари под ъгъл 89 градуса. От малко разстояние няма ударна мощ, а в най- охранявания сектор на държавата само самата държава може да се организира да го направи. А ако бяха заловили лицето с рпг-то нашите щяха да се насерат да се хвалят какви са хуманисти. Може да се говори за жълта поредната страница.

Абе, вулканизиран каучук, знаеш ли къде беше това посолство преди да си построят бункера на Козяк? Малко трудно е да стреляш с РПГ от посочените от теб места, а за по-голям ефект, и ако имаш за цел и определен човек, таквиз неща се правят посред бял ден, не през нощта...А през деня с РПГ по улицата? Впрочем, ти виждал ли си този "инструмент" освен на картинка?

Ясно е казал къде е било посолството.

Всъщност показвам, че няма как да се стреля с РПГ по посолството, но ти не се сещаш какво пиша, а се заслепяваш от високомерие и омраза. Онзи вуйчо иска да продава жълта книга за атентат с РПГ. Няма значение как се обръщаш към мен, но е зле когато не мислиш.

сте големи разбирачи в разузнаването, контраразузнаването и в тоалетната хартия (използваната). Намажете си филията с мас и лапайте с лука, но не пишете глюпости.

да отговори на няколко въпроса: 1. От къде са му многото пари които притежава още в началото на така наречения "преход"? 2. От къде синът му разполага с пари да живее в САЩ ? 3. От къде пари за многото имоти вкл. къща палат в Черноморец ? 4. От къде пари за очната клиника, сгради, оборудване ? 5. Насити ли се от заменки земеделски земи срещу атрактивни имоти по Черноморието ? 6. Върна ли апартамента на българската държава в Манхатън ? 7. Платил ли си е всички данъци към НАП ако може да докаже произход на парите ? 8. Вербован ли е като агент от ЦРУ ? 9. Законно и морално ли е всичко това ? 10. В крайна сметка облажил ли се е от властта ?

от теб и от мен!

ами ако се вгледаш внимателно в произхода на парите на всички милионери на прехода, ще забележиш, че всичките имат нещо общо с ДС, компартия , и темподобни и явно случая "другари, назначени сте за милионери" се е разиграл реално в някаква форма

80 джандара пратиха само за един легионер...тва знаеш ли ква сила е ?!? :-)))

Лошо, много лошо. Ако това беше станало сега нямаше да е това, което Е!

кажи името на този който изпя "за бръмбарите "на американците !!вече не е между живите,беше за кратко шеф на второ главно у-е ДС !!как му беше името,май беше от ловеч......

Умело вкарани бръмбари... и както всички разбраха комунистите спечелиха студената война... Също така червеното робство приключи с една фаза и бе разобличено. Ако се види кои стоят отзад никак няма да е чудно какво искат още да разрушат? Не е ясно още колко такива душат да съсипят? Злокобни отровни твари.

Ми така се е работило едно време, не много отдавна! И едните и другите бутаха разни буболечки и други електронни джаджи с цел да узнаят замислите на противниците си. Е, едните загубиха, но не защото бяха некадърни, напротив, а защото т.н. "политици" се оказаха алчни хипопотами...Е, сега, поне към нас подобни електроники не са нужни, просто защото практически политиката се определя от една централа, намираща се в една амбасада на улица Козяк, а някои дори ходят на годишните "молитвени закуски" и периодичен инструктаж при сахибите...Та така, драги, сами си свалихме гащите и от едно от най-силните разузнавания в Европа и света, за което се носеха легенди, направихме сборище от продажници...А това си е чисто национално предателство...

Българските ПАРТИЙЦИ не могат да живеят без ГОСПОДАР!, затова обърнаха" палачинката" така бързо!