Сметната палата ще инспектира ”портфейла на Борисов”

Парламентът възложи на Сметната палата да направи одит на допълнителните разходи към бюджета, разпоредени от Министерски съвет.

Обратно в новината

Коментари - Сметната палата ще инспектира ”портфейла на Борисов” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С 3 000 000 000 годишен личен портфейл няма как да не виждаш България като море на спокойствието, да не си принц по рождение и боговете да не са ти братя.

Е и какво?! Те и при предната проверка установиха, че правителството неправомерно харчи парите, без да са разписани в бюджета. Има решение на МС, който е колективен орган, тъй че няма персонална отговорност и не може да има съдебно преследване. Не им пука от проверката.

чист като момина сълза ще излезе от тая "проверка",е как няма да е като всичко е едно отдавна разигравано театро,но от лоши актьори и много слаб режисьор-тия филми вече сме ги гледали..така,че ..писна ни,махайте се всички до един-цялата тая паплач дето я хрантутим и която забогатя на наш гръб-вън от парламента ,затвор и конфискация на имущество,авоари в банки и прочие-иде Видов ден,събуди се българино,ако не- ще те мачкат ,ограбват и гаврят с теб тия помиярски престъпни мутри

Вашите любимци от БСП те трябва да са вън от парламента, а вие ходете да се целувате с тях!

Заключението след инспекцията : Да крадеш малко е оцеляване , да крадеш много е бизнес , да крадеш цял един народ е политика , да крадеш от целия свят е висша евро-атлантическа ценност .Кой оцелял ,оцелял ....

Какъв е този "портфейл Борисов"? Има ли държава или е напълно обезличена след гербеското нашествие последните 10 години - като марокански скакалци, опоскаха всичко, що мирише на пари. Лесно и безотговорно се харчат немъчени пари от дегенерати като Боко Тъпото, той няма и други грижи - мачле, тенис, джобен тенис, раздаване на пари на държавните хрантутници тук и там.

Сметната палата ще ,,инспектира",за да докаже ,колко е беден Бойко Методиев Борисов с най-ниската заплата в България.Дали ще проверят имотите в други страни и парите му в Швейцария ,САЩ и някои офшорни зони? Определено пиар акция за Борисов,като шефа на Сметната палата бе определен от него .Така Сметната палата се превръща в държавен пиар агент на Борисов.

И аз се заблудих :)))) Тъкмо се зарадвах , че ще разследват офшорните милиарди , имения , диаманти , лимузини .... на еднокнижния и шайката му. А , то - греда ! Циркове за малоумни !

А тези дадени му от фондации, напр.Котрад Аденауер(САЩ). Справка Цв.Цв. шофьора, физкултурник, пом на гл.екетар.... ????? С нови опорни точки с/у президента, след посещението му в САЩ(СIA)....

Ако не дадеш пари....уууууууууууууууууууу, оставка, ако дадеш, ууууууууууууууууууууууууууууууу защо ги даваш.

Поклон пред ДИР.БГ, за прекрасния анонс-"портфейла на Борисов"/предполагам няма да го изтрият до довечера/. Дано в буквалният смисъл проверят авоарите му и да ги разгласят, а ако не ги разгласят значи няма преход има диктатура!

Този"портфейл",лично на Борисов ли е?Или просто си харчи едни милиарди,за гасене на" пожари" и коледни подаръци за Нему приближени стопански и административни субекти? За да има"Аз/ние ДАДОХМЕ" Хем има"портфейл",хем се теглят нови и нови заеми,ежегодно,по няколко пъти!? Чии са тези пари?На Борисов или на Принципалът-Българският Народ? 80% дебили,които Го овластяват,от техните данъци да прави "портфейл".За да си харчи.....

Това ли измислиха другарите от "конструктивната" опозиция!

Кой ще им прави одита? Та нали всички бъркат в кацата с меда! Аман от пошлите им водевили вече!!!

Това ми прилича повече на демонстриране на някаква активност от опозицията , отколкото да излезе нещо от тази безсмислица според мен!

"Искането на БСП за одит се основава на високия обществен интерес към изразходването на допълнителни бюджетни средства." Пак измислици на БКП!

...че нещо ще излезе? Щом Герб са съгласни на одит, значи вече са се разбрали и с прокуратура и съд и всичко ще е ОК! Нещо да се чува за богатите с коли и апартаменти за милиони? Нещо да сте чули за 2000 непотърсени от правосъдието престъпници?Нещо да сте чули дали както обещаха в началото на 2018 ще заработи бонус малус системата? Има ли нещо в полза на хората направено от тези лакоми управляващи???

:))))) Ще открият нарушения и Цацара ще повдигне обвинения :))))) После ще разследва и Ало, Ваньо, докладите на ДАНС и т.н. :)))))

Мечтата ми е да съм жив един ден да видя как Тиквата върти глава с невярващ поглед и отворена уста, както ментора му бай Тошо на 10.11.1989г.

Ееехх мечти мечти...

Със сигурност няма да го доживееш!

Аз или ТОЙ?

Общата сума в правителствения резерв е около 3 млрд. лв. и е известен като "портфейла на Борисов". Четете ако можете и го разберете ,ако можете . То и мозък трябва не става само със слушане на Нинова, Жаблянов и при.комунета и папане на кебапчетата дадени Ви за изборите. И да не забравя - духайте, супата щото ще се изгорите.

Това добре, но ще направят ли от АП и проверка на приходите на Б.Б., та да се изчисли колко министърпредседателски заплати трябва да спести, та да купи Бугати Чирон на щерка си Венета, дето я арестуваха в САЩ , че карала с 393 км. в час! Била на стайност 3 мил. евро! Толкова ли е , не знам! Така прочетох! Но във всички сметки ще са необходими към стотина години, без да харчи нищо!

Той може тези пари да ги има от застрахователния му период, когато беше див каратист с офшорки и на когото не можеше да откажеш "застраховка"! Нека Сметната палата провери дали са показани в декларациите му през години на държавна служба!

Вече не става ! Има давност ! Sorry !

Дори мишите дупки са под власта на Борисов.Метастазите на неговото управление са плъзнали навсякъде и целенасочено ни убиват.Харчи грешни пари на поразия,а за най- належащите нужди на хората,пари вечно няма.

всичко е публично :)

ако за мен се пишат такива неща,ще се обеся !!тиквата въобще мисли ли ,не разбира ли какво става и как облаците се сгъстяват !!ударът за него ще бъде страшен !!!

Попитали нашите политици защо са толкова охранявани? От народната любов ли се пазят?

Ами те нали затова са били против? За да могат да инструктират сметната палата как и къде да търси и къде да замита под килимчето. Въобще цялата Сметна палата, с голямото си чиновничество и още по-големите си заплати, е една чисто паразитна структура, от която българския народ няма абсолютно никаква полза! А иначе, то целият бюджете "Портфейла на Борисов" Нали затова, като се отпускат за нещо пари винаги казва: "ДАЛ СЪМ ВИ, еди колко си милиарда..." или " АЗ СЪМ ДАЛ...".

Гарван гарвану око не вади. Левия джоб ще проверява десния. Докато не влезем гражданите и неправителствени организации да разровим тия разхищения и да има осъдени, няма да стане работата.

ку-ку...

Нищо няма да излезе при това Правителство на Мутрата Борисов ! Като дойде Нормално Национално Отговорно Правителство тогава ще го видим на Бесилото пред НС и никакъв Юнкер ,Барозо и Доналд Трйъмп няма да го спасят ,ще му ритнем столчето ,няма да го ровим тук изгаряне и в пакет да се пръсне в Истанбул !

Бойко, вече платените гноми не могат да те опазят от "народната любов". Обещай бонуси на сметната палата и всичко ще бъде наред.

кога ли другаря Борисов ще прелее и ше се пръсне от преяждане?

Давайте, ние пенсионерите да се организираме, докато има все още пари. Или сме доволни и сити?

ГЕРБ-граждани, единни в разграбването на България. Вярно е, че така с еуправлява най-лесно- намериш няколко простака дадеш им власт и те ти служат вярно, защото без теб ще са никой и нищо. Нали са прости. Какво викаше един, ако не работя тук, никой няма да ме иска на друго място. Ха.

Е да-отстъпили са, ама защото са тези дето ще правят одита ще са назначени от тях. Що да не отстъпят?

"Общата сума в правителствения резерв е около 3 млрд. лв. и е известен като "портфейла на Борисов". Е, спирам вече да се чудя що Баце под път и над път все "дава" в 1.л.ед.ч.;) Баце, като "даваш" на полицаи, министри и депутати, виж там да ти остане да "дадеш" и към европейските здравни каси и към нашенските болници, че народа изпоизмря от "здрвеопазване" у нас, пък и за смях станахме пред "евроатлантическите" партньори!

Чорапчето е продънено още когато още вожда на сегашните социалисти ходеше със скъсани чорапи и имаше една мед.сестра му ги кърпеше.Иде реч за другаря ви бай Тошо.

?! Но като си отворил приказка за бай Тошо, трябваше да възхвалиш и ролята на Баце - той го вардеше и му разтриваше ушите, докато му го играеше бодигард, преди да ни го направят премиер;)

Дрън, дрън, та прас! Демократични мантри, насаждани под път и над път! През 1984-5 година бяхме на 27 място сред развитите страни и на 10 място сред най-просветените нации! Това не е по статистика на СИВ, а на МЕЖДУНАРОДНИЯТ ВАЛУТЕН ФОНД, и на ЦЕНТРАЛНО ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКА, публикувани в Куотърли економик балътин! Сега сме между Бурунди и Буркина Фасо, благодарение на демократичните промени у нас! Няма нито процент надстройка над това от времето на социализма вече 28 години! Срамота и безочие е да се хвалиш, че безработицата била спаднала до 6%, а ако се върнат 2.5 милиона българи заминали по Света колко ще стане? Навярно 95%! А бяхме привлекателни за чуждата работна сила, само в София работеха 15000 виетнамци в строителството, а другите чужденци, а в другите форми на икономиката ни?

не заменим Сметната палата с румънски прокурори и данъчни? Той диктатора е чист, няма от какво да се притеснява.

Резултата е ясен.Сметната палата е в пълна зависимост от диктатора.

То преди месец проверяваха и едни скъпи коли и кво стана?-същото като с проверките със скъпите имоти и апартаментите на Цвъ-Цвъ.Едно ала/бала.

Добре е да "погледнем" в портфейла на Борисов. А още по-добре е да се погледне в портфейла на служебния кабинет и портфейла на президентчето. Да не се окаже,че "първата" дама е ошушкала портфейла на държавния глава.

Когато на дневен ред се постави президентството, тогава ще се говори за него. Тук се объжда един "портфейл", доста пълен, щом от него непрекъснато се раздава на всеки, който си поиска. А и някои депутатки ходят далеч по-скъпо облечени от президентшата, тъй, че думите ви нямат смисъл.

"портфейл на Борисов" за съжаление е с повече от официалния. Със суджуци, опраскване и слушкане на "началниците" добре се охрани.

123,ти си дежурния трол,длуго не работиш. Работата на опозицията е точно това. Ти какво искаш и какво защищаваш,работа на парче и от днес за утре. който каквото поиска да му се дава. Вчера голяма акция спретнаха от МВР-то на боко.300човека залавят един селянин. Ресурси от къде,кой ги плаща? Затова сме се превърнали в КОЧИНА. Но да не се палим,нищо няма да последва,това е играно много пъти. сметната палата е зависима.От кого?Много ясно.

,,.."портфейла на Борисов"...??? звучи ...,,капиталистически,,...!!!

А личния му портфейл кога?

"Личният му портфейл" според декларацията му пред същата тази "СмеШна палата", е повече от скромен - около 27 000 лева!;))))) То не си струва направо усилията по проверката... Виж, в "офшорния" не знам кой трябва да се рови!;)

О, да от ГЕРБ се убедени в резултатите от одита, та защо да не си поиграе Сметната палата на изпълнение на функции???

Поредното замитане на гешефтите за да излезе ''слънцето'' от ''чисто по чисто'' нищо че с чужди пари се разпорежда не по предназначение а по собствен интерес..Кой го назначи шефа на сметната:))))))))

Просто сега от Сметната палата ще назначат ревизия с екип от ГЕРБерасти и доклада няма да установи НИЩО! Тая игра сме я играли вече!! ;-)

Чухме за едно "Бугати", но и там нито дума. Не разбирам защо герберите винаги са обвити в мъгла и дори да се появи някакво твърдение, бързо изчезва. Не знаем откъде скъпи тоалетчета, имоти, апартаменти, коли... Нали политиците трябвало да са на "светло"? Това не се ли отнася за всички?

а така де..посъбудиха се другарите..сега чакаме и другите..хайде че кафето изстина

Троловете и орките трябва да сте другаде - на платените протести за приемане на Истанбулската конвенция!

Милиардерският ли портофел?

ГЕРБ- КРАДЕМ ЗДРАВО!