Божидар Димитров: Македония да се казва Югозападна България

Македония трябва да се казва Югозападна България, но никой няма да го приеме, коментира историкът професор Божидар Димитров.

Обратно в новината

Коментари - Божидар Димитров: Македония да се казва Югозападна България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спрете да давате форум на този едва дишаш малоумник и псевдо историк.

Кой те пусна теб от психарника ,бе чикундур такъв.Марш обратно.

Прав е историка- ще стане югозападна Б-я когато албанската граница минава по река Вардар, а Скопие ще стане като берлин преди 30 години- албанска и българска част.Янките вече сигурно са пуснали карта на Велика Албания.

свикнал си да те клатът мачовци с високо кръвно и скъсани менискоси

Помните ли колко "принцове на бял кон" като него минаха? Само някои: Костов, Сидеров, Батеков, Борисов, Дянков и още много знайни и незнайни "радетели". Аз имам следното мнение: България ще се оправи само тогава, когато внуците на тези, които са викали "другарю", остареят и не могат да са на власт. Чак след тях.

Не разрешавате демографската криза със качествена социална програма, а с подмяна на коренното население. Помислете и са последваща подмяна на името на България, защото то се изпразва от съдържанието си!

Меко казано вий я оплескахте , сега се чудите как да я наречете. Най - добре я пишете АЛБАНСКА МАКЕДОНИЯ .

Защо "да е "? Тя си е такава от как свят светува!

Хайде да престанем ние да определяме името на Македония, за да докажем една или друга теза се връщаме в различни исторически периоди удобни за тезата която защитаваме. Веднъж се връщаме 100, 500, 1000, 2000 години и това не води до никъде. Ако разгледаме историята на американските народи преди колко години трябва да се върнем, преди 2000 години ли? А за името на Б. Димитров колко да се върнем 40 години ли и кое е името му Богдан, Кардам, Тервел и Телериг ли е?

"дали българско гражданство за миналата година на 3380 души !" Това си е чист бизнес - ония си плащат и стават уж българи на запад и там се разпищолват като нащинци. Купено гражданство! Кой е виновен - македонците ли?

Ами то основно макетата напират за БГ гражданство та после спокойно да си бачкат по Юръпа, та....

Божо, ти имаш връзки, искаме да ни заселят, там където са дедите ни, Гюмюрджинско, сегашно Комотинско, Комотини, Всеки иска нещо, а що и ние да не си поискаме тогавашна България, в очакване сме, тук не е място за живеене, тук много лош материал и за чеп зеле не ставаме вече

Категорично подкрепям проф.Димитров . Векове наред тази територия е била точно Югозападна България . Мнението му за " великите " / да се чете дебилни / сили , също е много точно . Ако и услужливо да е пропуснато от дира ;))))

Докато някой се стреми да укрепи доверието на Балканите, вие гледате на това като някой безотговорен тинейджър, дето му е все тая под формата на патриотарски предложения.

Не бе Божо трябва да се казва: БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ нали има гръцка Македония. Но и това няма да се приеме.

Герберастки гюм ми дойде до гуша.И той се бута за място на гребена на вълната. Да си изчисти мухала и да си гледа пенсията.Той е толкова професор,колкото Борисов е генерал.

Той е толкова професор, колкото аз съм доктор, а като знам какъв съм икономист ме е страх да отида на доктор. И накрая тоя Агент с име на хан се пак се е ухилил като " п...а" , а един ме беше репликирал защо "като", той "е"

То си е Югозападна България.

Димитров е прав за всичко. И за гражданската война и за 100 депутата и за изчерпаната Парламентарна демокрация. Ние циклим хора! Парламента трябва да се занимава със правенето на закони, не със нищо не правене. Евала на мая Манолова, която показа смирен ие и промени позицията си по спорната и лишаваща ни от суверенитет Ист. конвенция. Заела сее със истински проблеми , като трудоравни промени в законите, нещо за което 240 гла.оча нямат време да приемат, защото продължават с гражданската война. Не змам, за вас, но аз смятам да гласувам, за това движение на Б. Димитров, събрал е над 200 професора, та това е за рекорд на Гинес.

Божидар Димитров сътрудник на тайните зловещи служби ДС ,няма отърване от тях

Да връщат Източна Румелия на Турция и да си делнат Макетата с албанците бантоскотовете:)

защо само нея? По мнението на пишман историка то и цяла България е била и византииска и османска! Как може така да се излага и за какво му се плаща?

Това не е изказване на историк, камоли на политик, още оивече пък на българин, който работи за добросъседство с държави в които има българско малцинство. Изобщо - Що не си пиеш ракийката в кварталната кръчма, ами създаваш напрежение по една толкова чувствителна международна тема?!

На това едно време му викахме Реваншизъм! Чакай от умрял писмо.

Дават гражданство, унгарците и румънците в повече пъти... защото манталитета там е друг. Там идват, хора с тези народности, които са истински патриоти и кой в повече или по-малко ще работят за Родината. А тук, у нас освен българи с най-искрени чуства към Родината, иска гражданство всякаква паплач, само и само да има гражданство и хайде в Западна Европа. Затова сито трябва!!!

Ей Дира, Защо СПЕСТИХТЕ думите на професора за Народния съд и Великите сили???

Професоре, извинявам се бихте ли споделили какви хапчета пиете?

Едно време харесвах историите на този човек. Но само това - история. Сега върви по много тънък лед. Президентска република на такава малка държава като нашата си е чиста монархия. Божко иска да помогне на Боко. И затова си е взел голяма кофа вазелин. За да може професорите да заместят фризьорките.

Така е, интереса клати феса, и то голям интерес, за милиарди, та затова се взима и голяма кофа с вазелин!

Пърцуцата рано рано дава резултат.Наздраве!

България исторически е съставена от три области: Тракия, Мизия (сев. България) и Македония. Няма причина те да се споменават отделно от цялото, а и e неуместно. Примерно: Утре в Мизия се очакват превалявания... Утре в сев. Бъгария, югозападnа, източна се очакват превалявания. Така че предложениетоп на Б. Димитров не е от най-добрите.

Исторически Македония е била част и от Византия, и от България, и от Сърбия (при Душан 14 век), и от Османската империя, и от Югославия. Фактически никой не иска змия в пазвата, но в момента цялата патаклама е заради вертикалния китайски коридор Солун-Белград-Будапеща, който трябва някак да минава през БЮРМ. Както и евентуално газово трасе - продължение на Турски поток през Гърция-Македония-Сърбия-Унгария. Т.е. Китай и Русия имат един интерес, а САЩ - точно обратния. Китай И русия на практика заобикалят евро-атлантическа България, а САЩ ги цакат с приемането на Македония в НАТО и от там натам поставянето на удобен политически елит, който да цака руско-китайските проекти.

Тези над 3000 които получават българско гражданство, остават ли в България!? Божо, хубаво е да се изявяваш, имаш какво да казваш, но не се напрягай много в това ти положение. Ти нали си ст.н.с, професор в Бибилотекаркия ли те произведоха? -там ги карат на конвейр. Такива движения са рисковани за теб. Веднъж Той те друсна предупредително. И не прекалявай с виаграта като едни наскоро отишъл си уважаван бизнесмен, после кремиран.

В софия е пълно с македонци, но който и от тях да питаш какъв е, всеки ще ти каже, че е македонец.

За да се отличат, какво друго да кажат. Тая географска област е доста политизирана в България. Дали е от Скопие или някое село, все едно. Подобно може да каже някой от Добруджа, че е добруджанец, но това рядко се случва, по-скоро ще каже от Добрич, Шабла или т.н - селището.Преди 20-ита години бях в Анталия и собственикът на хотела ми казваше рашън, защото съм говорил на руски с една белоруска. Подчертавам му, че съм българин, той не може да го запомни - та рашън си останах. Намрази ме, че го спуках на табла, не е очаквал, че нетручин може да го бие като мече в дувар. А на забавленията състезания ги бих всички наред и руснаци и холандци... та накрая не ми даде една награда, даде я на едни залюхани турчета - халал да им е ликьора.

Вервайте ми, не ни трябва тая Македония, това е беля на главата, там поколения наред са ги учили, че са древни антични и първосъздатели на целиот свет, нищо българско не е останало там, и каквито и доказателства да им представиш, те те игнорират и ти казват "Мръсен татар и монгол, отивай си в Азия". Не е изобщо ясно защо използват думата татар като обидна спрямо татарския народ, не е ясно как българина може хем да е татар, хем да е монгол, като между тези два прекрасни народа няма нищо общо! Загубена кауза, това е тая Македония! Да си се делят с албанци, гърци, сърби, да си се псуват там кой е най-велик, за нас това е беля голяма. Да им помагаш за да те псуват! А, мерси!

Абсолютно прав.Там са с промити мозъци.Змия в пазвата са.Нека с шиптарите да се управят.

Нямаме никакви териториални претенции към Македония! То толуп, ако има, си е негово лично въжделение! Всякакви претенции към Македония ще доведат само до разпокъсване на България в бъдеще време !!!

Макетата държат да са макета. Така че Макидуния или мМакедонистан ще им отива.

И Падишахът ще се зарадва , а елините защо да мрънкате?

Димитров не само упрекна президента, че се прави на журналист, но и допълни, че ако има някакви документи уличаващи Борисов да ги предостави на прокуратурата и журналистите, а не да се лигави-това последното е от мен.

или Западна Румелия

Маке69 - кратко и ясно!

Правиш намек, че има и Северозападна България, нали?

Югозападна България си е опция и само ние няма да имаме нещо против.

Тъпи предложения за тъпи нискочели патреоти от един набеден за историк вмирисан пияница.

/смята се за/ умен. Божидарчо, а как да се казват Българиия и Румъния? Тръгнал да прекръства шовинистично други държави! Лелеее, а ако почнат сърби, турци и гърци да разделят Тракия, Добружа и пр.?

Абе риия, риия из атласа и не мога да я открия тая Българиия?...

на 5 март ще бъде сформирано професорско движение

Да не би това "Професорско движение" да приеме името "Югозападна България"? А, питаха ли живеещите в Благоевградска област? Значи от едната страна Албания, Косово и шиптарите, а от друга българомохамеданите. Значи ние православните оставаме за пълнеж на сандвич" МАК ДОНАЛС ". МАРШ АМЕРИКАНСКО МЕКЕРЕ!!!

... трябва да е името на Македония. Самото име "Македония" обслужва гърците. Да не говорим, че е двусмислица, тъй като на времето с това име са се именували и земите около Константинопол. Кутмичевица напълно удовлетворява гръцките претенции и прави нещата далеч по-ясни

Гърците ще са във възторг, а в Белград ще плачат.

Тоя съвсем е изкукал. Дядка, омитай се, докато още имаш някакви останки от добро име, да си го ползваш със здраве.

Македония трябва да се казва Презморски Египет, но никой няма да го приеме.

Айде за да няма обидени да се казва Албария.

А Балгания?

Това никога няма да се случи,още повече сега след 30г.на кражби и нищо друго. Хората се ориентират там където ще живеят по добре. Те искат да са в Гърция. Болен мозък си ти.

яко!!!! :) !!!