Мъж е открит убит, внучките му под ключ с години

3 момичета, които никога не са ходили на училище, са открили полицията и социалните в столичния ж.к. "Люлин". Дядо им пък е бил убит, след като алармирал за тях

Обратно в новината

Коментари - Мъж е открит убит, внучките му под ключ с години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никакви сектанти не са родителите,а чисти психопати.Няма да се учудя,ако в последствие се окаже,че тези деца са били насилвани и сексуално,освен психически от изродите-родители.Но още по-отвратително и престъпно в цялата история е бездействието и бездушието на всички тези организации,които са спали толкова много години!

Официално изявление на ЦАСД Изявление от Съюз на църквите на адвентистите от седмия ден в България относно случая с убития Стефан Янев Във връзка с трагедията около трите деца, държани в изолация от родителите си в столичния квартал Люлин и смъртта на дядо им Стефан Янев, който подал сигнал срещу родителите, както и свързването на името на Църквата на адвентистите от седмия ден като организация, изразяваме дълбокото си съжаление за случилото се. Нещата, сполетели това семейство, са голяма трагедия, която ще остави отпечатък върху трите деца, техните близки, но и върху обществото като цяло. Във връзка с твърденията, че дъщерята Мария Янева е посещавала Църквата на адвентистите от седмия ден заявяваме, че след направена проверка констатирахме, че нито тя, нито съпругът и са членове на Църквата на адвентистите от седмия ден и никога не са били. Напълно е възможно в миналото да са присъствали на богослужение в някоя от църквите ни в гр. София. Богослуженията ни са отворени към всички, които желаят да ги посетят. Църквата на адвентистите от седмия ден изповядва християнските принципи в човешките взаимоотношения и категорично се разграничава от поведението на това семейство. Ние считаме, че всякакви различия или разногласия, които биха могли да възникнат в отношенията между хората, трябва да бъдат разрешавани в християнски дух, а където това не е възможно от съда. Църквата на адвентистите от седмия ден има положително отношение към образованието и стимулира децата и младежите да учат, да придобиват специалности и по този начин да бъдат полезни, както на себе си, така и на обществото. Ръководството на Съюза на църквите на адвентистите от седмия ден в България остава на разположение при необходимост от допълнителни разяснения по този въпрос. П-р Милен Георгиев Секретар на СЦАСД

да не ги регистрирате хората които посещават църквата ви бре ? кой лъжеш

преди пет години е имало сигнал до социалните, но те защо са си премълчали и не са уведомили силовите служби за да се вземат мерки

Уау, както се казва в САЩ. Достигнахме ги американците, факт!

Това не е ген. Стефан Янев, нали?

Аз също не харесвам българското училище и по много причини. Но не съм заключила децата си, нито съм ги изолирала от околния свят. Намерих друга форма на образование и социализация, и един отговорен родител постъпва по този начин. Жалко за дядото, смъртта му можеше да бъде предотвратена. Жалко и за децата, които ще изпитат големи сътресения в живота си. Жалко и за адвентистите, които ще трябва да понесат негативното отношение на обществото заради поведението на тази жена. Заради един психар, когото никой не е озаптил навреме, сега страдат много хора.

Тука става въпрос за убийство на възрастен родител който отключи една тема за битови сметки и разплащания ,а се оказаха много други дълбоки и непоправими щети .Децата са втората жертва след дядото който повече от ясно е убит от дъщеря си !

"... и тогава социалните не могли да осъществят контакт с тях....". Боже, боже в каква държава живеем, избягали затворници се движат между нас, родители малтретират децата си и след като са уведомени, социалните служби не могат да осъществят контакт с тях, криминалнита извършители винаги се знаят от полицията и се наблюдават но не се хващат и осъждат. Просто полицаите наблюдават чуждия живот, воайорстват....

Социалните или по-точно тези от Закрила на Детето са едни малоумници, които не стават за нищо друго в живота и като имитират уж някаква социална работа се чувстват полезни. Това го казвам от първа ръка когато ни трябваше помощ от тях заради детето ни. Идва някаква млада с черни дрехи на наркотици явно, имитира някакъв интерес и съчувствие и след това нищо. Като им звънна:"Да да, работим по въпроса". После я гледам се влачи по улиците с една мешка и едвам гледа. Изводът: В тая държава трябва всеки сам да се оправя. Ако не може - сори, губи...да не чака помощ от институции и т.н

Работи ти за 480 на месец да те видим. Парно 200 лв. ток 100

Аз работя за 3500, топля се само на ток за 70лв на месец. Учил съм за да вземам тия пари, а не съм се записал в университет ей така каквото дойде за да изкарам ВИШО. А ако ми даваха 480 лв щях да се вдигна и да ида в чужбина. Ама то това е стандартното оправдание, за тия пари толкова....работодателите казват, на тия идиоти как да им дадем повече...и кръгът се затваря, държавата потъва, най-добре да се закрие....

От друга страна пък 480лв за вършена по този начин работа са бая много.

кой е убил дядото

Бащата е православен. Хайде сега всички тези, които се пенят за сектите да признаят най-накрая, че по-голяма секта от православната църква няма :)

Я пак се опитай да помислиш.

Нали БПЦ е против ИК. Значи подкрепя насилниците.

Колко хубаво се живее в България!

Абе плюете социалните, а знаете ли какви са им правомощията?Знаете ли , че и полицияъа не иска да им съдейства, знаете ли че за псувните плювните и шамарите които пплучават им се заплаща 480лв.А знаеъе ли .че цялата админострация е за боклука.

МВР не са съдействали в този случай. МВР, по принцип не съдействат, освен ако няма труп. Не реагират на оплаквания и сигнали.

"Те признават, че преди около пет години съседи на семейството са подали сигнал, че децата не ходят на училище, но и тогава социалните служители не успяват да осъществят контакт с родителите." Отделите "закрила на детето" са за пълна и масова чистка от дъно. Били са свидетели на чиста проба домашно насилие и са замълчали. Хойде сега, служителките на съд. Горкият старец...

5 години???

Ето типичен пример за домашно насилие над деца. Сега да видим как бързо ще действа полиция, прокуратура и най-вече агенция за закрила на детето.Срамно е, че преди по-вече от две години съседи са подали до агенцията информация, че децата не ходят на училище и никой не е предприел действия да установи кои са причините за това и при какви условия живеят децата. Срам и позор за институциите, които реват само за пари.

Гледахме го по телевизията, всички се чувстваха безсилни. Убитият дядо беше извикал от предаването Съдебен спор, възможно е и с това да е провокирал убийството си. Живееха в страшна мизерия 3 деца 2-ма родители и дядото, май гарсионера беше, само 2 стаи се видяха. Бедност, мизерия скандали за сметки

Ами след като толкова институции си прехвърлят топката кой и какво трябва да работи ама като си вземат мангизите не стои такъв въпрос при тях така ще да стават нещата.. Кой се обади да си приготвя нещата.....

Държава-слънце е българската! Администрацията й е затънала в мързел и безхаберие. От сутринта започват с къфенца и цигарки, сладки приказки, ден да мине, друг да дойде.

На фона на ежедневно битите полицаи не виждам нищо неестествено. Просто държавата е безсилна, такава я искат политиците иначе ще дойде и техния ред.

Как може за пишеш "кЪфе", колега?! :-0 Дотам ли я докарахме?!

Мдааа до това води формализираната демокрация. И изобщо демокрацията е за компактни, активни общества, а не за формализирана сбирщина индивиди. Ако си мислите, че САЩ са за пример жестоко се лъжете, ама много.

не може да се отрече,че имаме доста убити ученици на Територията . напрежението е почти навсякъде ,започва се от родилния дом и свършва в еврейскотопредседателство ...може би ставаме само за едни гои ? раждаш се,живееш и си умираш като гой ,но скоро ще бъдем гой-джендър и всичко ще е супер ,обещавам ви !

Стефан Янев умря заради полицията която не влезе вътре а спеше отвън и си отиде

А за други отганизират спец акции...

В България трябва да има труп за да се размърдат институциите. Хората и общество не реагират заради безхаберието на институциите. Трябва да има някой осъден в случая, но няма да има.

и 5 да осъдят ,подобни случаи ще има докато има гои на територията !

Всъщност, част от обществото (съседите) е реагирало, ама някой не си е свършил работата. А съседите откъде да знаят социалните какво са предприели? Да не мислите, че е много лесно да се решиш да подадеш сигнал без да си съвсем, ама съвсем наясно какво точно се случва в някой съседски апартамент? Вчера например почиствах носа на детето с помпа бейби вак и прахосмукачка защото не може да се издухва още като хората - по крясъците съседите спокойно можеха да решат, че я измъчвам по най-жесток начин. И още нещо - като тръгнеш да подаваш сигнал, да не мислиш че анонимността ти е гарантирана? Гарантирана - дръжки! Не се знае няма ли да осъмнеш някоя сутрин поне с нарязани гуми. Мисълта ми е, че веднъж като се е решил човек да подаде сигнал, институцията трябва да се заеме много отговорно, а безотговорността да е подсъдна!

Нали сектите са забранени? Къде е държавата?

ЦАСД не е секта. Информирайте се.

Сектите трябва да се забранят. Привличат лудите и ги лудват още повече.

Който и да посочиш, все е виновен! Като започнеш от социалните бюрократи, минеш през личния лекар на децата, продължиш през образователната система, че не ги е потърсила, забиеш се в цялата шоу-помия, която е "отворила" очите на бюрократите; спреш се пред църквата на сектантите и тяхните криви представи за света, та отидеш и в жертвеното семейство при родителите. Но понеже всички сме в един кюп искам да попитам защо обществото ни, вместо да се излекува за трийсетина години, то стана болно, безхаберно, престъпно, деградивно и допусна това?

Да Столюбовъ, правилно си разбрал причината за деградивното ни общество и това е ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРСКИ ЧИНОВНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!

Няма виновни извън нас. Ако в света около нас съществува нещо, което не харесваме то е защото го допускаме, защото се съгласяваме. Ако реагираме категорично на всичко, нещата ще са по съвсем различен начин. Но ние предпочитаме да си трайкаме. И не от днес: Иван Вазов Средството да нямаш врагове Преклонената главичка остра сабя не сече тази истина едничка кой би смял да отрече? Както всички умни хора, аз не ритам тръна бос, с големците се не бора и им ставам сявга мост. На богатий шапка клата и на силний казвам: да! И затуй ми е душата мирна, весела всегда. Се е харно за челяка да е скромен и разбран: не пречупва се гръбнака от един учтив метан. За начала, убежденья в препирня не влазам аз, нито ме е много еня кой що мисли тоя час. Що е бяло, черно, сиво, аз не знам не ща да знам, и готов съм услужливо право всекиму да дам. Интереса си обаче нивга ази не презрях и със силните най-паче винаги съгласен бях. Туй завидно положенье аз дължа на тоз си нрав; често тегля униженье, но пък пътят ми е прав. Завчера една плесница аз изядох например от един простак бъбрица. Ах! Какъв постъпък чер! Що вий мислите, че сторих? Че предложих там дуел? Не, аз хитро се престорих, нищо че не съм видел. По туй светът има право тих човек да ме зове и уверен съм на здраво, че аз нямам врагове. Deja vu?

общество,което храни комунисти,масони,ционисти,без да се замисля какво се случва в Родината ,какви гадове престъпни избира ,как и защо ги избира ... продължавайте с натрапения атеизъм и модерното богохулство ,явно такива са духовните ви възможности на гои-освободители !

особено за лидери в бсп - масони, това не ми се вижда редно или поне трябва ясно да се заяви и също за троловете които не ги трият но обичат да копират мнения за пари

Живея в тоя блок и съм ги виждал не веднъж но никога не съм си представял че става въпрос за домашно насилие мислех че са просто луди трябва да умре добър човек за да се задейства смотаната полиция.А и ме съмнява тия деца да имат личен лекар.

Отговорът е много лесен. ЗАЩОТО ЛИПСВА ДЪРЖАВА, а не липсват ИНСТИТУЦИИ, АГЕНЦИИ, ЦЪРКОВНИ НАСТОЯТЕЛСТВА и пр. пълни със скъпо струващи ни на нас данъкоплатците нищо не правещи, безпомощни пред нарушителите тунеядци!! Как така неефективни се оказват МВР, разни "социални" и т.н.????!!!! СРАМ!!!! Не трябва да се винят само гражданите подали или не подали сигнал, след като всичко се оказва напусто. Това е демотивиращо!!

"Те признават( т.нар. социални), че преди около пет години съседи на семейството са подали сигнал, че децата не ходят на училище, но и тогава социалните служители не успяват да осъществят контакт с родителите." И поради поредното безхаберие, трябваше да се стигне до убийство на човека, че да се размърдат и демонстрират сега колко са активни и колко са нужни на обществото! Хайде вече да си признаете - за никакъв чеп не ставате и ВИНАГИ сте СЛЕД събитията!

не е редно аз написах това в 10:04

И кое е "нередното", че не разбрах?! Че имам мнение, подобно на твоето ли? Или се опитваш да ме изкараш "плагиат"?!;))))))))))))))))

Сега да съдят и конкретните социални работници, с конкретните им шефове! Като ги вкарат в затвора за няколко престъпления, колегите им ще се напъват поне малко оттук нататък.

Тези ги гледахме миналият уикенд по НОВА в Съдебен спор, изглеждаше като постановка. Жоро Игнатов ходеше да търси дядото, беше разтревожен, но по телевизията изглеждаше като измислен сценарии. А то било истина и реално. Побъркахме се хората вече, кое е реално и кое измислено, по тези телевизиите.

При Жоро няма постановки, нагласени сценарий и актьори. Всичко е реално.

За сектата и децата разбрахме ,но кой е убил възрастният човек в крайна сметка.

А тези социални с полицията не са ли могли да се свържат, след като не са се свързали с родителите. Или само, когато се обяви от екрана може?

Побългарена американска сага.

построихме си светлото комунистическо бъдеще и се чувстваме толкова прекрасно в него...

Чиновническо безхаберие, това е. Дай на разни клатикурейци, докопали се до софрата по партийна линия, да топлят столовете и лъскат бюрата, и после да чакаш работа от тях. Беше много просто преди - общината известяваше най-близкото училище за предстоящите първолаци, учител посещаваше дома на родителите, проверяваше условията в апартамента и съветваше какво е необходимо за ученика. Сега е циганизация и мързел, повсеместна и политически обоснована. Много се говори, харчат се сумати пари за "проекти", а реална работа и резултати няма. Тъп народ лесно се манипулира на избори, от там вечно царуване на партокрацията. Вдигат си заплатите по европейски, но за да има за тях дебилите трябва да се задопволяват с малко и да ги избират постоянно.

Хайде стига сте се правили, че вярвате на такива глупости- някой си бил държал под ключ години наред някого и още много фантазии. Цялата статия заради една червена врата- ами ако беше синя или някаква друга какви глупости щяха да ни поднесат като,, факти,,?

Брееее утрепа баща си тази откачената жена.В целия репортаж на " Съдебен спор " тя не спря да вие и да крещи и накрая убила човека , който и е дал живот.Откачена история.

Какви социални, бе! Викнах полиция за шумен скандал в апартамент в съседен вход. Тримата полицаи, които след един час се домъкнаха (скандалът продължаваше и се чуваше), мързеливо ми обясниха, че няма как да влязат в съседния вход щото бил заключен, пък и да влезели във входа, скандалджиите нямало д аги пуснат в апартамента, щото било след 22 часа. Помърмориха, помърмориха и си тръгнаха. А вие очаквате социалните бабичики с име Димитрийка да свършат работа в изострени ситуации.

Аз съшо викаж за шумен скандал жени виеха на умряло деца пищяха мъжът крещеше че ще ги заколи...овцата от 112 ме пита къв съм...казах съсед...тя каза че комшиите може да не искат полиция да им се меси в работите и познайте какво полиция въобще не дойде...ако се бяха изклали щяха да са телевизии ..коментари как никой не видял как никой не се обадил.....баси държавата...

"Те признават, че преди около пет години съседи на семейството са подали сигнал, че децата не ходят на училище, но и тогава социалните служители не успяват да осъществят контакт с родителите." Прокуратурата да се самосеззира и да докара до дело срещу ТЕЗИ БЕЗХАБЕРНИЦИ-социалните!!!

А социалните 5 години са си взимали спокойно заплатите и никаква отговорност за несвършена работа.

Важното е че са ги спасили от джендърството и са запазили семейството и традициите, характерни са тези ширини.

Майката е била особено активна в това насилие.За какво мърмориш точно ?

хА,адвентисти..ами дъновистите- 1000 пъти по откачени от тях -свирят с гъдулки по къра и се кълчат като шафрантии с с бели чаршафи,всяка година осират каптажите на радомир .- вегани,лепилари лезбиийци,джендъри ,зелени швестери и жълтопаветници!

:) Аз съм адвентист и за пръв път чувам някой да не си пуска децата на училище. Такава практика няма в това общество. А това, че журналята са вметнали ни в клин ни в ръкав и думата "адвентисти" в статията е типично за родната журналистика. Излиза че адвентистите за уроди, държащи децата си вкъщи. Жалко журналистическо племе.

социалните. социалните служители "признават, че преди около пет години съседи на семейството са подали сигнал, че децата не ходят на училище, но и тогава социалните служители не успяват да осъществят контакт с родителите" това е недопустимо и безотговорно

zeddd

Типичен пример за безхаберие на институциите. Преди пет години има подаден сигнал! Сигурно е отишъл на адреса, звъннал, никой не му отворил и това е. И какво? Тогава не можаха да поискат съдействие от МВР, а сега как успяха? След като има убит човек...

Какви институции? Какви 5 лева?! Това е стандарт на поведение, но когато отидат до банкомата, си теглят заплатите и си ги харчат, калинките.

5(пет) години !!! Сега тия дето са яли 5 години от данъците да връщат заплати + затвор... За чий са назначени, кога ще разберат хората, че всяка професия има и права, но и задължения дори и държавната/

По едно бренеке за всичките.

Не мога да си обясня, каква им е работата на социалните служби. Как нито един журналист не се зае, да провери за какво получават заплати тези държавни чиновници.

Бащата е уж православен християнин, майката има психически проблеми, посещавала е някаква църква, ама не е част от нея. Няма нищо общо с църквите, а със самите хора. А дирниците си правят материал и настройват хората срещу църквите и Бога!

Живея в съседния блок и знам, че тия двамата са адвентисти. В тази връзка считам, че Българска адвентистка църква трябва да отговорите, наясно ли сте били, че тези ваши миряни не пускат децата си на училище. Ако да, защо не сте сигнализирали на институциите и не сте се опитали да ги убедите да променят нещата.

Ходил съм на подобно сборище на адвентисти, за да видя по какъв начин промиват мозъците. Лично за мен тази и подобен тип организации трябва да се забранят. Хора с по-слаба психика попадат под контрола на изпечени манипулатори. Оттук те стават като едни кукли на конци и могат да бъдат накарани да направят абсолютно всичко.

във всеки град има не една, няколко институции за защита от насилие, грижи за деца и не знам още какви простотии, вземат пари и цял ден пият кафета - още преди 5 години знаят и се правят на улави, не можели да установят контакт, нали има полиция .....

виновните - тъпи, скапани сектанти; институциите - бездарни и скапани, всичките!

ПРОКУРОРА, кои социални работници, кои началници, кои министри са получавали заплати????Да върнат парите в бюджета!!!!!!!!

За мен това си е чиста секта която промива мозъците на податливите, защо изобщо се разрешава да съществува тази църка ли що ли. Ето до къде се стига, горките деца, виновни ли са че родителите им са с промити мозъци. Не съм много наясно но това ли са така наречените съботяни, някаква религия че събота е почивния ден, ден за молитва и почивка. Направо страшно е че съществуват такива секти и то съвсем легално у нас. Ето до какво водят.

Вземи си прочети Библията, ако наистина си християнин, че богохулстваш.

Бащата е ПРАВОСЛАВЕН, майката е имала психически проблеми, посещавала е някаква църква, ама не е била част от нея. Няма нищо общо с църквите, а със самите хора. А дирниците си правят материал и настройват хората срещу църквите и Бога!

Проблемът със съботяните не е в това, че правят в събота това, което другите християни би трябвало да правят в неделя, а в това, че приемат Библията твърде буквално. Ако в събота им се запали къщата, ще изгорят, защото ще е грях да гасят.

И кво - преди 5 години отишли социалните по сигнал за деца-затворници, не намерили родителите и случаят е бил забравен ????? И някой е вземал парички през това време за "свършена работа" ???

,,социалните служители не успяват да осъществят контакт с родителите.'' А дали соц.работници са си вземали заплатите за тези 5 г.и за КАКВА свършена работа?