България леко напредва по показател ”Усещане за корупция”

България се изкачва с четири места напред по показателя "Усещане за корупция" в световната класация на "Трансперънси интернешънъл", показват данните за 2017 г.

Обратно в новината

Коментари - България леко напредва по показател ”Усещане за корупция” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Усещане по български, а ПРАКТИЧЕСКИ МЕРКИ И ДЕЙСТВИЯ.

България се изкачва с четири места напред по показателя "Усещане за корупция" в световната класация на "Трансперънси интернешънъл", показват данните за 2017 г. Миналата година нашата страна бе поставена на 75-то място, докато този път е на 71-во, заедно с Южна Африка и Вануату. В раздела "ЕС и Западна Европа" България заема последно място.. България е включена за 20-и път в индекса, като анализът на досегашните резултати показа, че фактически борбата с корупцията е в застой и няма никакъв напредък от 5 години насам. БЕЗ КОМЕНТАР!

За каква борба, за какви извънземни говорим!?! НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ТАКИВА НЕЩА! Да сте видяли на ринга да излиза борец, който да се бори сам със себе си!?! Долнопробен цирк е всичко. И то с благословията и нежните прегръдки на още по-долнопробният Евросъюз. Най-просто казано- много сме им изгодни точно в този вид и манталитет-- идеалните клиенти. Но и друго си е факт- ние сме си ги "избрали" прегръщачите на Юнкер, ако се досещате за кого става дума.

Така, ако НЕ приемеш ПОДКУПИ от корпорации като Сименс, Новартис и US за да им осигуриш монопол и безграничен грабеж над местното население си КОРУМПИРАН! Ако ПРИЕМЕШ подкупа и направиш каквото ти поискат и ограбиш народа си, то това е ДЕМОКРАдЦИЯ! Определено е ясно едно - всички "послания" и "реформи" винаги целят точно обратното на пропагандираното!

Така е, усещам корупцията доста по-добре и навсякъде в живота си тази година. Благодаря, Бате Бойко. Признателно съм ти.

Сега на дневен ред пред слънцето е Варна и ЕР-ДОГАН. Той отдавна се точи за югоизтока,нали ще стават 100млн. Бавно е методично ще ни превземат ,армия не е нужна,ние вече сме се дали.

И сега, внимание! Кой и как определя класацията, която се нарича "Индекс на УСЕЩАНЕТО за корупция"? Ето съществената част от т.н. "методология" - цитат: CPI 2017 се изчислява, като се използват 13 различни източника на данни от различни институции, които улавят възприятията за корупция през последните две години. Тези източници са описани подробно в придружаващото описание: 1. African Development Bank Country Policy and Institutional Assessment 2016 2. Bertelsmann Stiftung Sustainable Governance Indicators 2017 3. Bertelsmann Stiftung Transformation Index 2017-2018 4. Economist Intelligence Unit Country Risk Service 2017 5. Freedom House Nations in Transit 2017 6. Global Insight Country Risk Ratings 2016 7. IMD World Competitiveness Center World Competitiveness Yearbook - Executive Opinion Survey 2017 8. Political and Economic Risk Consultancy Asian Intelligence 2017 9. The PRS Group International Country Risk Guide 2017 10. World Bank Country Policy and Institutional Assessment 2017 11. World Economic Forum Executive Opinion Survey 2017 12. World Justice Project Rule of Law Index Expert Survey 2017-2018 13. Varieties of Democracy (V-Dem) 2017

Ей ся борисов ще излезе и ще ни обясни, че усещането за корупция нямало нищо общо с корупцията. Лошият материял може да си усеща колкото и каквото си иска.

Най-накрая в бг-то се усетиха, че има корупция. Ха ха ха

И кой е виновен за това?Не са ли винжвни тези от ЕС?Доклади?А най големите виновници са баба меркел ,юнкер и таяни. Всеки ден са в прегръдките на боко.Сякаш без него не могат.

Очаквме посещение на високо равнище на премиера на Вануату! Ще обсъдим европейките инициативи за западните балкани и приоритетите на българското председателство! Новия закон за корупцията ше е също тема на разговор.

"...Усещане за корупция..." звучи като в един хубав виц ...за рибата и плувай плувай ...

УПРАВЛЯВАЩИТЕ, КОГА ЩЕ ДАДАТ ОТЧЕТ НА БЪЛГАРИТЕ И ЩЕ ОБЯСНЯТ - ЗАЩО СА НАЙКОРУМПИРАНИ И КРАДЛИВИ? ТЕ НЕ ЗНАЯТ ЛИ ДА ЧЕТАТ И АКО ЧЕТАТ, ЗАЩО МЪЛЧАТ, КАТО ЗАДНИЦИ?

Вероятно, защото са си з-ци.

НОВИНА ДНЕС НЕ Я БЯХТЕ СЪОБЩАВАЛИ... АВЕ ВИЕ ЕДНО И СЪЩО ВЪРТИТЕ ВСЕКИ ДЕН -5-6 ТЕМИ, АКТО ЗА МАЛОУМНИЦИ! АМА ТЕ ТРОЛОВЕТЕ СА СИ ТАКИВА...

"България последна в ЕС по борба с корупцията" Каква новина само - достойна за CNN, BBC, Al jazeera, Al kaida, Askolsun и Aferim! Време е да тя да бъде официално узаконена и да се сложи край на всякакви спекулации!

Аз даже предлагам да се включи в абревиатурата на БГ - вместо РБ, да се пише КРБ!

Да, ама на други места законите и правосъдието работят, а не освобождават престъпниците, или още по=лошо, у нас даже не ги търсят. Колко хора са осъдени за корупция и колко са върнали поне малко от това, което са взели?

ами то цивилизованите европеиски народикато германия са ни оприличили на бедняшка колиба проядена от корупция! нашите български елити да убедят в противното немские компании като сименс,даимлер,мту аероенджинс,фолксваген, адидас,че сме читава територия за честен бизнес,а не да ни прескачaт и отиват във далечен китаи,та и в съседна турция! трябва да се смени спешно модела на сегашното статукво иначе затъваме с времето повече във сегашното блато!

да ама това ни прави на първо място в класацията по корупция....

Няма напредък през последните 5 г. На последно място в борбата против корупцията. Някой съмнявал ли се е в тези констатации? Или просто да вярваме на Премиера или Влади Горанов-корупцията е само виртуална,в главите на хората и ние мнооооого й се борим......

тя, корупцията е основната подпорна колона на българската държавност,нещо повече тя среща повече подкрепа отколкото съпротива,дори корупцията е залегнала в във българската народопсихология,тя дори е възпята във народното творчествo във песента заблеяло ми агънце,където овчарят продал за шепа алтъни на върли касапи овцата,която спасила стадото му!

видимо е ,че при ГЕРБ управление,корупцията РАСТЕ и големее,а създадоха десетки служби уж за борба-само ни харчат парите,а пенсионерите са в блатото и мрат-важно е,че си гласуват сами заплати и разхищенията..../огромна армия хрантутници/

А при БСП (болшевики) намалява, нали тъй? хаха

Последни в борбата с корупцията, но първи в борбата за корупция. Напредването в "усещането за корупция" трябва да е по-силно, тъй като с напредването на корупцията следва и усещането за нея да се засилва. Освен ако не ставаме по-безхаберни и по-неусещащи.

За кого това е новина? ДРУГАРИ, ДАЙТЕ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ ЗА ДА ИЗПРЕВАРИМ Вануату! Последното го изкопирах, защото не мога да го запомня!

Така е другари от герб , 27 години се борихме да победим и успяхме ,сега сме в последни в класациите по свобода гласност , и на първо по корупция смъртност и мизерия , да живее държавата на тиквите пъпешите и простащината!

Не може да бъде! Оня ден един министър каза, че у нас корупция НЯМА, и че всички тия ревове и писъци по темата са журналистически изцепки...Ся, на кого да вярвам - на едни, дето не ги познавам или на нашто момче, което се отказа от депутатското място, щото щял да умре беден и за да не стане това шефът му го тури за министър (Големанов версия 2.0) и сега си строи колибка за некъф милион или два, при това живее на една заплата?

бг е кенефа на европа и в африка дори може да мине за кенеф!!!!

Брей, как от организацията са успели да напишат кратък анализ за всяка от тези 180 държави? То все едно българин го е писал това за нас, след като е навлязъл в проблемите на електронното управление. Но добре, бива - като няма друго, това е.

Българския народ получава това което заслужава, за толкова сте се борили, ако някой се надява положението да се оправи докато седите и всеки само дава акъл или на масата с ракията, късмет. Турците са си прави че сме рая !

такаааа .... вземете човечето ( жълтото ) на гугъл мап и се ражодете по улиците на монреал и ще разберете що значи корупция !!! при все че плащам 3000$ годишни такси на общината за къщата , както и шофиорска книжка по 100$ всяка година ...за застраховки и дума не става !!!

защо биете негрите??? :)))

Е, при това положение, Шенген на кукуво лято. Еврозона - мираж в неопределено бъдеще. А пък Станишев нека да си води гости тук по този повод. :) Някой си въобразява, че в Брюксел са глупаци.;)

С този плиткоумен народ ще има корупция и още как. Цял свят пищи, корупция, България загнива и телетата пак си го избират мафиоза от Банкя. А тези овце идиоти, които изобщо не гласуват пък дефакто избират Пеевски и паразити като Валерката.

мястото ни е в монголия .нямаме работа в европа.манталитета ни е средновековен

От усещането до действителността, разликата от небето до Земята. Усещането е плуващ критерии. УСЕЩАМ, че корупция има навсякъде и ми се струва, че за колкото повече пари става дума, за толкова по-голяма корупция става въпрос. Едно е да се бориш за поръчка 10 милиона, друго е да се бориш за поръчка 100 хиляди. Може и да не съм права.

Каква борба ?Та ние сме толкова миролюбив народ !

Абе, то само усещане да беше ОК, но не ми е ясно как българската мафия ще се пребори с корупцията?

Афера ограда ТРЯБВА НЕЗАБЯВАНО ДА БЪДЕ РАЗКРИТА - ДА СЕ ДАДЕ НЕЗАБАВНО ИНФОРМАЦИЯ -КОЙ Е ПРОЕКТАНТА ,КОЙ Е СТРИТЕЛЯ ,КОЙ Е НАДЗОРА ,КОЙ Е ИНВЕСТИТОРА , КОЙ Е ПРИЕМАЛ ИЗПЪЛНЕНИЕТО - ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ. Колко е цената на метър линеен , Виждаме че има монтирана една тел и само някакви фундаментчета 0.50.50.5

Няма малко бременна ! Аферите не се зачитат като корупция ? Афери ,Кум Гейт и един с големи джуки ,за когото Съдът каза да напусне НС ,но си седи там ни лук ял ни лук мирисал ! Афера НДК и едни 50 милиона евро изчезнали , Афера Суджук Гейт , Афера Калиакра ,Афера Гранична Ограда , най-скъпото съоражение в света за километър , Трябва да попадне в книгата на Гинес ! Това какво е господа ,наследство или Корупция !

Процента се покачва.милионерите са малко бг страда от липса на измамници

Не е вярно у нас корупция няма. Г-н Борисов каза, че няма.

Какво е това определение -усещане за корупция - или е има или няма това е Има е щото например докторите станаха алчни и ако не им занесеш нещо не ти обръщат внимание.

какво е това студ? какво е това глад? ако си вътре на топло, нямаш усещане за студ, но студ има. Или няма? Някой може да зъзне на 19, друг на 12 си е ок. С корупцията е същото, МИМЕ

Не е верно! Няма никакво усещане за корупция у нас! Датчаните ряпа да ядат! Ние тъй сме и свикнали, че тя направо не съществува! Всичко е стабилно!

е, па... има нещо гнило в Дания... :)))

Ние не страдаме от корупция, ние и се радваме!

"борбата с корупцията е в застой и няма никакъв напредък от 5 години насам" - евала Боко пак си на първо място. Шенген и Еврозона ще видиш като изравиш кривия макарон.

присмял се щърбел на хърбел... а ти? къде си в картинката?

гербаджии чорбаджии и мошеници

Абе в България имало корупция, а при ония просто назначават педофили в организации за защита на децата? Божее, слезни си прибери вересиите! :)

Вярно е, БСП и ДПС вече 30 години не са в затвора.

ЯКА КОРУПЦИЯ ПРИ ОГРАДАТА.От показаните снимки може да се направи извод, че КОРУПЦИЯТА ПРИ ГРАНИЧНАТА ОГРАДА Е ОГРОМНА- не са спазени строителните Еврокодове 0,1,2,3,7,8. Това се вижда само от една снимка ,там дето се е свлякъл скат. НО ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА НАЗНАЧИ ТОЧНО ОБСЛЕДВАНЕ В ТАЗИ НАСОКА И ЕДНОВРЕМЕННО ПРОВЕРКА ПО СТОЙНОСТТА И КОЛИЧЕСТВАТА. Трябва да се знае ,че 1 м2 от тази мрежа струва най-много 5лв/м2 с доставка и монтаж а общите квадратни метри тел са 230000 *3 =690000 м2

Корупцията и яките кражби направиха едни 5 - 10% от българите доста богати. Депозитите в Банките вече гонят 80 млд, а над 30% от жилищата в големите градове са закупени с цел инвестиция и стоят необитаеми.

В България няма корупция ! Това казаха Боко Тиквата и Цецо-Гуменката миналият месец. Боко добави "... Ако имаше корупция, както казвате, как тогава щяхте да ни изберете 3-път..." Няма корупция. Казах. ББ П.С. "Аз съм прост, и вие сте прости". ББ 2013 "Аз съм несменяем, това и децата го знаят" ББ 2017

А ДАЛИ ИЗОБЩО има такова ДЖИВОТНО като БЪЛГАРИЯ(територия да, но държава не)?