Стотици сирийски опълченци са заели позиции край Африн

Отряди на народното опълчение, сражаващи се на страната на сирийската армия, са заели бойни позиции в кюрдския район Африн.

Обратно в новината

Коментари - Стотици сирийски опълченци са заели позиции край Африн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аха. Маслиновата клонка ще му я ръгнат отзаде на ердоганя.

Аман бе хора! Така наречения "Сирийския център за наблюдение на човешките права" е организиация от няколко души, базирана в Лондон! и комай се ръководи от един човек, който "вещае" от Ковънтри. Вижте например какво пише за тях в Уикипедиа link/wiki/SyrianObservatoryforHumanRights Защо дир.бг ни храни с джихадистка пропаганда? Съвсем за дебили ли ни смятат!

Побъркаха се тия кюрди на кого ли да се молят за да ги спасят сега.

от "Маслинова Клонка" да се преименува на "Винкела на Мира"...

Самолетите са били над 10 броя от различни видове и са пристигнали в САР на две вълни. В едната от тях, а може би и в двете са били и два Су-57. В САР са били прехвърлени 4 Су-35, 4 Су-25, А-50, Ту-154 и въпросните два Су-57. По отношение на Индия, тя се отказа защото руснаците и предложиха Су-57 със силно орязани харктеристики във всеки един елемент...

индийците чакаха 10-15 години и рашките така и не успяха да го направят този безаналогов. Кога с новите двигатели? За справка- ф22 вече отдавна е спрян от производство.

Спрян е, щото е калпав и страшно скъп. След полет 2 дена не може да литне без супер скъпо, сложно и трудно обслужване. Направиха Ф35, той се оказа още по-зле, не толкова откъм поддружка, колкото откъм летателни характеристики и една камара проблеми на скромната сума от...1.5 трилиона...

Москва не може да не си хдава сметка, че с военната подкрепа на Асад да се справи с размирните области в Сирия, развързва ръцете на Порошенко да прави същото в Донбас и Луганск, което му е задължение и по конституция - да гарантира териториалната цялост на Украйна.

Стига с тези аналогии, че лъсват нещата. Американски войни, охраняват части на ИД от суверена на Либия. Та да не направят и руснаците аналогията с Украйна, че ще видим смях.

Много обичам да се смея от сърце!

без изтребители ли останаха в Сирия,че пращат още?

Доста свалиха, а и на летището им повредиха един куп старо желязо...

Що им белете гайбето? Да не сте се прехвърлили с понктовете за изкупуване на вторично суровини?

Гражданская авиация Израиля и Турции наблюдала полет российских "невидимок" Су-57 на экранах своих даже не военных радаров. На западных форумах гомерический хохот. Гора родила мышь Теперь каждый полет невидимого будет охраняться несколькими другими самолетами. Смех ... Беда в том, что бесполезные.

абе те поне имат и произвеждат самолети и тренитарт с тях на терен/Войната в Сирия е една ген.тренировка/ , ама я виж една поредица от невидими Ф 117 дето хората не знаели че са невидими и се извиняваха го удариха с ракета от 1958г., а сега едни супер Ф-35 дето двигателите му падат в движение .Пълен смях.

Неуспехът на този проект Су-57 може да бъде оценен от динамиката на свиването на портфолиото от поръчки. 1. Индийците имаха интерест първоначално да купят 250 броя Су-57, и да похарчат 25 млд. в зелено за финансиране на научноизследователска и развойна дейност и обществени поръчки. 2. Преди шест месеца предварителната заявка от Индия бе намалена до петдесет броя Су-57, а когато тъпите ватенки се опитаха да измъкнат и рекетират Индия с още един милиард , то Индийците пратиха ВПК на русия на майната си, като има каза :Идите нахуйи Индия обяви намерението си да се оттегли от проекта Су-57. И направи това с убийствено вярната формула: "Програмата Су-57 не отговаря на изискванията, Тъй като този самолет НЕ МОЖЕ да демонстрира възможности, които дори се доближават до американския изтребител F-35. Ето защо, ВВС на Индия е не иска да продължи програмата за Су-57." А това време: Американцы сделали уже почти 400 истребителей пятого поколения, и делают нынче по сотне в год, россия-ноль

Когато няколко самолета летят на малка дистанция един от друг на радара се разпознават като една цел. Т.е. невъзможно е да бъде определен кой самолет какъв е и кой "свети" повече от другия... Ако пък Су-57 е летял "в пакет" с А-50 то със сигурност не са го видяли на радарите...

Не са го видели- абе простак чети турските форуми-тази издънка на видимите Су-57 се обсъжда навсякъде със голят смях и подигравки....

Точно така, те руснаците няма да са наясно, че самолета се вижда с радари на гражданската авиация, ако е така и ще го пуснат всички да го видят, без те да знаят. Оправете си фейк-овете. Това или не е бил Су57 или Руснаците искат другите да го "виждат". Да не се окаже, че когато трябва, не могат да го видят... На всичкото отгоре, Су57 никога не е претендирал да е "невидим" защото такива самолети просто няма. Поне лети и е с невероятни летателни качества, за разлика от каруцата Ф35, която има 1000 страници с бъгове за оправяне по последните тестове.

Абе ватен глупак, това да не е фокусник с пръчка - иска не иска да е невидим... Американците от повече от 30 години имат такива самолети и имаш ли си идея какво разработват в момента... Вие ватенките сте изостанали с десетилетрия и едва сега с голяма мъка се опитвате да откриете топлата вода. Дори китайците са далеч пред вас: В прошлом году, Китай, вторым после США, начал использование самолетов пятого поколения в войсках - J-20. В момента двигателите на този макет Су-57 не са изпипани докрай и имат много проблеми с тях. Това го пишат специалисти от целият свят, както и ватенките си го признават, за това се забавя използването на модела в Армията.

Той е като макета на Арматата, който спря на червеният площад за срам на целият свят. Но за разлика от арматата който го теглиха, ако Су-57 откажат двигателите във въздуха - нали знаеш какво става-гравитацията ще победи ватната глупост

Ако са летели в група, както най-вероятно е било, радарите просто са засекли другите самолети, ако са близо, не е възможно да се определи, кой точно кой е, така че е напълно нормално.

Що обясняваш, важното е да падне смях в момента. След време ще четем други коментари, страшно е когато спрът да напомнят руснаците.

Каква група бе глупак? Имало е и ято патки като теб...

Вай-вай... пак си чел украинска пропаганда...недей бе човек, много се оглупява от нея!

Руснаците изпращат най-новите си изтребители Су- 57 в Сирия.

Най-последния макет е правилният израз.

ДИР, вече съвсем ви тресе шизофренията. В Африн - опълчченци и сирийската армия. В източна Гута - бунтовници и сирийския режим.

ще обявиш,че войната във Силия е свършила?

Когато реши. А другаря Тръмп нали каза че е победил ИД? Или от Козяк нямаш инструкция за тази тема

Трамп не е Путин и не се занимава с PR и празни приказки! Той направо "лющи", както олющи без много приказки 700 руски "вагинера"!

Незабавно въвеждане на наборна служба - при такъв съсед трябва да сме готови. НАТО няма да ни предпази - какво стана когато Турция и Гърция воюваха?

Тия се трепат всеки ден от години, а кога ходят на рабита? На кои и кой ще им го признае за трудов стаж?

В авиобаза Хмеймим, САР е кацнал Су-57/Т-50 за изпитания в реални бойни условия. Вероятно ще нанася удари по прозападните човекоядци в Гута...

Това ще е бойният му дебют навръх 100 годишният юбилей на Червената армия на 23.02.2018г. !!!

палИ свещи и се моли нон стоп да не падне само:))) при т.нар. му "боен дебют":))) хахахахаха

Какъв юбилей, то си е голям срам....

Моли се да кацне на собствен ход,че руснаците пак ще броят чували.На всички ни е ясно,че руснаците губят и не са желани като агресори никъде по света.

Тиквата ти е пълна с червени боклуци, родоотстъпнико. Защо се радваш толкова, че преди 100 години е създадена една армия с цел убийства и окупация вместо защита? Какво добро е донесла в България при окупацията на страната ни? Единствено грабежи, убийства , насилия и комунизъм-социализъм.

Излезе ни ти пяна на устичката?

Грабежи, убийства и насилие при социализма нямаше. При комунизма не знам, тогава не съм живял. Руска армия не съм виждал, служил съм в нашата. Впрочем, кой период от социализма визирате, преди 1990-та година или след това?

Нищо не може да нанася този макет. Той още не е готов.Ватенките го докараха за пиар. Ще видите че когато излети, с него ще има поне два други самолета, които ще го "охраняват' Да ви .ба и самолета 4+ Гражданските кули за управление на пътническите самолети в Турция и Израел са следили без проблем тяхтото движение към Сирия, при пова не с военни радари, а с обикновенните граждански. Да ви шиба. и "невидимката...

Нищо не може да нанася този макет. Той още не е готов.Ватенките го докараха за пиар. Ще видите че когато излети, с него ще има поне два други самолета, които ще го "охраняват' Да ви .ба и самолета 4+ Гражданските кули за управление на пътническите самолети в Турция и Израел са следили без проблем тяхтото движение към Сирия, при пова не с военни радари, а с обикновенните граждански. Да ви шибам и "невидимката...

Макет пък лети?

рашъните нещо взеха да дават заден май а:)))) вчера едно заявление....днеска друго...утре ще е трето май:) бяха 5-ма, после станаха "десетки" .....май отиват към няколкостотин:)))) а гледам нещо и СС на ООн искат да се събира:)))) съвсем оплескаха пейзажа пак..по стар руско-съветски обичай:))))

По данни на Сирийския център за наблюдение на човешките права при кампанията на правителствените сили от неделя насам в района са убити 296 цивилни, включително 71 деца и 42 жени, а ранените са 1400. ...ТОВА СЪЩИЯ СИРИЙСКИ ПЕДЕРАСКИ ЦЕНТЪР ЗА ПРАВАТА НА ДЖИХАДИ ДЖОТАТА И ИСЛЯМИ МЮСЛИТАТА ЛИ Е, С ЦЕНТРАЛА В ЛОНДОН В СЪСТАВ ОТ САМО ЕДНО ИСЛЯМИ МЮСЛИ ПЛАТЕНО ОТ ЦРУ И МИ 6 ЛИ Е? Същото мюсли което репортерите го бяха хванали да лъже, и да си прознава че не е бил в Сирия от 15 години, и че разчитал на ""ДОСТОВЕРНА" информация предавана му от Ал Нусра, Белите шлемове-поделение на ИДИЛ и други исялмоджихадиски организации?! За тоя ли център говорим?! Закойто никой в Сирия или Близкия Изток не е чувал?! А що това мюсли с неговия център не вземат да отидат в Мосул! Или още по-добре в Ракка! Да видят колко десетки хиляди цивилни избиха там лудите говеда, и как най-накрая пуснаха всички Джихадио Джота от Ракка, съ се цялото им въоръжение! Дори ББС го показа по телевизията а и го има в нета! Бахти лъжливите боклуци!

абсолютно същият!!!

Прегледай се! Може пък да помогне. ак-47 е мнооого , много старо пушкало...за нищо не става вече:)))) както всичко руско де:))) ръжда, кал и тиня - жизнь:))))

Като чуя за супернезависимия Център за наблюдение от Лондон какви актуални новини за бомбардировки в Източна Гута бълва и как всички се надпреварват да го цитират, се сещам за истерията около отразяването на невижданата уж хуманитарна криза в Алепо, за която след освобождението му от ислямистите никой вече не се и сеща да се понитнересува дори и от куртоазия, най малко пък човека от въпросната бакалница в Лондон.

асад е на власт и руснаците имат база в средиземно море ... ооо да бе ...и крим си взеха :)) ха ха ха

Български ватни подлоги, вместо да драскате тук заминавайте за Сирия докато не свалили вашият диктатор Асад. Той така или иначе вече е избягал в Раша и се крие в под московието, охраняван от горилите на пигмея путлер-ФСБ. Защото ще мине време асад ще го премахнат а вие ще останете без медали от войната. А ако заминете сега има 99% вероятност да станете "ГЕРОИ" и заготовка за салата Вагнер.

пикливец, поне казарма да беше помирисал и после да си ръсиш тъпотиите. бягай в Сирийския център за наблюдение на човешките права

На практика в Сирия настъпи пълен поврат по отношение ролята на Русия. По-точно казано, Русия и по-специално стратегията на Путин претърпя пълен, катастрофален провал. Изведнъж Путин се превърна в един второстепенен играч, който е длъжен да се съобразява както със САЩ, така и в не по-малка степен с Израел. Уж-съюзът с Иран на практика не съществува, след като служител от Руското посолство в Израел заяви, че в конфликта Израел-Иран, Путин ще подкрепи Израел(!?). Пътищата на асадистите до газово-петролните находища са отрязани. Същото за Газпром-Росснефть и др.п.

а бе цървул ти си бил голям стратег бре ... като свалите асад мога и да ви повярвам ...

Всъщност като реши да помага на сирийците, РФ получи военни бази в Средиземно море, с което и възможността да парира действията на южния фланг на НАТО и 6-ти флот на САЩ далеч от руските брегове. Завърна се с гръм и трясък в регион, от който беше силово изгонена, и в който никой не очакваше да се завърне, и да играе централна роля като арбитър. Получи възможност за присъствие в източното средиземноморие, където бяха открити огромни залежи на природен газ. На практика разби матрицата на технологията приложена от запада и станала известна като "арабска пролет", с помощта на която, западът унищожаваше държавността и създаваше хаос в свой интерес в района на близкия изток и северна Африка. Какво са спечелили и загубили руснаците с тази своя намеса сам прецени...

Пия студена бира, кълва чипс, гледам Преслава на фолк канала и се чудя колко трябва да си прост и ненормален за да отидеш в чужда държава като Сирия (говоря за руснаци те и турците) за да се биеш заради ненормалните идеи на двама умопобъркани "лидери" - Ергоган и Пърчоган, пардон Путкин.

Да не ходиш да питаш доктора защо ти е оранжев пениса утре?

Ти ходиш ли да го питаш защо са ти кафяви гащите отзад или го намираш за нормално?

Събитията в САР се развиват много добре. Кюрдите от Африн клекнаха пред сирийците, а самите сирийци ликвидират човекоядците, които от Гута обстрелват Дамаск.

Руснаците и турците в Сирия ще гледат теменугите само откъм корените каквото и да правят. Те друго и не заслужават.

Бакалницата на Рами Абдул Рахмани в Англия наречена "Сирийския център за наблюдение на човешките права"! От стотици медии, нито една не информира от Сирия, 4-та година само цитират един и същ източник- Бакалницата на Рами Абдул Рахмани в Англия- СЦНЧП и чат пат Белите Каски на Сорос режисират клипчета от Сирия!

Камък върху камък няма да остане в Сирия.

дано руските наемници да се пробват пак :::)))

А американските и турските наемници?

хаиде сега вагнер-2 :::)))

.....така де сирийският народ е САМО в дамаск, всички останали трябва да бъдат избити за славата и честта на кокошата глава с пилешки мозък и за вечната и безпределна любов към блядовете гадове и техният вожд ботоксовото кремльовско нищожество късии джудЖак!!!

Сирийския народ е в Дамаск и защитава законоизбрания президент,Цветните революционери са в ГУТА и хапват дръвцето

Добре, добре оня с кокошата глава и пилешки мозък избива сирийският народ под мъдрото ръководство на кремълкото ботоксово нищожество...е ще дойде и неговият ред!!!

По същият начин както в Афганистан действат руските главорези! Масови бомбандировки на цивилни, Тетор. Колко афгански села изгориха с Град/Катюша...

Нали Твоите хора помогнаха на Талибаните да прогонят Руснаците ,Защо сега талибаните трепят твоите хора?

Това съм го гледал в 9 Рота, така правеха...

Това го видях в 9-та Рота.

Журналята като теб са по лоши от работничките от околовръстното,те продават само тялото си а ,такива като теб сте си продали душата

Не се дръж лошо с дамите, а и Таня е много хубаво име.

Руските самолетни бомби не убиват мирни жители, а още с наближаването към някое училище или болница го разпознават и падат върху глава на бунтовник. Заблудени бомби хвърлят само САЩ. Руските бомби...най миролюбивите бомби, американските най гърмящите и лоши империалистически бомби.

Някои от вас май си вярват, че Ердоган ще навлезе в Сирия зад гърба на Путин? Та те от врагове вече станаха приятели бе. Разбрали са се, договорили, така стават нещата, с двустранни отстъпки, за да са доволни едните и другите, иначе ако всеки тръгне с рогите напред, Третата световна е в кърпа вързана и света унищожен.

мустакя се мисли за много умен но ... хихи

вън агресорите от сирия

Първо САЩ...

Кюрдистан в ЕС, Ер-Султан Йок! Евразия Гидижас!

Манбидж и ще има Нердегидижас - турската версия на Ихтамнет! Арпеж, арпежи!

Манбидж и ще има Нердегидижас - турската вердия на Ихтамнет! Арпеж, арпежи!

Тук в БГ без война сума ти народ измря от геноцид упражняван от политическата мафия, статистически всяка година около 700 души посягат на живота си, като не малка част от тях успяват, заливат ни с вносна храна тъпкана с химикали, отрови и ГМО, водата с уран, здравна система никаква, първи в Европа по заболеваемост и смъртност.

Надявам се в главата на Султана да е останало малко мозък за да разбере ,че трябва час по-скоро да си изтегля башибозука от Сирия преди да ги удари руската авиация ! Другарят Путин трябва да нареди затваряне на въздушното пространство и унищожение на всички чужди инструктори ! Кюрдите сами са си виновни ,че не приеха по-рано предложенията на другарят Путин ,а се заиграха с фашистите от Америка !?

Информация от последния час - след като преди няколко месеца Русия изтегли част от самолетите си, вече е върнала част от тях в Сирия - 4-СУ35, 4 СУ-25 и един А-50 ....

Абе ти какво работиш? С какво си изкарваш Хляба?

Бате мисля че вече е късно. Както обяви Лавров то войската да не е детска играчка че да излезе когато му хрумне. Кюрдите ще си понасят последиците както и САЩ.

Май на армата тая вечер му е малко горивото...водката де. Другарят путин може да нарежда много неща, ама на теб добре ще ти се отрази да си легнеш след осмата водка

За Африн трябваше да пишете още 10-ти Януари бе "джурналя"! Днес темата е Гутха и поредната Руска Варварщина срещу рзлични(неправославни) деца и жени! Така ли ги учи Православният Христос или говорим за Луцифер? Хипокрити!

джаиш-ал-ислам и филиалът на ал-кайда тахрир-ал-шам са 'горкичките цивилни' които толкова страдат в Гута, и за които еврогейовете толкова са се загрижили

Засега края на войната в Сирия иглежда доста непостижим. Дори напротив, ситуацията става още по-заплетена. Жалко. Докато имаше ИДИЛ всички се оправдаваха, че воюват с тях. Сега, като няма ИДИЛ започнаха де се прояснява кой кого защитава и срещу кого воюва, а края не се вожда в обозримото бъдеще.

няколко стотин,какво е това за аскера -нищо,султан ердоган е казал африн след това менбижт.

Манбидж и ще има Нердегидижас - турската вердия на Ихтамнет! Арпеж, арпежи!