Българин разказва за Френския легион отвътре

Името на Френския чуждестранен легион е много популярно, звучи елитно и дори мистериозно. През 90-те години в него има сериозен наплив от българи.

Обратно в новината

Коментари - Българин разказва за Френския легион отвътре | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Nqkoi smqta li da hodi az sled 3 meseca shte se probvam na 36 sum 62kilograma 170sm dali imam shans

Дай ми някакви твой координати, за да се свържем? Пиши тук, ако искаш. Ще проверявам често. :)

Французите войници!?Айде бе!Да кажем германци,руснаци,гурки-може.А офицерите в легиона са французи.

и с мен така се гавриха 1986-87 в НШЗО. няма мобилен телефон, няма интернет... а аз дори не бях доброволец, а ме задължиха като наборен. заплата 1.5 лв. на месец.... и втората година като командир на взвод пак бях без мобилен и интернет...

КАКВИ ТЕЛЕФОНИ И ИНТЕРНЕТ В ТИЯ ГОДИНИ ВЕ ЛИГЛЪО ?! ....А И ШЗО СИ БЯХА СКАТАВКИ......ВИДЯЛ СИ ТИ СЛУЖБА !

ей смотан, служил съм втората година командир на мотострелкови взвод в Ивайловград. и сега мога да скъсам всеки наемен помияр на 3 км. в НШЗО се тичаше всяка сутрин 3 км само като загрявка за деня. естествено, че не е имало мобилни 87-ма, написаното е гавра с мамини бозайници като тебе, дето ако ви смачкам телефончетата след 2 часа се самоубивате скимтейки.

точно в ШЗО се вижда истинска служба защото гонката е по УСТАВ от началото до края. По лошо от това няма А ти не си виждал служба, а малко ебавки от старите в началото.

А ти каква служба си видял? Бях в НШЗО през 1971/72г.. През 73 бях к-р на взвод. Нямаше войник , който да ме бие на физическа. Гонката по устав едва ли е по-малка от гонката от старите войници/ като новобранец до клетвата бях артилерист в Гара Пирин. Така ,че знам и този вид гонка!/ За задълженията и отговорността няма и да говоря/няма да ме разбереш/.

И аз бях там но в Първи райнон-четвърта "конна" рота. Ротният беше бивш футболист от Дунав Русе. Последствията са че и сега бягам, когато имам време от Дървеница през Симеоново и Витошко лаледо Бистрица.

Според легионер,най-добрите в легиона като бойци са руснаците,украинците и сърбите.Имали натрупан богат военен опит.Извода е,че само с тренировка не става.Иска се свистене на куршуми,експлозии,да бъдеш и ти мишена и т.н.Съобразителност да оцеляваш.

хахаха, имаше и руснаци от войната в Афганистан, чудеха се с какво да ги вдигнат... не им пукаше от нищо и никой :-)

Основно кандидати за френско гражданство, укриващи се от законите по света и желаещи да придобият нова самоличност. Те това е прословутият легион.

ако те търси интерпол ще те предадат!

Интерпол не търси всеки престъпник. А и това е от последните 15 години.

Не винаги, а само по изключение се предават служители на Легиона на Интерпол! Не забравяйте, че това формирование е под пряк контрол на френското разузнаване ! Всички т.нар."акции" по различните места по целия свят, а за Легиона предимно в Африка, са предварително съгласувани с френските разузнавателни структури!

В всички армии е така бе мунчо! Ти там май си отишал ей така да се пробваш за разнообразието! Спомням си моите първи 4 месеца в БНА, почти същото! Имах набори които плакаха на втората седмица. После набихме една вечер старите и така се формира отделението ни! След два дена бяхме стари, официално обявени и приети! Явно не си разбрал каква е целта и задачата на Френския легион!

Абе сдухан, бил с в някоя друга армия явно - набили били старите... буахаааа, баси и вица!!!!

може, те старите са били по стари от него с 1-2 месеца и не са се били сдушили изобщо

За който иска да си обясни казармата препоръчвам книгата "Психология на казармата" на Иван Хаджийски.

Помня преди години,как двама братя по погрешка бяха помляли от бой една ЛИГЛЬОнерска сбирщина в плевенската им нива,а нашите пълзящи политици се опитваха да потулят случая,за да не се разчуе.

Тези двамата, за които говориш, нямаха нищо общо с този легион. Те бяха от специалните части на френската армия. Знам, че звучи смешно, но французите толкова си могат във военното дело...

Бабо Куте, край Плевен бяха напердашени представители на спец частите на френската армия, или т.нар. диверсионно разузнавателни формирования! А ги скриха нашите гъзолизци, тъй като голяма излагация се получи!

Манете другото ама тия наще гъзолизци май съдиха нашенците за това че са ошамарили французите.

Не могат да ги съдят, защото не могат да кажат тия набитите чий са го търсили тук. А те имаха мисия в хода на някакви учения, която се провали реално , понеже бяха разкрити, че и набити от двамата братя плевенчани.

Чел съм много за Легиона.8000 души,около 60% чужденци.Има всякакви.Не съм съгласен с автора,че е просто сборище от мутри.Тренират ги жестоко-който изкара,остава.Другите-като него,отпадат.Преди няколко години,във Флорида,на учебен полигон на Тюлените,направиха състезание.Елитни легионери срещу Тюлени.Американците били отнесени от вихъра на собствена територия.

че то "елитните" тулупчета и нашите ги мачкат всеки път в състезание.

Френският легион са най- елитните в светаспец части, особено парашутистите! Ако успееш да преминеш 80 км марш ( последния изпит ), който освен физически е най-вече психически тест, можеш да си вземеш бялото кепе и да се наречеш легионер. За всички останали, отказали се по време на тримесечния курс.....остават само със самочуствите пред неосведомени, че са легионери. Да си легионер е сериозна работа и също достоен човек за уважение. Истински войник. Има момчета с криминално досие, но не и убийци и дилъри на дрога. А промяната на личността е по избор. Легиона просто дава втори шанс. В ютюб има немалко филми за френския легион.

даже са много далеч от елита.....този сбирщайн.... може и да а били елит при краля..ама това знаеш ли кога е било?

си се объркал.Легиона не е спец част! И един марш на скок от 80 км ,не е най коравото изпитание. Турските командоси правят редовни тренировки на 100 км . преходи в планински терен ЗА ВРЕМЕ. А ужаса в изпита за "краповой берет" е 12 мин. бой с трима противника, които са защитили баретата, като на всеки 4 мин. ти сменят противника с такъв със свежи сили, а ти не почиваш. Но всичко това са елитни,но не спец подразделения

100 км през пресечен терен и планински, ай моля, без лекарства - стимуланти ! А бе като си говорите така скоро да сте пили нещо и да се мислите за богове?

Още като видях угасналият му поглед се запитах: Какъв легионер е тоя? После ми стана ясно.. Основна мотивация: Заплащането?? А бе момко! Ти знаеш ли какво е ВОѝНИК?!!

Малоумник! За кой "професионален" войник парите не са основна мотивация?!

Първо стани "професионален" войник. С пари можеш да купиш на кифлата си X-5, но войник е призвание, то с пари не се купува.

Аз като влязох в казармата ми дадоха едни летни дрехи които бяха поизгнили и се късаха. Миришеха на пот от някой предишен. После старшината като ме видя такъв дрипав ме остави сам в склада и ми каза да си избера от един куп, ама пак подобни... Аз видях, че имаше и болтове за креват. И си прибрах няколко, защото кревата ми се клатеше и се разпадаше. Болтовете натиках в кубинките за да ги скрия/военните обувки - за тези дето не знаят/. После цял ден на плаца маршировка, с болтовете в обувките. Правихме до около 23-25 обиколки на плаца, маршировка. Това беше само подготовка за клетвата. Този плац е колкото две футболни игрища. Другите занятия отделно. И това беше във вече по-леката казарма, след 90-та година в едно от най-цивилизованите поделения - ШЗО-то в Плевен. С други думи това беше лека, много лека служба.

първо дават зимните

тоя сигурно е от тия дето уж служеха, а се мотаха само по няколко месеца в поделенията.... и сигурно е влязал не септември, а по друго време. Иначе тия дето карахме истинска казарма 2+ г. верно започвахме първо с въшкарника защото винаги се влизаше септември в казармата. И после като ти дадат летни се прераждаш. Ама то ....последните години и въшкарник не са обличалии не знаят кво е

ШЗО ПЛЕВЕН било цивилизовано....стига глупости!

Повечето там са били висшисти. И е нямало индианци.

Големи глупости си написал! Ма страхотия до шия , кажи сега бил ли си изобщо?

Боже, какви времена?? Тоз Легион напрово на СПА Балнеарум ще да е бил. Аз бях в УБО (срещу двореца ВРАНЯ) танкист. И като си споння като новобранеци през какво сме преминали , напрово мисля да се пенсионирам в Легиона...О времена, О нрави...

Този какво е очаквал?!!! Униформата не му харесвала. Да не си мисли, че ще му дадат да си пазарува дрешки по последна мода от МОЛ-а? Това е армията и военщината от незапомнени времена. Тормозят те, натоварват те почти до предела. За да те подготвят за войната, където ще има глад, студ или жега, озверял противник насреща. Ако при подготовката не си преминал през подобни по гадост неща, се сриваш, губиш войната и често живота си. Най-елитните части преминават през най-тежката подготовка, физически и психически. Издържат я само най-коравите. Да го гледаш на филм е забавно, на собствен гръб е по-различно.

Че то и казармата в България си беше подобно нещо. Е, зависи колко връзки имаш и къде те пратят.

... само курса на франка беше различен...

До рап.времената се менят парите се вартят

че тя една дебела продавачка на хамбургери тука в щатите получава минимум 2000 долара а тия тръгнали да се трепят за чипите френски гъзове за 1200

1200 евро , не долара . Не че си струва ама все пак за около 1500 долара иде реч .

Не забравяй, че са на постоянна храна. Квартира не плаща. Нема почти никакви разходи. Само като излязат градска и харчат по кръчмите и по курви.

Парашутният полк е най-елитната част от чуждестранния легион.Именно на петима френски парашутисти,трима селяни от Коиловци,Плевенско им разказаха играта.Е,толкова са елитни!Даже ги пратиха и в болница,преди французите да си приберат.

До раковина.само ви пробваха.следващият опит нема да сте живи да разказвате

До раковина.само ви пробваха.следващият опит нема да сте живи да разказвате

Малка забележка, тези 5- та не бяха легионери.

тоя не е бил в чуждестранния легион, а в софийският кеч! аз като служих там беше тъй! 30 набирания през час. легни и остави всяка вечер по стотина пъти. униформата гавра , ама и гротеска! а достъп до телефон и интернет беше още фантастика. и не можеш да се уволниш когато искаш, щото не си доволен!

На пръсти се броят младите мъже, които могат да направят 30 набирания на висилка. Нормативът беше 5 коремни възлизания, над 10 чисти набирания правят активни спортисти, над 20 си е подвиг!

Имаше един убавец Ален Делон. И той уж навремето служил в чуждестранния легион.

Служил е във военноморска част в Сайгон по времена войната в Индокитай, а не в легиона.

Иване, Иване, да беше питал някой от занаята и после да биеш път и да се излагаш. Това римляните още са измислили тертипа за трениране на войници - 5 години обучение и 20 години служба. На новобранеца мозъчните гънки се изпъват, за да се освободи място за новата информация. Следва доста дълго "лакиране", докато вредните мисли, като "не е за мен", "не мога", "страх ме е" и т.н. започнат да се плъзгат по тангентата на лъскавия череп на боеца. И когато такивата разсъждения като твоите изчезнат, идва професионализма. Като всеки друг занаят.

Ами то наподобява малко на Черния полк,където служех.Само,че в легиона няма извращения от по-старите,а при нас беше ежедневие.На втората седмица,като новобранец,бях поставен до една врата,и стар войник забиваше нож край мен.И при нас беше основно правило да те пречупят психически.

Мартин е очистил кенефите на бойците и са му намазали ските много бързо.дано се е снимал сас некоя тоалетна чиния там

Мартин е очистил кенефите на бойците и са му намазали ските много бързо.дано се е снимал сас некоя тоалетна чиния там

В Легиона вземат предимно слаботелесни АЗИАТЦИ и жьлти целта да са ПОДВИЖНИ БЬРЗИ и ИЗДРЬЖЛИВИ мускулите НЕиграят никаква роля.Изисква се пьлна подчиненост и бероптно изпьлнение на задачи заповеди команди ЧОВЕК РОБОТ .Мачавци и нацепени батки с тела на шварцнегер и тип рамбо нямат място в Легиона. хФатката е да носи и да бяга дьлго с ГРАНАТОМЕТ ПТУРС ЗРК и снаипер на ГРЬБ да борави отлично с тях да взривя и убива хора и обекти без да се за Когато го пуснат в пустинята в МАЛИ като му каже омандира истреляи снаряд по колибата на племения вожд/а вьтре 12 чавета и 4 му жени/ да среля и да НЕ се замисля Астреля по племения вожд понеже вожда е отказал да предаде доброволно НА фРЕНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО/и бушона на Ротшилд -Макрон/ земите с НАИ-БОГАТИТЕ находи на УРАН от които много се нуцдае концерна АРЕВА Или пьк го пускат с парашут в дцунглите на Венецуела сьс задача да превземат кораб натоварен с банани+КОКА за Кабо Верде-Гамбия а пьт за Марсилия

Преди са били масово немци след втората световна, а след срива на СССР са предимно бивши съветски републики и други източни ЕВРОПЕЙЦИ!

Онзи е прав- 3-та кашишка беше смертелна.Аз бях във 2-ра послесмъртна, леки гъдели- напалм и газене с танкове на Момини цици.Ама беше отдавна, сега не ги и сънуват тия работи.Ба си и легиона......

Батко, звучиш като Пенев старшия

Синко, Пенев старшия стана 4-ти на световното, а ти лапаш куйрука.Не вервай на това дето го пише в книгите, щото не е онова дето се сее по нивите.Ферщеен зи?

Силен си, понимаеш? :) Хайде, отивай и ти за казармыйта :)

абе смръдливец, чистил си картофи и лук денонощно

Напрау тий заминала резбътъ, кът на тия от френския и сига полудявати от сърбел.

Ние си гледаме България... Френския Легион НЕ върши нищо в момента, щото Фрнция напусна Африка и Азия през 1960 г. И сега, техните роби- араби и негри станаха много и почнаха да нападат самата Франция и Европа, без оръжия, като ползват измама. Думите - бежанци и мигранти са арабска Измама.

в мисиите на НАТО и ООН от френска страна де не мислиш, че пращат франсета?

Проверихте ли фалшивата информация на Шкембе войводата,че Рамбото от Н Искър бил във "френският" легион?

Шапо, пробвал е човека и е направил избор. Какъв е проблема. По-добре да пробва и да знае, че не е за него, отколкото да се вози в метрото за Обеля и само да си мисли, че ако пробва еди какво си. Вие какво пробвахте?

Яха по ено шкембе и се извртяха да извадят шишето рАкия от до крака на масата! Хироуз!

Все повече потребители на дир-а ядат шкЕмбенце, дъхат на чесън на жената и я побийват като по-силен пол. Аш-коул-сун! Ако си извън схемата, значи си гад, нещата са ясни! На тех им трЕбва воевода, пожарникар и пенсионер да му се смеят. Всичко останало си е е м.

Въобще как е възможно България да разрешава на нейна територия подобни паравоенни формирования да съществуват?!?! Набиране на хора за защитаването на чужни интереси в самата държава... Та, утре ако стане някакъв конфликт тези са като чакаща армия да водят битка с противници, включително с България.

какво точно се опита да попиташ?

Тиз, както винаги, си си коджа тъп.

Легиона се намира във Франция и има интернет

Е що бе? К'во му е на Легиона в България? Наемът евтин, на центрото в Перник е, отвреме навреме тренират по Плевенско, на последния път малко се осра работата... Няма се бият срещу България, обещаха след като ги ошамариха в нивата! Ти верно си ебахти илитерата ... Къде видя, че Легионът е в България изобщо....

Много странно се опитваш да се изразиш. По добре ни разкажи за заболяването си...

Де да беше руски този легион....

Забележете едно негово изречение което всъщност дава отговор на днешната политика. Първо те сриват психически, за да те изградят отново по свой модел за да могат да те контролират. Казано ясно и много точно, а това че този легион е френски, тоест западен въобще не ме учудва.

ти виждал ли си психически сринат човек...веднъж пречупен вече за нищо не става.... мачкат ги до толкова до колкото да се подчиняват без да се замислят но не и до срив. КОй ще влезе в бой с психар и как ще разчита на него?

Извинявай но не разбрах- ти за българския народ ли говориш? Ако българите не разбират, че това което се прави спрямо тях е опит да бъдат докарани до психически срив, то тогава няма с кого и за какво да се говори.

Това сриване и новоизграждане е в основата на ВСЯКА армия по света, която заслужава да бъде наричана армия. Я ходи да видиш в САЩ как е, същата работа, в Русия също, ако щеш и в БГ беше така до известна степен по тошово време...

По същата причина екскурзовода Мойсей навремето е разхождал племето евреи из пустинята 40 години. Пустиня дето може за седмица пеш да се прекоси... Тежки условия, голяма смъртност и през цялото време ти набиват в главата, че един ден ТИ ще управляваш света! Гьобелс е черпел информация от нейде, нали?

На наши познати сина им изглупял и се озовал в този идиотски легион. Много млад и много глупав. Що пари издаваха, и то не тук а в Париж, що чудо беше докато го измъкнат, само те си знаят. Сега е зрял мъж и не ще да чува за легиона.

ама това защото е бил мамино синче и си е останал такова

БАЯ си измисля. Навремето е бил сбирщина от престъпници, в момента ако си издирван от Интерпол не можеш да постъпиш. Нещо което малко се знае, че те искат във физическо добро състояние, а това за мисиите е пълен смях - франсетата се занимават само с бившите техни колонии по Африка, Джибути и т.н. за да контролират икономиката, изборите на президент и т.н. Има си официален сайт en.legion-recrute точка ком, който не вярва може да погледне, а заплащането 1200 € е смешно, то в Англия за сот-аджия изкарваш повече или строител.

На момчето униформата му била грозна и нямало интернет. Това го сринало психически и напуснало. Тези дивотии ако ги прочете бивш кашик от "триъгълника на смъртта" ще се посере от смях. Това явно е легион от дришльовци.

ти колко набирания можеш да направиш... на лоста, не на клавиатурата

Незнам сега. Но като завършвах средното (на 18 г) правех 20 на една ръка (е, на лява, само до 7 го докарвах), а на две до 70 нормално. Не съм опитвал повече -нямаше пред кой да се доказвам. Това, като се имам за читанка. А бабаитите, смятай по две, моите показатели.

Не помниш ли когато двамата братя ги барнаха да крадат люцерна край Копиловци?

"триъгълника на смъртта" :-) ... Елхово, Грудово, Звездец ... Гранични войски... Там пращаха само войници от Източна България (Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Ямбол, Сливен). И аз съм бил там! И ти си от "наще" ;-)

Там беше кашимерия, не гранични войски. Кви си ги измисляш?

Плямпаш глупости- едно време за граничните войски избираха най- напред от децата единаци.

ВИНАГИ СЪМ ТВЪРДЯЛ, че на България не й трябва 40 000 армия от "бременни тулупи" с бирен корем, които могат само да пазят складове! Пазачи! На България й стига дори армия от 10 000 войника, НО преминали обучение, подобно на това във ФРЕНСКИЯ ЛЕГИОН! 1. Българския войник трябва познава Балкана и Горите като десния си джоб! Това да бъде част от обучението! 2. Българския войник трябва да може да преживява 20 дена в балканите и горите без храна! Това да бъде част от обучението! 3. При военно положение Българската армия да може да се раздели на малки подразделения от по 10-15 войника, които да оперират самостоятелно и да водят ПАРТИЗАНСКА война срещу нашественика! България нама никакъв шанс при директен конфликт примерно с Турция, НО при ГЕРИЛИЯ/ПАРТИЗАНСКА война с Български специални сили Турция няма шанс! 4. На България не й трябват скъпи самолети! На България не й трябва наборна военна служба! На България й трябва армия от 10 000 специални сили с перфектно обучение и перфектна техника, които познават перфектно Балкана и могат да се предвижват и преживяват в Балкана!

Ти си бил цял наполеон бре. Ама жена ти те командва, нали?

от 19 век... а да.... и провери какви командоси имат турците. Щи направят Балкан тесен за норматив. И друго...къде ще намериш цели 10 000 за специални сили в малка държава като България?!?

Ще си върнем авто мивкаджиите от острова и готово. Ама... за какво да се трепят по Балкана? Те и на автомивката си живеят, хем по сигурно, хем по весело, хем по платено. За Балкана да се грижат старците, дето са му се завъзхищавали.

Мисля, че грешиш. Говориш за вид отбрана и за партизанска война. Хайде представи си, че ти имаш отлично бронирана врата и аз блъскам по твоята врата като нападател. Е, какъв е шанса ТИ да разбиеш моята врата??? Никакъв, просто защото ти НЕ блъскаш на нея. Аз имам все някакъв шанс да ти разбия вратата. Това е примера за отбранителната ти доктрина. А партизанската война е когато противника е ВЕЧЕ превзел страната. И така, доктрината трябва да е нападателна. Да имаш и армия от голям брой хора. Колкото са по-добре обучени толкова по-добре. Трябва да имаш и оръжия. Колкото по-съвременни толкова по-добре. Другото е да има добри политици. Те могат да обърнат една война. Възможно е да се спечели война без победа на фронта.

Защо агентите на Мосад не са меки китки като тоя?

И аз бях легионер в секретния КЕЧ. Взел съм изпита за космонафт дори. А той се прави по следния начин- пускат ти старите войници ацетилен от горелката в крачолите и един пали с клечка кибрит, при гърма ти отлиташ към небето и краката са ти епилирани. Има и много други изпити като: 1. Слагаш каска и с чук 10 кг. ти подпират върху каската и с един 2 кг. чук бият върху големия. 2. Стоиш на глава 15 минути и правиш 20 завъртаняи на място . и т.н. 3. Пълниш мешката с пясък и правиш 40 км. с нея на гръб. и т.н.

Ти си бил в Кралските Елитни Части.

а що нямаме Български Легион ?

нямаш колонии.. в легиона не служат франсета..з.атова се казва чуждестранен!

Аман от глупости!Точно за легиона съм се замислил, а бе що ни занимават с тоя легион?Има ли някакъв повод?

Ами ами вече 2 случая с уж легионери. Единия беше тия дни с барикадирал се легионер и предупреждение към напиращите полицаи да вмезнат в дома му. И втория случай затихна с убийството на семейството от Росен на което никой в България така и не повярва. И как да повярваш на министъра на МВР по малкия брат на Робин Хут.:)))

Френският легион - детска градина!

Ония франсета дето ядоха боя с колци край Плевен от легионерите ли бяха? Цветанов едвам ги прикри тогава. :))) Добре че не са опитали да сложат малко люцерна в торбите че братята да са им я изкарали от гъзовете.

Какво толкова в този легион? Служилите в соцказармата знаят.

На този трябва да му се дава по-чиста дрога-много си измисля!!!

Лабилен ама много лабилен,там е за мъже,не е слаби хора!

ДА ЛЕГИОНА НЕ Е ЗА МЕКИ КИТКИ

отдавна е руски легион.. повече от половината са от бившия СССР им дреме на шмайзера за Франция и са само за ради пари. А няма по калпава армия от наемната.

Значи са го сринали психически с кофти униформа, а после са го стресирали с липса на нет - баси гадния легион.

vasil

При Ватерлоо Наполеон води наборна армия,а,Уелингтън - платена.

В половината поделения на Българската армия беше същото. Без пари и без право да напуснеш. И сега какво - дай да хленчим по медиите. Милиони български мъже са станали мъже именно там. Айде, у лево. А като допълнителна информация да ви кажа че изискванията в Легиона не са кой-знае какво. В Камбоджа имахме вземане-даване с тях - една механична сбирщина, която гледаше да скатава службата...

Потвърждавам - и аз бях там. Много пъти сме ги били легионерите в дискотеките в Компонг Сом.

А някои даже са станали жени!

ко си бил в Камбоджа значи и ти си тепал кхмери докато спят по леглата...

Беше обратното - нас ни тепаха, ама ко да ти разправям - вземи проучи. Пратиха ни на заколение, нула подготовка, ужасни условия... всеки един ден там съм готов да го предоставя на вас - критиците - да видите какво е да ви ядат комарите при 50 градуса и 99 процента влажност...