МОН взема мерки срещу тежките ученически раници

МОН планира отпускането на допълнителни средства, за да се осигури достъп до електронно четими варианти на учебниците за всички ученици от първи до седми клас.

Обратно в новината

Коментари - МОН взема мерки срещу тежките ученически раници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много е просто. Два комплекта учебници. Единия в къщи, другия в училище. Така в раницата ще са само тетрадките. Но защо да не се дадат едни пари за кухи сайтове и др. такива.

Мерките са следните: Понеже практиката е доказала, че четенето на книги, учебници и въобще е нещо напълно излишно и ненужно (все пак, имаме си Еднокнижник за Премиер, който май е чел, ама дали я е прочел онази прословута книга на К. Май?), от догодина ще се носи само по 1 учебник в раницата - по избор. На матурите ще се изпитва върху директивите от Брюксел, щото Бойко каза, че само тях четял и че ако другите четяли колкото той, цена нямало да има!?

Другарю, живеем в 21-ви век и не е необходимо децата да носят ежедневно някакви дебели книги. Има нови технологии и интернет, и тъпите Ви хартиени учебници отиват в гробищата.

Момче, ти някога хващал ли си примерно Стайнбек в ръка и да четеш с наслада. Искаш да кажеш, че и книгите ще изчезнат. Не няма да стане. Пържи си мозъка на компютъра, на телефона си и на всякакви подобни играчки, докато си платиш данъка за това. А що се отнася до чантите на учениците, тая песен сме я слушали още по бай Тошово време.

Не смятате ли, е има много гнило в държавицата ни? Учениците учат все по-малък материал, а учебниците им все по-тежки. В 11-ти клас по математика имат 6 (шест) урока.

ВАЖНО: Олекването на раниците, да не доведе до "олекване на главите"! Много трябва да се внимава какво се маха и какво се оставя. Защото до сега правехме "граждани на света", които обаче не знаят коя е баба Тонка! Тъй че, умната!

А може и част от материала да се прехвърли в дигитален формат, а? Накупиха таблети за ДАИ, а за училищата няма пари, ммм? И пак си има корупция в ДАИ, и пак си стават катастрофи... Да се дават вместо стипендии ваучери за е-реадер-и или таблети В края на уч. година да ги връщат, ако нямат пари да си купят - чупи-купи, и така. Ама не. Дайте да сменим кориците на учебниците, че да вземем пак по 100лв на дете на година!!! Иначе - няма далавера с един таблет от 200лв да кара 12 години средно!!!!

даваите на децата по едно пони са багажчетата

E-book reader струва под 90 лева. колко струват всички учебници за първи клас? аре стига глупости. Дай децата ни да ходят с тебешир и черна дъска на училище. Излагате се. Само и само разни печатници да се гушат с пари.

А защо просто не се въведе практика, както е в Англия например? Там децата оставят всичко в училище. Учителката им дава учебниците и тетрадките за всеки предмет. Изобщо не е трудно за изпълнение и не иска никакви средства. С тези пари, дето ще ги хвърлите на вятъра, вземете да ги вкарате в учебната база, защото е архаична.

ами защо и децата направо да не остават в училище

И сега какво се оказва пак???след цветните книжки за имащите пари и чернобели за бедните решиха да з''зарадват'' бнедните с електронно четими варианти че те завалиите се чудят на кой компютър в къщи да седнат..Прости тъпи галоши сте, но по лошото е че искате да оравите и децата ни като вас..

Ал

Аз бяла брада пуснах с докато чакам тези мерки на МОН

Това ли е проблема на МОН. Мисля ,че безсилието и неадекватността за проблемите в системата се мъчат да се скрият с тези смехотворни умозаключения за тежките раници.

Преди време нямаше такива простотии. Знаехме че носим книги и учебници от които учим. Сега от малки ги правите трансджендъри с меки китки.

Само дето ние носихме учебници и гниги а те носят книжки и тетрадки с картинки и никакви познания в тях ама поне са цветни и тежат също като мангизите на тия дето ги ''творят''...Нищо не става от тях ащото с картинки може в детската ама в училище трябва мислене и знание..

ти си реалния пример на образователната ни система. Тъп, егоист, самовлюбен и малоумен келеш който се има за голямата работа. Влязъл в сайт да си изказва тъпото мнение без дори да познава думите които ползва.

Докато МОН се наприказват и наканят да вземат мерки (що не и теглилки) поредната учебна година свърши!

Откога МОН се заканва да вземе решение за пустите раници с павета! Синът ми е вече е в 12-ти клас, а от преди 12 и повече години все за това се говори!

Как нашите раници преди 30-40 години не бяха тежки и станахме хора? Какви бяха тия учебници с твърди корици дето като те изпраскат с тях по гърба си боли. Нещо е сбъркано това поколение.

В РОДИТЕЛИТЕ на поколението е сбъркано!

МОН взема мерки срещу тежките ученически раници, но ефект ще има ако се въведат раниците и учебниците които са носили учениците преди 1989 г. Те са били многократно по леки тъй като учебниците са били малък формат, от обикновенна тънка хартия а не като днешните с голям формат, от специална дебела хартия и излишно оцветени. От тук идва увеличаването на теглото на учебниците и раниците.

хахахахааааа....РАЗГЕЛЕ !!!ЗА ТОВА ГОВОРЯТ , ОЩЕ КОГАТО СИНА МИ БЕШЕ ПЪРВОКЛАСНИК....ТАЗИ ГОДИНА Е АБИТУРИЕНТ !!!!!ДОСТА БЪРЗО МИ СЕ СТРУВА :)

Бързата работа -- срам за майстора!! Първо да го измислим, после ще го направим!!! Седем пъти мисли, един път - решавай!!!!

докато мерките вземат,че дойдат най-сетне ще приключи и тази учебна година с ненужно тежките раници..