Левски да бъде обявен за светец, поиска НФСБ от Синода

Ръководството на НФСБ призовава БПЦ да започне процедура за канонизация като светец на Васил Левски.

Обратно в новината

Коментари - Левски да бъде обявен за светец, поиска НФСБ от Синода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

13. Никой слуга не може да слугува на двама господари, защото или единия ще намрази, а другия ще обикне; или на единия ще угоди, а другия ще презре. Не можете да служите на Бога и на мамона. 14. Всичко това слушаха и фарисеите, които бяха сребролюбци, и Му се подсмиваха. 15. Той им рече: вие представяте себе си за праведни пред човеците, но Бог знае вашите сърца; защото, което е високо у човеците, то е мерзост пред Бога.

Той и сега си е светец! А това, което правят Валери Симеонов си е чиста проба популизъм!

/извинявам се/ какво е провинението за тази присъда- какво е обвинението? Т.е. причината за обесването?

Черкеза Балевски-Симеонов да НЕса праи на по голям католик от Папата. За да бьде обявен 1човек за СВЕТЕЦ трябва да е извьршил ДУХОВНИ чудеса и подвизи в името на Христа 1-Левски е бил МАСОН /Масоните служат НЕ на Христа а на Луцифер/ клетвите спистолет ноь череп иевангелие сьщио са част от масонски ритуал както и принципа на рев.комитети-следващи пирамидалния принцип на структуриране 2-Левски е убил 1 дете по сьмнение 1е може да го издзде/убиство на дете НЕ МОЖЕ ДА БЬДЕ ДЕЛО НА светец / 3-Идеалите на Левски са били МАСОНСКИ -тип ранен соц комитерн наКарл Мордекхаи-МАРКС и са доооста далеч за БОЖИЕТО ЦАРСТВО тук на земята

Не мога да разбера откъде идва това неистово желание у българите, които по принцип не са от най-вярващите народи, непременно, на всяка цена да се извърши ЦЪРКОВНА канонизация на националния ни герой. Чакайте, бе, Левски е преди всичко революционер, борец за свободата на България. Той е герой за всички български граждани - и православни, и католици, и мюсюлмани, и евреи, и арменци... Защо толкова държите да направим православни икони с лика му, след като паметници на Левски има в над 20 държави с най-различни религии и култури! Та нима Гарибалди и Шандор Петьофи са канонизирани за светци! Ами Ботев - и на него ли да направим икона! Смях!

дали някога ще канонизират и баи тиквун банкялията ...за доброто дето прави на бедните хора и родината ???

Боико вече е предложен за СВЕТЕЦ в Лихтенщаин патрон закрлник на ВАДУЦ изобразен е на ИКОНА облеен в тениска Томихилфаигер Черен щлифер дьржащ бухалка в рька гранатомет на рамо кьрмещ малко щьркелче на фона на Банско и 2лифт кабинка в краката му Лилито като русалка в стискаша чанта Есмара с етикетче от милански мол до нея Деса дуловска като змията изкусителка в храстите Цецо Цветанов дегизиран като храст с антена пелингатор до голяма разцьфнала магнолия БОИКО е патрон закрилник на футболистите тенисистите картоиграчите беизболистите автоджамазите пьтнострителните работници шофиорите на валяци контрабандистите на цигари санировчици и зидаромазачи на фибран и стиропор

4. Ние гоним царя и неговите закони В нашата България не ще бъде така, както е сега в Турско. В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е... Така ще е в наша България. Ние не гоним турския народ, ни[то] вярата му, а - царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и сами[те] тур[ци]. В Българско не ще има цар, а "народно управление" и "всекиму своето". Всеки ще си служи по вярата и законно ще се съди както българинът, така и турчинът. Свобода и чиста република. Левски до чорбаджията Ганчо Милев в Карлово, 10.05.1871 г.

Валери Симеонов - собственик на телевизия СКАТ, известна с разпространението на множество гей - порно канали, което е подсъдно според българското законодателство.

Посегнаха на Левски с мръсните си ръчички, за евтина слава.

Не е добре да се говори, че Левски е обесен за свободата на България.

Да така е. Той не е обасен заради революционната си дейност. В Османската империя за такова нещо не се е присъждало смърт а каторга. За криминално деяние като убийство вече е друга работата.

Защо тоя "велик патриотар" и тоалетен министър не спретне един съботник за почистване на грозните надписи по огради и фасади, където фигурира името на Апостола ни?

направи така, че гласуването да е задължително!!1

Шило

Евтин популизъм.

Левски е светец в народната памет, но не може да бъде светец по църковните канони. Най-малкото поради това, че е убивал хора.

Човек който е нарушил не една Божия заповед не може да бъде светец. И престанете вече с тия тъпотии. Каква е тая мания да се кланяте на някого. Толкова ли сте слаби и немощни та имате нужда от "национални герои" и псевдо светци ? Не си ли давате сметка че всеки божи ден Вие и вашите семейства се борите като Титани с живота при това много по почтенно и честно. Революционера по принцип за да успее наранява както чужди така и свои. Той все бърза към лесното а живота е труден. Васил Кунчев е бил като всеки един от нас, само че като всеки революционер бързо му е кипвала кръвта и ебил склонен към насилие. Дали ако беше жив след "освобождението" щеше да е национален герой или щеше да се забърка в политиката по начин по-който днес не харесваме? Може би е хубаво да си зададете тези въпроси прети да обявите някого за светец.

за много неща си прав.

колко и да ме плюят ще го кажа.- едно е да искаш. друго да можеш, а трето да го направиш-. Та в тоя ред на мисли - кво точно е направил Васил Кунчев..

Убил е човек! Самият той го признава като най-голямия грях извършен в живота му. За това е и обесен. Иначе е щял да бъде заточеник.

До плиткото ти мозъче няма как да стигне какво е направил Левски. Такива като теб дори това не могат да осмислят.

А такива като теб си остават прости слуги защото не могат да видят по-далеч от носа си.

Истаната боли когато си вярвал и продължаваш да вярваш в конюктурна лъжа. Нищо кой знае какво не е направил освен да заплашва хора и това че е споменал ...."чиста и свята република". Хора като Мюра, Наполеон и ред други създатели на съвременната република никой не ги счита дори за национални герои камо ли за светци. А Васил Кунчев ако беше останал жив, Стамболов щеше да е като мекица в сравнение с него. Сто на сто щеше да стане диктатор, ако преди това Любен Каравелов и сие не му видят сметката разбира се.

която да се кланяме в черквата да го канонизират. Това ли е искал той самия, за това ли е умрял, за да го впишат в църковния календар? Той е повече от светец, това за което се е борил и дал живота си е свещенно все още за поне 90% от българите. Не ели това всъшност по-важното?

само са в управлението на държавата?!

Тези една свещичка не се запалили в манастир сега и светците ни взеха да избират. Малко ставаме като макетата, с тези глупости. Дайте да си оправим настоящето става ли ? че нещо 30 години преход, ме направиха мъченик.

погрешно. Не ни трябва икона да и се кланяме и да и палим свещи. Това, което ни е нужно е да разбираме за какво се е борил Левски и да се стремим към него.

Валери Симеонов е като някой новопривлечен футболист, който сега са го пуснали да покаже каквото може и той от прекомерно старание се престарава...... малко мяра няма да е зле. туку-виж другата седмица се обявил за месия и библия написал Валери.

Симеонов вижда ли се отстрани, как изглежда в очите на хората и че е станал за цирк Буш. Що не се кандидатира за пазвантин на границата, а тръгнал да плаче на чужди гробища и толкова се е загрижил Левски да става певец, айде няма нужда Апостола от подобни ходатайства.

И Ботев да канонизират. Караджата също.

Ботев е бил атеист, богохулник, който се е подигравал и мразел Църквата, вярата и духовенството. Идеален антикандидат за канонизация.

не стане един патриарх?!

Разбира му главата на Валери Симеонов от канонизация на светии. С друго е любим Левски и останал завинаги в сърцата на българите. До вчера правиха циркове Симеонов и Сидеров, днес ще решават и синодалните въпроси. Да си гледат коалицията в която са последна дупка на кавала и сол ташак на Боко и да слушкат, че на следващи избори няма да видят парламент.

Ама пък никой няма да им пречи пак да влачат кадъните през браздата на КапъКуле.

Да го обяви църквата за светец не е най-умното, ама за акъла на патреотарите е... Нито един светец на църквата ни не е така обичан от всички, както е Левски. Ако църквата го признае, то ще се получи спад на всенародната ни любов към него.

Защо? Левски си е нашият национален светия обичан много и без да е канонизиран.

Това ми прилича на 4 месечния срок, който Тиквун даде на нашата православна църква за да признае Македонската. тогава Патриарха му обясни кротко, че това е един много дълъг процес.

Ама стига глупости бе, хора! Левски е герой, един от малкото, толкова, чисти и неоспорими, но за Светец изискванията са други, ако църквата услужливо го канонизира, ще е някакво опорочаване на процедурата по канонизирането. Това ще трябва да доведе и до канонизиране на Аспарух, Ботев, а защо не и на Паисий.

и гочо тарабата!! делото му все още е гордост за някой!

Ти не подлежиш на ,,опониране,,.

Наглостта на самонареклите се ПАТРИОТИ няма край! Тъй като рейтинга им клони към нула поради съдружието им с Тиквата, сега са се вкопчили в Левски и дори си позволяват ултиматуми към Църквата.

Точно ти сребролюбец и безбожник, си последният човек, който има право да споменава името на Левски. Занимавай се с позорните си дела докато можеш, че малко ти остана и остави народа сам да реши как да почита своя герой. Ти от героика нищо не разбираш. Кокошкарството е твоята сила.

Смешните патриоти да оставят вече Левски намира. Всеки ден се опитват да си помпат умрелия рейтинг за негова сметка.

Левски е убиец на свещеник и на дете, и е рекетирал, обирал и заплашвал много невинни българи - няма как да го канонизират....

както е казал Ленин- революция не се прави с бели ръкавички на ръцете.

Да канонизираме тогава началника ти,дядо Сорос. Свобадата на словото и демокрацията цъфтят и връзват благодарение на него в Бг.

а цар Борис, който изби 9 български болярски рода и който ослепи сина си Расате- него как го обявихме за светия?

Той да беше.

а не може ли и боко да се канонизира понеже оди на цръква,а бе що изкукуригвате,по тая логика и гошо димитров трябва да е светец,явно преди да стъпиш във властта трябва задължително да имаш жълта книжка,това за жълтата книжка важи за всички политици от освобождението до днес

абе стига се занимавахте с глупости! Левски ако искаше да става светец, нямаше да напусне манастира. Както е казал Вазов- свободата не ще екзарх, иска Караджата!

kirchevo

ПАПАТА пасти да яде пред нас,.Ние тука ги канонизираме на кило.Щом и Валерката почна да канонизира.

това е намеса на държавата в църковните дела.