Кризата на Балканите е на прага, трябва да се действа

Втората световна война свърши, но Първата световна война все още продължава.

Обратно в новината

Коментари - Кризата на Балканите е на прага, трябва да се действа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

цялата статия е един гоооолям куп лай..на! нито россия, нито турция имат шанс да отклонят коя да е държава от европа! то първото пришествие , та до днес европа е притегателен център за всички които знаят къде се намира, и дори за някой които не знаят къде е!

Едно е да не ти се иска, друго е дали ще се случи На Балканите, в България, живеят много различни като мислене хора, с различна нагласа към живота, с различни гени, култура, образование, житейски опит.. Тук е границата между ориенталските, източните и западните нрави и обичаи, така че нищо не е сигурно.. И аз се чудих как чалгата стана популярна за нула време след гръндж и метъл времената, ама е факт и до днес!

"от Центъра за либерални стратегии в София"..какво по дяволите означава това?! Тея вече съвсем ни взеха за мезе и даже не се стараят поне наименованията на центровете за пропаганда да имат по смислени имена. Център за либерални стратегии?! Тва кат Център за либерални миризми и въздушни елементи..

Да му мислят австрийците! Имат си газ-бол и топла вода, ама са енергийно зависими от мужиците!? AЗ съм напълно диверсифициран ! .нито газ, нито вода...ама пък съм независим!

мишките първи бягат от потъващ кораб та въпросът е инглизите мишки ли са?

Не. Кораба са.

Че защо ни е да влизаме в ЕС ? Като гледаме България - мизерия ниски заплати хора денонощно ровещи в казаните мръсни улици разбити пътища обезлюдени села По скоро предпочитаме да ни бомбандират отново отколкото да станим като България

нищо чудно пак да ви бомбардират. Чичо Сам няма да се посвени да го направи и втори път. А иначе и ние сме все едно бомбардирани- веднъж като мине през една страна търмъкът на аериканската демократизация, тя става като бомбардирана

"Ако ЕС не се събуди ". Глаголът в това изречение е сгрешен. Той не е заспал, а умрял.

последното изречение се окаже вярно:)))) "Ако ЕС не се събуди и не види тези нови геополитически реалности, неговата стратегия за Западните Балкани ще завърши с поражение." Дано завърши с поражение,та да оцелеят Балканите !!!!!

Кръстев,стига си лъгал,никой на Балканите не чака нищо добро от Брюксел. Балканите са голяма хапка за жалкия ЕС. Да внимава да не се задави.

Няма нищо по нагло от това да обвиняваш Русия за ескалацията на напрежението на Балканите. Не Русия, а Западът направи всичко възможно, включително и с масивни финансови инжекции, да посее интригите, да възкреси старите вражди и в крайна сметка да разтури единството на славянските народи в тази част на Европа. Защото социалистическа Югославия и нейния народ служеше за пример не само с героичната си съпротива срещу фашизма, но и с авторитета си на обединител и знаменосец на страните от така наречения трети свят, в която страна съжителстваха народи от една кръв и произход, говорещи почти един и същ език. Кой имаше изгода тази прекрасна страна да бъде разрушена и да се налага де факто племенно-общинния строй на Балканите?

..Макидуния, бе!

НАПЪНИ, ТЕЗИ СИ ПОКАЗАХА РОГАТА, САМОИЗБИХА СЕ, НЕ ИЗПОВЯДВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ! СЪРБИЯ ПЪК Е С ШАНСОВЕ 0 - НЕ ИСКА НАТО!

ДА ВЗЕМЕ ДА ПОДКРЕПИ ПЪРВО БЪЛГАРИЯ,Ч Е 11 Г НИКАКВИ ГИ НЯМА! РАЙ ЩЕШЕДА Е ТУКА... ИНВЕСТИЦИИ - ИНВЕСТИРАТ В КАБЕЛНИ ЗАВОДИ С РЪЧЕН ТРУД - МАНИФАКТУРИ! ТВА ЛИ ИМ Е ПОМОЩТА?

Такава беше и първоначалната идея на стратезите от Западналата Европа.Само че всичко беше увито в целофан, станиол, посипано с лъскави пайети и сладки обещания, както повечето неща при демокрацията, и така успешно продадено на местните аборигени! Е, някои получиха в личните си сметки шарени мъниста, дрънкулки и огледалца, а други тлъсти комисионни и обещания, че ще им се запази натрупаното, уловено в мътните води на пороя!А всъщност им трябваха териториите и населението, за да развият техните си бизнеси нови пазари, а нселението да им работи почти за без пари било на място, било в техните държави.Схема проверена и доказана че работи от Щатите в течения на десетилетия, чрез внос на милиони нелегални емигранти. Това което ме удивлява е продължаващото преклонение пред същата тази загнила и охранена Европа.Но всеки заслужава съдбата си!

Така е и така ще е. Племената които живеем на Балканския полуостров сме далеч по-примитивни и изостналаи в развитието си в сравнение с другите европейски племена. Освен това тук дълго време се е разпореждал турският поробител. така че заличаването на последиците от робството също ще отнемат много време.

който се опитва да ги заличи? Имаше един, ама умря. Сега ще ни ги припомнят пак.

Целта на ЕС и западна Европа е да издои колкото се може повече Балканите - мисля че те са свикнали да доят света от край време векове и то от колкото повече места по добре ама сега под формата на инвестиции обещания политики и други глупости ;д;д

Сакън! Дума да не сте казали! Нали ТОЙ е тук и мисли за нас! И мисли за тях, за Западните Балкани, за цяла Европа, за Турция и за Кабо Верде!

Тоя кривоглед плъх на чужда хранилка, няма ли да спре да ръси тъпия си мозък ?!

БЪРЗАЙТЕ ДА НЕ ИЗТЪРВЕТЕ КЬОРАВОТО - ЕЛЕМЕНТАРНО, НО СТАВА ЗА АУДИТОРИЯТА НА ДИРА, В КОЙТО ПОД 1 НОВИНА ОДЕВЕ ЕДИН ТЪПАК БЕШЕ НАПИСАЛ,Ч Е АЛЕКСАНДЪР РАЗВЪРЗАЛ ГОРДИЕВИЯ ВЪЗЕЛ...

Както и да гледаме, разделителната линия е Север-Юг. Западните Балкани включват всички без България. Източните Балкани са България. Ами това е кошмарът на българската история. Ние не бива да помагаме и обединяваме т.н. Западни Балкани. Нашият интерес е на Запад и още на Запад, до Адиатическо море.

Кризта на Балканите се е подклаждала и подклажда не без участието на външни миротворци дето от на мачу пикчу у царевицата дават нареждания ?

КВО, ПОД КРИЛО ЛИ ДА ГИ ВЗЕМЕМ? АКО ЩАТ! АКО НЕ - ТЕ ИМ ТУРЦИЯ, РУСИЯ, ДА БОГАТЕЯТ)))))):

А, не! Мерси!

По норвежкия интернет вчера прочетох статия в която пишеше, че хората в Косово са недиволни- те казват- Не така си мислехме, че ще бъде. Там има голяма мизерия- Сърбия не желае да изплаща пенсиите в област- Косово- която се е отделила по този начин с американска помощ. Все по- голямо е недоволството от това, че ЕУ обещава, но не изпълнява- Балканите обедняват докато централна Европа богатее. От западните държави много поляци си заминават обратно в Полша и не желаят повече да работят в тези държави. Норвегия вече отразява спад на работници от тези държави и го отчита като проблем без да коментира кой ще работи за да издържа новите им граждани. Същата тенденция е и в Германия. А НАТО докато не скара Балканите до ниво война няма да престане с тази политика.

Който е писал минус той не вярва дори на това което пишат западни държави в своя интернет.Доказателство за това колко доверие може да имат в западните си съюзници днешните прозападни демократи.

Трябва да помним, че и ВСВ започна заради резултатите от ПСВ...... Има реални шансове и ТСВ да започне заради резултатите от ПСВ.

Цялата писаница е един турлю гювеч! Всичко е объркано и навързано така, че човек се чуди и мае - истина ли е, лъжа ли е, или са мокрите сънища на И.К.!?

Нали Боко се захвана със Западните Балкани,какво друго сте очаквали---?!?Медиите пак му правиха евтин PR!

Текстовете на Кръстев са предназначени за вътрешна консумация и нямат никаква обективна стойност. В "стара Европа" текат много по-сериозни и по-мащабни конфликти, които все още стоят под повърхността на консуматорската апатия. Напрежението в голяма част от европейските общества расте и вече се долавят сериозни сигнали, умишлено заглушавани в масмедиите. Конфликтите на Балканите са битово-прозаични и могат да бъдат разпалени единствено с гориво и катализатор отвън.

Свърши се май пропагандата с ИК и се започва пак по стария въпрос - турция в ЕС.... Аман от лобисти... Никой и дума не е обелил до сега за Албания, защото никой не иска терористи в ЕС.

Ние тоа специалист Кръстев мноого добре го знаеме. От него и чеп за зеле не става, един гвоздей не е забил в живота си, тръгнал да ръси мозък и пак в полза на Москва.

Китай щеше да инвестира сериозно и у нас, ако калинките на тиквуна не бяха от кол и въже и бяха потвърдили участието в преговорите на високо ниво.

Хората на Балканите си живеят в мир,а политиците май се чудят,как да ги изпокарат... Не искаме войни! Ако хората имат поне малко мозък няма да се ловят на глупостите на политиците и ще продължат да си съжителстват спокойно със съседите!!!

Кръстев, след като започна да работи само за западните медии не може да каже нищо по-различно от тях. То не би имало нищо лошо, ако беше истина, но не е...нашите балкански конфликти се развиват изобщо без Русия да има нужда да се намесва за да "дестабилизира" ЕС - за това са достатъчни лидерите не ЕС, те правят 100 пъти повече за дестабилизацията, отколкото Русия. Колкото до Русия, гледам какво мислят техните коментатори и ме побиват тръпки....грубо казано, казват, че на Балканите Русия не бива да се намесва, а да остави Турция да ни покаже (по известния от историята начин) кой наистина може да защити малките християнски страни...

"Стратегията на ЕС за Западните Балкани" - му-ха-ха-ха! Такова жевотно нема! Има едни хаотични действия на един или друг еврогейски чиновник, понякога дори комисар, по разни поводи и изявления на руски политици във връзка със Западните Балкани, или на някой от президентите на някоя от бившите юго-републики, днес разпокъсани и дезориентирани в следствие на агресивната краварска политика из региона! Най-сериозно и последователно стратегическо мислене и действия досега показа (неочаквано!) нашият човек - премиерът, който реши да се отличи по време на българското председателство и взе някои неща в свои ръце, с което дори постигна видими резултати! Всичко друго е една мъгла и разнопосочни изказвания, полумерки, намеци и мераци, които до нищо смислено не са довели! Иначе краварските интереси са яко представени и защитени от чудовищната база Бондстийл в Косово и огромния посолски комплекс на "Козяк", които контролират всичко, което фърчи из региона между Авиано и Кабул, наблюдават и държат на мушката ... Само че тези техни денонощни бдения нямат нищо общо с евроинтеграцията на някого си, а Турция все повече си следва своите собствени икономически интереси, които тясно се преплитат с руските, азерските и сирийските ... Та за ква стратегия пише тоя "умник"?! Пак нещо му се е присънило ...

На мен ми се чини, че ЕС няма стратегия за територията на Запад от Балканите...., камо ли за самите Балкани!

Само се чудя дали сорос купува нищожества, или ги прави такива след като ги плати.

Ти си нищожество, трябва да знаеш.

писна ми от теми за влияние на балканите проблемът им е балканската подкупност и мафиотски построен ред от тук са и подвластни на влияние ако някоя страна иска промяна трябва да си оправи вътрешния бърдак тогава ще е и по-малко зависима или може да се каже самостоятелна до тогава кражба на поразия тип украйна и за да не ни пипат отдаване на задници под наем

Това са временни проблеми, които пак ще се разрешат в полза на дълговременния проблем! А главният проблем на християнски ЕС е, че врагът(туморът) е пуснат да се размножава безконтролно и дори се поощрява от социалните програми

Нещо ми убягва в тази статия: а какви са интересите на САЩ из Балканите, след вече функционираща най-голяма военна база в Косово?

Тръмп е балкански зет. Доколкото Словения е на Балканите.

Пълни глупости! ЕС е много напред с материала. Ако някой нещо е проспал, това е да види Четвъртият Райх!

А бе що това същество (което опорочава и унижава достойното име което са му дали) не си завре глупотевините у г.зо...!!! ОмръзнА ни, и опротивя ни...!!! Дааа...!!!

повърхностни разсъждения върху клишета. всеки ще си търси интереса и не е тайна за никого, че конфронтацията на САЩ срещу Русия ще става за сметка на местните. ЕС не е никакъв играч и няма да стане такъв, докато не скъса с кукловода си зад океана. Докато ЕС не започне да търси и работи за своя собствен интерес, няма как да се превърне в легитимен самостоятелен геополитически играч.../аман от клишета/

такива като тоя автор трябва да се убиват незабавно

Иван Кръстев е платен американски глашатай. " Център за либерални стратегии" ли? Ха-ха, Център за американски мекерета трябва да се казва. Статийката му както винаги предизвиква погнуса!

същата погнуса изпитваме и ние от едни дърти посерковци които си живуркат в миналото и само смърдят тук но......ЕГН-то посерковци нали знаете какво прави и по-лошотое,че никой няма да си спомня за вас с добро....като с предатели

алоуууу,откога комунистите пребоядисали се в сороси станахте патриоти бе шамандурник