Проф. Владимир Чуков: Пъзелът в Сирия се заплита

Пъзелът в момента в Сирия е толкова сложен, че трудно би могъл някой да се ориентира какво става.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Владимир Чуков: Пъзелът в Сирия се заплита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо сложно няма. Кюрдите се лепнаха за Щатите и сега Путин ги остави на вълците. Като се вразумят ще говорят пак.Иначе Асад е съгласен в Сирия кюрдите да си направят автономия. След като сирийските кюрди поумнеят и се съюзят с Асад всичко ще се оправи. Сирия ще се възстанови, сирийските кюрди ще имат автономия, турците ще се изтеглят недоволни в границите си, Русия ще си има военни бази и политическо присъствие. В бъдеще време остава решението за турските кюрди. В Ирак кюрдите си решиха проблема.

Няма нищо сложно. Асад атказа да се построи газопровод през Сирия, след което САЩ и еврейски, глобалистки лобита им организираха революция.

ЧАО НАТОООО ....

На Чуков и преди му беше сложно да разбере, че Асад остава на поста! :)) Откакто се продаде на запада на Чуков ще му бъде все по-сложно да разбира какво изащо се случва в света... :))

"Великите" сили (Русия, САЩ, Турция, Израел, Иран и още няколко държави от ОПЕК) са готови да защитават противоречащите си ИКОНОМИЧЕСКИ интереси в Сирия до последния сириец, кюрг или турк. Жалко за децата и мирните хора.

Айре честито че тия ибрици след собствения си танк Алтай, сеаа зеха да строят без екипажен ...танк. Кво маа дай сланина и ракия

Няма абсолютно никакъв пъзел. Турция от НАТО не може да мръдне и твърдо изпълнява програма на ЦРУ, в същото време играе турски чикитан валс на Путин за да го парира. Асад си стиска кладенчетата и не дава на Путин, затова рашънс изтеглиха войската. Сега туркиш аскер като го напънат набързо ще избистри мозъка и ще привика руснаците с готова оферта.

... Чуков с тези дрънкулки ще иди да чука камъни в диарбекир :))) Май си няма абер че турците днес спряха кранчето към Европа. Еврогейците ще духат супата.

И то по "турския поток"

Турския паток е за Турция. Транзит през нужника няма да има.

Путин обосрался

Първият руски наркоатлет на олимпиадата се хвана- кърлингистът Крушельницкий поне седмица кльопал мелдоний, за да докопа бронза. Да ти е сладко, Крушельницкий !

Коварството на Пентагона, турската политика за Велика порта, страхът на франсетата, че са изпаднали от близкоизточната политическа арена, безогледността на ядрен Тел Авив, прощавайте Ерусалим, твърдоглавието на Иран, кюрдската разнопосочноост на организациите им ще превърнат Сирия в нов Ливан с десетки полунезависими и противостоящи си кантони!

Навсякъде намята плюнки, само 1 посока нещо забрави..

Изведнъж Путин се превърна в един второстепенен играч, който е длъжен да се съобразява както със САЩ, така и в не по-малка степен с Израел. Уж-съюзът с Иран на практика не съществува, след като служител от Руското посолство в Израел заяви, че в конфликта Израел-Иран, Путин ще подкрепи Израел(!?). Пътищата на асадистите до газово-петролните находища са отрязани. Същото за Газпром-Росснефть и др.п.

Време е извънземните да дойдат и да въведат ред на тая планета.

и сЪ оттеглиха. Сега действат хибридно и са пратили тайно Су35 и Су24 около Дамаск щото съпротивата безпокои г-жа Асад нощем.

Внимавай какво си пожелаваш !

Какво не ясно има, като всичко е ясно! Някой държави са решили да постигнат геополитическите си цели чрез въоръжен конфликт! За съжаление Великобритания, САЩ, Русия и Турция са най мощните 8ържави на планетата и никой не би могъл да ги спре .. Поради това, светът мълчи за тази война!

За Гордиев възел нали сте чували? А за това как го развързал великият Александър? Нищо ново под слънцето. Чакаме днешният Александър.

ДИРА, ТОЯ ГО ЗАПАМЕТЕТЕ ЗА БИСЕР! ПОЛЕКА БЕ, ЩЕ СЕ ПУКНА ОТ СМЯХ! ГА ТИ ТЪПАНА! АБЕ ЗАЩО СЕ НАРИЧА ГОРДИЕВ ВЪЗЕЛЪТ БЕ, МАЛОУМНИК, КЪВ АЛЕКСАНДЪР БЕ )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))):

И 8 ПЛЮСА! ЯВНО КАКВО Е НИВОТО ТУКА БОЖКЕЕЕЕЕ! ГА ТИ СЛАБОУМНИЦИТЕ ТРАГЕДИЯ!

Напротив, пъзелът в Сирия се разплита. Руски депутат е внесъл яснота за броя на загиналите руснаци - 334 души. Да се надЕваме, че отпускарите в Сирия ще намаляват с всеки ден. Краят на всеки диктаторски режим е в краха на държавата.

развитието в Русия и блъскат ожесточено червени оценки. Нема как, велосипедът на историята се върти.

Войните започват някак си невинно. Беше отдавна ясно , че мустакя ще тръгне на война , все едно къде , за да се зацепи за властта. Ясно е и че в Сирия се води переферна война. Ясно е и че сблъсъкт в Сирия ако не се тушира ще доведе до Световна война. Само не е ясно що прословутата демократична Европа мълчи и даже и среща във Варна ще прави с агресор. На кой не е изгоден вариант война - естествено на демократичните страни- те ще загубят. И защо си натискат парцалите- всичко живо мълчи - мисля че даже и на тях не им е много ясно.

не е толкова закъсала за сирийски кладенци колкото руската империя, окопаваща се в Сирия, Египет и Судан.

закъсването е в мълчанието налице е агресия някой напада друг на това му казват война демокрацията няма как да се развива при война реакция липсва това е закъсване - и то здраво

ще плаща за болните си амбиции. Няма капацитета да диктува нещата едновременно в Украйна и Сирия. Русия не е СССР.

Русия има достатъчен военен капацитет,че и отгоре, да реши конфликти срещу Украйна,в Сирия и наложи ли се в Европа.Русия не е сама.От определено ниво на БВП военния потенциал не се влияе от размерите му,а факторите,решаващи дали една политика е успешна в изключително малка степен са икономически и не тя се влияе от тях,а обратното-икономиката се влияе от успешната военна политика.Примитивно е да се мисли,че в Москва елитът не знае това и отива на самоубийствени рискове,също,както примитивно е да се мисли,че във Вашингтон елитът също не знае нищо по въпроса.Конфликтът в Сирия ще се реши в Афганистан,Ирак и Европа-Югоизточната част на Балканския полуостров.Сирия в две-трети ще остане цяла,кюрдите ще имат независима държава между Сирия,Ирак и Южна Турция.Ние,българите трябва да помислим как да се балансира още по-добре схемата, в която сме включени.Малко повече уклон на изток ще е балансирана политика,ще ни държи добре в хоризонтално положение-сега сме полунаведени.Не трябва да подценяваме Русия във военно отношение,Китай в икономическо и демографско отношение и САЩ,каквото и да се говори за дълговете им.Общото между тях е,че никой няма да рискува да започне глобална война,ако пряко сигурността му не е заплашена с конкретни военни действия в посока територията им.Йес!Да...Да!

Големи глупости пишеш гард!

как бе?Нали путин победи лошите окончателно? Даже парад на опбедата направи...

Може би си пълен дебил. Идил е изметен може да има някакви единични бройки но като цяло е изметен. Много от идил обаче се пребоядисаха под нов флаг. А сега статията не е свързана с идил.

Нищо заплетено няма, просто краварите още не са се отказали от амбициите си да разрушат поредната суверенна държава. Горят от нетърпение да изпратят Сирия по пътя на Ирак, Афганистан, Либия и тн. Затова все още въоражават и подкрепят "всичкото брадато" дето би им вършило мръсната работа. В момента в който САЩ се махнат от там драмата ще приключи!

Всичко ще се реши много добре, ако позволят на кюрдите да си направят държава!!! На Израел разрешиха, а на кюрдите не дават, пак и отново двоен стандарт!!!

то няма да е кюрдска дьржава ще е марионетна в услуга на мошетата и те са причината за тая манджа

хибриден стандарт. Крим, Приднестровието и т.н.

Много ми е интересно как ООН коментира агресията на султан Ердоган срещу суверенна държава и геноцида на който са подложени Кзрдите .Къде са предупреждения , санкции и тем подобни ?! Отново двойни стардарти , лицемерие и слугуване на САЩ . Подхранват имперските амбиции на най мощният поддръжник на Ислямистите-джихадисти и явно ни подготвят нова война , само че този път отново в Европа и ние ще сме на пангара

как ООН коментира инвазията , простете референдума, в Крим, предшестван от руски войски на полуострова...

че никой няма да отстъпи в Сирия, САЩ и Русия въоръжават всякакви страни във войната, групировки, наемници, организации и т.н. Почти съм сигурен, че въоръжават и в противоположни лагери. Нещата опират вече не само до Сирия, кръстопът за бъдещ трафик, не само до нефта, а до глобално влияние, ако щете и чест и т.н., заприличва на втори Виетнам и Афганистан. Трудно ще се разберат, много страни са замесени, а Бл. Изток си е буре с барут по принцип, нз с кой акъл всички така свирепо се настървиха за парчета от района, но явно нямат и друг избор. Скоро не виждам решение.

проблемът стана, щото от всички държави в Сирия руснаците имат нещо като аван-пост - логистична база за флота, а те са болни на тема южни морета и Асад правилно ги разчете и не отстъпи... Накрая обстановката стана напечена и руснаците се вкараха във филма. И няма да излизат, щото ако падне Асад им заминава и базата. А иначе всички като видяха че големите се заядоха се намесиха множество малки играчи, които опитват да изкярат... най-вече турците. Чуков е напълно прав, нещата отиват на много зле.

Аве тоя Чуков и преди месец беше казал че операцията в Африн ще приключи за 10 дни ама не уцели. По отношение на речта на Лавров, то турските войски точно чакаха Лавров да им кажи да приключат и да се върнат обратно. То САЩ не успяха да го направят. Така че господин Чуков! Войната не е детска площадка за игра........

Бившият депутат от Държавната дума Виктор Алкснис заяви в интервю за телевизия "Дожд", че при удара на американската авиация на 7 февруари в Дейр Зор са загинали 334 руски наемници. По думите на Алкснис, който е полковник от руските ВВС, сред загиналите са 217 души от 5 щурмови отряд, 10 души от 2 щурмови отряд, 94 от щурмови отряд "Весна" и 13 души от артилерийската дивизия. Според него, цифрите не са окончателни. Алкснис твърди, че по негова информация, в операцията на руските и сирийски сили са участвали и военнослужещи от Силите за специални операции на Русия, но за тях няма никаква информация.

руските разбойници са по-арогантни и от американците в Сирия...и всичко на гърба на сирийския народ...

Екс-депутата е трябвало да представи и доказателства, а те липсват. Защо ли? И то точно преди изборите, а? Броили от семействата на загиналите, как ти се струва? То бива цензура, ама тия май объркаха времето. Поне едно видео, поне едно погребение, поне един ковчег... Такава трагедия как се прикрива, според теб?

Шило

Чуков що не анализира и отношенията между кюрдите и САЩ? Итова е в пъзела. Или май просто толкова си може?

Ти кюрд ли си че така си се напрегнал? САЩ та САЩ - нали бяха 'изритани' оттам и само кремълския плешивец командвал. Апропо - как е той със здравето? И не спори с КГБ професора - от ваште е.

Когато след около 50 години свърши войната и в Сирия има държава, наследниците на мигрантите в Германия и ЕС, които сега Меркел ''прибра'', ще се върнат като образовани и богати хора, да възстановят държавата и икономиката.

Фактически руснаците доста добре държат като заложник за свои бъдещи инициативи в Приднестровието и Одеса американския спецназ в Сирия. Защото ако само дръзнат да се намесят в причерноморието срещу Русия, американскияте войски в Сирия рискуват да бъдат изпържени за нула време като агресори. Така че Русия има сметка засега американците да са в Сирия, за да ги обуздава от опасни действия срещу своите бъдещи действия където посочих.

Засега са изпържени само руснаците

От вчера голям брой американски граждани - "съветници" са в тигана и евакуация не се предвижда.

ЛЪЖЕЦ. Я да видим...само факти. Къде са ЗАЛОЖНБИЦИ ? До сега АМЕРИКАНЦИТЕ винаги са надупвали ватенките в Сирия. В момента ватенките са заложници в Сирия. Ако решет американците ще ги заличат за няколко часа. 1. Ватенките имат 2 мижави бази. Велика Америка - 12 бази. Като се събудиш сугурно винаги си покрит с напикани ватни вестници Правда... 2. Дните на Асад са преброени той владее само около 40-45% от територията на Сирия И здраво го е закъсал за пари и петрол . Но, кюрдите и Съединените щати го откъснаха от петролните полета , които са на изток от Ефрат..

В Сирия вече няма сирийци. Има платена армия от всички страни. Истинските сирийци си имаха президент в лицето на Асад. Но запада успешно разбуни и тази държава.

Няма такова нещо като Сирийска армия. Военните от тази бивша отдавна дезертираха и започнаха борба във демократичната опозиция срещу фашиста и терориста асад. Сега така наречената Сирийска армия е сбирщина от престъпници от хисбула, иран, ватният вагнер и наемници от цял свят. Това признава и бившият полковник от руския Генерален щаб Михаил Ходорьонок, публикувал статиите Проще разогнать сирийскую армию и набрать новую както и Россияне наносят удары, а солдаты Асада в бой не идут. Заслужава да се припомни анализът Що за сбирщина е войската на Башар Асад?

"Восток - дело тонкое..." цитат от филма "Белое солнце пустыни", и бих добавил опасно, защото е голям "тюрлю-гювеч" от най-различни интереси.

Сирия отдавна не е държава, а територия на бойно поле! Дано от това се роди един независим Кюрдистан. Това искаме ние българите.

и за какво ти е кюрдистан, и какво трябва да означава независим??

И сега има Автономна кюрдска република, но като част от Ирак. Независм Кюрдистан, означава, самостоятелна държава;)

Искаш на юг да освободи земи и на север да се мести ако едните са кюрди другите са турци.

В Сирия всичко е ясно. 1.САЩ точи петролните кладенци и газови находища и прави пари. 2.Путин и Ердоган духат супата и броят трупове. За това да се разбере не трябва да си професор.

Ще им се на моше-тата

Винаги съм се чудил какво значи този лаф като дете, сега разбрах. В Сирия 100 държави се намесиха, ама кой с кой е, срещу кого е, за какво се бори, разни групировки, фракции, луда работа. Асад за да си запази властта направи така, че сега ще му разкъсат големите вълци държавата. А можеше и без тая гражданска война. Просто искаха избори, той не позволи и започна гражданската война. Сега заради себичността му да е на власт няма да има вече Сирия. Накрая няма да се учудя, ако Русия и САЩ се съюзят срещу....там някакви си

Прав си, в главата ти наистина е манджа с грозде. Асад отказа още 200г на ротшилдовата мафия Ексон мобайл, която контролира катарския газ, да прекарат през Сирия газопровод към Турция. След което последва първо нападение, което тогава беше неутрализирано. През 2011 Сирия е нападната от САЩ, Израел, Турция, Саудитска Арабия, Катар, Йордания и няколко други дребосъка. Ти сериозно ли, че "народът възстанал, искал избори" Та дори в тубата потърси, за постановките с мирно избитите протестиращи. омазани с кетчуп, дето лягат и се правят на умрели за фотосесии. Не може да са останали толкова заблудени хорица, вече 7 години се слува и всичко се разбра.

вие зомбиранитер дебили нали сте там и всичко знаете но от руските сводки само но за "правоверния"дебил не е нужно да знае истината,важни са копейките и плюскането след това

Още през 2015-та писах няколко пъти: 1.В Сирия ще се води война 50 години. 2.Ердоган ще приема военни почести в Дамаск.

през 2065 ще проверя дали си прав!

Въпросът е с кого ще бъде на трибуната - през ВСВ във град Брест бяха Вермахт и Червената армия.Сега?

Радвам се на такива "пророци" като теб,след 50г. султана(ако доживее още някоя год.) трябва да е 120г и ще приема парада на убитите турски аскери а ти ще продължиш да си толкова глупав

Ердоганчо ще види той като почнат да летят Катюшките по аскера му! Щатите доставят оръжие на кюрдите а Путин ще доставя оръжие на Сирия! Руската военна промишленост и тя трябва да върви все пак! Ердоганчо май си вкара голям автогол! Да не говорим че руснаците са много злопаметни! Имат да си връщат за един свален самолет

проифесоре, проблема е един- баас! решенията са много!

то там се е заплело от 5 годин поне ти ча сеа виде! е те такива гланави експерти и ни управляват и за тва сме опрели дъното яко!

Лоша работа ! Искаме да направим с турците същото дето направихме на руснаците Ама така да го направим че да не разберът че сме ние. Ай добре ще е кюрдите да го направят ама те не могат И няма кой А ние не искаме да влезем в дирекна война с Турция

при наличие на 18 сирийски антиправителствени групировки, от които 12 са на ИД или САЩ, е ясно, че всеки има някакви интереси - един бомби едните, друг бомби другите. И така ще продължи докато почне истинската Трета Световна война. Айде да е на хаирлия!

Професори, забравихте Иран в пъзела и Хизбула. А това са ключови играчи. И най-важното: Договорът за сутрудничество Русия и Сирия, който задължава Русия да помага срещу нападения над държавата. Т.е. правно Русия застава срещу Турция. Такъв договор има и с Иран. При нападение над Сирия, Иран се включва веднага. Това са най-важните неща, а не са спомената въобще. Сирия освобождава почасти територията си. Ще дойде ред на Турция, която си има граници и ще си прибере войските там. И на САЩ, които трябва да останат сами и да си ходят. Всяко нещо с времето си.

Най-добре е всички, които не са сирийци незабавно да си отидат, включително и Асад. Едва тогава сирийският народ ще може свободно да избере бъдещето си! Докато на територията на Сирия има и един чужд войник мир там е невъзможен.Всяко еднао чуждо присъствие, без значение от кого нарушава възможността за свободно определяне на посоката, по която ще поеме държавата след като всичко приключи. С намеса отвън не би трябвало да става - някои даже написа Конституция на Сирия - сетете се кой?

Асад е алавит, що лъжеш бе евреин. Кой да остане. Що не го каза преди. В момент асирийците подкрепят тотално Асад, Не го изоставиха и в най-тежките моменти. А ако искаха, можеха да емигрират. Останаха и се биеха за Сирия. Избори не искат нашествениците. Те не са сирийски граждани и при избори, както предлага Асад и Русия, те нямат шансове. За това те не искат избори, а искат международната общност (в лицето на САЩ и Израел) да ги назначи да управляват Сирия. Стандартна цветна революция.

До драскащите минусчета - кое точно ви притеснява? Че е възможно да изберат страната на американците ли? Ами нормално - погледнете снимки на градовете в Саудитска Арабия, Катар, Кувейт и ви4жте Сирия, Венецуела и Йемен - все производитери на петрол. Къде стоят по-добре нещата?

Все по-ясно се вижда, че наближава тоталната война. Жалко за сирийците, а и не само за тях ...

Циркът е заради операцията на армията и ВКС в Източна Гута. През това време американският спецназ трябва да бъде вързан около Африн и Манбидж да кротува, а не да прави глупости в полза на главорезите си край Дамаск. Като бъдат утилизирани проамериканските сърцеяди, ще се пристъпи към сваляне на клоунадата около Африн.

Много ги разбираш нещата! Да не си от военно-галактическите сили, дето щяха за 2седмици да строят всички в 2 редици? Вече забравих коя година крякаха възторжено,че идват и всички бягат, щом само чуят за това.

Еми разбирам ги, не е ли факт, че за 2 г. ви затрихме главорезите в 80% от Сирия? Факт е, само глупак би отрекъл. Дойде ви малко самочувствие и забравихте с какви шедьоври на военното изкуство ви ги наритахме!