Три болници отказали да вземат детето от Роман

Момчето, което падна от третия етаж на комплекс за деца с увреждания в Роман, остава в критично състояние в Плевенската университетска болница.

Обратно в новината

Коментари - Три болници отказали да вземат детето от Роман | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Високата хуманност", "отдаденост на професията", "професионализъм" и "призвание" на българските лекари.

тея засукани фрази им се изпаряват от устите на тъгашите с бели престилки , като стане въпрос за беззащитен човек без пари, в случая дете с увреждания и то от дом

Именно. Детето лежи пребито, три болници си намират една през друга аргументи да се отърват от него. Не че е първият случай нашите лекарчета да гледат с ръцете в джобовете как някой е припаднал пред болницата им, а после да вадят вода от девет кладенеца да се оправдават защо не можело да се притекат на помощ. Виж, за вдигането на "потребителската такса" за деца нямаше "липса на готовнос".

Как е възможно от прозорец в тоалетна да се падне по невнимание на тротоара??? Или стройтелят е малоумен, и надзора и стройтелните служби - и са поставили френски прозорци в тоалетните на дома ... или нещо пак се прикрива???

papion

Ако беше "бежанец" или циганин сигурно щяха да се изтрепят да го обгрижват, но защото е проблемно българче могат да го разкарват. Министърът на здравето веднага да провери и трите болници.

не разбрах, откъде тая сигурност, че не е циганин? l в тия домове са предимно такива.

не всичко е пари господа, къде е човещината ви, живеете в държава, в която хора, като това дете едва ли се хранят и по един път на ден, а вие си броите печалбите и загубите на болниците и си обръщате гърбовете, когато може да помогнете

Човещтина ??? Ама енергото иска пари за ток , за лекарства и консумативи ... я също искат пари ... А ми плати ги де .

какво пестите на държавата , пестите от живота на хората....ползвайте, докато има, после закривайте всичко и бягайте оттам...но докато сте там, е грях това, което правите

....Момчето е глухонямо и цели 17-години е било прехвърляно в различни институции.....

Ако беше швед от факултето или джендър цяло отделение щяха да му намерят, нале ве! Фалирайте мааа ви проста.

БРАВО НА ПЛЕВЕНСКИТЕ МЕДИЦИ! СТОЛИЧАНИ НЕ СА ДОКТОРИ, А ТЪРГАШИ! ВПРОЧЕМ ЗА ОТКАЗ ЗА ПРИЕМ НА ПАЦИЕНТ ТР ЗАКОНОВА САНКЦИЯ - ПРИМЕРНО 10% ОТ МЕСЕЧНИЯ БЮДЖЕТ НАДОЛУ, 10% ОТ ДИРЕКТОРСКАТА ЗАПЛАТА - СЪЩО!

Н'ал димухрасия ??? Н'ал пазарна икономика - кой ще работи без пари ????

Болниците нямат интерес да приемат пациенти чието лечение струва повече отколкото плаща Здравната каса и това не е само у нас. Вижте по-надолу новина как болниците в Германия отпращат български пациенти с абсолютно същите мотиви, не били за там, намало места и т.н.

някой престъпник с пари и вип стая ще се намери, но за това нещастно дете няма и елементарна помощ! Всичко, боже, разбирам, само защо наказваш и без това ощетените още веднъж!

,, Пазарна икономика " ... здравеопазването е част от икономиката .

расизма и дискриминацята в пика си.нуждаем се от политици нормални хора а не фашисти.искаме демокрация.всички хора да имат равни права

Демокрация и равни права ... в пазарна икономика ??? Реалност - имаш пари плащаш ( доказано - не е задължително да се реши пробелема ) ... нямаш пари ... спомняш си миналото .

" ( доказано - не е задължително да се реши пробелема ) "

къде видя равни права? къде видя равни задължения? повече от един милион, "горките", не плащат здравно-осигурителни вноски и изобщо нищо не плащат!!! това са тия, с "равните права"! а сещаш ли се, че има едни други, които имат само "равни задължения" и плащат ВСИЧКО и на тия горните-"горките". писна ми от форумна толерастия, виртуална хуманност и натрапена солидарност! всичко струва пари и не се плаща с лигави дрънканици по форумите!

ако беше животно чак в Холандия щяха да го лекуват , ама то човек и то българче !

ЗАЩО СЕ ШУМИ, ЧЕ В ЧУЖБИНА НЯКОИ БОЛНИЦИ ОТКАЗВАТ ДА ПРИЕМАТ БЪЛГАРИ, А НЕ СЕ ГОВОРИ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ МАСОВО БОЛНИЦИТЕ ОТКАЗВАТ ДА ПРИЕМАТ БЪЛГАРИ, ЧУЖДЕНЦИ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО.

В БГ здравеопазване няма, това е обществена тайна

Пролет, да приемем, че Вие сте болница, но сте профилирана само във вътрешни болести. Бихте ли приели въпросното момче при положение, че нямате нито апаратура, нито специалисти които да му помогнат? Или да кажем, че имате всичко, но имате само 20 легла и по нещастие на обстоятелствата са заети. Къде ще настаните пациента? В коридора на някое диванче ли ще лежи?

Едва ли екипите от спешна помощ са толкова тъпи, че са питали точно в такива болници! По-скоро лечението на един такъв пациент е много скъпо и крайно непечелившо за болниците!!! А поводи да откажеш прием лесно се намират....