Граждани искат отмяна на затвора за цигара марихуана

През май в София младежи, пациенти и граждани ще проведат марш "Свобода за конопа".

Обратно в новината

Коментари - Граждани искат отмяна на затвора за цигара марихуана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Милиционерите трябва да са благодарни на колегата си мирослав севлиевски за поправката за еднократната доза в закона. Сега могат да си прекарват по цяла смяна в районното правейки се на мъже пред някой напушен тийнейджър вместо да се разправят с домашно насилие и криминални престъпления.

като не искате да ходите затвора, не си купувайте трева. просто е.

Наркомани скапани изобщо не бих водил никакви разговори с Вас. Пържейки си мозъка изпържавате и обществото. Вие сте толкова вредни колкото фашистите и комунистите...даже повече. Такива като вас трябва просто да се разстрелват на секундата. Гадни ненормални изчадия.

ти спри тежките наркотици, че мозъка ти е заминал напълно :)

Демокрация със забрани няма!

Тези, които искат легализацията на марихуана са същите, които подкрепят гей-парадите и Истанбулската конвенция. Същите НПО се борят за легализацията на проституцията, а след време - и за падането на границата за секс с деца.

Брей как се грижи държавата за нашето здраве. Я направете тогава незаконни и червената мухоморка, алкохола, тютюна, татул , бъс и т.н. Истината е че депутати и полиция правят лесен бизнес с тая работа. Ако няма строга забрана, няма парички.

Това с 80-те % е малко пресилено. Но ако ще се променя законодателството с по-леки наказания за употреба, трябва шофирането след употреба на трева да е опит за предумишлено убийство.

Държава,която толерира доставчици и дилъри на дрога е за революция. Гражданите е нужно да вземат правосъие в свои ръце. Доставчици и дилъри са известни.

еи ако бяхте толкова нахасани да се борите за по добро управление колкото да давате акал дето нищо не разбирате щяхме да сме първи по заплати в европа

Легализацията на марихуаната и разлагането на младежта са свързани. Мисля, че има кръгове, които имат интерес младите хора да не са конкуренция на децата им и са склонни да поощряват наркоманиите и алкохолизма. На нас не ни трябва безумие в законодателството, но и не ни трябва разложено общество.

Чета ви коментарите и разбирам отново(за кой ли път),че тая държава е загубена!Защо винаги и за вс се опитваме да открием топлата вода?Взимаме как стоят нещата в петте най-развити държави и действаме!

ми то по закон е наркотик бре. поне тоя път нема как да ги упрекнеш.

И кои са точно тези граждани и за какво точно се борят ? Няма един вкаран в затвора за марихуана. Преди 10 г. делих квартира с дилър. Момчето беше заловено, съдено и осъдено условно - 3 години. От самосебе си се разбира, че нямаше ден от тези години, в който да не продаваше и да не пушеше. В квартирата се мъкнеха само вървежни "дупета" - родителите или лекари или с високи постове в банка или бяха в чужбина и пращаха пари не детето, без да знаят за какво точно ги харчи то. За две години един път звъня кварталния и така и не намери дилъра. Та стига са вили, че ги арестували и затваряли.

винаги съм твърдял, че всеки има право да се самоубие както намери за добре. щом иска да е тревоман - негова воля. но да си носи последствията. ако след тревата направи престъпление - присъдата да му се утроява например. така секи ще има право на избор - иска -пуши. но след това да си носи последствията.

я провери колко са тия дето са изваршили престаплиния напушени сравнение с тия дето са изваршили пияни и да направим алкохола незаконен за всички велики балгари *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За Протокола : а. 1-3 Години - Е комичноМного, т.е. Ще се ползва за Рекет...и б. Рано-или-ПоРано - Следва да Създадем Адекватен&Ефективен подход И В тази насока. ------ ..и да НЕ бъркаме "търговията" с Необходимост ...да НЕ "забравяме" че Има И Лечебни свойства...да Сме в час че Има Хранителни продукти Със...

"Всички наркотици са загуба на време... те унищожават спомените и самоуважението ви и всичко, което върви със самочувствието ви. Те ви карат да се чувствате добре за известно време, а после ви унищожават. Изобщо не са хубаво нещо. Но аз няма да проповядвам срещу тях. Изборът е ваш, но от опит знам, че са загуба на време."

Ако се легализира марихуаната ще се отворят нови работни места, ще се събират данъци (които пари сега са в мутрите), държавата ше печели от тази търговия. Ще намалее употребата на истинска дрога (доказан факт, който е доказан от по-развити от нас държави), също така ще се намали престъпноста. Защо ли? Ами защото няма да има смисъл и нужда от квартални дилъри, зад които стоят полицаи, защото хора пушили малко трева са весели, дружелюбни.. те не се държат като пияните или надрусаните.. Не на последно място ще намалее употребата на дизайнерска дрога, която убива децата ни. А те я използват само защото не е забранена.. Доказано ще намалее и употребата на алкохол, от което се оглупява много! Вижте ги повечето над 50г. какви тъпи мисли им идват, ама си пият по две, три ракиики вечер, щото е легално. А изгниват от тъпота. Тъпотата на нашите закони. Бъдете здрави!

Да се забранят цигарите!

То ,се озакониха , секти , масони , джендари , сега и наркотици и край на държавата , НЕЕЕЕЕЕЕ

забрави каките на околомръсното...

- над един милион души, в момента или в някакъв минал период от време, са държали в себе си наркотично вещество, сочат данните на организацията. - Тези сигурно са пушили чай с паркизан и са сънували тези данни ! Няма как всеки осми да е държал, защото в България реално има 3-4 милиона души, другите работят в чужбина но се водят че живеят тук. Има хора по селата цял живот ги няма, но по лична карта са там, особено турските села покрай Кърджали, там всеки е с по 3-4 паспорта - български, турски, немски и т.н. Та - от тези 3-4 милиона, 1 милион поне са пенсионери, милион цигани, милион турци и милион българи. Няма как всеки пенсионер да е държал трева в него, или всеки турк , при положение че масово се набляга на по-модерните наркотици като пико или амфети. Другите на ракия и водка.

ало Форумджиите,нищо не разбирате от чичко тревичко...

Трябва да се легализират шамарите, че родителите да не допускат децата им да стават зомбита!

това говори за нивото на българската младеж, на запад има хора, които под з0 години стават милионери, придобиват по 20 къщи, които дават под наем, фокусират се в бизнес, а на нашите им даи да се дрогират и да легнат, мечта номер 1.

Ааааа, и тука има...

Първо ще поискат легаризиране на марихуаната въобще, след това ще поискат да я пушат в заведенията, после на работното място. Едното води към друго и пропадането на човешката цивилизация е без край. И цигарите ви идват в повече и алкохола - превръщат ви в животни.

"Превръщат Ви в животни..." Не се безпокой за нас, ние сме добре. Гледай себе си.

Имаше преди едни военни подразделения, КЕЧ им казваха, нормата беше 3 куб.м. изкопано на ден. Други трошаха камъни по пътищата, все полезни дейности. На тази разглезена паплач само работа и трябва, не 1 г., а 3, и само работа, работа. И ще забрави конопчето. Завинаги.

Съвършено правилно, за тези трябва само работа. Ще проведат Марш на безполезните хора, егоисти.

Ти явно само си чел за КЕЧа, брат ми с взвода в казармата бяха изпушили съседното село (поделение близо до Сандански) ...

Наред с отмяната за притежание на "една"цигара марихуана,да се гласума и приеме за нещо нормално, ако пребиеш или убиеш някой на пъта/ако ти е за първи път/...

Те що не кажат ще се поправим няма да пушим никакви цигари дори и тютюн.Не че ги вкарват ама да се подсигурят Като ги хванат с две да кажат ама то нали може една . Вместо да ги вкарват в затвора да ходят да работят .

Не знам на защитниците на Марихуаната дали им е ясно, че системната ѝ употреба води до появата на алергични заболявания на белите дробове. А къде е гаранцията, че тя няма да се смеси и със синтетика. В момента системно дрогиращите се и извършваши престъпления се измъкват от наказателна отговорност. Дали след време законът ще бъде по-строг или ще ги подмине като дребно нарушение?

На тебе ясно ли ти е че всеки пушек, независимо от какво вещество идва е вреден? Цигарите са вредни до голяма степен не заради никотина, а заради десетките други вещества съдържащи се в цигарения дим. Дори веществата получени при горенето на хартията са по-вредни от никотина. Чистия изолиран никотин е вреден колкото и кофеина. Ако марихуаната е легална ще има и производители продаващи качествен продук, за какво смесване говориш?

Ако въпросът е дали съм за затвор за 1-2 цигари-твърдо не.Тревата се пуши предимно от млади хора до 20 т.е хора тепърва навлизащи в живота, така че трябва да имат шанс да преосмислят и да не бъдат стигматизирани за цял живот с такова тежко наказание.Според мен трябва да се промени наказателният кодекс и наказанието да е обществено полезен труд, глоба, посещение на терапевтични сесии, но в никакъв случай затвор за 1-2 пъти хвашане с трева.

....до 20 години, я пак помисли...

живея за да пуша и пуша за да живея .

хххх

нищо не разбираш от живота....

Скжоро ще разбереш, че не живееш.

поле от трева до хоризонта и аз летя летя...

Не! Ти пушиш за да пушиш!

Тревата е опасен наркотик и това е ясно на всеки освен на 14-16 годишните, които под въздействие на музика където се възпява тревата, филми или като вид бунтарство искат легализация.Тревата е прелюдия към по-сериозни наркотици.И понеже знам че тук ще скочат много дърти наркомани с вечния аргумент-аз познавам един пуши от 20 години и не е станал наркоман ето и аргумент номер 2, който е железен и незаобиколим.Пушенето на трева особено в ранна възраст води до биохимични изменения на мозъка, прекалено силния приток на кръв в мозъчата кора отключва много психични болести като шизофрения, биполярно разстройство, параноя и депресия.А тревоманчетата да си скачат колкото си искат тях никой не може да ги убеди не е и нужно, затова си има закон.

Даже символът на пушенето на трева Боб Марли който цял живот е пушил умира на 36 от рак.

Чакам аргумент от пушачите на трева.Но не-така държавата ще печели.Вие държавата не я мислете, тя ще мине и без ''акциз трева''.Другият им аргумент е -тревата се ползва от болни хора за облекчаване на болките.Е, то и други неща се ползват например Морфин, което е вещество подобно на хероина, по тази логика трябва и хероина да се легализира.А и колко от вас пушещите трева я ползват с тази цел.Аулинът също е обезболяващо, вместо трева изпийте един Аулин щом това ви е основния аргумент.

Да де, ама то от алкохола се почва и след него идва марихуаната.

Написал си доста глупости, без да имаш представа за материята . Но с каквито и аргументи да ти отговоря, пак няма да промениш мнението си, така че те оставям да живееш със заблудата си .

Какви вредни въздействия върху подрастващия мозък на 30 годишен има марихуаната? Никой не иска да се разрешава употреба от деца. Иска се легализация за ПЪЛНОЛЕТНИ.

Аз не съм съгласен.

И аз ... да се продава алкохол и цигари, анаболи, макдоналдс и всичко вредно за човешкото здраве, което се намира съвсем законно и го вземам насила ...

Това е все едно искат да те вкарат в затвора за това, че пиеш алкохол.

В какъв интервал по една цигара с трева? По една на час, на два часа на ден? Кой и как ще го установява това. Как ще си опазиш детето от напушен с трева, ако той заяви че е пушил законно. Значи трябва да го пребия и аз законно.

Ами както ако е пиян бе чиче. Само дето напушените неяо не налитат на бой. Е освен ако не са и пили де.

Онова келеме,полицейско синче,дето посред бял ден,в нас.място се качи натротоара и уби две жени/еднаъа бременна/,и то ли няма да ,,лежи",че се е ....НАПУШИЛО С МАРИХУАНА....

България винаги ще е десет крачки след останалите държави. Изостанала работа и това е. Бих искал поне в нещо да сме по-напред от останалите (престъпността не се брои)

По смъртност от алкохол и цигари сме на първо място. Оппа, то това май не е хубаво.

Гога , това което ти говорят звездите не винаги е верно , та не им вервай безвъзвратно .

Преди време разговарях с един англичанин, възрастен е, около и над 60 години. Почнал да пуши трева още 13 годишен. Та по повод тревата и наркотиците същия ми каза: - Повярвай ми, в тази страна /Великобритания/ всичко е опитано. Наркотиците са били и напълно забранени, били са и легализирани. Резултата е, че общата годишна употреба е приблизително една и съща. Що се отнася само до тревата, вероятно е по-добре да се легализира. Така държавата ще може законно да си прибира пари от този бизнес и да пресече финансовите доходи на мафията. Разбира се напушването да се третира като пиянството. Щом си пил или пушил НЕ караш кола.

Интересно, тези които предлагат това биха ли си дали детето или те самите на операция от лекар изпушил една трева. Ами на учител. Ами ако такъв пушач, който е изпушил по една трева всеки час, кара кола? Ами ако е счетоводител, работник на строеж, аптекар и т.н.

Разрешава се тревата,но се преследва както пиянството. Щом шофираш или си на работа НЕ трябва да си под въздействието на алкохол и/или трева.

Че то аз няма да позволя и на пиян лекар да оперира - какво искаш да кажеш с това идиотско сравнение? Никой не твърди че марихуаната не ти замайва главата или че не ти влияе на сетивата и реакциите. Алкохола е навсякъде и е десетки пъти по-вреден, но е напълно легален защото българина така е свикнал от време оно и нищо ново не му влиза под кратуната.

Що бе петък като почивам, защо да не мога да дръпна една плюс 2 водки или смяташ, че до понеделник ще съм надрусан така ли?? Много тъпо копеле си май?

Редовно пласьорите носят по една доза "за лична употреба" и по този начин не могат да бъдат наказани. Защо изобщо се дава трибуна на изпълнили тревоманчета? Фактите са, че всеки пропаднал наркоман е почнал с тревица.

Депутатите да спасят нарко пазара че съвсем замря Никой не купува Младите забягнаха в чужбина Тези дето са още тук пък нямат пари Трагедия Ина всичко отгоре и затвор за една цигара ...Давате ли си сметка че ако продължава така нарко дилърите ще трябва да си търсят друга работа Някой от тях дори почтенна и легална ..

Бате ти знаеш ли, че Колорадо от 2014та до 2017та събра половин МИЛИАРД долара от данъци и акцизи върху треволяка? Ами те не са прости, че го легализират, то и без това се пуши, ама защо тези пари да ги прибират мутрите, а не държавата? А нашите реват за контрабандните цигари и фалшивия алкохол, ама тревицата са я оставили на престъпниците да си печелят. И те си печелят. Я виж американците като са премахнали сухия режим как гангстерите са си загубили бизнес4ето от днес за утре. Щото вече всеки може да си отвори един бар или магазийка за алкохол да си продава. И в крайна сметка ако тревата не трябва да я легализираме ок, ама тогава дай да забраним алкохола и тютюна, че от тях умират доста хора.

Ми то в Америка само за пари мислят, но какво ни интересува какво правят в една психопатична държава?

Kalin

Проблема не е в едната цигара а че ако се затвори тази врата няма затваряне.Това е като с алкохола и карането на кола.......всеки като го хванат вика на едно малко съм или една бира!

червените чугунени глави в България още си мечтаят да наложът диктатура и всичко ( и всичко упадъчно по тяхна преценка да бъде забранено )

Супер !!! Аз съм за , спира супер готино след това!

ох, тия млади не разбраха ли, че в днешно време само наи-долната прослоика на запад пуши трева? нито един млад, образован висшит не го прави. ако се имат за много модерни в грешка са.

И аз това съм забелязал ,тука,на запад де, висшистите друсат с кока и хапове, кво ще се занимават с треволяци за тийнейджери и пенсионери

Правилния подход към наркотиците е нулева толерантност Бутни ги в затвора за 25 години за една цигара та да видим дали ще пушат Навсякъде където това е приложено резултатите са налице Примери много Тайланд Сингапур ...

... не четеш! Холандия, много от шатите в САЩ, ама какво да обясняваш на индивид с ник, като твоя. Ти си си промит мозък и така ти е добре!

Adollfo Adollfo... толко си заблуден, че няма докъде. Все едно да искаш да бутнеш за 25 години в затвора някого, който е изпил чашка-две ракия. Отиди в Холандия и виж за какво става дума.