46 акта за автомобили, минали преглед без платен данък

Служители на ИА „Автомобилна администрация“ съставиха 46 акта, при внезапна проверка на пунктове за технически прегледи в София.

Обратно в новината

Коментари - 46 акта за автомобили, минали преглед без платен данък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плащането на данъка няма нищо общо с техническата безопасност на автомобила.Аман от бюрократи и бюрократщини.

А "баничарките" Поршета, докога ще плащат 6 лв. годишен данък? Сигурно собствениците им са най бедните хора.

Годишният технически преглед се ползва като повод да се принудят хората да си платят данъците и гражданската отговорност, и най-малко е за да следи за техническата изправност. Първите две неща са неоспорими щом има документ, техническата изправност е нещо много относително и недоказуемо. Вчера си бил "изправен" на прегледа, днес си без фарове, катализатор, пушиш, гумите са галоши, тенекиите се разпадат. Затова се движат такива таралясници Пунктовете правят компромисите, за да имат клиенти и приходи. Покажи им квитанция за данък и гражданска отговорност и трудно ще ти откажат да ти пуснат колата. Трябва да са много принципни или тя да е абсолютна развалина, за да не мине прегледа. Ако си правеха труда само газовете да мерят 80% от колите трябваше да се обявят за технически неизправни. Не говоря за светлини, чистачки, спирачки, гуми, стъкла, външен вид.

Можеш да си платиш данъка по интернет, но не ти се признава, понеже нямаш бележка. А да имаш бележка трябва да чакаш на голяма опашка. Тогава защо се плаща по интернет. Кой ли е измислил тази глупост.

ба си глупостите!

Възмутен съм, за да мина технически преглед нося една торба с всякакви хартиени документи. И ми изискват и личната карта и я сканират. Откъде накъде, амо защитата на личните данни. Забележете личната карта, а не шофьорската книжка. Т.е. мога да прекарам колата си на преглед дори да няма шофьорска книжка. Депутатите(от ГЕРБ) и чиновниците приели този закон и нормативната уредба са непоправими глупаци и некадърници.

А ти знаеш ли точно кои депутати са приели този закон? Аз мисля, че е така поне от 15 години

много се възмущавате, платил данъка или не! Ми да проверяват, както аз мога да си плащам така и ония тарикати да си плащат! Искате пътища, зелени площи, тротоари, градинки и т.н., ама без да плащате. Е карайте си колите без да плащате и горивото, айде да ви видя. Нещата се затягат навсякъде и Слава Богу, че с тая слободия обедняхме и душевно. И какви са тия малоумници на ГТП-тата да си рискуват прехраната, че някой си там ще му плати некви мижави кинти..., да им отнемат лицензите и да мизерстват после

Темата щеше да е интересна ако беше така, "На 20000 неграмотни роми бяха отнети свидетелствата за управление на МПС поради некоректно издаване". Причината за жертвите по пътищата е основно тази, купени книжки и самонадеяни водачи ходили на училище колкото да се вземат помощи от държавата.

Системата за проверка на данъците в общината си я има в пунктовете проблема е че я заобикалят....да не казвам как. Прави се проверка на данъка защото има много коли , които не си регистрират колите в общината ... юридически мошенгии . Просто карат без да плащат данъци заради това е и самата система. Фиктивни прегледи има ли отговора е ДА има достатъчен е големия талон на колата . Правят го масово И НАВСЯКЪДЕ !!!!. Нищо не може да спре изобретателния българин ако ще и 50 системи за проверка да му туриш.

така и не разбрах какво общо има техническя преглед с платения данък,това технически преглед на колата ли е или данъчна ревизия, що не ходят в парламента да правят ревизия ,мизерна псевдо държава и ченгета боклуци !!!!

По закон без доказателство за платен данък не трябва да се допуска до технически преглед. Ако в центъра за технически прегледи са си затворили очите, ерго са нарушили закона допускайки МПС-та без платен данък, биха си затворили очите и за технически неизправности (повечето го правят).

Това се нарича прехвърляне не отговорност. Принципно всеки трябва да си плаща данъците и това не го коментираме. Но токъде накъде ще вменяват на лица извършващи технически преглед да правят проверка за това дали си си платил данъка?! За какво е НАП?! Че дай тогава да им прехвърлим и ДДС и митническите сборове и да закриваме данъчната администрация! Че то по тази логика трябва като викнеш бригадата да ти оправя покрива да провери първо дали си платил данък сгради и данък смет преди това!?? Да не би всичките "санирани" сгради да са идеални и да не дължат данъци на общината? Ми да закриваме и общинската администрация тогава.

полицаите да не са данъчни или пък застахователи Кво ги интересува дали съм платил данък и дали имам застраховка като не искат да дойдат да пишат протоколи при ПТП, това сие моей проблем дали ще плати застрахопвател или аз?!?

не разбираш щото си тъп. щото си мислиш че тр да платиш 200 лв ламарини. ама като си тъп и утрепеш някой трябва да плащаш кръвнина. и цървулите ти няма да я покрият. щом искаш екстра кола ще плащаш - ако не пеш!

Вие не разбрахте ли, че платения данък към общината доказан с хартийка със стикер на нея е най-важното за техническата изправност на автомобила. Без платен данък веднага ще катастрофирате - то затова се нарича Годишен ТЕХНИЧЕСКИ преглед, а не преглед за платени данъци. Затова и КАТ обикновено това гледа.

Бреей, като не ми е платен рекета и колата ми е технически неизправна.

Много хубаво, обаче нека пунктовете си ползват информационната система, а не да ме карат да разнасям хартии!!!

явно си от неплащащите щото иначе щеше да знаеш че вече не трябва да разнасяш хартии. трябва да има прочистване от боклуци по улиците. като не може да си позволиш да плащаш кола и данъци - градския.

Яд ли те е ,балък,че си плащаш данък,който отива в джоба на една герберска свиня?Щото градската инфраструктура се подържа от данъците за жилища,този данък е незаконен,има давност и никога не го плащам.

Ама като карам лизингов автомобил аз съм си платил, като съм превел пари на компанията и тя също е платила за всички коли на общината, но няма хартийка със стикер за всеки.... и тук се получава един чисто държавен рекет! Хем си си платил изрядно всичко хем ставаш нередовен , абсурдистан!!!

Обаждаш се в лизинговата компания и след минути ти пращат на мейла копие от платежното, където е включен и твоят автомобил.

И тов копие какъв точно стикер има?!? А четете преди да пишете!

Освен с неплатен данък, неизправни автомобили пускали ли са?

"Преглед по правилата в този пункт струва 35 лв., а без документ за платен данък само 5 лева повече. Автомобилът пък не е проверен за основни технически изправности." Като не е проверен....

Абе пич, това е разследването на нова, а не проверките на Автомобилна администрация

Що ли не помня да има промяна в закона която да ЗАДЪЛЖАВА пунктовете за ГТП да гледат за данък ? Тези актове със още 5х пари ще се върнат на собствениците на ГТП само да заведат едно дело. Държавата не знае какво прави лявата и дясната ръка , тръгнали да се заяждат с пунктовете.

Какви данъци бе ТЪПУНГЕРИ....КАКВИ 5 ЛЕВА.до края на МАРТ можем да караме без да сме си платили данъка на колите, А СЕГА ВСЕ ОЩЕ СМЕ ФЕВРУАРИ???? А аз бих ги съдил, защото това не е нарушение на закона.

ще ти искат данъка за миналата година, първо провери, после обиждай

Не може с един данък два прегледа.

всички коли минават преглед до края на март и след това никой не минава, така ли?!?

шофираx моята нова кола в продължение на 6 години в Англия, когато дойдох в България една година по-късно започнах да правя ремонтни работи върху нея Ако ви харесват вашите пътища тогава моля не се оплаквайте

То че нашите пътища са скапани - скапани са, ама ти искаш 10 години да шофираш без да правиш ремонт, така ли? И после автоджамбазите да върнат километража със 100 000 км и да я продадат като почти некарана...

Най- смешното е, че по репатраците се виждат качени само нови коли. Върхът на техниката, технически изправни, само миришат дизел и бензин, ма... не палят.

Защо ми се струва, че гроздето нещо ти е кисело?

На тебе може всичко да ти се струва, ама тва не значи НИЩО.

щото акумулаторите станаха по 500 лв, , а не струват нищо! Не могат да изкарат гаранционния си период!

Не знам какво имаш предвид под нова кола, но карам вече трета поред нова кола, сменям ги през три години, и нямам никакви грижи

Така е туземецо... Само миналата година влачих до сервиза две такива с моята Лада...единият дори приятел с бус ,,Опел Виваро"...поне 2 тона си беше...цели 50 км....

Какви са тези санкции?1500лв.та това е смешно.15000даже са малко.Какви таралясници се движат в движение ще се запалят и те минали технически. Неграмотните хора дай им кола ,кой от тях е помислил за опасностите, ако са неизправни. Нали затова са тези технически прегледи.Това е масова практика.Стига вече,всеки да си гледа съвестно работата и глобите да са такива ,че никой да не смее да нарушава правилата.

Ма явно не четеш. Държавата изобщо не я интересува какви коли са пускали а дали са платени данъците. Просто пак всичко е само за пари нищо повече.

Я пак сега прочети новината и я осмисли. Това долното как ти се вижда като снакция? "...като за съответните пунктове ще бъде задействана процедура по отнемане на разрешителните."

А колко е санкцията за Софийска община, че си плащаш данъка онлайн и не ти издава документ за да минеш на преглед? Това работИ една година и оттогава ако се минеш да платиш в интернет те чака късане на нерви.

Е крайно време беше да почнат! Писнало ми е да ми претупват ГТПто на машина, за която съм вързан с колан, докато тя се движи с над 100км/ч, сякаш ми правят някаква услуга по тоя начин! И после пък евентуално тюфлеците мен да глобят за неизправности по тая машина, за които "специалистът" се е подписал, че уж всичко е в норма!

ЧУВАЛ С КАРТОФИ ЛИ СИ В ЦЯЛАТА СХЕМА?!? И сигурно те вози жена ти,че и това не можеш!

Аха... и как стигна до тези изводи?

Шилo

Само за данъка ли бе?!?! Ами че пускат абсолютни курници да се движат по пътищата?