Дронове могат да заместят пчелите

Американски учен смята, че дронове могат да опрашват селскостопанските култури, ако естествената популация на пчелите продължава да намалява.

Обратно в новината

Коментари - Дронове могат да заместят пчелите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя докато измисли дроновете,дето ще опрашват растенията,жена му ще се чеше отдолу с по-различен дрон.

Какво става с този свят - Всеки ГЛУПАК се нарича ''учен'' ?!

Като епизодът от Black mirror

Умират пчелите от кошерите. На дивите нищо им няма. А те са основната работна сила. А как е било преди, когато е нямало кошери и пчели кръстоски?

тоя свят откачи....

Да бе, те пчелите са хилидя на един кошер. Хиляди дронове ли направят...?

колко ще струва меда от дроновете?

Вервайте ми - не могат!

Роботи ще сменят хората

А нас Мъск ще ни закара на Марс, вместо да живеем в скромност и хармония с прекрасната си Земя...

Взе ми го от клавиатурата :))

Ние пък си искаме пчеличките, ама май ще ни пробутат дронов мед.

А дроновете мед ще събират ли?Природата ни е дала всичко ,само разум ни е спестила.

Някога нашите предци са се сторили на Природата много обещаващи и им е позволила да унищожат саблезъбите тигри и да станат еднолични господари на планетата. Сгрешила е! Природата е трябвало да заложи на саблезъбите тигри!

Ако направят това, че се сложи данък "Дишане".

Това ли е първата снимка на "пчела", която ви попадна? Ама верно ли не можете да различите муха от пчела или ни пробвате?

Това е търтей, не муха.

Прав е човекът когото репликираш! Въпреки че прилича на земна пчела това е вид муха.

Търтей си ти. Потърси снимки (явно не си виждал) на търтей и виж преди да пишеш глупости! Не падай на нивото на списвачите на сайта!

Може да могат, ама може и да не могат.Ще стане ясно когато ще е твърде късно.

Някой може ли да ми обясни какъв е смисълът да унищожиш пчелите, за да живеят 8 милиарда души, които да плюскат изкуствени хамбургери и да изглеждат като добре угоени тюлени? Трябват спешни мерки за ограничане на раждаемостта - не е нормално едно семейство без средства да има повече от 2 деца, които да просят на улицата или да хукнат към Германия.

един вид- по-лесно е да направиш мини дронове да опрашват растения, отколкото да се погрижиш да защитиш един изчезващ вид.

Разработката на тези мини дронове и идеята за ползването им за тази цел не е американска и това го писа преди време и самият сайт "Дир.бг"!

??????????????????//!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И най-глуповатия човек би разбрал смисъла на хубавата българска поговорка:"Изпусна питомното, гони дивото". Каква паплач се е заселила в сащ не разбирам.

Не се учудвам на подобни новини. Те накараха мъж да кърми бебета, правят опити двама мъже да направят семейство, че и да се размножават, какво остана за пчелите. Ще измислят не само дронове, ами и самоопрашващи се растения, като им обърнат резбата...

Толкова по-лесно е да пуснеш на пазара препарат за бани, който се пие, и всички да са шастливи.

Казаха, че от такъв препарат рязко се поумнява, така че, купи си и пробвай. Сигурно е, че поне няма да ти навреди.

Аз пак не разбрах, кой ще опрашва жените- дронове или...?

...,че скоро няма да има мъже и жени?

Black Mirror

Ясни са фактори от които измират пчели. В САЩ и от изпуснати много агресивни африкански пчели, които избиват другите. Ползвали ги защото давали много мед, но трябвало да са затворени. Иначе основно от ГМО рапицата! Като резултат им нарушавала ориентацията и не можели да се върнат в кошерите. Така че ГМО трепа пчелите, а от там е следствието с опрашването.

Не са изпуснати африкански пчели, а кръстоска на европейска медоносна с африканска. Кръстоската е позната като пчели убийци и в последствие се оказва, че е много агресивна (когато вече е късно) и преследва и убива хора и животни, приближили кошера. Но тя не убива европейската медоносна пчела и върши същата работа като нея в природата. Не е подходяща за отглеждане от човек.

Тъп, по-тъп, най-тъп, хамерикански учен опрашващ посевите с дрон. Тези докатоа не унищожат планетата до последната жива клетка няма да се спрат.

Колко е бил учен американеца е спорно, а колко е компетентен човека публикувал статията е безспорно!

Тия задминаха комунистите! Комунистите ни обясняваха, че "човекът щял да победи природата", но не обясняваха защо изобщо трябва "да се бориш" с нея. А пък на всеки що годе интелигентен човек му е ясно, че като "победиш създателя си" ще изчезнеш и ти!

Аналогично робот може да замести въпросния "учен".

"Когато Господ реши да накаже американците, им изпраща земетресения, урагани, тайфуни, пожари и наводнения. Когато Господ реши да накаже другите народи им изпраща...американците."

Грешка. Ако иска да накаже народ, Господ му изпраща колхозниците - най-упадъчната, ретроградна, алкохолизирана, и проста измет, мачкана откакто е създадена Северна Азия: първо монголците ги осеменяват до степен само от Ленин насам на половината им вождове да са им дръпнати оките; през многовековното иго на помешчиците, по-страшно от това на негрите в Американския Юг, до 70 години най-див и варварски комунизъм, избил десетки милиони в безброй вътрешни чистки, и докарал народа до тотален страх и параноя. Затова колхозницитре са изметта на човечеството, и няма държава, която е просперирала под пиянския руски ботуш, за разлика от Западна Европа, Южна Корея, Япония, Чили, и т.н., просперирали с американска помощ. Пиночет за вас, проруски изроди!

Причината за измирането на пчелите не е загатка. Пчелите измират от насищане на средата с електромагнитни излъчвания. Един поглед върху спектъра на електромагнитните вълни показва съседството между късовълновите излъчвания и инфрачервените лъчи. В резултат, отделните мощни предаватели, а и безбройните не толкова мощни, действат като нагреватели на атмосферата, като резултатът е Глобалното затопляне. Безсмислено е да се хвърля вината за това явление върху парниковите газове. Обикновенната водна пара в атмосферата, без да се включват облаците, има 75% принос за парниковия ефект, без който земята ще изстине за часове и ще настъпи космически студ. Друг неблагоприятен ефект е, че електромагнитната супа в която се къпе съвременния човек, оказва пагубно влияние върху биополето на всяка отделна човешка клетка. Това води до изменения в нея, мутации, рак.

А защо дивите не измират? В същото поле? И с какво ги прехранват питомните през зимата?

БОМБУСИ - дивите пчели не се регистрират и броят. Преките ми наблюдения са, че се срещат много по-рядко от преди десетина години. Вижте и какво става с малките птички като врабчетата.... драстично са намаляли навсякъде.

А дроновете ще могат ли да правят мед? Или щом са дронове (англ. превод-търтеи) няма да могат.

Една от основните причини за измирането на пчелите отдавна е ясна - пестицидите и изкуствените торове, които масово се ползват. Пчеларите от години предупреждават за това, ама кой ли слуша. Фермерите само гледат да изкарат възможно най-много пари. Сега, когато стана ясно, че без пчелите не може, вместо да се намалят химикалите, се измислят роботчета. Ако този метод проработи, скоро съвсем спокойно ще се ползват дори още по-силни химикали, за по-голямо производство, а после тия химикали ще си ги хапваме заедно с храната.

Причината за измирането на пчелите не е загатка. Пчелите измират от насищане на средата с електромагнитни излъчвания. Eлектромагнитната супа в която се къпе съвременния човек, оказва пагубно влияние и върху биополето на всяка отделна човешка клетка. Това води до изменения в нея, мутации, рак.

дира - това на снимката е муха (с окраска на пчела) погледнете и очите .......................

не, търтей-мъжка пчела която няма жило.

Това на снмката не е търтей!

А вместо мед, машинно масло ли ще пускат дееба вашата мамица чифутска? Да си вземете Истанбулската конвенция да си я турите при робопчелите и всичкото туй отзад- на задното стъкло! Дееба утопистите шибани!

А меда ще го събирате ... да не казвам от къде, защото ще ми изтрият репликата.

"...робот-пчела, способен да се снижава 120 пъти за секунда, предаде БНТ..."??

А ПОСЛЕ ЩЕ СТРАДАМЕ ОТ НЕДОСТИГ НА ЕНЕРГИЯ...

Изпусни питомното, да гониш дивото... Празна кауза е това - дронове вместо пчели... Не че ще стане, де... ама меда пак ли дрончетата ще го правят :)

Една баба продавала мед на пазара. - Бабо, много скъпо го даваш-изнедоволствал един. -Ами мушица го е срала, сине.0отговорила бабата. Ако го бях срала аз без пари щях да ти го дам.

Мисля си, че е по-добре да се отървем от сащ... И то не само заради пчелите.