Иван Костов разби доклада на БАН за ”Белене”

Иван Костов разкритикува остро доклада на Българската академия на науките относно изграждането на АЕЦ "Белене".

Обратно в новината

Коментари - Иван Костов разби доклада на БАН за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и бойко борисов, Иван Костов е Недостижим Гений, направо Великият Айнщайн !!!

Е, сега, как да не верваме на Ванчо Мавъра? По негово време се създаде толкова много в страната!!! И досега не можем да му почистим руините! Пък и той е "гоуем специалист" по всичко! Ние не сме му дорасли до нивото! Та, не е ли време да го пооокастрим откъм главата, та дано той да слезе до нашето ниво? И да го забравим! Амин! Учител!!! Само ме учудва, защо тоя още е на свобода!!!

А иначе Ванчо Мавъра си е истински Разбивач! Той държавата ни разби, та някакъв си доклад на БАН ще му се опре!

Не е тайна предателството спрямо България с американските ТЕЦ-ове, договора, с които под ,,вещото" ръководство на Иван Костов беше подписан на 13.06.2001 г - три дни преди изборите. Не е тайна вече, че едни 23 % собственост в тези ТЕЦ-ове са на името на офшорна фирма регистрирана на о-в Мавриций и са собственост на Иван Костов. Известно е също така, че има тотален натиск от ЕС ТЕЦ-овете на въглища да бъдат закривани. При това положение само тоталния недостиг и липсата на нови мощности могат да оставят тези ТЕЦ-ове да работят - КОЕТО Е ГЛАВНАТА ЦЕЛ НА ИВАН КОСТОВ! Има ли Белене неговата далавера от тези ТЕЦ-ове ще секне защото трябва да бъдат закрити при наличието на алтернатива! Ето това е дребния махленски интерес на Иван Костов! Няма нито анализи, нито прогнози, нито сметки!!!! Има само страх да не му резнат клона за големи печалби! Обикновен крадец на гърба на собствения си народ!

Претенции по цените за изкупуването към др. Румен Овчаров, само идиотите не разбраха кой подписа цените за изкупуването на тока им! Ти от тях ли си?

Румен Овчаров не е бил министър, когато КостOFF прецака Шиляшки да подписва небивалиците за американските централи... Пак си закъснял... Когато през 2005 Овчаров стана министър за година и половина всичко беше вече решено!

Иван Костов не може да разбие доклад свързан с енергетиката ЗАЩОТО: -той е един неук бивш политик -доказано от сделката с Авиокомпания Балкан, продал я за малко над $ 100 хиляди при цена около 2 милиарда! Т.е. един амбулантен търговец със занаятчийския си манталитет го изигра заедно с целия му екип подбран от него; -,,задълбочените" му икономически знания на лаик от плебса доказаха некадърността му при продажбата на Кремиковци за $ 1! Доказано - сделка на невежа, който с неграмотността си подари един комбинат за около $ 4-5 милиарда, впоследствие препродаван неколкократно с извлечени от продажбата му над милиард и половина; По аналогичен начин подарил и рафинерията в Бургас - причини неграмотност, отрицателни познания по икономика, антиталант на управляващ. Ако тези неща бъдат отречени, то следва да се определи Иван Костов, като КОЛОСАЛЕН престъпник с последствията от престъпната му дейност. Като типичен пример за неграмотността му на същия този Иван Костов беше и опита му, вече като лаборант, да сметне производствените разходи на Лукойл-България! С абсолютна профанщина се обърка с доставките, преобразуванията от тегло-обем, изобщо не успя да отчете кулажите, и тотално се оплете като петел в кълчища, в една материя, в която не магистър по математика и преподавател по политикономия, ами обикновен снабдител би се оправил е не би объркал сметките... Толкова са му възможностите на Иван Костов! Така, че : доклад за АЕЦ Белене от него - мисията невъзможна!

А всичко започна с фондация "Сапио". Министър на финансите иван костов! Когато се наливаха първите милиони!

Трябва да се направи един списък на българи(биле те политици,биснесмени,магистрати,банкери и всякакви) които са вредни за българското общество и да не се допускат до управлението на държавата и още един списък с имената на тези които трябва да съдим до дупка.Не може да се краде толкова безнаказано.То не бяха банки,то не бяха приватизаторки и приватизатори,то не бяха еврофондове,гори,планини ,море...Аман!Пандела!!!

Бивш върл комунистически функционер (по соц . време) след като смени два образа сега усвоява новия образ - на експерт по енергетика. БАН пред него ряпа яли. Сигурно решил да довърши работа си по разрушаване на държава, което не успял да направи на времето. Но закъснял - други са го направили успешно. За да останат само магистрали и държавата да стане транзитна. Само да я прескачат.

Спусъци трябват,а не списъци!

Иначе трябва него да го разбият, защото АЕЦ "Белене" трябваше да работи още през 90-те години на миналия век. Още ли няма свободни места в затвора?

Костов! Застани пред огледалото и се огледай. Като как един асистент по политикономия на социализма мимикрира в специалист по ядрена енергетика?

В началото на учебната година упражненията на асистента Костов започваха с думите: колеги, първия семестър ще изучаваме политическа икономия на капитализма. Такава наука има. През втория семестър ще иузучаваме политическа икономия на социализма - такава наука няма!

Кой предоставя "трибуна" за изява, на този палячо Костов ?

Този мишок от къде се3 показа.Той срам няма ли.Де ги тия седесари ,дето обещаваха по митинги добър живот на народа.

Думичката в заглавието "РАЗБИ" е пълно слагачество на сайта към средите, благодарение на които съществува... А иначе преди месец, експертка от МААЕ заяви, че Белене е абсолютно необходим, защото нуждите от ток в региона непрекъснато растат.

и тая експертка кой я е виждал, освен тебе?

Най добрия министър председател до сега

костов - единствения политик в българия. всички останали претенденти са пълни овци.

Преди 89г. имаше планова икономика, а след тази година и "свободен пазар". Оказа се обаче, че понятието "свободен пазар" важи само за малките магазинчета. Държавните дългове растат за да дотират икономиките на страните си, целта е да се отхапе по-голям пазарен дял и да не се позволи на друга икономика да има възможността да се развива.

Странно ми е защо никой от противниците на АЕЦ не коментира че след около 10 15 год ще започнат да отпадат сега деистващите мощности ТЕЦ АЕЦ та даже и ВЕИ може би защото Турция ше строи свои АЕЦ а далекопроводите си ги има

веднага ще коментирам! след 10-15 години в България ще идва газ поне от три места /РФ, Турция и Гърция/ и тока от твоите ядрени централи ще можеш да ползваш само за лични цели. за възобнобновяемите дори няма да споменавам, ако си чувал в европа за миналата година 12% от тока е бил произведен от ветрогенератори!

Аз пък мисля че по-евтин ток от АЕЦ НЯМА на този етап. Та за каква пазарна икономика ми говориш и за какъв газ? Консумацията на електричество ще се увеличава, защото не може безкрайно да се оптимизира и намалява консумацията по този начин. А на Костов някой ВЕРВА ли му още?

просто някакви твърдения от някакъв човек. Доста несериозно звучи, а заглавието е просто уникални - разбил бил доклада на БАН и как точно го е разбил?

ЗА лостофф изгоден е само тока от американските централи (въпреки, че до момента България е назад няколко милиарда ЕВРО), защото той е на процент от печалбата. Всички други договори, според него са неизгодни (защото там не е на процент)!

добре бе, знаещ! за теб кой ток е по-изгоден, скъпия или евтиния?

Айде поредния лъжец се появи. И колко са тия няколко милиарда ЕВРО с които България е назад? 1,3 милиарда евро е само инвестицията в Марица 1, а годишната печлба е около 300 милиона лева. За 7 години това е малко над милиард евро, та все още сме на далавера от 0,3 милиарда евро. и чак с.е 2 години ще се мна фитка. Чак тогава ще можеш да говориш, че България е назад. Само дето това е централа, която ползваме активно в студените дни и приказки като назад са идиотски.

Верно ли си верваш? Борисов плати милиард и малко, защото по договор тецовете щяха да съдят държавата и да спечелят. Това че някой е продал и подписам подобни договори, е проблем на ПРАВОСЪДИЕТО, ако то не може разчитаме на БОЖИЕТО!!!!

Журнаглистика!! Черничкия що не разби пиндоските тецове, които той ни натресе? Кафявият кардинал, като толкова е "добър" защо си сложи парите във ФАЛИРАЛАТА БАНКА КАТЕБЕ. Кафявите турколизци на пиндосите от Козяк не искат АЕЦа и потока защото няма да има комисионни.

"пиндоските тецове" на китаец ли се правиш бе, говори на български

Тоя не е българин. Руснак е или поне наполовина. Освен това е нагъл лъжец както се вижда от тъпотиите които е написал. Примерно че Костов си вложил парите във фалирала банка. Вярно е обратното. След като Костов си вложил парите банката фалира, но след като беше обрана. А обирите не се предвиждат без вътрешна инфомация. Тъпака дори очевадно не знае че през лятото консумацията пада до 2700 МВт, докато през зимата стига 7000, разлика която се компенсира от резервни мощности при които тока е по-скъп заради това, че не работят на пълно натоварване. ТЕЦ Гълъбово е прозвел 2,5 милиона МВтч при капацитет 5,6 милиона МВтч или работи 44% от времето, което оскъпява почти двойно цената. Ако АЕЦ Козлодуй работи 50% от възможностите си цената при него също ще скочи двойно и тогава никак няма да изглежда евтино.

Което си е вярно- вярно си е! Доклада е със стойност на свободно съчинение писано от ученик в 5 клас.

Иван Костов?! Защо не е в затвора този човек бе? Заедно със Станичев, Царчето и компания разбира се.

Ало, Иване, не се надигай от нафталина. Вече е забранен!

Този дядо Костов никой го не иска той се пак напъва и се все натиска . Хората не щат го - той им се предлага ще получи най накрая дебелата тояга !

Няма спор, Иван Костов е ЕДИН ИСТИНСКИ РАЗБИВАЧ!

Доклад от изкуфяли феодални старци, писан по поръчка от Москва, заплащане по 3 лева на калпак, по 100 рубли!

А на Костов доклада по чия поръчка е?: Германия ще строи Северен Поток 2 за недемократична руска газ, внася и продава, Германия печели! Англия строи нова АЕЦ Hinkley Point C през 2017, купува руска газ, печели! САЩ купуват недиверсифицирана руска газ, продават я с голяма надценка на ЕС, САЩ печели! България- Костов, ЕС и САЩ казват, че АЕЦ и Южен поток са " нецелесъобразни", България губи!

Северен поток 2 не се строи. Съответно никой не печели нито губи. АЕЦ Hinkley Point се надяват 13% от енергетиката им да ядрена - при нас СЕГА Е 35% САЩ не купува и препродава руска газ на ЕС, съответно никой не печеле или губи. България губи от АЕЦ Беляне заради похарчени средства, Инак печели от непохарчети още 15 пъти по толкова.

Щом след 17 години все още събираш по 1000 коментара, явно много си засегнал и ощипал другарете.

другарю на Костов, То Азис събира доста повече коментари и гледания отколкото Костов, пък...

Татяна Дончева " След Костов всички останали премиери са просто едни маникени ", днес още се коментират думите му . 100 + и от мен. Брааво Костов, ако имаше още един мандат сега щеше да сме не на последно място, а по средата.

То и на Азис още се коментират песните, ама... А гражданката Татяна Дончева изказвайки лично мнение и симпатии също хвалеше отчасти Борисов навремето, както и царя...: " Костов беше сериозен администратор и имаше сериозен подбор и в сините и червените редици и в ДПС. Царят също сложи една летва на поведение и интелигентност, на подбор на хора." Сега берем дългосрочните резултати на Костов и Царя: - ниски доходи - масова безработица

Костов България разби, та един доклад ли ще му се опре !?

Баш па Костов! При Жан пенсията ми беше 3$! При Костов стана 90, 30 пъти повече! При Бойко стана 575$, 192 пъти повече! Да живее Жан Виденов, пожелавам ти заплата от 5$!

Изтърка се това с Виденов! Виденов беше последния български премиер защитаващ интересите на България и гражданите и! Затова " другарите му"( БСП, СДС- бивши комунисти и комсомолци, с помощта на западни спекуланти, външна намеса) спретнаха една " организирана криза", хем да си заметат следите с правителството на Костов, хем ЕС и САЩ да почнат да налагат реформите си, след 21 години реформи: - ниски доходи - масова безработица със реформите умело насочена към ЕС , за запълване на " нежеланите работни места в мръсни сектори за ниско заплащане, на които европейците и гостите им араби, африканци сопола си няма хвърлят"!

stan_posta@

Ако смятате заплатите в долари, ами сметнете и хляба и месото в долари. Ще получите центове. Да, покупателната способност спадна. Но не 3000 пъти. Спадна с 40%. Благодарение на разрушението на производството. И каква вина имаше за това социализмът ? Социализмът за 30 г. повиши цените с 25%

Естествено, някой очаквал ли е нещо друго от един завършен соросоиден,национален предател. Нали за това му плащат САЩ и Запада чрез фондациите си- да обезличи икономически и военно и ако може дори да заличи България от картата....

Селски бек, от Позитано ли ти плащат?

Национални предатели са само боклуци като тебе със средно специално. Костове е великан.

Но тоя разби България като я приватизира на безценица

И разбита България си повиши БВП над 7 пъти след него. А докато не беше разбита само инфлация, никакви приходи и банкови фалити, разпродадено зърно, дългове от 110% от БВПл Я бегай в дупката си плъх нещастен.

Номинално, но не и реално! Просто цените се повишиха на световния пазар на суровини, което не означава, че икономиката се е развила! С РЕП коментари не може да се замести, икономическо образование за 12 клас или 1 ви и 2 ри семестър " Микроикономика" и " Макроикономика"!

се увеличи броя на милионерите и броя на едва сързващите двта края, отношение 1% към 85%

И децата знаят че от БеляНе полза имат само Рушките олигарси и местните лизачи на руски задници

И децата знаят, че Германия строи Северен Поток 2( обявиха официално) за недемократична руска газ, що ли? Англия ще купува руска газ, що ли? САЩ купуват и препродават на ЕС руска газ, що ли?( скандала в Брюксел преди няколко месеца)! Чешкия президент Земан в Сочи сключи икономически договори за над 20 млрд. $ с Русия!

Германия не строи Северен поток 2 и съотвенто нито губи нито печели. И що де не купува руска газ? Какво общо има това с АЕЦ или Южен поток? Ние да не би да не купуваме и то САМО руска газ? И ние сключихе икономически договори за голям шлем ... та пос.едния ти а,гумент е смешен

Каква АЕЦ бе другари?! Българинът не е слязъл още от магарето.

еййй ... цвърчът това комуноидите! какво значение има кой го казва като е вярно! ай марш към кремлин!

Тъй като този мургавелко обича много цифрите и анализите и аз ще дам няколко цифри. През периода 1986-89 година цената на 1 кв.час ел.енергия за бита е 0,015 лв. нощна тарифа и 0,025 лв. дневна тарифа. Днес цената на 1 кв.час ел.енергия за бита в зависимост от доставчика варира от 0,14 до 0,16 лв. за нощна тарифа и от 0,21 до 0,24 лв. за дневна тарифа. За да не се вижда реално истинският ръст на цената на ел.енергията бяха въведени редица подвеждащи добавки като : "достъп до разпределителна мрежа","достъп до електропреносна мрежа", "пренос през електропреносна мрежа", "добавка за зелена енергия", "високоефективно комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия", "невъзстановяеми разходи" и т.н. Основните причини за този гигански ръст на цената на ел.енергията са две : затварянето на 4 блока в АЕЦ и огромните изкупни цени на ел.енергия от т.н. Американски централи Поради законови ограничения, дори и при 100 % демокрация , АЕЦ не могат да бъдат приватизирани. Затова слугите на чужди корпоративни интереси действат в две посоки : закриване на старата действаща АЕЦ и блокиране на строеща на нова атомна мощност. Целта е чуждестранните корпорации да не бъдат конкурирани с ниски цени на ток.Точно това е и задачата на Иван Костов.

Няма как да се каже по-кратко и ясно ! Поздравления ! С ваше позволение - ще цитирам и в други форуми !

И защо имаше режим на тока " другарю" , нали АЕЦ работеше с пълна пара. Помниш ли три часа с ток, три без ток, дори имаше период 1975 година, когато неделите в отделните области бяха сменени, Хасково почиваха примерно в сряда, Пловдив в четвъртък ... Леле прост народ сме наистина.

Що ми изтриха коментара, щото се вижда какъв смешник си вероятно. Заплата 1989 г - 231 лева 2017 г. - 1123 лева или 4,85 пъти по голяма. Тока през 1989 г дневна 4,5 ст нощна 2,5 ст При коефициент на растване на заплатата 4,85 това прави съответни цени: дневна 21,8 ст нощна 12,2 ст, точно колкото са и в момента. Т.е. няма поскъпване на тока по отношение на доходите. Само дето БВП нарастна не 4,85 пъти, а поне 7 пъти. Данъци върху заплатата 1989 г - 26% общо доход 2017 г. 10% Т.е. като включим и данъците сега дори тока пропорционално е по-евтин за домакинството. Явно си нагъл тъпак

Дебилче , вероятно са ти изтрили коментара , защото са видяли какви глупости си написал. По принцип не коментирам писанките на глупаци , но понеже си нагласил цифрите за да докажеш тезата си , ще направя кратък коментар. 1. Според НСИ средномесечната заплата през 1989 г. е 274 лв, а не 231 лв. както си писал. 2. Средномесечна заплата от 1123 лв., пак според НСИ има само през м. Декември 2017 г. Средномесечната заплата през 2017 г. още не е обявена официално от НСИ . По предварителна информаци на НСИ тя е 956 лв. 3. През 1989 г. нощната тарифа е 2ст , а не 2,5 На базата на тези данни коефициентът на нарастване на РЗ 2017 спрямо 1989 г. е 3.49, а не 4. 85 , както си писал. При това положение при СРЗ 2017 г. от 956 лв. би следвало сегашните цени на ел.енергия да бъдат съответно- дневна 15,7 ст. и нощна 7 ст., а не 22 ст. и 14 ст. както е сега. 4. Писал си, че ДОД сега е 10 % , а тогава е бил 26 %. Как ги определи тези 26 процента при положение, че тогава Таблицата за ДОД е на нива и има необлагаем минимум. А къде са вноските за ДОО сега ? Американците ли ги плащат или брюкселските бюрократи ? Най-ниският размер на осигуровките сега е 13,3 % - за III-та кат. През 1989 г. ДОО е за сметка на предприятието.Едва от 1996 г. работещите започват да плащат лична вноска от 2 %.

Свободата на Костов е доказателството,че в България не работи съдебната с-ма!

Това не може да е доказателство, бе кретен все едно да твърдиш че доказателство, затова че слънцето не свети е сянката

абе как е възможно 17 години по-късно Костов да продължава да ви е като червеното на бик?? Не стига че продаде за жълти стотинки сума ти предприятия все на отговорни другари, а продължавате да го плюете? 900 коментара... изумително!

Всяко плащане от което нямам % е в ущърб на България .

Красимире, жалък си с това, че триеш коментари пристрастно. Или ти плащат, което те прави корумпиран.

ТОВА Е, ЗАДЕТО ИЗТРИХТЕ ЕДНА СЕРИЯ МНЕНИЯ!!!

ако имаше изгода от Белене, отдавна американците да ни го бяха построили. Само кремълци се натискат да ни завещаят бомба, която ние скъпо да си плащаме, с все лихвите.

За това в мариците не са поставени сероочисващи инсталации - България плаща глоби и квоти ... за американците гарантирана печалба ?

В кои Марици бе кретен. И двете така наречени Американски ТЕЦ има сероочистващи инсталации. Такива има, но не толкова добри и на Марица 2. Няма на малките тип Ковачки.

и затова ни натресоха двете американски електроцентрали та да е токът колкото може по-скъп. Все от грижа към нас. Нямало търсене на електроенергия в България. Ами да, при тези цени и заплати така ще е. Затова хората горят дърва и какво ли не за да се отопляват и екологията се скапва. Елекроенергията е най-чистата енергия и нейното търсене няма начин да не се засилва особено като се има предвид колко много промишленост тепърва трябва да развиваме. Ами електромобилите... Ами това, че улиците ни са неосветени и че България е едно тъмно петно през нощта гледано от сателитите, за разлика от силно осветените евро-държави.

Германия произвежда от ВЕИ 39 000 МВт в някои моменти. Демек колкото 39 блока на Козлодуй. А нашите ВЕИ са още нищожен процент. Хората не ползват такива системи и покривите им стоят празни, а такава система се изплаща при сегашни цени за под 8 години, като на всичко отгоре си спестяваш и ДДС-то, което плащаш за тока. Може би заради това държавата се прави на умряла лисица.

Нямам капацитет да споря с Костов. Но и от бомба има полза. А и електромобилите масово навлизат в света.

няма да получи комисионните за АЕЦ и това го държи в перманентно бясно състояние. Излиза от кожата си.

А тоя престъпник , защо не е в затвора?

щото той е престъпник, точно толкова колкото и ти..

Хахха, боса на ДДС мафията не бил престъпник.

Ех, Костов, още Иване, май си мечтаеш да станеш пак министър и да продадеш оборудването за Белене за 1 лв.