Гръцки журналист сипе обиди към България

Гръцкият журналист и вицепрезидент на гръцката телевизия "Алфа" Димос Верикиос обвини България в заговор за съсипване преговорите за името на Македония.

Обратно в новината

Коментари - Гръцки журналист сипе обиди към България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

повечето термини и названия в науката са гръцки думи, интересно защо българин на гръцки означава вулгарен, простак, както на латински бербер означава варварин

Истината е истина затова ще се радвам българите от Крит да напуснат и да си спомнят че разликата от журналиста убиха местния лекар със български полицаи и да бъдат благодарни че жителите на Крит не се саморазправиха с тях.

Тоя е гушнал малко от поредния заем...и сега трябва да си ги заработи.

Гръцката История ще разберете защо такава омраза се лее от там. То няма война, битка Не СПЕЧЕЛЕНА от българите. А какви изроди и страшилища сме представени.... С една дума - мазолът на гръцката душа и самочувствие Е БЪЛГАРИНЪТ и БЪЛГАРИЯ. Просто ще умрете от кеф и от гордост!

Данайците са дошли на Балканите хилядолетия след като ТРАКИТЕ ги обитават. Те са били братовчеди на евреите - има източници с писмена кореспонденция между тях векове наред. НО ....са заимствали от вярванията и боговете на траките. Орфей и орфеизмът е владеел огромни земи, далеч от Родопите. Най-старото злато, писменост, космически познания, свързани с аритметика, физика.... са притежание на местното балканско население - траки. Затова до ден днешен СЕ КРАДЕ ИСТОРИЯТА НИ. Гърците също имат гени от траките, беломорска Тракия е населена с българи и ислямизирани такива, но и заселена веднага с гърци. Гърците крадат историята ни, защото и Ахил, и Орфей и боговете им са тракийци. И Александър Македонски и воините му. А големите им научни открития не са техни, а са в бита на тогавашните траки, в рисунката на всяка ваза, в пропорциите на Египетските пирамиди. И така -до днес. Защото Европа възприема латинската култура на Римската империя, та и днешна Гърция иска да се прави на Майката на европейската култура.

Е, понаписали са философски размишления, щото морето им давало храна, а топлият климат им е дал възможност да си киснат задниците с часове в баните, размишлявайки и остроумничейки. А и някои други неща да правят, останали и до днес в гените им.

В края на СОЦ-а, с голямо вълнение слизам на най-голямото летище в Европа /знаете, че в ГФР не беше възможно да се отиде, препоръки, визи...само служебно/ и развълнуван се оглеждам, получих си багажа и тръгвам в огромен поток от хора, но.... чува се страшен скандал на неразбираем език. И всички потресени немски души изумено си разменят погледи. А аз се чудя. Вървим, вървим...и накрая се стига до широко фоаѝе, където двама черни, ниски гърци ...се оказа..... че просто си говорят. Та така и с гръцкия журналист.

нашите достойни българи-сънародници с радост мяткат сръбски гюбеци и сиртаки. И с кеф си харчат парите там, ако че ги презират и тайно им се надсмиват собствениците на ресторанти, хотели...

Тези епитети отправени към Бойко от гръцкия журналист са взети от коментариите на българските червенушки ,които за пореден път доказаха ,че са предатели на Родината. Ще се прегърнат и със сомалийските пирати ако трябва ,стига да дойдат на власт...

????????????

Ясно е, че има български произход. Гузен негонен бяга.

Тез гърци гузни ли са,много се сбъркаха?Миналото не е било розово между нас,но е крайно време да излязат над него,да го надживеят.Както германците след ВСВ затвориха страницата и започнаха отначало,е почти!Никой не иска повече междуособици,но и няма лошо да се казва проблема,стига да се стигне цивилизовано решение.Колкото до Македония и България,това са " двете Кореи" ,разделени от македонизма и който тепърва трябва да преодоляват!Тази година се навършват 1000 години от създаването на Охридската архиескопия ,която е била българска,построена с български средства,няма нищо гръцко ,не е гръцка църква,нито създаването на Бигорския манастир е от гърци!Колкото до името на Македония,никой не ви пречи да преговаряте,но дали ще има приемлив край е друг въпрос?

От два века малаките се опитват да ги погърчват Долна сган са малаките

Я ДА НИ ВЪРНАТ НАШИТЕ ЗЕМИ!?!!! МРЪСНИ ЕВРЕЙСКИ ТАРИКАТИ, НАРЕКЛИ СЕ ГЪРЦИ.

Ей, не се спряха с тази омраза към нас, българите нашите добри съседи - дебили като този и в Гърция, и в Сърбия, и някои от (бившата) македонска върхушка!

след поредната издънка на шербетния ни президент в Македония.Гръцкия журналист се извини и каза,че объркал Бойко Борисов със Радев.Тъй,че обидите са отправени към нашия широко дипломатично подкован президент.

И каква разлика прави това, бе идиот! Дали към президента или към премиера, те всъщност не са персонални, а към всички нас, към българите, към България! И така е от много години, от десетилетия, но червените боклуци го криеха! Все трябва да ви се обяснява на вас, на дебилите.

Глупендъри има навсякъде. Колкото повече обръщаме внимание на даден тъпак, толкова по-насериозно се взема. Игнор...!!!

Това гръцко магаре да вика на своите господари да върщат 500 милиарда евро на света!Не да лае по чужсда нива и да раздава акъл, какво трябвало да не казва България. Тя доста време мълча, като талпа, 25 години. Но добре че Радев дойде та да се обади! Аман от безмълвни простаци-управници в страната ни! Поне един да каже каквото и да е по въпроса, който пряко ни засяга!

Всяка Балканска дъжава претърпя поне една национална катастрафа през 20 и 21 век и извади поуките от това. Само гърците все бяха победители и облагодетелствани. Сега когато отиват твърда, към своето колосално национално падение е толкова тъжно да ги гледаш...

Чак падение......използват типично по цигански, че са външна граница и изнудват ЕС да им подарява пари, които никога няма да върнат. Ех, да имаше качествени политици на Балканите, да питат тези "гърци" защо крадат чужда история и че са етиопски цигани и бързо да връщат милиардите и да си правят по 100 евро заплатите.....

този е толкова,неграмотен,може да моу дадете един,пистолет и да се грамне,ако рече турция да стане ,на гарция и ебана маъката.

Добле ,добле,кала,поликала ама засто ти не си видиссс вассите какви са а мазникосссс.

Като ти чета купчината излияния на повръщано повече приличаш на морски плъх...Спри да се оригваш, еднообразен простак!

всички бг политици са крадливи боклуци ,така че за когото и да говори човека тези думи няма да сбърка, то ни е ги псуваме та от чужбина ли ще им се радват на тия паразити !!!

????????????

На макетата в опитите да си създават история за с/ка на съседите си! Днешна Гърция не е Византия (Изт. Римска империя със столица Константинопол, към който гърчетата имат претенции), нито пък е древна Елада, която се е състояла от няколко градове-държави. Причинаат за спец. политика (сбъркана) към Гърция и ухажването й от страна на зап. свят е, че той търси своите исторически корени и наследство в древна Елада. Вж. австрийския парламент каква сграда е. Роля тук изиграва и преклонението на Ницше към тази Елада и общочовешките образци, които е оставила. Днешните гърци нямат нищо общо с всичко това.

Въпреки всичко дотук казано гърците са си присвоили древното име "Елада" за име на държавата си, въпреки че останалият свят ги нарича гърци, а държавата - Гърция (Greece)!

Сега вече е време дипломатите ни и политиците да се раздвижат. То не бяха почивки по граните ни, то не бяха претенции.. Сега е момента да им се тропне с крак

Как измислихте това заглавие? Обидите не са към България, а към управляващите.

Хе - хе, абе Борисов, цял свят знае за тъмното ти минало, а ти на ненапита вода се правиш.

Българите сме най-старият народ в Европа и сме оцеляли хилядолетия защото сме по-мъдри от мъдрата змия, по-хитри от хитрата лисица и по-смели от лъвове! Прочетете за чудесата които прявяват Българите под ръководсвото на командирите Хаджи Христо, Хаджи Стефко и др. през 19 в. за свободата на Гърция.

какво пишеш бе човек ти дрогиран ли си , Блгаря през цялата си хисторя само е губила територии и население ако не си забелязал !!!!

с половин уста тези нац. изказвания на гърчето, а веднъж завинаги да кажете на глас историческата истина за Гърция, нейната територия и произхода на населението, които обитава тези територии.

Верикиос заяви че това е премиерът на България Борисов, бодигардът, мутрата, ..." Кое не е вярно в това твърдение на гърка за премиера на България ?

Какво нахалство,какво високомерие?! От национален ефир, си позволява да нарича министър -председателя- Българинът-бодигард. Ние можем да си го наричаме всякакъв, той си е наш. А този грък, как така си позволява. Трябва да се извини.

да критикява нашето правителство. Но като четя как ние осираме всички други без да ни мигне окото - бедната Меркел и пр. и нашето не е много прилично.

Вместо да сипе обиди и да обвинява Д.Верикиос да каже какъв е нравът на хората в южната ни съседка Гърция. Знаем че са националисти/нищо лошо/, но е по-добре да си решават собствените проблеми и да не гледат в "съседската чиния".

България трябва твърдо и последователно да защитава националните си интереси без да обръща особено внимание на кресливите коментари на някои представители на балканските ни съседи. Българският интерес е БЮРМ да се казва Вардарска Македония, а Православната църква на Вардарска Македония да е дъщерна на Българската православна църква. Гърците да се занимават с техните си проблеми, а те са ОГРОМНИ.

Слушкат и изпълняват, като част от хибридната война, която се води с/у България. Защо мислите България първа побърза да признае Македония като независима държава?! а не постъпи като гърчетата, които разиграват този жалък и недостоен цирк с името на Македония?! Ами причините са две, изберете тази, която ви харесва: 1/. Бълг. политици се оказаха не в час със ставащото в света и станаха жертва на възрожденски идеали. 2/ Беше им наредено (на президента Желев) да направи това. Можем да допуснем и трета причина, макар тя да от сферата на спекулативните фантазии, т.е. сбор от първите две: т.е. имало е предварителна договорка и обещание към България, че в едно обозримо бъдеще тази изконна бълг. територия ще бъде присъединена обратно към майка България, но междувременно ще трябва да се понесат известни неизбежни негативи. Колкото до гърчетата, защо няма някоя патриотична бълг. медия да припомни на гърчетата какво е и е било коренно то население и територията на Сев. Гърция (в голямата си част), както и въобще какъв е произходът на населението на Гърция чак до Ламия? Къде го сега ББ, и разни полит-анал-лизатори, които скудоумничат в ефира на тв-та и радиа да защитят бълг. интереси?! Жалка история.

"църква на Вардарска Македония да е дъщерна на Българската православна църква" и как да е дъщерна като дори и православния календар ни е различен?

Страаааааашен аргумент извади - нЕма що. Календарът да ни е проблемът!!! Не знаеш ли, че православните църкви по света имат различни календари, но се намират в канонично общение и служат заедно литургии. Освен това, македонската църква ИСКА да ни бъде дъщерна и ти сега какво ще кажеш: "Ааааааа, не, защото календарът ни се разминава с 13 дни!" Смях в залата!

почнаха да скачат от гафовете на нашия шербетлия президент?

Я сега лицето А. Райчев, ако се чувства българин, вместо да сипе хули с/у организаторите на Луковмарш, да вземе отношение по повод оливките на това гърче. Обаче дали ще го направи?! Т.е. дали се чувства българин?!

Се държи като прилъстена и изоставена жена, която в желанието и безсилието да си отмъсти, не й остава нищо друго освен да прибягва до вербално насилие! Много примитивни хора в България се възхищават на гърчетата за сплотеността им около една (сбъркана) нац. кауза, но от гърчетата не можем да очакваме достойно и доблестно поведение, защото то не им е присъщо. С това нещата приключват.

Така, с презрение и пренебрежение се отнасят към нация, дето праща жените си да мият задниците на старците им, вместо да са осигурени тук, за да се грижат за децата си. Трудно предизвиква уважение такава нация, дето мъжете чакат жените да ги издържат, обикновено в кръчмите. Отделно там се оливаме, правим си традиционните ни кални номера помежду си, пълним им бордеите с плът, какво очаквате? Поводът е само искрата.

Но олекваш с това, защото не си способен да разбереш причината (истинската) зад това явление, т.е. кой стои в основата й! Едно жокерче : Защо няма (100%) бълг. банка с офис в Гърция, а тъкмо обратното, бълг. банки основно са собственост гръцки банки?! Смяташ ли, че това е случайно. Я вземи питай великата полдама Мира Радева & Сие какво мисли по въпроса..

Ти си обикновен бльон на телевизор. Каквото ти се сервира от него, това виждаш-недовиждаш!Каквото видиш в таверните, това мислиш че е всичко. Нито можеш да разсъждаваш, нито да проучиш, нито да мислиш, нито да осмислиш, откъде ни идват бедите. Това което си ти - я си българин, но потурджия! А гордите българи са малционство и достойно носят телото си. Ще видим докога.

си делят първото и второто място за най-калпаво население на Балканите.

гръцко журналистическо недоразумение защо не си гледа сиртакито и узото?

Е, какво ще стане с новото име на БЮРМ? На гръците им се иска да се сложи такова име, че да има голяма възможност за претенции от страна на БЮРМ единствено към България и евентуално към Албания и Сърбия! Сигурно, така и ще стане! Независимо от огромните шашми във финансите на Гърция и дългове, те са далеч по-харесвани в ЕС от нас и имат страхотно лоби, не само в ЕС, но и в САЩ! С тази мизерия на народа идваща от социална несправедливост, която цари в България, не изглеждаме никак добре, гледани отстрани!

Във Атина чакат Боко, но няма да го дочакат.Иска се......

3начи няма никаква разлика с българската телевизия "Алфа" - едни и същи боклуци.

На този малака ще му навра носа в г..за , и в обратно в Африка.

Доказано е от време оно, от историята , че злобата и мръсотията са вродени в гените на всички гърчоля. Вълкът мени козината си, но нравът не.

нещата лека по лека ще се изяснят. Дано само не сме губеща страна.

Радев изплещи тази глупост. Сега да видим някой от президентството ще защити ли България?!

Отнася се до по-младото поколения българи , което не познава гърците - това са гърците ,въпреки ,че се кълнат ,че са приятели !

Журналиста сипе обиди по адрес на Румен Радев, но понеже Президента е анонимка, гръка знае само името на Бойко Борисов и повтаря него. А този е журналист ,колкото и Сидеров, например.