Каракачанов: Работим за военно обучение и доброволна служба

За да можем ефективно да използваме армията при кризи, предварително трябва да сме я осигурили достатъчно, заяви министър Красимир Каракачанов.

Обратно в новината

Коментари - Каракачанов: Работим за военно обучение и доброволна служба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямам против доброволната служба. Само че този ще го извърти да е редовна.

Военното обучение е като всяко друго т.е.или знаеш нещо или не го знаеш и нека всеки си прецени за него си. Това е избор и ако го има е добре. И сега по темата. Ами не е за всеки иска се кураж, иска се чувство за дълг, иска се да си възпитан за това че си част от българският народ. Баща ти да е служил,дядо ти да е воювал и ти да го знаеш и помниш. Е те за такива хора е казармата, разбираи военното обучение. Не съм патриот, не съм и не образован. Бих се записал като резерв в българската армия и бих поел издръжката на друг. Вчера поднесох црветя на паметника с дъщетя ми която взех от училището. Знае кои е Левски. Знае кои е Ботев.А ВИЕ знаете ли?

Каракачанов, твоя коалиционен партньор Симеонов ще ти намери и за редовна и доброволна служба хора от българската диаспора от Македония и Молдова. Дерзайте!

Готов съм на доброволни начала да стана министър или шеф на агенция митници!!! Да се доложи на Каракачанов!!!

професионален съвет! Направете точен разчет колко и какво оръжие имате и колко хора са ви нужни, на правителството, за да ги въоръжите с това оръжие. След това си направете точен разчет кога какво и колко друго въоръжение ще купувате и колко хора ще бъдат необходими за да боравят с него. Направете си много точен и обоснован разчет какви пари имате сега и ще имате и в бъдеще и колко от тях можете да заделяте за нуждите на армията, като подготовка на необходимите кадри, поддръжка на сега съществуващите въоръжение и боеприпаси за тях и за превъоръжаване. И след като си направите тези разчети си направете изключително точна сметка колко хора на месец можете да обучавате като им заплащате, но не минимална или средна, а над средната, заплати и точно за кои военни специалности ще правите това най-напред и по план за следващите години! При това не забравяйте да прецените и колко средства и за колко време ще са ви нужни за да обучите, в учебни центрове или нечии войски зад граница, предварително хора да боравят с въоръженията които възнамерявате да закупувате. Знайте че само с предвижданото доброволно обучение няма да направите нищо, защото времето на строевата подготовка при водене на бойни действия е отминало още през 18-ти век и плътните строеве, или карета, отдавна са отречени. Не можете да водите бойни действия и по всички ползвани от войските способи през Втората световна война, защото съвременната техника отрича приложението на изключително голяма част от тях. Сегашното състояние и подготовка на армията ни не може да отговори адекватно дори на реалностите на военните конфликти от Близкия и Средния Изток, а вие се напъвате да готвите войници и армия по спомените си от миналото!!!

Aбе Каракачанов ти малоумен ли си бе, знаеш ли при днешните цени колко струва това? Това не ти е ансамбъл за танц със саби, трябва ти пехота, артилерия, танкове, ракетни, транспортни, строителни , разузнаване , тилови и т.н. , повечето казарми са разрушени, просто коментара е излишен. След 2 години спират европейските пари. Пари откъде ще вземеш. Аз предлагам първо депутатските заплати да са колкото средната заплата за страната, да съберем пари и тогава да представяш планове обвързани със съответните изчисления. Такива кръчмарски изявления не искам да слушам.

И колко доброволци мислиш че ще се намерят да ви бранят хотелите и обръчите от фирми?Що ли не ми се вярва да са много.

ще пръснете нахалост само и само да удържиш на ината си с тази доброволна военна служба, от която няма да има никаква практическа полза за подобряване отбранително мобилизационната готовност на държавата и мирновременното попълнение с военнослужещи на почти унищожената ни армия!!!

Това Шкембе-агент, да обясни защо спря всички проекти по модернизиране на армията. Румъния имат вече 36 Ф-16, ще закупуват подводница, това шкембе набира малограмотници за армията...то няма с какво да ги въоръжиш бе льолоьо

младежи не се дарпаите за военно обучение - голям кеф беше - 2 седмици като в казарма- ходехме до близкото село да си купуваме пиене и цигари! стреляхме с калашников и пушка манлихер - има и трапка!девоиките спяха в отделно поместение но всяка вечер си правихме забави! храната беше като в казармата затова по мелодията на bandera rossa пеехме голяма фабрика голямо несто ядем студено серем горесто!!!

Като цяло в момента българската армия е на изключително ниско технологично ниво,може би на ниво средата на 70- години.Може да се каже ,че теглото на огневия залп на цялата армия в момента е по-малък отколкото на една МСД от периода на късния соц.Просто в момента , а предполагам ,че и след него армията има чисто оперетни възможности и функции.80 танка -смях в залата и околните улици, щурмови хеликоптери -пак смях, чакане да дойдат американци ,за да има парашутни скокове -пак същото.Вдигането на един изстребител -национално събитие и т.н.

Ба сии вицовете дето ги праска.

Каракачане, когато решите България да има армия за да защитава само собствената си държава и българските интереси, а не някакви си идеи на един измислен съюз- тогава българските мъже ще дойдат доброволно.

Смешници всичките !

По принцип наборна армия ,значи въоръжен народ ,което в сегашните политико,икономически и социални отношения не само не е желателно , а даже е опасно,затова беше и премахната.Народа защитава своята идентичност , но също е опасен и за управляващите ,примери много..Платена армия това са наемници ,служат без особен индусиазъм докато им се плаща ,и като правило защитават, интересите на управляващата олигархия,примери много

А по въпроса за оядената армейска администрация с безброй привилегии на гърба на работещите в частния сектор работите ли ?

До сега с платена не набрахте идиоти та сега с ''доброволна'' направо ще я вапцате... Аман от празнодумие само да си оправдават парите..

И военното обучение трябва да бъде доброволно!

Пилоти е ясно, че няма как да стават наборни войници. И въобще там, където има сложна техника - ракети, радари и прочее и порчее. И каква е идеята да има наборни войници - да бичат караул, да седят по КПП и т.н. Или с други думи им трябват нискообразовани хора, които да си губят времето. Такива с лопата да ги ринеш и явно трябва да увеличат заплатите - така ще се попълнят бройките. Ама увеличаването на заплатите на войниците НЕ Е ДАЛАВЕРА, ОТ КОЯТО ДА ВЗЕМЕШ БАКШИШ. Няма обществена поръчка. И въобще за нас данъкоплатците е по-добре основната част от увеличаването на разходите за армията да дойде от увеличаване на заплатите, защото така парите се ВРЪЩАТ В НАШАТА ИКОНОМИКА. Това обаче означава по-малко пари за пълнене на партийни каси. Това е истината.

Коментара бил скрит щото се повтарял?!?!? Това е друга статия и в нея не се повтаря!!!По вашата логика -що не си скриете статията като се повтаря?

Торбалан войвода много го бива да дрънка по медиите.

Честно, ше се присмивам зверски на всеки на моята възраст, който отиде да служи безплатно. Само пълен балък може да го направи.

освен манджата и по една марихуанка , опашка ще се извие...

Само с белото могат да ме изкушат там бате ;-)

Съгласен. Работата ви е да работите и хем да си уредите живота, хем да изкарвате данъци за бюджета, а не да се кълчите да метете плаца по заповед на тоя лицемерен шопар с претенции за патриотизъм.

Нерде задължителна казарма, нерде доброволна... Почна да даваш заден чичо

Какво военно, каква сужба! Вървим към закриване на държавата!

Трябва да има войници.Прав е Каракачана. Ако ни нападне мечката,нали трябва поне седмица да я задържим в гората докато Брюксел се сезира, събере вземе решение да ни защити!Докато пристигнат и us войската все пак трябва да разчитаме на собствени сили!

Това беше! Гледай какво става с кюрдите и си прави извода какво ще стане с тези войници. Няма помощ от Брюксел, НАТО или някой, а ако ни нападнат, да знаеш, че САЩ вече са ни изтъргували, без значение кой напада.

Срив във всичко,най вече демографски.Как се да се справят тези крадци с този проблем?Не могат. Те са праз...глави само за пари мислят. Единодушно си приеха увеличение на заплатите с 300лв.с някакви измислени стъкмистики за средни заплати. Противни бок..ци. Ще иде някой да ги защитава. Никакво национално самочувствие на нас възрастните не ни остана ,а младите с частни уроци образование завършват.

не вземете и да създадете "Национална гвардия" по примера на САЩ и Франция? Ще си седим у дома с автомата и картечнцата под дюшека, шинела и каскатъа в гардероба и като свирнете...сме на линия!

Да бе, а ако ти мине през ума да вземеш автомата и картечницата и да идеш да питаш в народното събрание или пък в министерския съвет защо те правят на маймуна?

Абе картоф затлъстял, ти скоро обръщал ли си внимание на армията между витиеватите речи, че да се светнеш с изключение на командния състав как българите в нея са малцинтво?

Я направи едно коремно да те видя бе ПЛОНДЕР ! тръгнал акъл да дава !

За 2500лв. на месец чисто отивам в казармата. За по-малко няма начин. А тва с дълга към отечеството вече не върви. Преди 100 години тая пропаганда е вършила работа. Сега не. Сиренето е с пари !

Тази заплата за целия срок на службата ли я искаш или за 6 месеца? :)

В тая армия бива да се съкрати министерството и щабовете. Един министър за показ. Един щаб от 500 човека и да командва 30000 войска и колкото по-малко цивилни маймуни в армията толкова повече ще вървят нещата. Но понеже има много платени джендъри като Соломончо затова няма нищо читава в държавата, всичко е пред разпад.

А защо изобщо трябваше да се премахва както наборната казарма , но също така военното обучение.Бил съм командир на взвод във военно обучение и там ,поне се отиграваха някои базови неща с практическо приложение, а най-малко имаше и елемент на дисциплина.Редовната си военна служба съм отбил като десантчик,длъжност ПКВ,,но сега да защитавам България нищо няма да стане ,просто не виждам какво и защо да го правя,

Защото е излишна, свързана е с неоправдано много разходи и загубено време от страна на млади и работоспособни хора. Платената служба от друга страна е най старата форма на поддържане на армия и напълно достатъчна. Овен това в днешно време военните зблъсъци са толкова обвързани с технологията, че за да компенсираме икономическото изоставане на държавата ни е нужно да поддържаме милионна армия, подобно на китайците, но ние нямаме и този ресурс ;)

Аз само да попитам.В българия останаха циганите и кандидат джендърите. Каракачанка,от етноса ли ще ги набираш или от меките китки? Ами при такава армия противника ще умре,ама от смях! Представям си двуметров казак или рязан читак как ще припадат от кеф като видят ,,непобедимата ни армия":)

И ний вървим , вървим , вървим ,....АМА КЪМ ДЪНОТО !

Да бе, от джендъри деца да чакаш ...

Шилo

Някой сеща ли се за нещо смислено и полезно за държавата България и за българите, направено от този плондер, през дългата му и изпълнена с повратности политическа кариера? Моля да ми припомните, защото аз не се сещам за нищо такова.

от време на време ни разсмива...

... красио черния беше оня в съдебната система... тоя е красио белия... по-скоро, (де)белия...

Искам личен пример.Най големите НАТО- вци Соломончо Псето ,Росица плевела,Стевчо усмихнатото куче,Ваньо цигането и други знайни комунисти да пратят синове зетьове,тъй де ако те станат солжъри и аз се драсвам там :)

Имаме 3000 бройки резервисти. Платени ! Не както ние бяхме запасняци - само заплатата ни се водеше по време на запаса, пари не са ни давали. И Соломон Паси беше първият, който се записа. Това не значи, че ще се бие за България, ако се наложи !

А министърът-шкембелия, воевода от РусИ, и той да отиде казарма, че не е ходил, и да обясни, защо не е ходил по времето на БКП?!?!

Ей, шишко, я да си налягаш парцалите! Свине идеи не дават.

Този мошеник предизборно обеща 300 лв минимална пенсия, а вместо това въвежда отново казармата!

,,...Каракачанов: Работим за военно обучение и доброволна служба...,,??? няма хора за работа...!!! няма приръст на населението...!!! демографският срив се ,,бори,, с повишаване на средния стандарт на живот...??? младите за да ,,работят,, в създаването на деца искат осигурена добре платена работа...!!! не говоря за тези които ,,ком-пат,, а тези които ,,копаят,, и ,,създават,,...!!! ,,джендърите,, работят но деца не правят...!!!

Шилo

Добре де, при платена служба не достигат 5500 човека, а при безплатна ли ще се намерят толкова идиоти? Тоя или е изкукал тотално, или играе анти-българска игра - примерно, ще обучава пара-военни про-руски организации, за които ДАНС вече няколко години си затварят очите.

Това е идеята на тая "доброволна служба". Доброволни зелени човечета ще се обучават срещу пари от русия или турция. В подходящия момент ще си изработят получените пари.

Лека полека ни стягат да се гърмим с руснаците. Това е грандиозната идея на краварите.

Руснаците са ни гръмнали много отдавна. А ти не всявай страх и паника защото изглеждаш също толкова глупаво, като Каракачанов.

ВЪРВИТЕ КЪМ ОСТАВКА.

ПИСНА МИ ОТ ГЛУПАЦИ И ИЗКАЗВАНИЯТА ИМ!

Предизвикателства и заплахи има за България. Как този теаралпатриот и останалите не разбраха, че НАТО не е съюз, а овче стадо с пасти САЩ. Самият пастир решава кога да заколи овца и за чий курбан.

НАТО си е много добре - ние сме си овце. Но този лаладжия бъка от непрактични и недообмислени идеи.

Какво му е доброто на НАТО? Ако Каракачанов е лаладжия, Столтенберг е лаломастър и неговите дивотии са в пъти по-опасни. Не, че и двамата не са кукли на конци.

думата Работим изречена от който и да е депутат ме стъписва....всеки път

Докато в България няма справедливост и престъпниците не влязат в затвора,доброволците за армията ги отпиши! За какво да се гърмят с противника,за да пазят имотите и богатството на политиците и големите ,,бизнесмени" комунисти? А не Плевнелиев да си праща синовете,той има какво да губи! Ако стане война,обзалагам се никой от тях не ще хване пушката! Кауза пердута така мисля аз!

Този освен за Артелчик в казармата....за друго не би могъл да става......аман от идей на дневални.....:)