Ананиев: Шефът на НЗОК попадна в капан и изрече 6 неистини

През последните няколко дни ние всички станахме свидетели как един обикновен финансов въпрос може да се превърне в политически скандал.

Обратно в новината

Коментари - Ананиев: Шефът на НЗОК попадна в капан и изрече 6 неистини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-не от Германия най тактично са ви уведомили за разхищение на средства ,а вие пак се правите на "добри" Нека се види кой се е лекувал там и с какви диагнози.Ето например с мкб М54.16 3месеца лечение в Германия, Няколко години подред ?Какво е това?До кога ние ще плащаме на тарикатите които отиват на почивка при близките си там и ползват болнични. Бъздънна каца е това здр.каса..

А бе този изкуфял папардак що не си гледа пенсията бе. Защо не кажат, как са се натрупали тези милиони и защо е станало така. Да не се окаже, че са от лекуването на някои висши сановци, гербери и от родата им. Интересно защо не са взимани мерки, явно нещата не е трябвало да излизат на яве, защото вероятно ще се размиришат яко.

Питане !

задължения от над 300 мил. на Здравната каса към болници от Германия,Австрия,Франция и други европейски страни се дължат и на факта на огромни далавери между лекари в България и техни бивши колеги,работещи сега в различни болници из Европа.Ето още един сериозен международен канал на източване на Здравната каса.И проф.Плоча Каменов го знае това,но се пусна по изкуствено подготвената политическа пързалка.Ами сега да духа супата.Даже го съжалявам,че такъв лекар със такъв професионален опит може да се занимава с такива неща и още повече,че е лайк пълен в административната работа.Съвсем по човешки го казвам.

Лайк на английски е харесвам, оттам произлиза лайквам /харесвам/, а в случая човекът е просто лаик.

Министър , та дрънка !

От къде ги намират тия министри ?

Ананиев да не се прави на луд!!! Първо, проф. Плочев изпратил ПЪРВОТО ПИСМО на 2 ФЕВРУАРИ; Второ, проф. Плочев МНОГОКРАТНО уведомявал Министерството на здравеопазването, че дължим на чужди фондове над 270 млн. лв., върху които започват да се начисляват И ЛИХВИ. И, като получил ВТОРОТО писмо, Ананиев се ужасил?! ... Най-вероятно племенникът Горанов се е дръпнал за парите и е заплашил проф. Плочев. Пари в държавата има. Въпросът е за какво се харчат. Разходите по държавния бюджет в края на декември 2017 г. са 22.2 млрд. лв; Разходите по държавния бюджет в края на ноември 2017 г. са 18.1 млрд. лв. За 1 месец правителството изхарчило 4.1 млрд. лв. И 270 млн. лв. за извършено лечение няма?! И как ще има, като годината завършва на минус. С малко, но на минус: "Бюджетното салдо по държавния бюджет за 2017 г. е отрицателно в размер на 8,7 млн. лева." Милиардните излишъци се оказаха дефицит. И ни разиграват сценки от детска градина "ГЕРБ"...

в първото пишело друго...

Политици вали , а държавници -ЙОК !

Никога не е късно човек да стане за резил!!!

Как може да ''лишавате'' министъра , от голямото лапане , защо го прескачате?

Ананиев ,метресата на всички правителства ....

да фалира тази изкуствена контролирана от финансисти институция, създадена не за да помага на нуждаещите се , а за да подпомага кражбата на пари от данъкоплатеца от инвазивните кардиолози!!

1Създаване на Живото - Застрахователни Акционерни Дружества с основни акционери на национален принцип - публично-частно здравни заведения. 2.Парите на всеки един от нас от НЗОК право в това в това ЖЗАДм което всеки си е избрал. 3.ЗАКРИВАНЕ НА НЗОК 4.Лечението ти се заплаща от твоето ЖЗАД там където са те лекували.При недостиг на средства - те кредитира твоетоЖЗАД, за сметка на увеличена вноска. 5.Контрола на ЖЗАД се извършва от КФН и Лекарския съюз

Пак си се дрогирал!

Аз такава организация КАТЕГОРИЧНО не искам. При всичките си недостатъци, НЗОК осигурява поне някакво лечение. Това, което предлагаш, те праща директно 2000 години назад, при знахарки и баячки. Даже по-лошо - ще трябва да си плащаш на фонда и да издържаш контролните институции. БЕЗ МЕНЕ. Отделно - до сега не съм чул лекарския съюз да се е произнесъл поне веднъж за лекарска грешка, неправилно проведено лечение или излишни манипулации. Как ги измисли като контролна институция, сам си знаеш.

КОЙТО Е ХОДИЛ В АНГЛИЯ САЩ ИЛИ ХОЛАНДИЯ Е ВИДЯЛ КАКЪВ ТРЪН Е ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. ТАМ НАЙ-МНОГО ПАРАЦЕТАМОЛ ДА ТИ ИЗПИШАТ И ТО АКО УМИРАШ. ТУК ПАЦИЕНТА Е РАЗГЛЕЗЕН ДО НЕМАЙ КЪДЕ А ДОКТОРИТЕ КОЙТО СА ПРЕДИМНО ПЕНСИОНЕРИ ОБЪРНАТИ НА КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ И РОБИ. АМА ТАЗИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ЗДРАВНА СИСТЕМА Е В СТАДИЙ НА КРАЙНА АГОНИЯ И ЩЕ СТАНЕ КАТО В Н ЗАПАД СКОРО.

Голяма лъжа е ,че болниците в чужбина искат пари от нашата здравна каса за лекувани наши сънародници.Пове че от 20 г. живея в чужбина и имам същата здравна карта.Тази карта се ползва само в случаи на спешна помощ когато си чужда страна.Когато си идвам в БГ съм се опитвал да ползвам тази карта но без успех/имам двойно гражданство/и си плащам здравни осигуровки и в двете страни.Това което се опитват да правят е източване на здравната каса.Много елементарно Уотсън!

Първо-не е редно да си плащаш здравни осигуровки в две страни членки на ЕС. Провери си нещата. Второ-имало много пациенти, които са пращани от НЗОК да се лекуват на Запад. А тези, които живеели в ЕС, имали право на всичко с тази европейска здравна карта. И аз не знаех, мислех че е само за спешна помощ, дори поспорих с колеги тук в форума.

До МИТИ, Не става въпрос за оказвана помощ с картите за спешна такава.НЗОК издава формуляр "Е" за лечение в ЕС и нашите граждани отиват с него в европейски болници за лечение,което не може да се извърши тук...и след това следва плащане от НЗОК.Това е например протонната терапия и т.н.Това са скъпи и невъзможни у нас процедури, а не преглед за високо кръвно.Моля ви не вземайте страна без да сте наясно с проблема!

Много интересно е мнението за "алчните доктори", които "примамвали" и викали пациентите на Запад. А когато става въпрос за политици и техните близки, тогава си уреждат да отидат да се лекуват на Запад, за сметка на НЗОК, а? Тогава тия доктори не са алчни може би? Аз кампания за събиране на средства за политик не съм видял, събират обикновените хорица. Ама защо ходят Те при тези "алчни доктори", да се лекуват тук? Каквито болници са подсигурили на народа, такива да ползват и политиците.

Кой лъже всички ние видяхме вчера в интервюто по БТВ. Пуснаха запис, на които Ананиев ахкаше и пъшкаше как бил шокиран, как нищо не знаел.... А истината е че са знаели(дори Борисов е знаел всичко), но не са искали да ги плащат. Идеята на това бавене, според мен, е била европейските болници да спрат да приемат българи, заради забавени или неплатени дългове.

Шокиран бил Ананиев, до сега бил шеф на надзора на касата, сега изведнъж шокиран. Къв бюджет е приемал като е шосиран! Ама като почнат да се правят на девственици, не знам защо мислят, че някой им се връзва!И жени Начева дето контролира бюджета на касата и тя сигурно е шокирана!

Фъф Бг , всеки министър работи това , за което си няма грам познание . Всичко тръгна от БАЩАТА НА КОРУПЦИЯТА , И.Й. КОСТОВ . Костов си назначаваше послушни неграмотни министри , за да се ПОДПИСВАТ вместо той да се подписва , за заграбени кинти и имоти . А за капак , за министър на МВР бе не без известният Мими Йорданов !!!!!!!

Тук се появи скандална информация, която някак-си се премълчава, а е много важна. Шефът на НЗОК спомена за свой разговор с премиера, който му признал за поредна нашенска далавера с лекуване на уж спешно болни в чужбина. Ако е така, това е нечувано! В чужбина могат да се лекуват българи, заболели внезапно и попаднали в животозастрашаващо състояние. Не може да се пътува специално за лечение! Това защо никой не го обсъжда?

Защото и на децата е ясно, че тук лекари няма, има само търговци на човешка карантия... те затова всеки предпочита да ходи дори до Турция за рутинна операция.. :)

"В чужбина могат да се лекуват българи, заболели внезапно и попаднали в животозастрашаващо състояние. Не може да се пътува специално за лечение!" Според правилата в ЕС могат да се лекуват всички граждани от страни членки на съюза като заплащането на лечението се поема от страната в която се осигурява пациента и много българи се възползват от това си право. Като добавиш и че в чужбина консумативите, импланти и т.н. при тях се поемат от здравните им каси, а след това парите се искат от нашата ще разбереш защо реве министъра и се ослушва с разплащането.

Не е вярно това твърдение-например протонната терапия се прави само в Германия.Това са скъпи и невъзможни у нас процедури, а не преглед за високо кръвно.Моля ви не вземайте страна без да сте наясно с проблема!

Г-не ,вие сте уважаван човек.От финанси разбирате ,но ако можеше и пари да печатате всеки ден щеше да е супер. Държавата е провалена. Пари се дават без резултати,без реформи,престъпниците в Правосъдието,в МВР,в МО в Парламента задоволяване нямат. Здравеопазването за тях е последна грижа. А и там вече по пример от другите само се краде. Успокойте се ,знаете че мъртвец няма как да се съжеви.България е МЪРТВА.

Гн . Министър , явно ама много явно не си вършиш работата както трябва щом не си заложил в бюджета разходите. Трябва ли друг да ти върши работата , а после той ти бил крив .ГЕРБЪРСКА работа друг вие виновен. Хайде да си ходите заедно . Колкото по бързо толкоз по добре. Нали мислите за народа само добро......

един обикновен финансов въпрос беше превърнат в политически скандал, именно от този човек, поставен за министър! Точно той превърна мухата в слон, като грубо поиска (без да има такова право) оставката на шефа на касата, освен това предварително е правил совалки между всички партии и е получил благословията на ЦВ.Цв., който даже я е придружил с обичайната заплаха в мафиотски стил! Та обикновеният финансов проблем не се е превърнал от самосебеси в политически!

С това ''прескачане'' на министъра , шефът на НЗОК го лишава от ГУСТОТО КОЕТО МОЖЕ ДА ПОГЪЛНЕ ! Затова министърЪ е бесен !

Кирчоо, Кирчооо! Беше много добър и уважаван зам. финансов. Що ти трябваше на дърти години да се орезилиш заради едното министерстване и то в сфера, от която не отбираш! Ми ти сам признаваш, че Плочев е прав - има задължения от 270 млн. пък се готвиш да платиш 70. Ето в това е проблема!!! Що се правиш на мотика! А Плочев каза и друго - че това писмо първо е изпратено до теб и не той, а ти уж не си го бил виждал! Виждаш ли - елементарно се опитваш да лъжеш!!!!

Счетоводителя правил бюджета на страната, залагал по- ниски приходи и в края на годината бюджета е в излишък. В края на годината 2017 година 2 милиарда лева бяха похарчени кой знае как, но не са изплатени задълженията на НЗОК към европейските партньори. Браво на счетоводителя.

Оставка на Министъра ! ГРОБ загроби България ,този Изрод ще я довърши ! Тъпа Тиква !

Номерата на мръсните престъпници от БСП ги знаем. От години точат здравната каса и сега като им спират кранчетата мислят как да правят скандали. Не е лек поста на министъра на здравеопзаването. Чакат го още по-тежки постановки!!!

Ама вие сериозно ли??? Над 10 год. вече сте на власт и продължава някой друг да ви е виновен и да ви точи какво ли не ?! Паднахте много ниско, осъзнайте се най-после, но явно няма с какво. То трябва съзнание да имаш ...

УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! ИСКАМЕ НОВ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР! КАСАТА НЕ Е ПРИДАТЪК НА МНЗ. ИНАЧЕ ПРОСТО ДА СТАНЕ ОТДЕЛ КЪМ МНЗ И ДЕ СЕ ПРЕМАХНАТ ТЕЗИ ИЗЛИШНИ КЛОНОВЕ ПРЕТЪПКАНИ СЪС ПРЕЧЕЩИ И НЕРАЗБИРАЩИ ОТ НИЩО СЛУЖИТЕЛИ. ДА СЕ ВЪРНЕ ОНЗИ МИЛИАРД, КОЙТО ДЯНКОВ ОТКРАДНА ОТ КАСАТА. И НАЙ-НАКРАЯ ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРАВИТЕ ИСТИНСКА РЕФОРМА- ДА СЕ ПРЕСТРУКТУРИРАТ ВСИЧКИ ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ БОЛНИЧКИ, ДА ИМ СЕ НАМАЛИ БРОЯТ, ЧАСТИНТЕ ДА РАБОТЯТ САМО ЧАСТНО БЕЗ ДА ТОЧАТ КАСАТА. НО ТЪЙ КАТО СМЕ В БУЛГАРИСТАН ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ, ТАКА ЧЕ ЩЕ СЕ СМЕНЯТ ОЩЕ БЕЗБРОЙ МИНИСТРИ И ТАКИВА ЛЕЛКИ КАТО ЖЕНИ НАЧЕВА - ЗА ЖАЛОСТ НА РОДЕНИТЕ В БГ

Eто това са комунистите, нямат чувство за вина, каквито и простотии да наредят. Да сте чули комунист да се извини за нещо?

Този на снимката е стар кадър на Бай Тошо, комуняга мръсник, който сега разбира се е пребоядисан, но не е забравил нищо от мръсните номера, научени по комунистическо време!

Прав си, Баце да се е звинил за нещо? Само глупости плещи и излага България по света! Наглост, простотия и идиотщина!

Е прекали Пешо и тука ли комунисти след 28години демокрация.Ти започна ,като бившият член на БКП ,БСП и сикаджия Борисов да виниш след 28 г.за всички проблеми на управляващите БКП,Тройната коалиция,Костов,БСП,Орешарски,ДПС и т.н.Темата е за НЗОК и според мен къде е спал Ананиев ,като надзорник и велик бюджетар,че не е видял милионите неплатени за лечение в ЕС.Това не е видял ,но парите които е прибирал в джоба си от заплата и бонуси в НЗОК са 20 пъти повече от Мин.РЗ на българина.Сега за да не се изложи ГЕРБ и лично Бойко и с този министър ще го отнесе шефа на НЗОК.Лесно и удобно за шайката Бойко ,Цецо и обкръжението им.

Пичове, Жени Начева е председател на надзорния съвет на НЗОК. Така че не търсете под вола теле.

Шилo

Гледах въпросния Плочев по ТВ вчера. Ограничен човек. Не знам какъв доктор е, но за началник на Касата определено не става. И защо изобщо трябва шеф на касата да е лекар?!?!? Там трябва кадърен икономист.

Една такава вече беше. Работата свърши с делегирани бюджети и милиони, неразплатени към болници. Айде мерси!

Плочев е световноизвестен учен, специалист по имунология и инфекциозни болести, уважаван в цяла Европа и САЩ! Има над 250 научни публикации в най- реномираните списания на запад! Владее свободно 4 западни езика. Рядко интелигентен и възпитан човек. Тъй, че не се изказвай за хора които не познаваш! Ти едва ли можеш да му стъпиш и на лакият пръст!

Това не пречи да е селски тарикат. Научните степени не значат нищо

НЗОК не е политическа. Да се иска политическа подкрепа от агент Слафчу, е недостойна постъпка. Всяка жаба трябва да си знае гьола. Дали този или онзи ще трябва да си ходи ми е все едно.

Този ако имаше поне малко достойнство щеше да се навре в миша дупка а не да продължава да манипулира..Колко години правиш ''бюджета'' на България където влиза и този на нзок и вечно е на дефицит, вечно с неразплатени сметки които ти си неглижираш за да си добре с боко??? Истината за хората е евдна и то докаан през времето - крадете с всяка година все повече без срам и страх защото знаете че се пазени от общата БЕЗотговорност и за това си продължавате..

goose

270 милиона лева ние дължим към чуждите здравни каси, през тази година ние сме предвидили да изплатим 70 милиона лева, съобщи той. Значи за министъра неразплатени задължения за 200 милиона не са проблем, защото никой не го е уведомил за това, въпреки, че очевадно го знае? И после се чудим, защо всички отказват да поемат пациентите, за които в БГ нещата са изчерпани и единствения им шанс за спасение е навън ...

Ананиев ,нали си бил надзорник в НЗОК ? Какво си надзиравал ,че не си видял милионите неплатени? Сега се увиваш ,като вдовица за ....Май същият надзорник си ,като тези от БНБ,които нищо не усетили за краха на КТБ.

Защо да се осигуряваме,като на всички е ясно как се краде и злоупотребява и какви михлюзи,като тези меки Камени Плочи се разпореждат със средствата ни.... Само,като го чух тоя Плочев,как жонглира с Името Му....Премиерско ми стана ясно,че и чеп за зеле не става...макар и да е...,,професор"...

Жени Начева....дето си разиграва коня в НЗОК!

УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ИСКАМЕ НОВ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР! КАСАТА НЕ Е ПРИДАТЪК НА МНЗ. ИНАЧЕ ПРОСТО ДА СТАНЕ ОТДЕЛ КЪМ МНЗ И ДЕ СЕ ПРЕМАХНАТ ТЕЗИ ИЗЛИШНИ КЛОНОВЕ ПРЕТЪПКАНИ СЪС ПРЕЧЕЩИ И НЕРАЗБИРАЩИ ОТ НИЩО СЛУЖИТЕЛИ. ДА СЕ ВЪРНЕ ОНЗИ МИЛИАРД, КОЙТО ДЯНКОВ ОТКРАДНА ОТ КАСАТА. И НАЙ-НАКРАЯ ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРАВИТЕ ИСТИНСКА РЕФОРМА- ДА СЕ ПРЕСТРУКТУРИРАТ ВСИЧКИ ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ БОЛНИЧКИ, ДА ИМ СЕ НАМАЛИ БРОЯТ, ЧАСТИНТЕ ДА РАБОТЯТ САМО ЧАСТНО БЕЗ ДА ТОЧАТ КАСАТА. НО ТЪЙ КАТО СМЕ В БУЛГАРИСТАН ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ, ТАКА ЧЕ ЩЕ СЕ СМЕНЯТ ОЩЕ БЕЗБРОЙ МИНИСТРИ И ТАКИВА ЛЕЛКИ КАТО ЖЕНИ НАЧЕВА - ЗА ЖАЛОСТ НА РОДЕНИТЕ В БГ

Е как частниците да не точат касата? Че тогава няма да могат да вържат двата края, както почти всички частници/предприемачи/бизнесмени в България.

Здравната Каша да се премахне веднага! Гледай какви мошеници и лъжци я ръководят само!

Опитът с НОИ показва, че това, което ще я наследи е ОЩЕ по-голяма каша. Реформата в Румъния е още едно доказателство за това какъв хаос настъпва, когато почваш да унищожаваш нещо, без грам мисъл.

Тези от НЗОК всичките до един са изключителни наглеци!

Имам чувството, че сме в лудница, всеки си говори каквото му дойде на главата. Само какви глупости се говорят, и тези са управляващи!

Интересен коментар на човека взел най-големия бонус от държавния бюджет в годините на безконтролно раздаване на бонуси!!! Точно той да говори за разходване и злоупотреба с държавни средства!!!!

Кое му е обикновеното на ТОЗИ финансов въпрос?!Я се гушнете с Елена Поптодорова и айде - мъната!!!

На мен лично ми писна от вас, за другите не знам. Може ли вместо да вършите работа, да разправяте наляво и надясно как другият, виж бил виновен.