НАП праща имейл на длъжници, че отиват на съд

Длъжниците на НАП, които са декларирали валиден електронен адрес, ще получават е-съобщение за образувано срещу тях дело за неплатени в срок данъци.

Обратно в новината

Коментари - НАП праща имейл на длъжници, че отиват на съд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАП може ли да нареди на своите служители- публични изпълнители своевременно до 2-3 дни да осчетоводяват преведените им суми , а не с месеци да стоят дължими а фактически не дължими пари.

А ако се окаже, че "дължимите" данъци са недължими!? Кой се нагуши някога и внедри тази програма, която не става?

Абсолютно винаги, когато Борисов е на власт, НАП биват насъсквани яростно да събират данъци. Моето обяснение е, че той, човекът, преди да влезе в политиката се е занимавал с точно това - събирал е пари за бизнеса си, и не знае друг начин на работа...

Че то сега по 2 пъти месечно се получават писма с вируси от НАП и съдия изпълнител. Представям си колко ще изгорят сега. И според Закона за защита на личните данни, Регламент(ЕС) 2016/679 на Европейския парламент, лични данни не могат да се изпращат по електрона поща.

Яз като дрът фирмаджия (някак оцелял 28 години) да ви кажа - в НАП има 5 инфорамционни системи които се припокриват като функции и се разминават по съдържание. Най-старата (под ДОС) е най-точната. 5 справки в 5те системи за едно лице вадят 5 различни резултата. Честито. При положение че от няколко месеца получавам че имам да плащам 6 стотинки и им преведох 100 лева да си имат да си харчат... продължих да получавам писъмца за 6те стотинки. Оценката на НАП и другите органи я дават чуждестранните инвестиции. Нивото на нашите е по-зле от това на Чад ...

А тези,на който НАП-аджийките са бастисали фирмичките им по заръка на Ушев, може ли да плащат с Добрички суджуци вместо с пари?

Още малко ще държат фронта Борисов и шайката му, и след това когато ги изритат хората ЩЕ ЛЪСНЕ ЦЯЛАТА ГРОЗНА ИСТИНА, ЧЕ ВСИЧКИ СИСТЕМИ СА В СЪСТОЯНИЕ НА СВОБОДНО ПАДАНЕ И КРЕПЕНИ НА МАГИЯ, и след това тези ще си хванат шапките и ще избягат някъде както направиха много такива юнаци преди тях, а Цацаров ... ЩЕ СЕ КРИЕ НЯКЪДЕ ПО ДУПКИТЕ, ЩЕ ХОДИ ДА БРОИ ТРУПОВЕ И КУРШУМИ, ЩЕ СЕ ПРАВИ НА УЛАВ ИЛИ ПОКАЗНИ АКЦИИ С МАСКИРАНИ БАРЕТИ ЗА РЕСПЕКТ НА ПИИЛЦИТЕ ПО СЪВЕТИ НА ТАКИВА НЕДОРАЗУМЕНИЯ, КАТО САРАФОВ!

НАП да влезе първо в 21 век. Имам VISA карта с която плащам в цял свят, само на НАП не мога да платя. Ходих в колона в Слатина. чакахме 7 човека. Първите 3-ма в СиБАНК обслужиха за 40 мин и отидох в друг клон, където за 3 нареждания ми поискаха 12 лв. такса. Нервирах се и си тръгнах. Е затова имам неплатени задължения към НАП не за друго.

Дъра -бъра. НАП е пъллна анархия и не може да се справи с обработка на информационните си масиви, армия от безхаберници и хрантутници, неграмотни технологично . Нямат и алгоритъм за действие, позаплашват някои на случаен принцип и толкова.. Ако не се натопиш сам , като сам им се натрапиш или някои не те набележи или натопи , все едно не съществуваш. В България има милиони длъжници на НАП и НАП нямат капацитет да се справи с тях, затова всичко се погасява по давност.По изпълнителните дела е същото, там участват само пасивно и без никакви действия , дори не знаят кво става по делата, ако въобще имат информация за тях някъде систематизирана, тя е остаряла и недекватна, камо ли да проучват длъжниците, това е утопия. Кредиторите пък избягват да водят дела с големи длъжници на нап, щото си хабят парите пък НАП взима преди тях. Щом някои е стигнал до изпълнение , значи няма идея да плаща и обикновенно няма кво да му вземат. Идеята да го уплашат с имейл може да подейства само на пъзльовци, които още повече да се набутат.

Искам аз да ги съдя за мърлява работа, сгрешени декларации, по които едва не ме накараха да плащам глоби и за подкуп от разни работодатели, за да не ги глобяват, понеже НЕ сключват трудови договори с работниците си. Да не говорим, че още съществува "плащане на ръка" на работната заплата. По договор получаваш 500, реално 1000 в плик и се чудиш защо ти е ниска пенсията.

Като отида в община Илинден само чувам какво са яли, кой сериал са гледали и коя обича да я мачкат и коя да я стискат. За социалните да не говорим, защото заработват допълнително в сайт за еротични услуги. Да не се правят на морални, фалшиви са.

Много в готино да живееш в някоя прилична държава Да имаш прилична работа и да получаваш прилична заплата И да четеш всеки ден какви простотий се творят в България Ама ще взема на изборите да гласувам я за ГЕРБ я за БСП. щото ако не са те ще дойде някой нормален и цирка ще свърши

Е как при това положение да си извадиш електронен подпис. То се получава така, че имаш ли ел. подпис ставаш веднага лесна жертва на НАП.

Имейли от НАП, че дължа пари ги трия без да ги отварям щото са вируси

Да, клошари, да! Ще плащате данъци, няма само на социални и помощи да лежите!

Как да обясниш на циганите, че данъци се плащат...

За три месеца получих 3 такива съобщения по мейла - просрочени задължения и заплаха за съд. Едното беше за 0.01 лв, второто за 0.06 лв и третото - отново за 0.01 лв.

Сменяйте имелите! Пак е празна хазната.Педи години оня мухльо с пиците , ме накара да платя 15.00лв.при положение,че бях платил всичко и документи им показах,че е платено със шефката разговарх и нищо.Обяснението бе ,че при смяна на софта се получил остатък .Платих ги!,защото не ми се ходеше по съдилища;спестих си нерви и време,а тея гадове на това разчита,а със сигурност не бях единствения.Тиквено мутренска държава виреят само измамниците.

По малко по малко всичко ще заприлича на гръцкото състояние на имоти- хората не могат да си платят данъци и задължения към банките, а от там започва и разпродажбата на търгове по бързата процедура.

Защото, когато взимат кредити, не мислят как ще ги връщат! Разчитат, че ще им се размине, както на мнозина през годините.

Интересно ми е, и моля НАП да отговори пратили ли са съобщение до Цв. Василев, че дължи милиарди от КТБ?

ти пипи чорапчето ли си

НАП са част от Крадливите Боклуци на Бойко Борисов. Тия са по- големи и крадци от всички които искат да съдят....Данъчните мошеници работят в НАП !!!

А аз мога ли да съдя НАП, че ме тормози непрекъснато с техните грешки? Надробиха ги разни с обединяването на сметката, после с разделянето и сега - не сте плащали по този фонд, а по друг имате надвнесено?!?! От едната стая до другата вече не знаят какво да ме правят - смях. Тези служители не знам с какви конкурси ги избират!

Конкурса е да си тиква от гроб.

И какво общо изпълнителното дело на НАП със съда?! Пълна неграмотност!

Многоважно дали е грамотно! Изпълнителните производства са факт и то са всякакви дребни суми но големите длъжници не ги гонят. За това нещо да кажеш грамотния?

пък не те разбрах какво искаш да кажеш на ??.....

Гласувайте пак за тиквата и гуменката докато те обикалят с вашите пари по офшорите и да си избират къде да пренесат с правителствения самолет откраднатото от кочината.

Очакваме от довечера масови доставки на рансом през е-маил, със съответния текст, услyжливо предоставен от НАП така че вече да да не прави впечатление че е превеждан с гугъл транслейт от руски и с правилно конфигуриран хедър "From".

НАП няма пари за по едно препоръчано писмо.