Огромно задръстване на „Цариградско шосе“

В София задръстванията на централни улици и булеварди вече е ежедневие. но понякога нещата излизат дори от познатите ни рамки.

Обратно в новината

Коментари - Огромно задръстване на „Цариградско шосе“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз попаднах в това задръстване. От МЕТРО до Плиска час и половина! Най тъпото е, че всичко това е за да може Бойко и Радев да ги дават по телевизията!

За съжаление и аз участвах в задръстването вчера. Обикновено от входа на София до СУ пътя е около 20-25 минути. Вчера ми отне около час. Задръстването основно се генерира от това, че бяха затворили цялото каре около паметника на Васил Левски. Според мен е можело да си организират честванията до 17 часа или пък да започнат след 20 часа. Малко абсурдно е да се блокира една от основните транспортни артерии точно в час пик, за да може политиците ни да си направям малко PR на гърба на Левски. И малките деца знаят доколко завета и идеалите на Дякона се спазват от нашата политическа класа.

Я да набият една таксичка "влизане в центъра с МПС", на орлов мост да е начаото на зоната. 10лв. да е да не е повече, да видиш Ганьо колко бързо ще се сети че има и метро и друг градски транспорт.

Има много земеделска работа, помислете и се върнете у дома. Може би ще се чувствате по-добре.

Машините отдавна изместват хората от земеделието. Проблемът е там, че има много високотехнологична работа и всичката е в София.

Като София се напълни със селяни и задръствания ще има и въздуха ще е мръсен селяните са си свикнали да се топлят на дърва и въглища докато нямаше толкова селяндури в София всичко беше ок.нямаше ззадръстване въздуха беше чист затова селяните да се махат от СОФИЯ .Който не е роден в София да се маха от нея

Така ли? Това не ти е комунизЪма бе байо. И бай Тошо и софийското жителство и прочее и прочее. Всеки може да живее и да работи където избере. Спрете да изсмуквате всичко в шоплука и върнете поминъка на провинцията и никой няма да се сети да се тъпче в маймунарника, наречен София.

Виновен е Желю Жабата, че премахна софийското жителство. Сега от селяндур нито мога да си карам колата спокойно, нито да паркирам пред нас. А па и нагли селяндурите, даже и в скъпите квартали плъпнаха, и по 3-4 коли имат.

Да обаче като ни направиха зелена зона, да знаеш само как рязко се стопиха номерата с чуждоградски букви. Все е нещо!

Така става когато фатмака и патреотите ще се надпреварват кой е по- по- най- за честванията за Левски.

софия се превърна в кенефа на българия.

задръствайте кочината селяндури бантускотове

abasador

трябва да, си велик проектант, трябва да си велик градоустройственик, трябва да си велик кмет на София.... за да направиш магистрала до.... Орлов мост! Сааааамо българин може да го измисли, неповторими сме не само на балканите и в Европа но и в цял Свят. Лек ден.

ти не си много умен !!!

1. Проектантите са смятали, че София ще достигне 250 000, а не 2 млн. 2. "Магистралата"е била основен път още преди и по време на освобождението, когато Орлов мост е бил вход на София, а не център. 3. Преди София да се напълни с куцо, кьораво и сакато и всички да вземат книжки и да си купят таратайки на по 20+ години, Цариградско даваше бърз достъп и изход.

Лошото е че магистралата спира в центъра, а не продължава както е в Белград.

По тази "магистрала" сутрин в час пик прекосявам целия град за 30 минути. И през паметника на В. Левски разбира се. Ако той е затворен, пропускателната способност при Ректората пада с 60%.

Нека гнуснявите софияндери се задръстят 24 часа, белким слязат най-сетне от трошколетите си или поне да се возят безсмислено насам натам - по един човек...

Бил съм свидетел преди няколко месеца на заддръстване на Орлов мост, което по цариградско шосе стигаше до Корабчето на Горубляне. Орлов мост е фуния, която не може да се избегне. Изход има в подземно преминаване под центъра - тунелът да започне някъде при Алея Яворов и да излезе около Опълченска. Това се обсъждаше преди около 30-тина години, като тунелът да се прокопае заедно с тунела за метрото - първи диаметър. Умниците завъртяха трасето през трамвайния тунел по Драган Цанков и така не само объркаха скъпоструващата мрежа на метрото, но и затапиха автомобилния трафик в столицата за поне 50 години. Необходимо е незабавно (докато сме все още най-бедната страна в ЕС и има шанс да построим още нещо по европрограми - идват нови членове и си спомнете какво стана с Гърция ние като се присъединихме и на тях им умряха програмите), та е необходимо незабавно да се разработят проекти за автомобилен тунел под центъра заедно с метро тунел по оригиналното трасе под Цариградско шосе. Побързайте, господа, че времето изтича!

Метро под Царигардско е най-безсмисленото нещо. Автобусите отгоре са по-бързи. В същото време встрани от него нямаше да има свестен транспорт.

Това е "голяма" новина, другата още "по-велика" новина е, че утре започват постите. Егати, тъпотията! Това не са новини, констатират се факти.

Нали има голям ръст в продажбата на новите автомобили в Булгаристан !!! Ето ви мили булгаристанчета приятния престой в снобските ви ламаринени играчки !!! Може ли някой да на прави статистика ,,,,,,,,колко пъти се споменава майката на минута в такова задръстване??? хаха хахах

... искрене, аз съм брат ти - умен... кажи на брат ни , гумен, да не се прави на интересен...

Съчетание от тъпи общинари и "умни" светофари...

БРАВО !!! УСПЕХ !!! Най после успяхме да накараме почти цяла България да се засели в София!!! Сега ние вашите "освободители" ще можем да изкупим евтино земята за която нашите дедите са водили война, а простите българи ще се избият сами ...

младежи на родната страна надежда... Друго си е в редички яваш яваш. Всички пътища водят към Орльов мост.

от Бургас до София..

Това със сигурност е вярно, но и в други дни, когато няма затворени централни улици, но задръстванията в посока центъра са сериозни.

От новите репортери на дир, които работят на върха на сградата над мола.

виновна е #европата! да фърлим и удавим #евроапата у атлантико!

Слизайте от тези коли вече, че и без това не можете да ги карате!

Никой няма докаран насила в София. Околовръстното е близо и от там на село

Много ви е бедно задръстването . Най-бедното задръстване в цяла Европа. Да видите , дори и в съседните държави имат по-богати задръствания. Задръстването в София е най-бедното. Абе тея бенди софиянци от намериха пари за толкова голямо и бедно задръстване.

Оффф,стига вече..водата на София,въздухът,транспортът градините,паркингите на София...Всички извън София сме цъфнали и вързали,в провинцията живеем половин век назад,а медиите денонощно ни занимават с проблемите на един град,пък бил той и столица.В него живеят 1,5млн.,но останалите четири и половина милиона живеем извън София.

В момента комисията по транспорт в София мисли как да обърка движението в Разсадника - Коньовица и хич не им е еня за Цариградско шосе. В квартала наслагаха знаци - точно обратното на основните потоци от автомобили. тия са не 80% а 100 % *.

Добре че половината вече ги откраднаха, не че някой ги спазваше. Но с паркиралите пред Фантастико няма кой да се справи.

не беше само Цариградско....

Направо забранявайте колите през седмицата. Само доставки на храна, лекарства, линейки, пожарни, полициа, пощи, куриери и т.н. от критично значение за населението. И аз имам кола, но не я карам през седмицата - просто е безумие!

Един ден чета в ДИР-а как сме най-бедната страна в ЕС. На друтия ден чета как всеки се качил на кола и има огромни задръствания и смог от изгорелите им газове. Вече и аз се обърках зле ли е в България или не? Колкото до "огромните" задръствания, шопа го е казал, от Витоша по-високо нема. Тия задръствания в София, в Западан Европа и САЩ им казват норамлен делничен трафик без да отдават чак такова внимание. У нас обаче вдигнахме егати пушилката...

Boiko, tam da otide, i prosto, kato prdne, sledva, i otpu6vane!

София вече се пръска по шевовете си от народ. Огромен трафик, отровен въздух, софиянци направо си правят харакири, но заради по-високите доходи, хората бягат натам. Ще дойде време майките ще раждат изроди, а не деца.

И въпреки това въздуът е по-чист от преди 20-30 години.

Супер всеки ден да е така в клоаката София. Взеха всичкия бизнес от страната. Така им се пада!

поне имат ток и през зимата

да си благодарен на София - събрахме всичката измет от страната.

Ми вдигайте на раята билетчетата, сега вдигенете данъците за колите.. и уууу* за мат'ряла ... заслужен де.

Една от точките зададена от външни сили с цел разлагане на нацията е противопоставяне на софиянци и провинциалисти.Други точки са общоизвесни като най-очевидната е неглижиране и толериране на своеволията на определени етноси с висока раждаемост.До скоро мислех че всичко е случайно и е естествен конфликт между хората родени в София и трудовите мигранти говорещи на нетипични за София акценти, но когато се вгледах под повърхносттта видях, че например някои от ФБ групите най-активни в пропагандирането на тази вътрешна вражда са администрирани от хора със съмнения за грантово финансиране.Медиите които са пропагандни оръдия на външи сили също на всички празници ни информират нон стоп за колоните коли излизащи от София с подтекст-селяните си заминават, гледайте колко много селяни са в София.Не позволявайте на чуждата пропаганда да постигне целта си която е гибел на нашата нация и отслабване на държавата с цел превръщането и на територия лесно контролирана отвън.

Попандов в "Оркестър без име" много точно определи ситуацията - "Качило се секо на кола и писка!"

Всеки автомобил с несофийска регистрация, цапа и задръства в София, но ако му се плаща данък, се плаща там откъдето му е номера.

И всички коли със софийска регистрация без право да излизат извън София.

Ти само в София ли си стоиш с колата? Не цапаш ли и ти като минеш околовръстното?Като отидеш на море да не платиш данък в Несебър или Созопол?!? Аман от такива псевдософиянци като теб!!!!

Защо въздухът в София е мръсен? Защото: 1. Демокрацията накара софиянци да се откажат от парното. 2. София ще бъде газифицирана около 2998 г. след Христа. 3. Поради малоумното градоустройство и още по-малоумната организация на транспорта средната скорост е 15км/ч 4. Софийските улици са осеяни с лунни кратери - източници на прах и кал. 5. Улиците за последно ги е мил Тодор Живков. 6. Градските паркове и градинки са като картофени ниви в които са паркирани автомобили. 7...... писна ми от ГРОБ и фъндъчка. Да пукнат всите. По-скоро.

мръсен е въздуха защото има малоумни, които не оценяват реално проблемите, а като им ги напишеш ти пишат минуси!

1. Демокрацията направи сметките реални, а не субсидирани както по Тошово. Няма го Брежднев да го правим три пъти национален герой за да ни анулира дълговете кък СССР 2. Много райони са газифицирани, но Ганьо иска да пали печка на дърва. 3. Колко мислиш е средната скорост в Европейските градове? 4. Не е прецедент само за България, до да речем, че имаш право в тази точка 5. Не съвсен. По Живково, нямаше толкова дараци по пътищата да разнасят мръсотията след като са "паркирали" в калта. 6. На 100% си прав в голяма част от случаите. 7. И Герб ги гледахме и БСП-то ги гледахме. Ако някой от предишно управляващите бяха толкова добри, то проблемите са щели да бъдат решени още тогава. Вземи прочети приказката за неволята за да разбереш, че 80% от проблемите си ги създаваме само от простотия и тарикатлък. Това да се чака на ГЕРБ, БСП, ДПС,, "Патриотите" си е губи време.

БСП не сте ги гледали ! Това е волна или неволна ЛЪЖА ! София от 1990 г. се управлява от "десните". ГРОБ и БОЦЕ управляват София от 15 (ПЕТНАДЕСЕТ) ГОДИНИ ! Това е най-мръсния и най-гнусен град в Европа - нищо, че голяма част от населението вярва, че живее в Европа (щото така казват по двете чуждестранни телевизии)...

Всичко се решава с грамотно организиране на движението, като в Лондон например, но как начална учителка може да включи на тази вълна като е назначена от махленски бодигард. Милиони за разширяване на уличната мрежа, кръгови, надлези, и то става обратното, задръстванията растат а с тях и кражбите,

нали англетата са най гадни и се махат от Ес ...и ни пречат ужасно с това лично на нас... дай пример от другаде.

всеки ден съм на спри тръгни и максимум 10 км в час по 30-40 минути и на отиване и на връщане от работа.

И така до пълната победа! 0 км в час! Цял ден в задръстване!

има една част, която храносмила 2-3 часа на обяд и некои квартали рахатясват.

Малко дъжд падна и светофарите замигаха безнадеждно на жълто . Полицаи пак в жълто заеха позиции и задръстванията не закъсняха... Малко по- рано през деня, някои пробваха да покажат мощ и бързина. И започнаха катастрофи с извинения и жестоки клетви и псувни наум... Сякаш никой не видя дъжда и напълно го игнорира като опция, преебаваща трафика. Сякаш всички са виновни , че не могат да карат в необходимия състезателен стил, само не и този дъждец! Да се гръмнеш в задръстването- всичкото задръстване! В такива мигове съкровени най- ми е любимо "Симеоновско шосе"! Просто стръмния склон на Витоша изкарва животното от кроткия софийски рейсър по пътя към Студентски град и Околовръстното... Бедния квартал Симеоново- някога тихо селце над София!

Гума, ами като не могат да карат на мокро да не излизат с колите. Абсурдно е всеки път като ръсне малко дъждец разни пишман шофьори да пречат на движението!

В България регулирането на движението клони към НУЛА. Кръгла. С дупка по средата. Българския шофьор тихичко си псува в колицата и като се прибере, си сипе една пърцуца и вече е забравил.

ха да е четито на всички, които не искаха костов и гласуваха за сполука и 800 дни! и 2 км/ч ви е много.

Гласуваха, понеже не искат да чакат 12 години на опашка за Жигули.

Нема а се пуашите. Руския титан на бизнес мисълта е решил да я възстанови в пройзводство като Лада 1800. Ще има за всички! Сега Рено обмислят дали си заслужава инвестицията.

че повечето "тапи" са по места, които скоро бяха асфалтирани, уж отпушени и разширени /пример - новата отсечка зад пощата на "Овча купел" срещу "Кауфланд" - откакто го направиха, не минава и минута без блъсканица и за сто метра изхарчваш бензина си/. Подобно е положението и по "Ив. Евст. Гешов". При Румънското посолство трябва да чакаш дълго евентуално с риск да завиеш от "Гео Милев"наляво към Телевизионната кула. При кръстовището за Зоологическата градина и към Южния парк пък е направо невъзможно! Хората отбиват по страничните улички да спестят чакането и да се измъкнат, но става още по-голяма лудница. И не може да се види кьорав катаджия, особено пък и ако вали нещо - дъжд или сняг. А пък около НПМГ на Семинарията - там просто забрави! Квартален миникошмар!Това е положението.

Не е странното това - всяко разширение води до още повече коли, защото всеки решава, че има място и за него/нея в кола. Странното е, че разширенията се правят без мисъл. Широка улица свършва в тясна, както е Околовръстното от Бизнес парка посока магистрала Тракия. 5 ленти в 1 лента. Когато спреш някъде колата си, трябва да има предвидени паркоместа. Такива няма в центъра на София и извън него. Колко подземни паркинга има? Нула. В кварталите колко подземни паркинги има? Нула. Колко кооперации и блокове са с паркоместа - много малко. Ето това обяснява задръстванията.

Проблема се решава с 1200лв годишен данък на автомобил. И колкото по-стар - толкова по-висок данък.

- Фаровете на чакащите да стигнат Орлов мост от бившия хотел Плиска се губят някъде около отбивката за летището. - КО КАЗА КО ?!

Това, ако не излезе утре на първа страница по всички вестници, ей ме на!... Почвам да въртя чуждите канали. Няма начин да не спрат филмите и да направят извънредни новини!!!

Ами дайте занапред да не честваме Левски. Щом това предизвиква задръствания в София. То и 1000 години да го честваме, той няма да се върне от онзи свят. Какъв смисъл има да продължаваме? Само си създаваме неудобства за уличното движение.

ами дай да не го правим в час пик!!!!

Ми то 20 км не е зле бе, значи царевицата стобор прави, а шофьорите са претенденти за ,,златното кормило,,.

Някой извършил ли е проверки на катализаторите ?? За какво говориме тогава !!

дали говориме правилно, дали пишеме правилно. Или просто мекаме като коза. Шото в Софя така говориме, нали?

като се сбраха всички селяндури от държавата у тва гуемо сеу, и кметицата баш селянка самоковска и на тиквата подмийка

Колко си умен! А пък в Лондон, Ню Йорк, ако щеш Ванкувър и Монреал, се събират хора от цял свят! Айде преживейте го вече! Светът е едно голямо село, не само София!

Заради пребоядисването на ремонта на ремонтираните ремонти.

Мога да имам хубава кола, да я карам без проблем, но ползвам метрото. С кола само в изключителни случаи и до буферния паркинг...рядко. Имам приятели които са недобре финансово, но все с кола. Е да висят. Аз съм си в къщи, забравих от кока!

+1! Колата си я карам по почивки! На работа - с метро!

От кока-та не само ще забравяш, но и други ефекти ще се появят ;-) А сега сериозно - прав си, принципно, но (естествено) има едно "но" - метрото далеч не покрива целия град, може да ти се наложи да си свършиш нещо (след работа) и т.н. причини да ползваш автомобила си колкото щеш...

И к'во е хубава кола ?!? Може би ... е като 'жената' а Умник? Или селядур? Избора е твой...

Стига сте ревали бре кой знае какво. Елате при нас в Лондон да видите задръствания... при Дартфорт или Блекуол понякога 2-3 мили ги минавам за 1 час, а пък за М25 на околовръстната магистрала понякога гасиш и двигателя. Чак ми е смешно като ви чета статиите за "огромните" задръствания

Ние не искаме като теб в Лондон, както и не искаме най-разпространеното име в София да е Мохамед.

искаш кал до ушите и лунни кратери по ъхм...'пътищата'.

OmPoBeH

Това което си изписал, дори не ме успокоява. Да се срамуват тия от КАТ!!!

Опа, днес май нямате задръстване, а?