Трус с магнитуд над 7 може да удари Истанбул

Земетресение с магнитуд от над 7 по Рихтер е възможно да разтърси Истанбул във всеки един момент.

Обратно в новината

Коментари - Трус с магнитуд над 7 може да удари Истанбул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такава прогноза бе направена във филм на National Geographics преди няколко години във филм за разлома, стигащ то Истанбул. Турските учени са некадърници и знаят само да си присвояват чужди трудове.

Браво! Като няма земетресения и жертви (мноого жертви) тогава ще пишем, че всеки момент може да се случи земетресение с жертви (мнооого жертви). В никакъв случай не трябва да се оставя раята на спокойствие, щото започва да мисли за глупости - тъпи управници, безработица, престъпления, глад, мизерия...

Към турското разузнаване: спрете влизането на американски есминци през Босфора в Черно море. Тия копелета наистина могат да ви предизвикат земетресение, защото разполагат с технологията. кажете майната му на НАТО и затворете протоците за военни кораби от нечерноморски държави!

Мраморно море има разлом, който е много крехък и може лесно да бъде активиран, с което да се предизвика ктастрофално за Стамбул земетресение.

Да не дава Бог да стане.

Според предсказание от много време / не зная източника/, минаретата /кулите/ върху покрива на църквата "Света София" в Истанбул един ден ще рухнат...завинаги...

Два пъти са рухвали през средновековието и все ги възстановяват , защото турците са работни, а не мърди като нас !

Най-читавият народ на Балканите е българският(и не само това), каквито и недостатъци и умишлено внушавани му да има. Колкото до турчетата, там коментарите са излишни. Нищо не може да промени естественият ред на нещата и изначалната матрица! Четете, интересувайте се. Между другото, можем да разговаряме по въпросите, след като прочете "Непознатата история на българите" от Валентин Вътов, изд. "Огледало".

Заради ИК ще да е.

Може да удари..може и да не удари.. Като да спечелиш от тотото - може да спечелиш, може и да не спечелиш.. За изчисляване на вероятности никой не говори.

Едно земетресение от над 7-ма степен по Рихтер в района на Истанбул, ще предизвика и адски много щети и евентуално жертви. Така че - по кротко с опитите за оригиналничене.

даи боже !!!!

Ти на Луната ли живееш?

нищожен си

Ей, сакън да не ни падне оградата с турция че отървааме пак шенгена ...

Преди години един нали предсказа земетресение у Аскуу. Половината град (гад) се изнесе на Кенана.

Те дейността на хаарп ли са проучвали или

Не е хаарп, повярвай!

Ми кажи кво е кат знаеш, да не стоим прости и неуки

Глупости на търкалета! нема как да стане цунами у мраморно море. Щото нема вода. У мраморно море има само мрамор. При земетресение само ще дрънчи!

Kmeta на ИЗМИР 4пьти на всеослушание трьби в ТурскатаПреса 4е едни военни КОРАБИ плаващи втурските води ДРУСАЛИ турското краибрежие в раиона

Само обещават ...

Тва даже британските учени не могат да го предвидят...

Те са по-свободомислещи и някои от тях, са заети на Слънчев Бряг да откриват тъмната материя, като си гърмят пиратки в задника. А това е толкова британско!

Най-опасни земетресения може да се случат в районите Вранча - Белене и Мраморно море - Истанбул.

При труса от 1998 в Измит загинаха22000 души и то защото имаше сгради правени с ФАЛШИВ ТУРСКИ ЦИМЕНТ с повишено с-е на канцерегония ХРОМ VI ОТ Сьщия фалшив турски цимент са внесени м-у 50-70000 тона вьв Бьлгария в периода 2002-2008 година бума на СТРИОТЕЛСТВО на хотели и коопераци вьв Бургас Сльн4ака Кошарица Несебьр Лозенец Созопол Царево Св.Влас Поморие

Ужас!

Айдееее, утрепа курорта....... Нужно е мааалко мисъл за да има смисъл :)

Това е заради истанбулската конвенция!

kato napusnat evropa, ste otidat vav kardjali nali bate.

Това е моят подарък за 19-и февруари 1873, малко ще ви е. Апостолът Господ забавя, но не забравя...

Вие сте най обикновен провокатор. Господ няма, а силните земетресения в Мала Азия са нещо обичайно още от древността (много преди османците) в следствие на Северноанадолския разлом.

Кого провокирам? Средно образование в далечната 1969 завърших в 8-мо СПУ "Васил Левски", София. Този ден беше празникът на гимназията. Поднасяхме венци, цветя пред паметника на Апостола. Имам малко право на ненавист към турците май?

Ако обаче удари 9-10 по скалата на рихтер, тогава и ние сме вътре.

Че както съм на 4 ракии вече, няма нищо да усетя.

Много ти хубаво логото ;-)

Когато ги удари, тогава пишете. Иначе можем да пишем всеки ден за различни държави и градове, където може да ги удари трус, гръм, мълнии, урагани. Расковничето е в думата "може".

Правилно, може значи две неща - може да и може да не.

Да, може да ги удари, шансът е 50%. Т.е. или ще удари, или няма да удари.

Слаба врачка си.

Ай, хаирлия да е !!!

А дано познаят ама надали , иначе колкото и да удари там все ще е малко.

Може, може, ама така може от векове..

Обаче гумата на слънце винаги се размеква.

Де го слънцето бе златен? Освен това гума на слънце започва да изгаря и да се рони с времето и затуй иска да се търкаля и да трие неработещия слой.

Ха бакалъм!:))))))) ....... ....нищо няма да удари, паника и шаш за тъпчовци!:))))))

и цяла турция с 9 да удари - заради ердоганската мутра си го заслужават!

Теорията на конспирацията ми подсказва, че Жужи трябва да си наляга парцалите в Кремъл!!!

Истанбул е разположен точно върху делението на континенталните плочи и там риска е голям. Не става дума, че е на два континента, а за плочите в земната кора. Дано да се размине. Не само, че града е гъсто населен и красив и това може да бъде голяма трагедия, но е и твърде близо до България, а подобни катаклизми не признават граници.

Дълбочината на труса има голямо значение за границите на разрушенията.

ДНЕШНИТЕ УЧЕНИ ПОЗНАВАТ КАТО БАЯЧКИТЕ - на кафе гледат , на боб познават. За да създаваш такива прогнози трябва ДА ПОЗНАВАШ КОИ СА ФАКТОРИТЕ ПРЕДИЗВИКВАЩИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА. ЗАЩО ПОЗНАВАЙТИ ПОВЕДЕНИЕТО НА ТЕЗИ ФАКТОРИ ДА НЕ ИЗЛОЖА ХИПОТЕЗАТА, че няколко седмици след 04 юли 2019 година ще настъпят събития свързани със силни земетресения в ЮЖНА АМЕРИКА , и такива които ще засегнат АНТАРКТИДА. ПОСЛЕДСТВИЯТА - повишаване нивото на СВЕТОВНИЯ ОКЕАН и началото на процеси свързани с КРЪГОВРАТА НА ВОДАТА. Звучи идиотско като хипотеза, но стъпвайки на познанието на древните ДОПУСКАМ ПОДОБЕН СЦЕНАРИИ. НАЛИ НЯМА ДА МЕ ПИТАТЕ ЗА КАКВО ПОЗНАНИЕ СТАВА ВЪПРОС?!

няма! Звездите ти говорят! Ясно ни е и не питаме...

Значи викаш да спираме кранчето докато се сапунисваме, да не догаме нивото на океаните,а? Ша гледам да го запомня. А докато си мием зъбите може ли леко да тече, или пак е опасно?

Прегледах работата Ви колега, и с огорчение съм принуден да установя, че имате известна неточност в изчисленията боравейки с предоставените данни. Всъщност правилно пресметната дата е 18 август указаната година. П. С. търсиха те на сутрешната визитация, старшата много се ядоса и каза че пак ще минеш на инжекций

това е природно ,кıде ,кога,как никоъ нищо не може да каже,ама сıответните мерки трябва да се вземат,старите подстроъки да се сıборят и да се направят нови ,което е неотложно.истанбул се пази от боговете.

Нещо ми се чини, че и земята вече не мое да се успокои там дето американски кораби плуват да осигуряват сигурност. Па и знае тази земя кога да се тресе...

Там хората си го знаят. Често пътувам до Истанбул, говорил съм с местни хора, които казват, че силен трус е сигурен, трудно е да се каже кога. На картата се вижда много добре, че Босфорът някога се е отворил и нищо чудно в бъдещето пак да се затвори. С природата шега не бива. Чудя се, като гледам колко високи жилищни блокове строят. Толкова земетръсен район не бива да се населва така нагъсто, но, те си знаят.

Ами ако се затвори този Босфор и някой американски кораб остане от другата страна- в Черно море- кво шъ праим тогиз?

Ша разглабяме и на камиони през анадола та до суецкия канал. там вече лесно

То тия кораби обикалят моретата да плашат чайките. Когато нашите му свикнат и спрат да се страхуват, вече няма да е нужен и ... нека го паркират до Бургас. Че е по-близо до Столипиново та Пловдив да рахатяса малко ...

То кораба както и да е - той е дар божий, ще го нарежем за джилезо. Проблема е какво ще правим с морето като го осеръът янките!!!

A дано, ама надали!

може ако се задеиства системата HAARP

Леле-мале, такъв силен трус в този огромен, гъсто населен и много красив град?! ... Дано да не се случва ... Защо не се измисли някакъв начин за облекчаване на това напрежение в земята, за да не се стига до разрушителни земетресения?! Толкова ми харесва Истанбул, дано да не им се случва такова бедствие!

Е той начинът си е само един. :)

то може и тото да спечелиш

че ви треса до де се не гътне цялото ви племе.

Турски учени !? Е , нЕма такова животно !

A ти каква свиня си?