Ердоган и Путин се договориха за борба с терора в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският му колега Владимир Путин са разговаряли днес по телефона за напрежението в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган и Путин се договориха за борба с терора в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турският диктатор, напълно наивно, се надява да сложи ръка на някой петролен кладенец в северна Сирия. Тези кладенци, обаче, вече са в ръцете на руснаците (и Асад) от една страна и на американците (и кюрдите), от друга. Ако има нещо останало неразпределено в Африн, и турската армия напредне заплашително, ще влязат веднага руснаци и сирийци, за да си запазят пая. Такива мераци е имал Ердоган и когато се самопредлагал за битката срещу ИД в Мосул, но никой не го допуснал. Що касае "терористите", най - големият терорист на региона е ердоганска Турция. Ердоган няма да се откаже от войната, тъй като тя му гарантира властта. Дори да приключи този фронт, ще продължи с друг. Той се е съюзил с най-кръвожадната част на турските национал-шовинисти (сивите вълци) и запазването на властта на такъв съюз изисква непрекъснато леене на кръв. Расте и потокът на интелигентните турци бягащи от Турция. Само вчера, още 17 турски граждани са поискали убежище в Гърция, където са стигнали (до остров Хиос) с надуваеми лодки.

Спогодили се двама терористи с/у терора. Вече нищо няма да ги спира да тероризират народите си

Единствения печеливш в Сирия е САЩ. На година от петрол и газ в Сирия изкарват 100 милиарда.Другите играчи броят трупове и губят.

Русия и Турция имат смешна икономика в сравнение с държавите от Европа.Военни действия се правят с пари

"Изчистил " от терористи,затова цели градове са сринати ,обезличени.Как се възстановяват толкова много сгради.Едва ли го интересува тази " малка" подробност,че е оставил мирните жители без подслон.То странно какво са се уговорили ,външно се смята,че султана кара влака,ама докога?

СГОДИХМЕ СЕ ,СГОДИХМЕ СЕ .......

Колко пъти едно и също се договарят. Нали трети път Путев обяви победа?! Явно ГОЛЯМИТЕ Можещи от които зависи САЩ и Израел диктуват играта. Войната в Сирия е в интерес на богатите. Така се скапва икономически Русия и Турция ! АНАДЪКМО.

разбираш себе си, и лудите говедари от Хамерика, нали?:) Защото нещо Козяците яко поиздухаха супата в Близкия Изток:) Вече никой не ги бръсне дори за слива.Хахахахахахха

Руснакът и турчинът им се налага да са приятелчета

Варианта Сирийската армия да влезе в кантона Африн, за да защитава Кюрдските сили за защита на народа е изключен. Това ще доведе открит конфлик със Турция, а на обезкървената Сирийска армия само това и' липсва-още един силен противник. Ако армията влезе ще бъде , за да установи пълен и тотален контрол. А този вариант устройва и Турция, Няма да е изгоден за кюрдите, но това е положението.

То това е целта да влязат сирийците и да се приключва с говедарските простотии но кюрдите ще платят сметката.

Очаквам това да стане в най-близко време. Кюрдите този кантон ще се наложи да го прежалят.

IСирийските войски навлязоха в града. Кюрдите се предават доброволно и развяват своите знамена

Нищо още не съм видял. Има готови войски, които чакта да влезнат, но пазарлъците са тежки.

Кюрдите разбраха, че Америка ги продаде на Ердоган, въпреки че хвърли много пари , инструктори и оръжи епо тях. Това са САЩ.Те съюзници нямат. Кюрдите се договориха с Асад , а Путин каза на Ердоган да мирува, защото като го зачешат от Армения на 8-я час над Меджлиса в Анкара ще има руско знаме.

'Путин каза на Ердоган да мирува' Казал- бабинта ти. Кюрдите искат собствена държава, а официалната руска позиция е - никакви промени на съществуващите се граници за да не се дестабилизирала обстановката ..щото сега е много стабилна.

Тайипчо седи мирно, за да не ти натъкнем още една тръба на заден ход...

Скърцащата катафалка НАТО право у ряката ха ха

Ебават НАТО

Kalin

Прецакаха американците.Ония подкрепяха кюрдите а те сега се присъединиха към правителството на Асад

Путин е без гащи под юргана на Ердоган и Асад и сигурно си мечтае да е ЖЕНДАР!Двойната му игра пак ще е катастрофа за честа му!

Силно желаното рядко става действителност. Както с Крим...мноо ни се иска да еговедрска база ама на...не е и няма да бъде НИКОГА.

ти оди да подушеш гъзо на женка ти, че от това палмово масло, смърди на врачански мисирак

палмовото масло го най-плющят трътлестите руски тьоти - на 'сирене' и майонеза.

Двама велики президенти на две още по велики държави! Хубаво ще се разберат кой от двамата ще налага демократичните ценности в Сирия, но как ще се разберат по въпроса за джендърите? хахаха

по-голяма диктатура от демокрацията с която кръстиха капитализма -няма

Илюзорно величие, развенчано в рамките на 3 часа в Дейр ез Зор - безаналоговата , космическа и т.н. военна техника! Резултат - размазани "елитни" части спецназ, наранено самолюбие до степен да се молят да им бъде разрешено да приберат останките, ранените за да ги откарат в болници в Москва за лечение (тежко ранен боец ще издържи полет до Москва - друг път). Те това е илюзорното им величие!

Башар се разкъсва на 10 и затова не напредва никъде! Абе нека избие бандите които държат 3 квартала на Дамаск, после ИДИЛ в пустинята, а после от Хама на север чак до турската граница камък върху камък да не остане. Чак тогава може да преразгледа Рака и Дер аз ур и бандите Ал Нусра които се намират покрай Йорданската граница. Просто твърдо и последователно да гаси огнище след огнище, а не да се разкъсва на 10 и да поддържа конфликти с бандити, терористи, САЩ, Израел и Турция.

Щатите ореваха орталъка, че Русия уж се намесила в техните измислени избори, а в същото време те от години ни пробутват своите агентурни тупани да ни управляват, цакат яко грантове, медиите пропагандират и даже по форумите има платени тролове следващи зададения ''правилен курс''.Но проблем няма, няма и намеса в нашите вътрешни работи.

абе...само на мен ли ми прави впечатление че след всяка договорка с мустакатия ман*аф, пада по един руски самолет?

Здравейте соросоидни тролове.Преди няколко дни не можах да гледам хокея между Русия и великата суперсила САЩ.Как завърши срещата?

След загубата от 0-4 срещу Русия, Президент Тръмп заплаши, че ще увеличи санкциите срещу Русия и ще им забрани ниските температури, за да няма къде да тренират хокеистите на Русия. Отделно след сълзите пред Олимпийския комитет се мисли по въпроса дали да не дисквалифицират Русия, понеже има съмнения за намесата на руски хакери, шайба с дистанционно и фалшификация на резултата....

Цитат:По-рано днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу заплаши Сирия с ответни военни действия, ако верни на Башар Асад сили подкрепят кюрдите в Африн........Сирийските правителствени части влизат в Африн само с една цел. Да възстановят сирийската държавност, ред и администрация на изконно сирийската територия!!! Сирийците връщат това което си е тяйно, нито повече, нито по-малко!

То туй беше предложено преди 2 седмици . . . . но не го приеха, та се наложи Ердоган да им помогне.

Оставете Сирия, . . .даже и Дир-чето заяви: 48% от Турски поток е построен. Още малко и тръбите ще стигнат точката на Южен поток - България. Завиели . . . може после да приказвате колкот си искате за Ердган. А и оня , азерския от манна небесна газ, и той ще минава през Турция. И важно, ама страшно важно, турците всичката газ я купуват на входа на тяхната си граница и я продават за тяхна. Препъни камъкв момента е тръбата която ще минава през Турция ди страна на ЕС. Та, . . очаквайте и азерската газ да и видим рекламите по ТВ, като турските авиолинии.

Двамата в момента управляват Сирия.

Сигурен ли си, че Ердо е разговарял с Путин? Да не е бил китайски робот някакъв? Доста е заеквал.

Источник "Московского комсомольца" в Сирии также утверждает, что сирийцы якобы решили вместе с российскими наемниками захватить завод у курдов в зоне присутствия американцев: "Там было три роты частников и ополчение сирийцев. Первую линию курдов и американцев снесли довольно быстро, даже слишком легко. Потом прилетела авиация, беспилотники и вертушки, и четыре часа их молотили".

като следи човек събитията, не може да не му мине мисълта в главата , че от "борбата с терористите" някак си всички са на печалба. държавните терористи се бият на фронта, а частните такива ги приемаме в европа за "интегриране". по настояване на меркел и не без помощта на финансовите инжекции на най-различни нпо и оон. единствените губещи сме пак ние - обикновените граждани и "избиратели".

На Ердоган отдавна му кроят шапка неговите партньори и приятели, или по-скоро техните(и наши) куклооводи. От тогава, когато турската гемия с помощи се запъти за Газа и чифутите убиха турци - Ердоган се изрепчи, а чифутите не забравят. Той е на път да влезе в капан, дори вече е влязъл в него, а залога е самата цялост на Турция - някои хора не обичат големи регионалн сили, а пудели. Казват,че правителствени войски щели да подпомогнат кюрдите. Да не се окаже,че воиниците са малко вносни - от съседи и далечен САЩ дори - само и само провокацията да сработи и капанът да щракне. Единственно Путин може да го спаси-той го знае и за това през ден му звъни и правят изявление. Проблемът е и че руснаците трудно забравят лошото - началната фаза на войната, сваленият самолет...така че не се знае точно какво му е в главата и на Путин. На целият този фон, Англия излиза от ЕС (първата лястовичка, както винаги), а тя е обръчат който държи съюза(не Германия) - скоро масата от българи работещи там ще трябва да се изнесе(нека не слушат обещанията - те са само докато излезнат), а с тях и паричните трнасфери ще секнат(най-голям дял са от там). В БГ ударно се строй и се вземат огромни ипотечни кредити, демострира се благополучие (на фона на най-бързо намаляващата нация, внасяща 80% от хранителните продукти и почти всичко друго), а света не така е устроен. Прекалено хубаво, не е на хубаво. Държавата и тя в заеми до уши и с калпава армия, а мечката все по-близо до нас играе...задават се опасни времена, найстина.

Вие сигурни ли сте, че Ердо е разговарял с Путин? Да не е бил китайски робот някакъв? Доста е заеквал.

А с Ихтамнет Вагнербаев договориха ли се? Да не стане пак някаква издънка.

Стига си повтарял тъпите си измислени плямпаници бе резняко.Унищожителя на 4 руски наемници е бай Дончо-Перуката които му откраднаха секретните документи още през есента.След като турците опраскаха 92 американци, което означава че са ги знаели по документи, едва тогава американците бомбардираха и измислиха цифрата. ха ха ха

Смееш се, а Путкин в болницата, като му докараха в Москва Груз 200.

Меня больше всего шокирует другое. Невозможно представить, что российские офицеры, отвечающие за ситуацию в зоне деэскалации в районе Дейр-эз-Зора, оказались не в курсе движения батальонной тактической группы, состоящей из соотечественников. И самое страшное: российские офицеры, заранее предупрежденные об ударе, не предупредили этих самых русских пацанов, своих не предупредили. Ведь могли бы сказать американцам, наши типа заблудились. И развернуть колонну. Позор, конечно, но люди остались бы живы.

Тая "новина . . .в зоне деэскалации в районе Дейр-эз-Зора " върви само в Дойчевеле и другата демократична медийна мрежа - сиреч пълен ФЕЙК. А иначе, поредния подарък на Путин, само че чрез Ердоган. Кюрдите "демократично" не издържаха и 1 седмица, то не бяха снимки на танкове, ура . . .и накрая "помолиха" Асад да ги ръководи. Всъщност и Путин, и Ердоган така предлагаха, но . . . . . .

Башар Асад може да подкрепи кюрдите, ама Путин подкрепя Ердоган срещу кюрдите! Ситуацията е достойна за вицовете на радио Ереван!

Глупусти на един хибрид. Сирийските войски са вече в Африн /Ройтерс/и се вее сирийско и кюпдско знаме. САЩ продадоха кюрдите на турците глупендеро

Бай Дончо седи на онази работа на Путин и е ясно кой кого оправя. А теб той те разпути и халката ти стана като входа на Леденика ха ха ха

Бай Дончо прати много поздрави на Ихтамнет Вагнербаев - Вертушкин, по прякор Груз 200. Като видя честитката Путкин се разболя, още не са го виждали от тогава.

Стига си повтарял тъпите си измислени плямпаници бе резняко.Унищожителя на 4 руски наемници е бай Дончо-Перуката които му откраднаха секретните документи още през есента.След като турците опраскаха 92 американци, което означава че са ги знаели по документи, едва тогава американците бомбардираха и измислиха цифрата. ха ха ха

Последние несколько дней все социальные сети полны информации, причем "абсолютно достоверной", о страшном разгроме ЧВК Вагнера в сирийской провинции Дейр-эз-Зор. О том, что "американцы унизили Россию", а "мы так и не смогли ответить".

Всяко дете знае, че договорките с Путин си тежат, като тази за ядрените оръжия на Украйна, подписана и подпечатана от Дреба.

Като комунистите кюрди на Йоджалан които САЩ купи и продаде на турците ха ха ха Изпълнение на договор от колониални хайдуци.Кога е било ? В Сърбия ли ? В Ирак ли с хим.му оръжие ?

Хаха - някой забравят и кво са яли преди 2 дни. Та, преди 2 -3 седмици, още преди Ердоган да влезе, руснаците предложиха на кюрдите, всичко каквото искат, но признават правителството на Дамаск, САР поема границата, правят конституция, избори и т.н. Но кюрдите казаха, ние имаме голям брат САЩ и им пратиха по едни роднински привети. Руснаците и Асад се оттеглиха и Ердоган влезе. Сега Ердоган заяви, че след като се "разправи" кюрдите, ще се изтегли и почне следващите, това остава да видим. Вероятно на този фон е и големия шум около някакви си големи жертви на "Вагнер" вследствие удари от Коалцията, САЩ. Ще почакаме, ще видим . . . .тругото е бля - бля . . . .

Сирийското правителство се договори с кюрдите, които са кумунистите на Йоджалан ,които САЩ купи и продаде на турците. В момента правителствените войски влизат в града и се веят кюрдско и сирийско знамена/Ен Би Си/Путин се е разбрал с Ердоган, защото в противен случай само базата в Армения като го удари, на 8-я час над Анкара ще се вее руското знаме

На 5-ти км пак пуснали нета . . . . добре е . . . .чак и красна куха лейка

Така се решават проблемите - с разговори. А не със военни бази в чужди държави, с хибридна война, платена от западните олигарси и с изнасилвания за купуване на оръжие от колониите.

САЩ разговаряха с Русия и те отвърнаха их там нет. Американците не вярваха на руснаците и за всеки случай провериха. Оказа се , че вече наистина ги няма.

Какви разговори бе глупендер, и турция и русия воюват в Сирия, пар екселанс. Събрали е двама агресори да си определят сферите на влияние. Айде Турция я разбирам...от този конфликт се напълни с емигранти, тежко й е. Ами русия, кой е луд да избяга там... такива идиоти няма. Качи се на самолета София масква и ще видиш само руснаци, тук там някой българин за украшение. И това важи за ксяка една авиолиния, която ще те отведе в московията

С робот някакъв е говорил Ердо.

Доживяхме русия и Турция да са първи приятели. Питам се що ше чини путин в БГ поздрав от читаците ли ще ни носи?

Путин даже с турците се разбра, ама с дивите българи - не може.

Нормално е да се разбере с Турция, една кръв са.

Предлагам ти да стягаш чемоданите и да се омиташ в русия. Там и ту ще се разбираш с турзите по лесно и преди всичко анално!

УЖАС е реалният свят сега...Свят само на временни ДВУЛИЧНИ споразумения и прекарване от ПРИЯТЕЛИ....

Радев да ги покани двамцата. Все Български приятели. Особено освободителя....

През настоящата година Германия ще увеличи тройно броя на военнослужещите, които ще бъдат задействани за военни учения на НАТО, насочени към сдържане на Русия. В маневрите, които ще се проведат на източните и северни територии на Алианса, Бундесверът ще изпрати 12 хил. войници и офицери. През 2017 г. броят им бе четири хиляди, отбелязва Deutsche Welle. Данните бяха представени в документ на Министерството на отбраната на ФРГ, публикуван в понеделник, 19 февруари. Разходите на Германия за участието на войниците й в ученията също ще бъдат увеличени от 50 млн. евро на 90 млн. евро. Пояснява се, че осем хиляди войници от Бундесвера ще бъдат включени в маневрите Единен тризъбец, които са едни от най-мащабните, организирани от НАТО през последните години. Общият брой на участващите в тях военнослужещите ще бъде между 30 хил. и 40 хил. Ученията ще се проведат в периода 25 октомври-23 ноември на територията на Норвегия, в Балтийско море и в северната акватория на Атлантическия океан. От редакцията не привеждат информация за това в кои учения ще бъдат включени останалите четири хиляди войници от Бундесвера. Миналата година Германия изпрати свои войници в Литва в рамките на батальон на НАТО в страните от Балтийския регион. Решението бе взето на фона на действията на Русия в Украйна.

Г-жа Меркел да не забравя, че от Сталинград до Берлин са само 2 700 км. ха ха ха

Това за военнеслужащите може и да го направи . . .Какво реално е направено в момента: Северен поток - 2 получил всички необходими документи от Германия и . . .започват полагането на тръбите. Започва и строежа на тръбопровода от Северен поток -2 свързващ централния хъб за газ. Това е РЕАЛНО, за военно служащи . . . . .нищо не се е видяло

На това му казват "Надежди говежди".

Радваите се ,че не сме като кюрдите защото попаднаха на лош партньор-САЩ.За нас не се грижете Русия няма да ни остави НИКОГА!

Обитателите на Карлуково никой няма да ви пусне със сигурност!

Шуши, шуши, демокрацията те ошуши като стара коприва бре. 2 лв. нямаш в джоба и правиш дълбокомислени изводи..

Тайипчо внимавай да не ти отфукаме още една тръба отзад и да няма след това битурбо....

Вие от агитката на сините не ме плашете-да не ти строшат на тебе главата.

Нищо по-различно от либералните мейнстрийм помии, с които ни заливат всеки ден."Allahu akbar USA"

Двамата диктатори пак са спорили за това, чий да бъде африн.

По-голяма диктатура от демокрацията няма бе бивш члене на БКП

Това поразително напомня пакта Рибентроп - Молотов. Онези делиха Полша, тези двамата - Сирия. Да видим докъде ще доведе това...

През 90 години американците планираха Русия да се разпадне на 20 малки области. Това го повтаряше непрекъснато и един наш бидон, чийто дядо разстреля 14 годишни. деца в Ястребино.Какво стана тази руска федерация доброволно се създаде по времето на Елцин. Повтарям доброволно, а Американската е полу-доброволно, като оставим на страна петте щата анексирани от Мексико и Испания. Така, че ще се разпадне Американската федерация ,задължително. В Калифорния , Тексас, Фларида, Аризона , Арканзас не можеш хляб да си купиш ако не знаеш испански. Имат и три партии с член 1- Обединение с майката Родина -Мексико

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ще си зарежат рахата, че да се обединят с тъмнозелените в Мексико? Ама вие ватенките ставате все по-зле. Пари ли няма за по-грамотни тролове, изчерпахте ли се, че падате все по-ниско и пишете все по-големи небивалици?

Tи ме разби със ,,задълбочени познания,, ,бе!

Теб ли бе шмиргелован птичи мозъко ? ха ха ха

През 1933 г. Полша сключва първия договор с Хитлер. Участвува в нападението срещу Чехия и Хитлер и дава област в Татрите.През 1938 г. Франция и Англия сключват договор с Хитлер и така той напада Чехия и Полша и СССР. Договорът на СССР с Хитлер е най-накрая, защото колониалните хайдуци не са искали да направят общ фронт срещу фашистка Германия. Правят го след като СССР смачква немците и отварят втори фронт едва през 1943 г. и то със 150 000 души.Линията която превзема СССР е линията на лорд Керзон по Версайлския договор, който Полша нарушава и експлоатира тези области дадени от договора на Русия 40 години.Това са фактите дел джендъро

Един РЕП- аджия коментира световната политика от пейката пред блока!

Двамата терористи се договорили за тероризма в Сирия .Пази боже, вълка да пази агнето .Те избиват мирни хора там и ще се правят на анти терористи .Няма как да излъжат хората по света ,всички гледат телевизии и много добре виждат кои са терористите ,а това са тия двамата с доволните усмивки на снимката.

Баси задръстените валенки! Вместо да преподават на децата технология и техники на мастурбацията и основи на трансджендъризма, те щяли да ги учат на шахмат... :( Тия няма да се оправят никога, камо ли да ни стигнат на пистата към светлото бъдеще!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Те сега ще сменят правилата на шаха, в страните на ИК- нестеротипно джендър политкоректно ще се отменят социалните роли на царя и царицата в шахмата!

Не разбрах кои са терористите.

тези които не са канени и не са съюзници на поканените

Уместен и реторичен въпрос...Отговорът е "нейде" зад океана.

ами тия от снимката. Май те останаха, гдето трпят собствения си народ.

Аз пък не разбрах, кой им продава оръжие!

терорът в сирия да си отива в русия.

Русия е единствената страна поканена да помага на законно избраното правителство бе недоносляк!

А турците кой покани? А частните ихтамнети?

И бяха поканени и в Грузия, МолдовА и Украйна!

На снимката - най известните другарчета. Само не е ясно кое е активното и кое пасивното.

Засега изглежда, че пасивните са от еврогейският съюз, понеже и САЩ, и Русия, че дори и Турция ги прецакват както си искат, и никой не се съобразява с тях!

Кото те гледам какъв мераклия си - пробвай!

Да здраствует во веки совецко турецкая дружба!

Че нали Турция е в НАТО, и е важен съюзник на САЩ и ЕС?! Американският държавен секретар Тилърсън преди няколко дни беше на посещение в Анкара, и отново потвърди това! Я провери в американското посолство да не би да си разбрал погрешно инструкциите оттам!

Тази работа ми напомня един стар виц за Гарабед, който казал: Абе то война може и да няма, ама от тази борба за мир... Я остане някой жив , я не!

Това е мерака на САЩ. Война между Турция и Русия, ама на най ще бъде.

турския външен министър вече заплаши Сирия с война. Що ми се струва че руснаците нещо се притесняват от среща с равностоен противник като Турция.

На ефин божи проект, му треба площ. Плюнчете, кръстете, войни водете, ама който е пуснал софтуера той получава облагите. А спрете го :-) По великден и огън в самальот ще изпрати по света

Гледам ги тия сладури, а кат че ли виждам Дучето и Хитлер....!!!???

Да, гледай. И помни че ако Турция реши да си вземе част от България то Русия също като теб само ще гледа. Защото никой не обича предателите.

Че кой се е съмнявал?! Независимо руски 'съюзник' или не. Те руснаците обвиняваха Турция че подържала 'ИГИЛ' сега друга песен. Иран обаче какво мисли? След тия сложни пируети Путин ще завърши съчетанието пак на 4 крака. По стара руска традиция..

То е ясно, Русията ще вземе другата част, то и досега е било така . Ама , аз това казах- Диктатори. А пък тя Русията наяждане няма Взема си от къде ли не!!! Я колко .......стана има, не щата , щипна от Грузия, щипна от Украйна, колко му да щипне и от нас

Бащицата на прогресивното човечество се появи! Е, по телефона бил говорил, но явно вече не е хремав и пресипнал.

Борба с тероризма в Сирия? Тези да не обявяват война на САЩ?! Щото в Сирия други терористи няма..

руски бабаити се пробваха на 7-ми февруари, а резултатът беше плачевен. За тях. Между другото да Ви попитам, не е ли Русия майката - закрилница и кърмилница на Вашите любими БСП и ДПС, или както Вие гальовно ги наричате Партията и Фирмата?

Русия е единствената държава, която официално, по покана на Сирия, има войски там. Другите на практика са окупатори на суверенна държава. За втория ви въпрос - да ;) Но какво да им се сърдя - всеки си гони интереса, България е пълна с продажници и дали ни продават интересите на САЩ или Русия е все тази.