Ричард Брансън иска да строи Хиперпул в Индия

Британският предприемач и основател на Върджин груп Ричард Брансън предлага да построи в Индия скоростна транспортна система Хиперлуп (Hyperloop).

Обратно в новината

Коментари - Ричард Брансън иска да строи Хиперпул в Индия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а хиперуй сака ли?

Много ми е интересно как точно ще обясни на индийци, че не трябва да се качват по покрива на тая капсула, щото скоростта ще ги отвее, и че пространството в тунела трябва да си остане чисто и неопетнено, както в деня на откриването ... И прозорците да не се отварят, и да не виси никой по вратите ... Иначе идеята може би е добра, макар че за индийските милионни популации пътуването на някакви десетки хора със скоростни капсули едва ли има изобщо статистическа или практическа стойност ... И то на 140 км разстояние, което е смешно при техните мащаби на разстояния и брой население ... живеещо в 9 - 13 век ...

Човека търси опитни зайчета за да пробва технологията.....

Взе ми думите от устата :) Я, Ричи да се пробва да направи "демонстрационно трасе" в Кралството, че може и да покани Кралицата да се повози първа :)))

хиперлууп, за да може индийците да се качват на влака с козите. ще стане, как не?! може после построите един такъв и във Факултето, за нашите си цигани

Няма как да стане по простата причина, че е невъзможно да се катерят стотици индийци върху вагоните. А всички знаем че това им е национален спорт и няма да се разделят туко така с него.

Не виждам смисъл да съсипва индийците, като ги кара да бързат.

Брансън няма ли да дойде и да ни довърши "Хемус"?

Идеята е бая стара. Чел съм фантастични книжки писани 60те години, дето се описвват подобни влакове. Откровено казано в книжките те имаха право на живот, щото развиваха огромни скорости. А до момента ескпериментите с такова влакче не са постигнали по-висок резултат отколкото масовите скоростни влакове. В Китай си има редовни влакове с над 350км/ч, а шанхайския маглев кара с 430км/ч пътниците от летището. И това е направено и го има, а тръбен влак в експлоатация досега няма. Да и експериментите до момента не изглеждат впечатляващо.

Този човек създава история. Ние спорим яде ли се асфалт.

яде индийци, живи при това