Имаме средно 2874 лева за втора пенсия

Управление "Осигурителен надзор" на КФН обяви предварителните резултати от дейността по допълнително пенсионно осигуряване за 2017 г.

Обратно в новината

Коментари - Имаме средно 2874 лева за втора пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази статия нищо смислено не сподели. Само повдигна множество нови въпроснителни.

Задължителното допълнителон пенсионно осигуряване е капиталова схема няма средно. Все има по партидата си колкото е внасял, не средно. Средното е в държавната НОИ.

Iivanov84

колко за едно погребение ще има....

И как 50-54годишен има повече от 40-45годишен, като тоя задължителен фонд започна да взима парите на хората преди 15-20 години? Нещо пак ни бъдалкат!

Ами така, ако 50-54 годишният го осигуряват на максимума,а тоя на 45 на минималния праг,така

Тия 2874лв са тоталът?! И по колко ще се получава на месец след пенсиониране? По 20лв? Смях.

Толкова си внесъл. Искаш да си внесъл 100 пък да вземеш 10000 ли?

Ако се осигуряваш на 400 лв, ще взимаш 20 лв

новината е ментак, освен това променяте заглавието в движение и на всичкото отгоре, някакви тролове, които са ходили в чужбина сигурно на почивка в Турция, се опитват да убеждават, че работещите в чужбина се осигуряват в бг коптора!

"4,5 милиона двойно осигурени"? Ами то, общото население на България е вече 4,5 милиона! Е на това се казва, фалшива новина !

кога ги преброи?

Ами, една нощ не спах и ги преброих!

Да не си дядо Коледа?

Никакви пари.

Честно казано, от тази "статийка" нищо не разбирам, но ме е ясно, че това е поредната гавра с население ! Какви са тези 2874лева, натрупани пари, или една "бъдеща" пенсия?

ти по колко заделяш на месец?

На полуграмотни не давам отчет!

Тъпако. Никой не ти иска отчет. Виж си колко пари внасяш всеки месец, колко месеци си ги внасял и колко е сумата. Толкова си внесъл, толкова имаш. Милиони ли очакваш да имаш? Аман от селски дебили работещи за по 500лв под масата и вайкащи се що пенсията им била ниска.

Е добре, до сега парите по втората пенсия не носеха лихва, а често пъти се одържаха дори и такси! И защо никой не ще да каже какво става със спестяванията на хората, ако Фондът фалира, поради рискова инвестиция, каквито примери има! Например една от най-голямите банки на Англия Беер, фалира така. Хайде някой, дето е апологет на тази идея да ни светне, каква вода ни се предвижда за пиене? Много се съмнявам, ако Грух и сие се бръкнат да платят нещо от тези пирамиди!

като рискова инвестиция в България-те и затова фондовете не могат да покрият дори таксите,които удържат-инвестициите са законово-регламентирани,не можеш да си правиш,каквото ти хрумне....не,че не могат да фалират де-все пак,живеем в България, тук невъзможни неща няма

Как ще ви дадат по 2500 евра пенсия, ми кажете? Та вие не сте събрали още добавката за първия месец.

Поредната пирамида под "надзора" над КФН си никне като ГЪБА!

Наскоро бяхме в една наша приятелка пенсионерка,тя топла вода нямаше,защото бойлера не пуска през деня,лампите не пали през деня жената.За икономии .

ама цял живот строи Комунизма.

Помниш ли ,че преди 28-9 години парното за тристаен апартамент в София бе 12 лв. месечно без разните му врътки за настройка! Е а сега след толкова години демокрация не стана 11.99 лв, а 350-400 лв. Да ти припомням ли, че няма надграждане по нито един от въпросите разглеждани в "малката и голямата кошница"! А при социализма за 45г. от къщи плетарки стигнахме до агомна енергатика, 27 място сред развитите страни на Света и 10 място по образованост на населението! Това е статистика на ЦЕБанка, МВФонд и публикувано в Куотърли економик балътин през 1984-5 година

ДЗПО. Поредната измама за събиране на пари. С непрестанното покачване на годините за пенсия,в условията на стрес и болести,малцина ще бъдат "щастливците ",щастливо пенсионирани. Явно и такава е целта.

4,5 двойно осиг + 4,5 без + 2,0 пенсионери + деца,цигани и и общо ?

Осигуряват се НАСИЛСТВЕНО, мамето ви герберско...

Когато тази система е създадена и въведена в България ГЕРБ даже не е съществувала на хартия. Или ти си плюеш, че да преброиш баламите, дето ти верват?

Добре де, седесарска!

Още малко ще да ни изкарате около 9 милиона а ние сме под 5 милиона вече , след като се знае че над 2,5 милиона са пенсионери и няма как да се осигуряват за втора пенсия...Когато започнете да си говорите фантасмагории поне малко слезте на земята..

Има много българи, които работят в чужбина, но продължават да се осигуряват в България.

Глупости

ЧЕДА, и НИЕ участвахме в така наречената Масовата приватизация!

според мен тва е пунта мара за втора пенсия.Каква е гаранцията че държавата няма да си измисли законче и хоп да си ги прибере тези готови пари ? държавата види ли някъде събрани пари и изкушението е голямо пример-Постната пица не взе ли 1.3 милиарда лева от здравната каса а някой знае ли тези пари къде потънаха М ? как ще бута там това са осигуровки на хората но бутна ли бутна и те така !

1,3 милиарда е нищо. Депозитите в банките са към 50 милиарда. Затова си изтеглете парите от пенсионните и ги сложете в банка.

брей ти па мнооогу хубав съвет бре в банка а какво става с тях тук а ? нема банка в буркани и в лозето кой сака да ги търси да копа лозето !

Държавна пенсия при липса на държавна икономика си е направо финансова пирамида.

Не вярвам, няма такъв брой работещи.

не познавам нито един човек без работа

Мога да посъветвам онези 80% от населението да си прехвърлят пенсионните осигуровки към държавата. Вече е възможно. А после да се чудят откъде останалите 20 имат по-големи пенсии.

Все си мисля,че дупетатника би изглеждал доста различно, ако право на глас имаха само тези които се осигуряват.

който е учил аритметика не се хваща на това хоро

Тука няма не искам. Парите се удържат от всички след 1960 г. на заплата. За другите не знам как е, ама ако те не внасят, вероятно няма да имат нещо друго. Не казвам, че харесвам системата, ама държавата /имай предвид не само България/ е създала пенсионната система за да направи нещо с което да не и висят всички на шията, а и да събира парите под формата на загриженост.

Моето момче, баба ти може да не разбира от фейсбук, ама ти надали ще разбереш какво е това пенсия...

Ще ги изравняват работил - НЕ работил нали са електорат.

Никога няма да ги видим тия пари.

те и няколко милиона руснаци се осигуряваха за втора пенсия, но Шаломов реши да закрие фонда и да го пренасочи за мост до Кирм. Но това не беше отразено в българските медии. Да видим кой ще вземе дори първа пенсия тука.

Бойко,ще национализира фондовете и ще "вложи" парите в , магистрали и саниране на панелки.

Ако се верва на статистиката и безработните се осигуряват за втора пенсия. Откъде ли ще им дойде първата?

Точно така, ако сега останеш без работа, ще продължиш да притежаваш партидата си. Заглавието на дир-а е подвеждащо. Има известна разлика между осигурен и осигуряващ се.

Умните хора се осигуряват и за трета пенсия. Глупаците не се осигуряват въобще или се осигуряват на минимална и след време че ривът.

Ли,не вярваме,ще стане второ КТБ,нашите са факири.То преди години в Англия фалираха такива фондове,където има строги закони и се спазват,а тук всеки престъпник се измъква

Това не е ДОПЪЛНИТЕЛНО осигуряване. Просто част от осигуровките ви се отклоняват ПРИНУДИТЕЛНО към частни дружества на "НАШИ" хора. Как ги управляват тия пари после само те си знаят. Предполагам надзора е на същото ниво като надзора на КТБ.

Кой те спира да отидеш до НОИ и да подадеш молба за прехвърляне в държавното пенсионно осигуряване?

Втората пенсия е по-голяма далавера и от КТБ. Махайте се , докато имате тази възможност! Иначе ще взимате нищожни пенсии.

Ако изобщо след време вземат нещо .