Прокуратурата подкрепя БСП за промени за домашното насилие

Прокуратурата подкрепя предложенията за промени в Наказателния кодекс, свързани с домашното насилие, които БСП внесе преди месец в парламента.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата подкрепя БСП за промени за домашното насилие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прокурира има предвид трудна доказуемост без свидетели в семейна среда,докато БСП преписват елементи от Конвенцията.Първо трябва много добре да се обсъдят и изяснят причините ,за да се акцентира върху тях и не само за семейното,а и за погромите срещу възрастни беззащитни хора,а те не спират изобщо.Издевателствата срещу възрастните са национален проблем,изключителна аморалност и жестокост,уважение никакво.

От общ характер е безплатно.Сега глей какво става,полицията да му мисли,а крадците да си щтъкат,нама да има време за тях,то и толкова ги откриват,деНапили се,пребили се!Обаче за превенцията едно голямо нищо!Да ги задължат и двамата да посещават семейни психолози,че не се знае кой е по луд,да се установят характеровите особености,понякога са диагонални или изобщо не са наясно с брака.Ако се установи несъвместимост няма смисъл да ги мъчат,има си разводи.

Усетиха се от ГЕРБ, всяка конфронтация е винаги в ущърб на властта, а като изпълняваш предложенията на опозицията, тя губи тежестта си на опозиция.

Ако искат нещо реално то трябва да се правят такива законови промени. Да се подобри възпитанието. И наложи страх от неспазване на законите и правораздавателните органи. Някаква конвенция само по себе си няма да спаси и една жена. Не че законите ще ги спасят напълно. Но може да намали тези случаи. Тези дето искат да защитят от домашно насилие трябва да дават предложения за законите, а не да прокламират безмислената конвенция, както тук изписаха сигурно около 10 статии. Да видят какво е симислено и какво не или крайно, и партиите да се обединят около промени в законите. Не трябва и да се прави никакво разделение на мъж и жена. Това е дискриминация по пол и май нарушава дори конвенцията за защита на човека.

Никакви комунистически промени за домашното насилие...

а ако съм мъж на корнела и я ошамаря понеже е овца конфекцията ще я защити ли??????????????

Не, затова предлагат законови промени и не приемат конвенцията.

Участват в изготвянето на ИК, не правят възражения по нея, не предлагат корекции и я гласуват, после не я подкрепят, а сега ще се изкарат за борци против насилието!

Боко нека се опитва как да я приемат този буклук ИК,и хотрите комунисти просто ще възползат от положението.Герб нека още отлагат отхвърлянето на ИК и само трупат ГНЯВ в хората и после ще се чуди защо толкова му се е намаял електората.Бсп се чудят как да сложат прът в колелото.

Няма ли да ги "дебатираме"?

Какви коментар? Орбан го изгони от Унгария, БСП му спря ИК. БОЖЕЕЙ, остават гладни СОРОСОИДНИТЕ ШМУГЛЪОВЦИ.